Hurra – nytt år, nya föresatser!

Demokrati och rättvisa, Lokalt, Solglimtar och Istappar, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Kommentera!

038 Äntligen! Det nya året är här! Fräscht som ett nyfött barn och inspirerande som en föreläsning av Kay Pollak! Ändra dina tankar - ändra ditt liv För så säger han, Kay Pollak, ändra ditt sätt att tänka så ändrar du hela ditt liv! Tänk positivt i alla lägen, är snabbvarianten!
Vill du lyssna på en föreläsning – klicka HÄR!

1 januari, ny dag, ny månad och ett nytt år! Bloggaren byter ut almanackor!
Den här tas fram: 039 Köpt i Rom i somras- ”Gatti di Roma” – katter i Rom!
Januaris blad ser ut så här: 040
Bloggaren såg många katter i Rom –
den här plåtades i Colloseum! Katt vid Colloseum

021 På tal om katter så går bloggaren tillbaka en dag, till nyårsafton som passerat. Det blev ingen rolig kväll för katterna hemma hos bloggaren. De var fruktansvärt rädda för alla smällare och yrverkerier. Den här bilden blev inte lyckad när bloggaren skulle plåta fyrverkerierna utanför husknuten – 027 – men speglar kanske det blixtrande kaos som pågick i katternas huvud – liksom hos hundar och andra rädda djur denna natt.
Bloggaren gillar INTE detta smällande och tycker att något borde göras åt detta! Frågan är vad?

Gårdagen har också att göra med den här sidan ur DN. DN 29 dec 13 Dagens Nyheter har listat bloggarna som förändrade Sverige 2013. Nej, bloggaren finns inte med – men däremot nämns en bekanting för bloggaren på plats 3! Uma i DN 29 dec 2013  Tioåriga Uma blev arg när hon inte kunde köpa en t-shirt med tvspelsmotiv hos H&M. Hon hänvisades till killavdelningen och det tyckte Uma var fel.
Uma är barnbarn till bloggarens vänner i Skellefteå! Vad månde bliva av den tjejen! Klicka HÄR för att komma till DN och listan!

033 Flaggan är hissad för 2014 – denna gröna nyårsdag. Därmed kan bloggaren avslöja vilka som får benämningen Årets Solglimt liksom Årets Istapp2013.

Vi börjar med det värsta – Årets Istapp. Istapp1 Det absolut värsta under 2013 tycker bloggaren handlar om de här djuren: Vita kaniner Bloggaren orkar inte visa bilder eller filmer på det svåra djurplågeri som kaniner utsätts för i Kina för att bli tjusiga angoraplagg! VIDRIGT är ett alldeles för milt uttryck!

Brun kaninPeta – var djurrättsorganisationen som avslöjade djurplågeriet. Vill du stödja organisationen – klicka på Peta!

I Sverige uppmärksammades detta fruktansvärda bland annat av  Djurens rätt!

Klicka på respektive namn för att stödja eller sök andra djurrättsorganisationer via nätet.
Det här var ingen lokal händelse men bloggaren väljer ändå utse detta till Årets Istapp.

 

Solglimt1 Årets Solglimt blir då förstås just de organisationer som oförtrutet jobbar för att djur ska behandlas med respekt och som avslöjar eländiga och hemska förhållanden så att vi andra kan reagera och agera. All heder åt dessa organisationer!

Klicka HÄR för att komma till Google och sökordet ”Djurrättsorganisationer”.

VARGTJUT Bloggaren vill puffa särskilt för Svenska Rovdjursföreningen där du på hemsidan kan sända brev till EU för att protestera på vargjakten 2014! Gör det – HÄR!

Djurrättsalliansen är också suveränt bra som jobbar aktivt och bland annat avslöjat hemska förhållanden för grisar! ett-liv-som-gris-2
Klicka HÄR för att komma till Djurrättsalliansen! gris-stor

Ge DIN röst 2014 till de som inga egna röster har!

Kanin

För egen del tycker bloggaren att hela år 2013 varit en enda stor, hård istapp och ser fram emot massor av solglimtar 2014! Precis som gåvan bloggaren gav sig själv på födelsedagen förra året – 034 ”Njut av åren som kommer” – så gäller förstås också NJUT AV ÅRET SOM KOMMER – ÅR 2014!

Det tar bloggaren en kopp kaffe latte på ! 🙂
Vi ses!
GOTT NYTT ÅR!!

043

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.