Drug preguntas

Förödmjukad – vems lycka utnyttjar du? Vem trampar du på idag?

Filosofiskt..., Känslor, Livet, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Relationer, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Sad thing Har ni tänkt på att ibland kommer man till en punkt då det är dags att sätta ner foten. Alla gör det förmodligen någon gång – eller flera gånger i livet.
Nu får det vara nog!

Men vågar du säga stopp!?- Sluta! – Det är nog nu! Och till rätt adressat?

No face Är det inte så att det är betydligt lättare att ge sig på den som är enkel – än den som är svår? Med andra ord – reagera på den som du vågar ge dig på och inte på den som verkligen borde sättas på plats. I någon sorts frustration kanske – över ditt eget tillkortakommande?

Så enkelt att ge en verbal käftsmäll till den som är ärlig och vill väl – än till den som äter dig inifrån och ut!
Enkelt men totalt fel. För den som äter dig kommer snart att ha tagit varje munsbit av dig medan den som ville dig väl och som kunde ha lappat ihop alla trasiga bitar – gick vidare, ifrån dig, och försvann…

001 Livet är en lång resa. Det är inte alltid lätt att hitta rätt. Man får se upp för grynnorna så att man inte fastnar på fel ställen och i fel situationer.
Ibland har man ett val, ibland inte – men alla kan tänka till, stanna upp, sitta tryggt där på axlarna hos någon som finns där och sen välja riktning.

013 Kanske väljer man rätt, kanske fel – men valet finns och val kan göras om igen.
För livet är för kort och för viktigt att sjabblas bort. 005

Det här hittade bloggaren på Facebook igår: 008 En person som känner sig ledsen skriver: ”Visst är det hemskt när man försöker rätta till ett misstag och ju mer man försöker desto värre blir det. Och så försöker man ännu mer och då blir det ännu värre! Då vill man bara gå och gömma sig. Dra nåt mörkt över sig och aldrig mer titta fram.”

Kommentarer kom: 010 Och den här, som säger mycket: 009
”Ja ibland är det så… å då ligger det hos den andre tycker jag…för då vill de inte lösa problemet…o kanske de mår bra av det på något sätt. Njuter av det och drar nytta av det för egen del… jag försöker lära mig att hantera sånt…gå vidare o så får de väl hålla på…skit i det…du gör bara dej själv illa…gå vidare… Kram!!! <3”

Så kloka ord! Varför låta sig förödmjukas? Nej, gå vidare! Lämna människor som inte ser dig som den du är. Lämna dem som inte vill dig väl, utan bara finner glädje i att ge igen för sina egna misstag. Du är värd så mycket mer! Ge din vänskap och dina omsorger till någon som förtjänar den istället! 003

”Don’t look back. You´re not going that way.” – Se inte tillbaka – du ska inte den vägen.

Men visst är det lite sorgligt när vi går vilse i livet. 011 När vi missar de där viktiga avtagsvägarna för den stora, lättkörda motorvägen.

När det kunde ha blivit så bra…En dag kommer någon att krama dig så hårt att alla dina brutna delar faller på plats igen -mindre kopia

Bloggaren tycker synd om alla som drabbas så här. 016 Men – livet är alldeles för kort för att sörja över det som inte går att göra någonting åt. Förödmjuka inte dig själv genom att låta dig förödmjukas ännu mer. Gå vidare!

Vems lycka utnyttjar du idag? Vems känslor trampar du sönder? När ska du ta itu med ditt eget inre så att du säger STOPP till dem som utnyttjar dig och välkomnar de som vill dig väl. När? Vågar du? Valet är ditt.

Too late

 

Sex är ingen enkel match! Sex som makt och bekräftelse…

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, Psykologiskt, Relationer, SEX, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., Vetenskap Inga Kommentarer »

Tänkande kvinna Ju längre man lever och upplever – desto mer lär man sig. Eller – ju fler erfarenheter – desto fler tankar och funderingar…

Som det här med sex! Missionärsställningen
Sex är så mycket mer än bara fortplantning! Kan vara så mycket mer än en skön upplevelse också… Sex en hälsofaktor ”Sexualitet en hälsofaktor” – säger bilden och texten lyder: ”En väl fungerande, kärleksfull relation med en positiv sexualitet får många människor till att må väldigt bra. Självkänslan höjs, man blir bekräftad och får bekräfta, man känner sig älskad och får älska.”

Men hur många får uppleva sexualitet som en ”hälsofaktor”?

Sex som makt och bekräftelse Sex kan vara makt och bekräftelse! Makt Det finns män som våldtar för att känna makt. Det finns också män som får sig själva bekräftande genom att ha mycket sex och ofta. Ju fler sexuella relationer desto större ego.
En mindre ”välutrustad man” kan få sig själv bekräftad genom att bli pappa till många barn. Ett ”Storleken har ingen betydelse-syndrom”. Man med tio barn

Makt 1 Män har ofta makten i sexuella relationer eftersom det är upp till männen att ”fungera” för att få till sexet. Dvs ingen stake – inget sex, om man vill uttrycka sig lite rått. Det visas lite i den s k missionärsställningen – men mannen överst. Missionärsställningen Mannen med makten att genomföra det. Kvinnan underlägsen – tar emot – och kan alltid ta emot oavsett intresse… Makt! Kvinna som dörrmatta

Män kan bli bekräftade genom sex – de tar, kommer och segrar  – men hur går det då för kvinnorna?? Bofriend bekräftelseKvinnor vill bli bekräftade – men blir kvinnor det? Varför ska det alltid vara jag

Kvinnor som vill ha sex är lite tabu. Män får ta för sig medan kvinnor ska hålla på sig. Vägrar de och istället vill njuta av ”hälsofaktorn sex” kallas de lössläppta, promiskuösa – hora!

I en relation där kvinnor vill bli bekräftade kan de av män betraktas som tjatiga, jobbiga, krävande. Krävande för bekräftelse(De två tecknade bilderna kommer från Fanny Åströms blogg. Hon skriver också om bekräftelse i relationer. Bloggen hittar du HÄR!)

Sex är så mycket mer än bara fortplantning! Kan vara så mycket mer än en skön upplevelse också…
Sex kan handla om självförtroende, otrygghet, om viljan att ses som den människa man är – en bekräftelse på att man duger.
Långt borta från jämställdhet och lika villkor – långt borta från sunt förnuft och acceptabelt beteende…

Sex är ett av behoven i Mazlows behovstrappa. Behovstrappan Abraham Maslow och hans behovstrappa finns beskrivet på många ställen på nätet. Bilden här och texten nedan kommer från Psykologi iFokus – klicka HÄR!

”En behovshierarki eller behovstrappa är en förklaringsmodell inom psykologin för hur människor prioriterar sina behov. Den primära iden innebär att behoven på en lägre nivå måste vara tillfredsställda innan högre mål blir viktiga för individen.
Fysiologiska behov: Basala behov som luft, vätska, mat, värme, sömn, sex.

Om inte de här behoven tillgodoses kan vi drabbas av sjukdomar, irritation, smärta, obehag, och därför strävar människan efter att så snabbt som möjligt tillfredsställa behoven och uppnå jämvikt.

Så länge de fysiologiska behoven inte är tillfredsställda kontrollerar de människans tankar och beteenden eftersom organismen primärt är inställd på överlevnad.”

Trappan visar att ”behoven på en lägre nivå måste vara tillfredsställda innan högre mål blir viktiga”. De ”Fysiska behoven” är det första som måste vara tillfredsställt och i de behoven ingår alltså sex – förutom luft, vätska, mat värme och sömn. SÅ viktigt är alltså sex.

Sex är ingen enkel match!
Ängslig man Män vill bli bekräftade – känna sig värdefulla.  Kvinnor har precis samma behov. Ängslig kvinna

Bloggaren har inga svar på frågor. Det här är tankar och funderingar som ploppar upp i hjärnan genom att leva och uppleva. Det bloggaren kan känna är – PRATA MER MED VARANDRA! – VISA VÄRME OCH ÖDMJUKHET! – BEKRÄFTA OCH DU BLIR BEKRÄFTAD!

Jobbig sex Sex är ingen enkel match – men så viktigt! Sex bekräfta Och glöm inte alla bekräftande kyssar! Kyss

006 Älska och visa varandra respekt. Hjärta med händer

Sex en hälsofaktor

Genuin – är ordet jag kommer att tänka på…

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, mänskligt, Musik, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., VIKTIGT! Inga Kommentarer »

På sociala medier förekommer överlägsna kommentarer sen en tid om två saker, två personer – de här:

Ted Gärdestad svartvitt Ted Gärdestad och

Olof Palme. Olof Palme svartvitt

Ted för att han skulle ha fyllt 60 år den 18 februari och Palme för att han mördades 28/2 för trettio år sedan.

Personer på sociala medier raljerar över personerna och tycker det är överdrivet att ha minnesprogram över dem, att minnas. De undrar varför och bryr sina superhajpade skallar en stund, kastar ut lite skit på Facebook och Twitter och glömmer sen allt.

I dessa flashiga tider då det skajpas och hajpas och där nyheter som levereras för en timma sedan är gamla är minnesprogram skit. Då är den bäst som får flest likes och som marknadsförs mest och bäst – så länge det nu varar…

Det bloggaren kommer att tänka på är ordet GENUIN. Det genuina och det äkta – var finns det idag? När allt går i en rasande fart och den som var stjärna igår är borta imorgon.

De som ifrågasätter Ted Gärdestad får svar på tal också! Människor som inte glömmer och där Teds musik är en del av en oskyldig ungdomstid med sol, vind och vatten – och en egen måne. Om äkta känslor – oskyldigt blå.

Den som ifrågasätter Olof Palme vet inte vad retorik och passion är! Bloggaren anser att efter Palmes död har mycket gått förlorat inom politiken. Dynamik och intensitet – äkthet.
Att lyssna på Olof Palmes tal är hänförande även om man inte delar hans politiska uppfattning. En så totalt lysande talare! Ingen med samma kapacitet och dignitet har kommit efter honom. Och hans ord om jämlikhet och allas lika värde är lika aktuellt idag, om inte mer, som för 30 år sen!

GENUIN – har vi mist genuiniteten? Har äktheten i Sverige gått förlorad? Det där äkta, det sanna – och ihop med det, värme och gemenskap.
Ju äldre man blir ju mer lär man sig och man får mer att fundera över. Bloggaren lär sig, funderar och undrar vad som hänt och hur man kan få till en förändring. Någon gång tänker hon skriva om ”Fenomenet i Gräsnäs” som handlar om det äkta, det sanna – om gemenskap utan förbehåll över gränserna, vilka de gränserna nu är… Gemenskap 2

Till dess, glöm inte det genuina och äkta för allt flashigt och nytt! Lyssna på Olof Palmes tal – och njut! Olof Palme färg Och lyssna på Ted Gärdestad – HÄR är ett förslag – ”För kärlekens skull”. Ted Gärdestad Sol vind och vatten

”Utanför fönstret slår våren ut.
Marken blir grön igen.
Allt som var dött, väcks till liv,
det kan också vi
Mm..
Så länge vi andas.
Ute till havs styr en fiskebåt.
Längs en fri horisont.
Den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn.
Mm..
Så länge vi älskar.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Högt på ett berg står en katedral,
och pekar upp mot skyn.
Men det är för himlen i dig,
och jorden i mig
Mm..
Vi älskar varandra.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Mmmm…”

Dilemman – det var inte bättre förr…

Det är inte lätt att vara ung..., Känslor, Kärlek, Lokalt, SEX, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Mix Megapol I morse slog bloggaren på radion och hamnade i dilemma! Ja, i Mix Megapols inslag ”Dilemma” – vars rubrik i tablån idag är, citat: ”Sugen på pojkväns pappa”.

”Har du sett din vän vara otrogen med en annan vän? Ska du berätta för deras respektive eller inte? Är det okej att ha på tvn en efterlängtade fotbollsmatch under en middagsbjudning? Lyssna på Dilemma varje lördag- och söndagmorgon kl. 08.00-11.00.” är presentationen av ”Dilemma”.

Bloggaren hörde ett inslag med en fråga från en kille som undrade om han skulle göra slut eller inte. Han hade kommit att tänka på att trots att han älskade sin flickvän sen 8 år så kändes det frustrerande att aldrig mer få vara med någon annan.

Relationer Det handlar om relationer och bloggaren kom att tänka på hur hon själv känt samma sak under ett långt äktenskap.
Som trogen partner kändes ibland ett enormt sug efter någon annan. Bara för att prova. För att ha något att jämföra med kanske. Den där märkligt kvävande känslan av att aldrig mer få en annan man.

Relation 3 Panelen i radioprogrammet kom fram till att killen som frågade INTE skulle ta en paus i förhållandet – det är dömt på förhand – men att gå ut och festa var och en för sig. ”- Men inte gå hela vägen”, som kvinnan i panelen sa, vilket bedömdes som svårt av panelens män.
Över huvud taget blev rådet att sluta sitta hemma och kolla på Mello utan göra saker, nya saker, tillsammans men också var och en för sig inom vissa gränser. Relation 2

Relationer är inte lätt. Det är inte lätt att vara människa. Duckface 3 Därmed kommer bloggaren osökt in på den förra bloggen om plutmunnar och ”sparrowfaces” – och konstaterar kallt när hon tänker efter: Det var inte bättre förr!

Flicktidningarna Bloggaren minns hur det var att vara ung på 70-talet när de s k flicktidningarna dikterade villkoren för unga tjejer…  ”Vi bjuder på tjejernas hetaste sex-brev”FIB Aktuellt.
Och dessa sexbrev berättade bland annat om hur många killar som tjejerna legat med…
Bloggaren minns att i en korkad tonårshjärna antecknades det egna antalet flitigt… Det blev en tävling…Sjukt! Skriva dagbok Bloggaren ber om ursäkt men kommer upprört att tänka på att en blogg skulle kunna handla om ”de äckligaste kukar jag träffat på”. Förlåt det obscena – det kommer naturligtvis aldrig att inträffa…

FIB Mjölby”Full poäng i Mjölby” och det handlar då inte om några högskolepoäng i språk…

FIB Luleå ”De skönaste flickorna i Luleå”.

”De vackraste flickorna i Småland. 14 sköna sidor i färg”. FIB Småland

Veckans skönaste flicka Tidningen utsåg regelbundet ”Veckans skönaste flicka”.

Bloggaren känner sig tacksam över att hon överlevde tonårslivet och tänker att dagens plutmunnar och visade klyftor känns rätt harmlöst i sammanhanget.
Bloggaren uthärdade troget även äktenskapet. Det blev ett slut på detsamma och så småningom en underbar början på det där andra… Suget, känslan, passionen – igen!
Men DET kommer bloggaren inte att berätta mera om.
Någon måtta får det allt vara! Rodnande smiley

Intet nytt under solen alltså. Bara hoppas att förnuft och känsla får råda – då som nu. Ha en fin lördag och sköt er! Blinkande smiley

Duckface – vad är budskapet?

Lokalt, mänskligt, SEX, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Duckface 2 Facebook svämmar över av fjortisars duckface-bilder… Ja, de förekommer också bland dom över 20… Duckface 5

Bloggaren tänker nu analysera lite under begreppet ”Det är inte lätt att vara människa” och kommer säkert att få en hel del skit för det! Bloggaren tänker nämligen ta män i försvar – oerhört eller hur, av en feminist!

Duckface 4 Bloggaren undrar nämligen vad budskapet är med att lägga ut en sådan här bild på sociala medier? Är det att säga: – Hej, jag är en juste tjej som är duktig på språk!” eller ”Kontakta mig så får ni veta allt om hästar som är mitt favoritintresse!” Alternativt – ”- Ska vi ta en fika på onsdag, du och jag?”
Eller är det inte anspelningar på sex? ”- Kom och ta mig!”

Därmed kommer bloggaren naturligtvis in på män! Dreglande män! dreglande man Män som blir upphetsade av de här bilderna och där en del av dem läser in just budskapet om sex. Man kolla på PC

Nästa steg är att fundera på vad som händer när de mer hämningslösa männen ger sig ut på jakt s.a.s. De där grabbarna och gubbarna som inte fattar det där med de dubbla budskapen.
De som inte förstår att sexiga tjejen  inte alls vill bli påsatt i nästa gathörn – utan bara lägger ut sexiga duckfacebilder av andra anledningar. Vilka då??
Och då kommer vi in på den superheta kommentaren som man bara inte får uttala:
”- Dom får skylla sig själva!”
Tjejerna, kvinnorna – alltså. Är det så? Naturligtvis inte.

Duckface 1 Det här knepiga spelet är inte lätt att förstå. Förmodligen är det mest en form av konkurrens tjejer och kvinnor emellan att lägga ut bilderna. ”- Fin du är sötis!” och svaret ”- Du är!!” och bla bla bla…
Och duckfaceläppar är INTE snyggt!!Duckfaces 6  Seriöst – hur kan någon tycka det?? Duckface worst

Går man back to basic och funderar runt att vi människor bara är djur som alla andra och det är reproduktion som gäller. Parning, fortplantning för att arten ska överleva.
Tupp och höna Tuppar som burrar upp sig för hönorna! Katt vrålar Katthonorna som rullar runt på gården när marssolen skiner och skriker för att locka till sig hanen. Katter parar sig

Men djuret människa har fått en hjärna! En hjärna som bör slås på och användas även när reproduktionsgenerna gör sig gällande.
Här kommer vi in på svårigheterna att hantera information! Vad är budskapet? Duckface 3Vad vill tjejerna/kvinnorna med bilderna på Facebook? Vem lägger de ut bilderna för? För männen eller för de ”konkurrerande honorna”??

Vettiga män klarar ofta den här balansgången men det finns en hel del undantag. dregla tecknat

Det är inte lätt att vara människa! Bloggaren känner att hon inte blivit särskilt mycket klokare av det här inlägget. Har ni? Det kändes bara så skönt att få lägga ut det. Korkat med duckface Orka duckface!! Orkasmiley

Duckface slut

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.