Drug preguntas

Nytt år! Härliga händelser och vägra vara negativ!

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

108 Nytt år – ny blogg!
Bloggaren upptäckte nyligen att hon missat ett jubileum förra året! I februari 2016 hade bloggen varit igång i 10(!) år! Fantastiskt vilket skrivande!! 😀

Och nu är det dags igen. 006 Varmaste nyårshelgen på många år är avklarad om än inte i Arboga utan på Sveriges framsida – Göteborg. Idag biter dock kylan lite i skinnet igen.

Bloggaren firade som sagt på annan ort och hade då med sig symboler. Symboler är viktiga för bloggaren! Halskedjan med hjärtan: 123
Ett hjärta för varje barn. Gåvor från barnens farmor.
Ringen: 124 Mammas ring som hon fått av pappa – så är också föräldrarna med på resan…
Örhängen – för kärlekens skull! 125 Och så bilder på dom som bloggaren mest håller av: 126

070 Bloggaren har tidigare utlovat att en del av Härliga Händelser 2016 ska avslöjas – men före det lite annat.

Bloggaren gillar tidningen Kupé som finns ombord på SJ:s tåg. 104 2017 års första nummer fick dock bloggarens blodtryck att öka markant. Först gapskratt sen förundrad ilska när det hela inte var något skämt… 086 Kupé berättar att det är dags att sluta vara så förbannat glad och lycklig och istället anamma sorg och förtvivlan – gärna gemensamt med andra på ett gnällkafé!! 089-kopia

093-kopia Citat ur artikeln:
”I september startade man ett gnällkafé i Skellefteå. Sensus i Göteborg håller Sveriges första negativitetskurs. ”Negativt tänkande – bättre blir det inte”, som blev övertecknad på nolltid.”
”Vi behöver en motkraft till positivismen”.088
Bloggaren baxnar!!

087 ”…negativt uppror…”

091 ”Nej, allting löser sig faktiskt inte alltid till det bästa. Saker går åt h-e och det känns skönt att att få deppa lite, gnälla och få ur sig problem och bekymmer. Och då blir det fel med klämkäcka kommentarer om kris och utveckling, att motgångar stärker – och på toppen av allt: en lyckobok i present.”

094 ”I boken Gilla läget – hur allt gick åt helvete med positivt tänkande” är författaren Barbro Ehrenreich rent ut sagt förbannad för att hon inte tilläts vara förtvivlad när hon hade drabbats av bröstcancer, utan istället möttes av käcka och respektlösa tillrop”.

Bloggaren mår faktiskt illa när hon läser detta. Vilka ilandsproblem!!
Är det bättre att lämna förtvivlade människor ifred? Eller kanske säga: ”- Bröstcancer OK – det är bara att ta beskedet.” Med ett ännu värre tillägg kanske – så negativt som möjligt: ”- Vi ska ju alla dö en gång. Det är bara att gilla läget”.

Att hylla negativt tänkande och klanka ner på människor som försöker peppa och uppmuntra är bara så sjukt! 106 Ännu mer påtagligt obehagligt blir det när bloggaren läser Faktum, en tidning för hemlösa i Göteborg: 109 ”Om du tänker ”det går åt skogen”, då har du redan förlorat…”

Tidningen Faktum har trots hemlöshet och förtvivlan fina kassar med uppmuntrande ord – som du kan vinna om du har tur med korsordet! 107 Sånt gillas!!

Eller på hemresan när tåget blev tre timmar försenat för att en stackars människa valt att ta sitt liv framför loket. Hade det blivit bättre om han eller hon mötts av ”- Det blir inte bättre än så här” eller ”- Allt löser sig faktiskt inte!”
Skulle det vara fel att försöka peppa och ”tala om ljuset i tunneln, det är mörkast före gryningen och allt kommer att bli bra”!? Även om man inte kan lova det?
Kanske hade det inte gått att ändra denna förtvivlade människas beslut men att uppmuntra till att odla sin negativism känns otroligt märkligt.

095 ”I år har motståndet tagit fart igen. Och det får stöd i vetenskapen. Forskare säger att överdriven optimism är skadlig och att man ska måna om negativa tankar…

Ilandsproblem, var det ja! Och hur man tjänar mer pengar på folks förtvivlan! Är det inte uppmuntrande kurser så är det de motsatta. Nu har vi ju kört det optimistiska ett tag – dags att locka folk till gnälligt tänkande! Kurs eller kafé – kom och gnäll och älta dina problem. Du kommer att bli SÅ lycklig då! 🙁

I samma tidning, Kupé, blir det kovändning! 100 Med negativt tänkande hade man rutit till åt folket i Vuollerim och sagt:
”- Det går aldrig! Avveckla gården med utrotningshotade fjällkor – det blir inte bättre än så här…099

MEN – se folket uppe i norr tänkte positivt och räddade gården och startade en verksamhet! 102

Positivism för såväl folk som fä uppe i Lappland! 🙂 101 Sånt gillas också!!
HÄR kan ni läsa om ”Rädda fjällkon” och om norrländsk parmesan!

Naturligtvis får var och en välja själv – försöka se positivt på tillvaron även i hårda tider eller vältra sig i elände ensam eller ihop med andra. Vi bor ju i gnällbältet så det kanske finns någon som vill starta ett gnällkafé i trakten? Gynna fortsatt gnällande kanske ihop med lite lagom skitprat också? Bloggarens åsikt vet ni nu.

HÄR hittar ni tidningen Kupé!
Bläddra till sidan 30 i e-magasinet om ni vill läsa om den nya trenden – negativt tänkande…
Och HÄR hittar ni tidningen Faktum!

070-kopia Härliga Händelser 2016 får bli motvikt till all gnälligt elände. För nu har lapparna öppnats! 59 stycken! Med andra ord mer än en härlig händelse i veckan förra året! Det känns väldigt – ja just det – positivt! 😀

Ett axplock. 034

038035068070-b

En av de finaste händelserna under 2016 var det som Mia Ahlgren sa bloggaren i april. 031
Det var ord som fick en liten människa att växa, känna sig ha ett värde när det ibland är väldigt mörkt. Och att Mia sa det hon känt och inte bara behöll det för sig själv, gjorde händelsen till en av de lyckligaste förra året för bloggaren. TACK Mia!

Bloggaren konstaterade också att det så gott som bara var känslor som lett till lappar i burken. D v s positivt bemötande, vänlighet och kärlek. Att sen nästan hälften av lapparna hade med en viss man att göra kan bloggaren förstå fast hon verkligen hållit sig från att svämma över burken med sådana hjärtelappar. 😉 Barnen fick många lappar också liksom stugan i Östergötland.

hjarta-med-hjartan

Nu startar bloggaren om – vägrar vara negativ – och tänker fortsätta att samla underbara minnen! 012

Leta efter godbitarna i tillvaron istället för det som grämer och förgör. Hitta hjärtan bland alla spretande grenar. 117
120 Självklart är inte alla dagar positiva och lyckliga men försök ändå att se ljuset i mörkret.

Det viktigaste av allt:

Var rädda om er och om varandra!
Älska mer – hata mindre!
Livet är så kort – du har inte tid att hålla kvar bekymren –
och det gör dig inte gott att älta oförrätter.

133
”Tankens kraft är stark –
du blir vad du tänker.”
Amen!

107-kopia

blasa-hjartan

 

 

 

 

Dags att summera och räkna ner… Och dags att öppna burken!!

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

126 Dags att summera – och att räkna ner!
Det kan handla om livet och att det är dags för nedräkning – vilket man kan få för sig ibland när man känner sig krasslig och påminns om att livet en gång har ett slut. Ett slut som närmar sig allt hastigare med åren.
Ett besök på kyrkogården gör den påminnelsen än mer tydlig…

084

MEN – den här summeringen och nedräkningen har med år 2016 att göra – för nu kan man verkligen börja räkna ner! 083

jul112 Juldagarna är över. jul-007 Bara några få dagar kvar till nyårsafton och sen ett nytt år. 077

jul073 Dags att bli lite eftertänksam.

Den här burken ska det tas itu med på nyårsafton! 070 Bara trevligheter där! ”Härliga händelser 2016”! Bloggaren kan rekommendera denna form av samlande.
Ett tips förra året om att spara små lappar med allt roligt som händer under året – blev verklighet för bloggaren. Vad som finns i glasburken avslöjas först på nyårsafton – och kanske inte ens då för er läsare… Det beror på vad det roliga är!! 😀
Spännande ska det bli i alla fall. Man glömmer fort och att få alla de bästa minnena i repris känns toppen!

nyarslofte-2 Sen har vi ju det här! Nyårslöften!

Tänker ni avge några –
och sen också försöka hålla dom!? nyarslofte

Bloggaren har redan förberett sig! 😀 131 Och om det nu är någon som händelsevis är intresserad av vad bloggaren tänker ha för löften så ser skylten ut så här på närmare håll:

130

Bloggaren har summerat de senaste två åren som Nyheternas år 2015 respektive Njutningens år 2016 – för att ge löftet att 2017 ska bli LÄRANDETS ÅR!
”Lärdomar från alla omvälvande upplevelser för ett fortsatt njutfyllt liv!”

Det är väl inte så dumt eller vad säger ni?

Och bloggaren är redan förberedd, så kan man väl uttrycka det… 014 Överallt i bostaden finns påminnelser, lärdomar som bloggaren fått till sig…
019 Att blixtra med fartkameran bara när det verkligen behövs! En lärdom som en impulsiv person som bloggaren behöver tänka till på ordentligt. Inte gå igång på allting hela tiden!

Sen det där om att vara så duktig. Fixa allt. Klara allt. Helst på ingen tid alls. Nu finns kloka ord om det också: 012
”Man måste ingenting!” Nej faktiskt är det väldigt få saker som man verkligen MÅSTE göra! Just nu – på en gång!
Så ta’t lite lugnt bloggar’n!! 🙂

Att ta det lugnt finns det fler påminnelser om här hemma:  025 ”Never run faster than your guardian angels can fly” – inte rusa snabbare än dina skyddsänglar!

Att lugna ner sig och bara göra det som verkligen behöver göras – ska bli bloggarens melodi från 2017!

Det här kan bloggaren redan: 079 Att ge med hjärtat utan att förvänta sig något tillbaka. Givandets glädje! Så härligt!
Något att tänka på och ta till sig för den som är av annan åsikt.

Och varför då då? Varför tänka på allt det här?? Se här, julklappen som bloggaren fick av sin dotter: 026 Den fina brickan har följande text:
”Life is too short to wake up with regrets, so love the people who treat you right, forget about those who don’t.
Believe everything happens for a reason.
If you get a chance – take it. If it changes your life – let it.
Nobody said life would be easy. They just promised it would most likely be worth it.”

Ungefär så här på svenska:
Livet är för kort för att vakna upp och ångra sig – så älska de människor som behandlar dig väl, glöm de som inte gör det.
Tro på att allt händer av en orsak.
Om du får chansen – ta den. Om det förändrar ditt liv – låt det göra det.
Ingen sa att livet skulle vara enkelt. De lovade bara att det mest troligt skulle vara värt det.”

Och deviser liknande detta finns förstås redan i bloggarens bostad… 031

Och här: 021

Glöm aldrig det här: 022
eller det här: 023 För även om det är bra att ta tillvara lärdomar från förr – så tänk på att lämna det gamla bakom dig! Lär av misstagen men gå vidare och LEV I NUET!

nu-ar-goda-rad-dyra-wigglers ”Svara mej – nu är goda råd dyra”! 😀
Det här dansbandet från typ 60-talet dök upp när bloggaren googlade på ”goda råd”.
Men goda råd är ju inte alls dyra! Se bara här på alla goda råd som bloggaren förser er med! 😀 Och ordspråket säger så här: ”Den råd lyder är vis, men oråd ska ingen lyda.”
Fler ordspråk hittar du HÄR!

Bloggaren tänker alltså lyda en mängd goda råd och förmaningar som hon fått under Nyheternas år respektive Njutningens år – så att 2017 blir ett Lärandets år. Att lära sig bli bättre både mot sig själv och mot andra. Guld!
Ett alldeles särskilt TACK till den person som försett mig med såväl nyheter, njutningar som lärdomar under snart två år. hjarta-med-hjartan

Men sen ska man inte glömma att vara lite snäll mot sig själv också! Varje morgon säga till sig själv i spegeln:
– Gud, vad snygg du är! Och bäst är du också!! 051-kopia-2
Hjärnan tror på allt du säger! 😉

Och glöm inte att ta det lugnt!   060
020 ”Keep calm and live your dreams” – den lappen finns också på en vägg hos bloggaren. Ta det lugnt och lev din dröm!

Glöm heller inte att ha koll på när de rosa molnen är på väg in!! 😉 Får ni chansen – ta den!!

070-rosa-moln

Dagens ord i evighetskalendern stämmer så bra!

039

”Din inre styrka är starkare än du tror.”

Ta till er det ni vill men lev livet varligt.
Vill ni så ses vi igen efter nyår och KANSKE avslöjar bloggaren då några av de härligaste händelserna som hon upplevde under 2016! 😉 070-kopia

Ett gott slut på 2016 tillönskas er alla och ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2017!! Låt det nya året bli ett år som lyser och blomstrar för dig och för mig – för oss alla.

058

 

 

FRAGILE!!

Känslor, Kärlek, LYCKA Inga Kommentarer »

fragile-utan-streck

 

FRAGILE! HANDLE WITH CARE! Skört – behandlas varsamt…

Råd från en rådvill…

gratande-hjarta Du med det gråtande hjärtat som trodde allt var försent. Våga igen.

Du som hade ditt livs kärlek men miste den.
Våga igen. sarat-hjarta

Men du som möter någon och du som vågar – här är några råd från en rådvill…

svartvitt-hjarta-handle-with-care  Gå varsamt fram. Jämför inte. Ha inga förväntningar.Förr var förr och nu är nu.

Rusa inte åstad – men vänta heller inte för länge. Satsa inte allt på ett kort – men dra dig heller inte undan. ger-bort-sitt-hjarta

hjarta-i-hander Ta emot det som bjuds och ge tillbaka. Det är här och nu. Oroa dig inte så mycket. Var rädd om dig och låt ingen såra dig – men såra heller inte den du möter. dont-break-my-heart

fragile-hjarta Har du fått lyckan att möta någon igen, känt förälskelse på nytt, upplevt det du aldrig trodde skulle ske igen – VÅGA TA EMOT LYCKAN!

Glöm det som varit. Glöm vad andra tycker och tänker. Förvänta dig inte att göra rätt eller oroa dig för misstag. Så länge du KÄNNER och ÄLSKAR kan ingenting gå fel.

i-love-you-med-kladnypor

Våga – igen!
Och var rädd om dig. Var rädda om varandra.

fragile-med-streck

 

 

Lyckan att få ett krossat hjärta!

Känslor, Kärlek, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Sorg, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Glödande hjärta Har du varit kär? Riktigt glödande kär? Så där så att rymden svirrar och skallen snurrar samtidigt som du glider fram på rosa mjuka moln?

Det har jag!

Gifte du dig med din stora kärlek och trodde på ”happily ever after” – d.v.s. att ni skulle förbli lyckliga livet ut? Happily ever after

Det gjorde jag…

Och blev det inte så sen? Upplevde du hur drömmen slogs i spillror och hjärtat krossades? Hjärta krossas Tog någon ifrån dig ditt livs stora kärlek efter många år och du lämnades i sorglig ensamhet?

Det fick jag uppleva…

Hjärta i bitarKände du hur allt rasade? Kände du att allt liksom togs ifrån dig – inte bara din älskade utan med honom också ditt självförtroende, din glädje, din ork och din tro på framtiden?

Så kände jag…

Jag bestämde mig för ett liv i ensamhet. Så småningom intalade jag mig själv att det här skulle bli ett bra liv, det liv jag kunde få helt enkelt, det liv jag orkade kämpa för.

Tills en dag… Krossade bitar av hjärta Just när du sitter där med alla dina krossade bitar av hjärtat så dyker någon annan helt oväntat upp! Någon annan med ett hjärta, ett lite sargat och ömt hjärta – men ändock ett hjärta!  Plåstrat hjärta

Vågar du då? Har du något val…när hjärtat ditt börjar ge sig till känna igen – börja banka och glöda på nytt.
Inte som då kanske, som förr, för länge sen – men det börjar banka och dunka i alla fall, kanske lite annorlunda, lite ovant men ändå – och bankandet vill inte upphöra!

Vågar du då? Vågar du visa upp ditt sårade hjärta och bjuda in? Bitar av hjärta ihop Vågar du låta någon hjälpa dig att lappa ihop bitarna igen? Så som du hjälper den andre att lappa ihop sitt?

Vågar du erkänna att du känner, att du har känslor igen? Vågar du mötet igen – inte som då, som förr, men på ett nytt sätt!?

Jag vågade. Jag hade inget val. Hjärtat bankade för hårt och tog över det eventuella förstånd som protesterade rätt eller felaktigt långt bak i skallen på mig. Jag vågade!

Utöver lyckorus igen så får jag – får du, om du vågar – så mycket mer! Så mycket visdom och kunskap – om du tar in allt på rätt sätt.
Att ha levt länge med någon skapar vanor, roller, invanda beteenden. Med någon ny finns inga givna ”regler”. Bitar av hjärta ihop Du får lära om – på nytt – och inte bara lära dig förstå hur den nya personen i ditt liv är – utan det bästa av allt: Du får lära dig om dig själv!
Hur du beter dig! Vilken person du har blivit. Vilka roller du spelat under alla år – och värdera dessa. Har det varit bra eller kanske mindre bra? Få feed-back när den andra, nye, reagerar och inte alls svarar på ditt invanda beteende och ditt mönster.
Det kan vara mycket jobbigt och för att slippa förändra och förnya dig kan du hoppa av – vägra utmaningen och släppa chansen.

Det gjorde inte jag! Bit för bit får jag lära mig och det är så nyttigt! Inte bara nyttigt – det är roligt också! Faktiskt lite skrattretande ibland. Bitar av hjärta ihop Bit för bit…

Ihoplappat hjärta  Till slut får du ett varmt, klappande hjärta igen. Hjärtat kan ha sina sargade kanter, sina glipor, kanske ett svart hål någonstans – men det är ändock hoplappat!
Du har ett helt hjärta igen och du har fått nya kunskaper, ny erfarenhet – du har vuxit som människa.

Och ditt nya varma hjärta behöver inte alltid klappa i takt med din nya väns? Kanske fortsätter ni – kanske inte. Men gläds över att ha vågat ta språnget, fått uppleva ett bultande, bankande hjärta igen och att ha fått växa som människa!

Hur framtiden ser ut vet ingen. Inga garantier ges och inget facit finns. Fortsätt bara lugnt vidare med ditt nya hoplappade, varma hjärta. Jag vågade och det klappar så gott och starkt nu.

Sen kanske det aldrig händer – det där mötet mellan två lite sargade hjärtan – det kan ingen heller veta eller förutspå. Men OM det händer! Om ditt hjärta börjar banka – våga då! Våga mötet!

För det finns faktiskt en lycka i att få sitt hjärta krossat – tro mig, jag vet…

One day

 

 

Är du drogberoende?

Allmänt, Känslor, Kärlek, Lokalt, LYCKA, mänskligt, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tina Turner ”What’s Love Got To Do With It”

You must understand
Though the touch of your hand
Makes my pulse react
That it’s only the thrill
Of boy meeting girl
Opposites attract It’s physical
Only logical
You must try to ignore
That it means more than that

[Chorus:]
Oh what’s love got to do, got to do with it
What’s love but a second hand emotion
What’s love got to do, got to do with it
Who needs a heart
When a heart can be broken….

HÄR kan du lyssna på Tina Turner och ”What’s love got to do with it” Youtube.
Ge någon sitt hjärta Ja, vad har kärlek med någonting att göra??
Det handlar ju bara om en molekyl! Dopamin 2Dopamin!
Dopamin 3 Dopamin – så här kan man läsa på Wikipedia om molekylen:
”Det har länge varit ett faktum att dopaminet påverkar beteenden som har med lust och njutning att göra. Dopaminet påverkar dock inte upplevelsen (gör den mer njutbar) eller belöningsupplevelsen per se.
Dopaminet påverkar i stället viljan till lust och njutning, orsakar ett uppsökande beteende gentemot föremål som bereder njutning och känslan av belöning, och gör individer mer njutningsbenägna.”
Words!!

Dopamin_nervbanor Och ur ”Hjärnguiden” – citat:
Precis som alla andra ryggradsdjur har vi ett belöningssystem i hjärnan. Det har vi för att det ska vara härligt att ha sex, härligt att äta och dricka, härligt att anstränga sig fysiskt och motionera.
När vi gör allt detta njuter vi, och njutningen uppstår genom att hjärnans belöningssystem aktiveras. Kemiska signalämnen frisätts från vissa nervcellsutskott och stimulerar andra.

Ord! Fakta! – Det som vi kallar kärlek… Kärlek Love

Fast dopaminandet kan övergå i lite mer fast så kallad kärlek, faktiskt. Så här kan man läsa vidare:
”Dopamin är en signalsubstans som påverkar vårt hjärnas belöningssystem – vilket vi upplever som lycka. Det liknar faktiskt en drog och man kan kan bli beroende av förälskelse.
Dessutom vänjer sig kroppen och, även om vi svär på att vi kommer att vara förälskade för evigt, är alla signalsubstanser utan förskoning tillbaka på det normala efter ett till två år. Då upptäcker vi brister hos vår partner, som tidigare dolts i ett töcken av dopamin och noradrenalin.
Det finns dock hopp, för samtidigt som dopaminet minskar ökar nivåerna av andra substanser.” (Ur FokusForskning.)

Ja, dopamin liknas vid en drog! Vi kan bli beroende av drogen, beroende av förälskelse. Där kommer vi in på en tidigare blogg om sexmissbruk och kärleksberoende.
Läs mer om kärleksberoende HÄR! Där kan du också få hjälp och du blivit sjukt beroende av sex och förälskelse.

index Men är vi inte alla lite drogmissbrukare? Har vi inte alla en längtan efter förälskelse – att bli sedda, uppmärksammade, beundrade, känna närhet? Kärlek och ett träd

Kan det inte vara helt OK att boosta varandra lite grann emellanåt! Boost

Fylla på 2 Tanka upp varandra – om än bara lite grann!? Dricka

Lite ögonkast – Beundrande ögon 1
Lite beundrande blickar – Beundrande ögon 2

Lite djupdyk i varandras ögon bara för att känna pirret, drogpåslaget och må lite gott! Beundrade ögon par

Gratis kramar tshirtGratis kramar! Kram 1

Kram 2 HjärtaKram 4 HjärtaKram 3 Hjärta

Kramande katter

Dricka 3  Fylla på! Tanka upp Tanka upp!
Dricka 2 Förse sig med droger! Drogen dopamin och förälskelse!

Boosta varandra med lite lycka
– bara för att må lite bra! Flyga med hjärtan

Tomt? Tom flaskaMen fyll på lite då!! Fylla på

Lovely Låt det spraka och gnistra i sommar! Låt det spraka och gnistra

Whats love got to do with it ”- What’s love got to do with it!?”

Tja, det visar sig väl!! Om det bara blev lite lek eller mera allvarligt sen. Lev NU!

Boosta hjärnanDopamin och hjärnsubstanser – strunt i detaljerna!

Boosta varandra med lite lycka, vetja!

Prästkragar i hjärtaPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.