Drug preguntas

Hurra – nytt år, nya föresatser!

Demokrati och rättvisa, Lokalt, Solglimtar och Istappar, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

038 Äntligen! Det nya året är här! Fräscht som ett nyfött barn och inspirerande som en föreläsning av Kay Pollak! Ändra dina tankar - ändra ditt liv För så säger han, Kay Pollak, ändra ditt sätt att tänka så ändrar du hela ditt liv! Tänk positivt i alla lägen, är snabbvarianten!
Vill du lyssna på en föreläsning – klicka HÄR!

1 januari, ny dag, ny månad och ett nytt år! Bloggaren byter ut almanackor!
Den här tas fram: 039 Köpt i Rom i somras- ”Gatti di Roma” – katter i Rom!
Januaris blad ser ut så här: 040
Bloggaren såg många katter i Rom –
den här plåtades i Colloseum! Katt vid Colloseum

021 På tal om katter så går bloggaren tillbaka en dag, till nyårsafton som passerat. Det blev ingen rolig kväll för katterna hemma hos bloggaren. De var fruktansvärt rädda för alla smällare och yrverkerier. Den här bilden blev inte lyckad när bloggaren skulle plåta fyrverkerierna utanför husknuten – 027 – men speglar kanske det blixtrande kaos som pågick i katternas huvud – liksom hos hundar och andra rädda djur denna natt.
Bloggaren gillar INTE detta smällande och tycker att något borde göras åt detta! Frågan är vad?

Gårdagen har också att göra med den här sidan ur DN. DN 29 dec 13 Dagens Nyheter har listat bloggarna som förändrade Sverige 2013. Nej, bloggaren finns inte med – men däremot nämns en bekanting för bloggaren på plats 3! Uma i DN 29 dec 2013  Tioåriga Uma blev arg när hon inte kunde köpa en t-shirt med tvspelsmotiv hos H&M. Hon hänvisades till killavdelningen och det tyckte Uma var fel.
Uma är barnbarn till bloggarens vänner i Skellefteå! Vad månde bliva av den tjejen! Klicka HÄR för att komma till DN och listan!

033 Flaggan är hissad för 2014 – denna gröna nyårsdag. Därmed kan bloggaren avslöja vilka som får benämningen Årets Solglimt liksom Årets Istapp2013.

Vi börjar med det värsta – Årets Istapp. Istapp1 Det absolut värsta under 2013 tycker bloggaren handlar om de här djuren: Vita kaniner Bloggaren orkar inte visa bilder eller filmer på det svåra djurplågeri som kaniner utsätts för i Kina för att bli tjusiga angoraplagg! VIDRIGT är ett alldeles för milt uttryck!

Brun kaninPeta – var djurrättsorganisationen som avslöjade djurplågeriet. Vill du stödja organisationen – klicka på Peta!

I Sverige uppmärksammades detta fruktansvärda bland annat av  Djurens rätt!

Klicka på respektive namn för att stödja eller sök andra djurrättsorganisationer via nätet.
Det här var ingen lokal händelse men bloggaren väljer ändå utse detta till Årets Istapp.

 

Solglimt1 Årets Solglimt blir då förstås just de organisationer som oförtrutet jobbar för att djur ska behandlas med respekt och som avslöjar eländiga och hemska förhållanden så att vi andra kan reagera och agera. All heder åt dessa organisationer!

Klicka HÄR för att komma till Google och sökordet ”Djurrättsorganisationer”.

VARGTJUT Bloggaren vill puffa särskilt för Svenska Rovdjursföreningen där du på hemsidan kan sända brev till EU för att protestera på vargjakten 2014! Gör det – HÄR!

Djurrättsalliansen är också suveränt bra som jobbar aktivt och bland annat avslöjat hemska förhållanden för grisar! ett-liv-som-gris-2
Klicka HÄR för att komma till Djurrättsalliansen! gris-stor

Ge DIN röst 2014 till de som inga egna röster har!

Kanin

För egen del tycker bloggaren att hela år 2013 varit en enda stor, hård istapp och ser fram emot massor av solglimtar 2014! Precis som gåvan bloggaren gav sig själv på födelsedagen förra året – 034 ”Njut av åren som kommer” – så gäller förstås också NJUT AV ÅRET SOM KOMMER – ÅR 2014!

Det tar bloggaren en kopp kaffe latte på ! 🙂
Vi ses!
GOTT NYTT ÅR!!

043

 

 

 

Årets sista dag – summering + Årets Istapp resp Årets Solglimt

ARBOGA, Personligt!, Solglimtar och Istappar, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Så var då årets sista dag inne och det kan vara dags för en summering av dagarna som gått. Vissa blev goda, andra mindre bra. Viktigt är att inte låta vågskålen tynga ner åt den negativa sidan.

För bloggarens egen del var 2012 det året jag förlorade en av mina allra bästa vänner. Aldrig mer ska jag somna i mitt rum där på Björkbacken och vakna av Brittas pyssel med frukost nere i köket. Jag känner stor sorg över detta men också glädje över att ha fått uppleva en så fin vänskap.

Sorg känner jag också över hur mycket ondska det finns i samband med död. Girighet och samvetslöshet när någon dyrkar Mammon. Det är handlingar som känns ofattbara när det handlar om sorg och saknad efter en älskad människa.

På plussidan 2012 är vännerna jag ändå hade kvar och familjen! Att fortfarande ha sina kära föräldrar i livet och kunna prata med dom om allting varje dag.

De älskade barnen – som betyder allt – och lyckan över att det går bra för dom.

Katterna förstås – dessa glädjespridande fyrbentingar!

Glädjen över att ha mat för dagen, tak över huvudet – ett hem att kalla sitt eget.

Dags för årets händelser – de dåliga och de bra – i min hemstad Arboga.

 Årets Istapp 2012 går till de inskränkta, samvetslösa människor som såg till att åter göra Arboga till en nyhet i dålig bemärkelse. De människor som trakasserade invandrare och förstörde flyktingförläggningen i Arboga. BU och en riktigt kylig istapp till er!

Årets Solglimt går till alla Arbogabor som opponerade sig mot främlingsfientlighet! Till Jennie, Therése och alla andra som tvärtom engagerar sig hårt för flyktingarna på förläggningen vid gamla Nalles!
Och till den invandrarkvinna som på knagglig svenska ringde upp mig och tackade för, som hon tyckte, mitt mod att protestera mot hatbrott i lokaltidningen.

Låt lilla fina Arboga bli en öppen, varm stad igen där alla är välkomna!

Sylvester firas med skumpa! Grattis!

Ha en fin nyårsafton – summera rätt så att vågskålen med det goda tynger över! Gläds åt ett nytt, fräscht år att älska och göra gott för!

 

Årets Solglimt och Årets Istapp 2011 – Nyårsafton!

Lokalt, Solglimtar och Istappar, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Nyårsafton är inne! Nu kommer bloggen att avslöja vem som får Årets Solglimt resp. Årets Istapp 2011!

Vi börjar med det trista – den eller de som förtjänar en riktigt frostig istapp!
Årets Istapp 2011 går till SMYGRASISM PÅ FACEBOOK! 
Facebook står följande om rättigheter och skyldigheter som medlem, citat:

”Vi respekterar andras rättigheter och vi väntar oss detsamma av dig.

Skydda andras rättigheter. Vi respekterar andras rättigheter och vi väntar oss detsamma av dig. – Du får inte publicera innehåll eller utföra någon handling på Facebook som gör intrång på eller kränker någon annans rättigheter eller på annat sätt bryta mot lagen.

Vi kan ta bort innehåll och uppgifter som du publicerar på Facebook om vi uppfattar att de strider mot villkoren i den här redogörelsen.”

Trots dessa villkor ligger smygrasismen och bubblar under ytan på Facebook nu och då. Ett till synes harmlöst uttalande från någon på Facebook kan få ”vänner” att kränka och hota. Det handlar om hotelser mot människor med annan hudfärg eller religion och är fullständigt oacceptabelt!

Jag önskar att alla skaffar sig lite bättre vett innanför pannbenet och inte låter sin rädsla och sina aggressioner gå ut över andra! Dessutom bör den som lägger ut ett meddelande som ”tolkas fel” av vissa personer – tar bort inlägget!

Tips om den här sidan på Facebook: Klicka HÄR för att komma till gruppen ”Vi som tar ställning mot smygrasism!” Det är en av flera grupper som tar ställning!

 

Sen till något mycket roligare – Årets Solglimt!

Årets Solglimt 2011 går till

Kattvännerna i Köping gör ett fantastiskt jobb ideellt med väldigt små medel. Deras största och viktigaste insatser ligger på det personliga planet där pengar inte kan mätas. Så många katter som farit illa och som fått sin räddning genom Kattvännerna i Köping!

Symbolen för detta under 2011 får bli katten Gunnar! Gunnar, en hemlös katt som farit mycket illa, kom till Kattvännerna måndagen den 24 januari efter ett tips från en kvinna och hennes barn.

Den omsorg, omvårdnad och kärlek han sen fått via Kattvännerna i Köping är omöjligt att beskriva! Idag, nästan ett år senare, är Gunnar en välmående, trygg och lycklig kisse.

All heder åt denna fantastiska förening! Bloggaren kommer att sätta in en symbolisk summa till Kattvännerna och du kan göra samma sak om du vill. Gå in HÄR för att komma till Kattvännerna i Köpings hemsida.
Du kan bli medlem, du kan bli fadder och du kan sätta in valfri summa till verksamheten på följande plusgirokonto: 391548-5 

Kattvännerna i Köping tillhör Djurskyddet Sverige och via Djurskyddet Sveriges hemsida kan du också stödja men även hitta föreningar på andra orter.   Klicka HÄR för att komma till riksföreningen Djurskyddet Sverige, som är Sveriges största djurskyddsorganisation.

Hjälp till så att fler får det lika gott som katten Gunnar!

Bort med rasism och mörka tankar! Fram för det ljusa, varma och fina! Lev och låt leva! Behandla som du själv vill bli behandlad.

Tack för i år. Vi ses igen 2012!

 

Julstart, årsslut och vem ska vinna?

Lokalt, Solglimtar och Istappar, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

En vecka kvar till julafton! Då startar julen för mig!

Visst är fotot på julkortet fint! Tant Grön (!) handlar godsaker till Petter och Lotta!

Sen flera år tillbaka deltar jag och familjen på traditionell julfest hos Gudrun och Jacques och det är en riktig julfest, vill jag lova! Allt som hör julen till! Från glögg och pepparkakor till allsång och långdans på slutet! Lägg sen till goda, franska ostar utvalda av Jacques tillsammans med ett glas rött så förstår ni!
Presenten till värdparet är redan ordnad!

Ett gammalt julkort till!

Och några julbonader! I mitt barndomshem smyckades alltid väggarna med julbonader till jul. Den här kommer jag särskilt ihåg: Det var djuren och särskilt katten som jag tyckte om!

Och med bara en vecka kvar till jul kan man också konstatera att det endast är två veckor kvar på året! Hur blev 2011? Var det ett bra eller dåligt år?
För bloggen närmar sig valet av solglimt och istapp och jag vill gärna ha hjälp med nomineringar! 2010 års solglimt gick till Krisats Bil och istappen till den som dumpade två marsvin i snön intill en parkering i Köping.

Vem ska få ÅRETS SOLGLIMT 2011? Och vem det mindre hedersamma priset – Årets Istapp? Kom gärna med förslag!

Dagens blogg avslutas med ännu ett gammaldags julkort! Ha en fin dag med mycket julstämning! Det tänker Tant Grön ha! 🙂

Grön vila

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, POLITIK, SKOLAN, Solglimtar och Istappar 1 Kommentar »

Efter att bl.a. ha försett er läsare med gröna bloggar från Miljöpartiets kongress i Karlstad infinner sig idag ett starkt behov av vila!

Gårdagens hemfärd gjordes med SJ, förstås! Men – också, förstås – blev tåget försenat…

Här sitter bloggaren och spanar i fjärran efter tåg.

Den här gången skyllde SJ på ett godståg som gått sönder och som nu blockerade tåget Karlstad – Hallsberg... Därmed blev vi så försenade att vi missade anslutningståget i Hallsberg… Här ses stationshuset i Hallsberg – en vy vi fick ha under tiden vi väntade på nästa tåg…

Innan bloggaren kryper ner i sängen igen för att vila skallen vill jag visa er en bild på något som jag var med att rösta igenom igår eftermiddag! Det handlar om friskolor! Överst på skärmen står det ”Man får inte ha som syfte att vara vinstdrivande”. Och ni ser resultatet!! Stapeln till vänster visar bifall!

Friskolorna diskuterades mycket på kongressen och det finns ett massivt motstånd mot det sätt som friskolor har kommit att bedrivas. Som ombud för Miljöpartiet i Arboga delar jag den uppfattningen.

Nu är det dags att göra som Wilma och Curry här nedan. Krypa ner och slumra in! Vi ses imorgon.

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.