Drug preguntas

Att vara nöjd – är det fel?

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Filosofiskt..., Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Var nöjd”Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser…”, så sjunger björnen Baloo i filmen Djungelboken.

Men är det OK att vara nöjd? Har inte nöjdhet fått ett lite passivt och slött skimmer över sig? Att vara nöjd är liksom ge upp och inte hela tiden sträva hårt, vilja framåt, uppåt, vidare!?

Nej, nöjd är inte samma sak som liknöjd! Vi är alldeles för lite nöjda! Så bortskämda med det vi har här i Sverige att vi tar allt för givet!

Tak över huvudetTak över huvudet! Tänker någon på att vara glad över det?

Säng att sova i En varm, skön och trygg säng att sova i varje natt! Vi tar det som självklart…

Mat att äta Mat i magen? Att bara kunna öppna kylskåpet och välja! Har vi glömt hur det såg ut i Sverige för hundra år sen?

Nej, vi borde stanna upp och glädjas åt det vi har – mycket mer än vad vi gör! Lycka just nu

Tidigt i morse funderade bloggaren på just de här sakerna och tackade högre makter för allt. Kände stor lycka och tacksamhet.

Här kommer några bilder på lite, lite av det som gör bloggaren tacksam. Det finns mycket, mycket mera.
En plats att kalla sin… 042
En bukett tulpaner! 015 Och en katt sen på bordet! Curry på bordet

Kattkramar! 021

En katt på kartongen på linneskåpet! 040

Siesta med katter! Siesta med Felix och Curry

Lite tokiga katter! 😉 002

Curry Katter över huvud taget! 041

Fina ”konstverk” av is! 004
Sådant där som man kanske inte tänker på om man inte stannar upp lite… 003

Arboga från Östra Nygatan 8 febr 2015 En promenad en söndagsförmiddag! 005 Allt vackert som finns om man bara tittar ordentligt. 006

Arboga vid Arbogaån. 007

Så du som gnäller och är missnöjd – sluta med det. Tänk att det finns de som har det betydligt värre. Det finns alltid
Var glad över det du har och känn lycka över det. Var tacksam

Det får bli söndagens predikan. Ta tillvara din stund på jorden.

Remember to be happy

013

Visa ord – visdomsord och ordspråk….

ARBOGA, Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Yogi Tea Bloggaren gillar te och dricker gärna någon av Yogi Tea’s sorter. Med en god kopp Yogi Tea följer alltid ett visdomsord! Varje tepåse är försedd med kloka ord.

Om några visdomsord kommer dagens predikan tillika blogg att handla.

Först något som fick bloggaren att tänka till… Kväll, mörker, snö… 015 Gatan i Arboga ligger öde – nästan…

För genom fönstret ser bloggaren plötsligt det här: 013 - Kopia En tom rullstol. Kvinnan står och väntar på någon, på något.

014 En transportbil dyker upp – för att hämta rullstolen.
Bloggare förstår. Det är vad som finns kvar av grannen Axel… Axel, eller Acke som han ville bli kallad, flyttade till grannhuset för några år sedan. Han ville ha ett garage för sin bil och det var så vi kom att träffas. Acke var särskilt glad över att komma till kvarteren kring det som förr hette Stora Nygatan. Som liten pojke lekte han med glasblåsarnas barn just på den gård där han nu fick en garageplats för sin bil.

Vi skulle träffas. Acke skulle berätta gamla minnen om hur det var här förr i världen. Det blev aldrig så och nu är Acke borta. Rullstolen är tom och skjutsas iväg.

Ett par visa, rätt slitna men ändock så viktiga ord, kommer bloggaren att tänka på:  Carpe diem Carpe diem – latin som betyder ”fånga dagen”. Eller hellre som Wikipedia skriver, citat:Carpe diem är latin och betyder fånga dagen men bör snarare tolkas ta vara på dagen, njut av dagen eller njut av den flyende dagen.”

Yoge Tea så! Green chaiDet här visdomsorden fanns på tepåsen igår: 006 ”Wherever tears fall, divine mercy is shown””Varhelst tårar faller, visas gudomlig eller underbar barmhärtighet”, kan man översätta till.

Passar väl bra med tanke på Acke och den tomma rullstolen.

RooibosIdag med koppen Rooiboste fick bloggaren det här att fundera över… 001 ”Forgive if you have been hurt.”
Är det så? Ska vi ”förlåta om vi blivit sårade”?

Bloggaren känner en kvinna som blivit mycket hårt drabbad – sviken och sårad på olika sätt. Hon berättade för mig att hon tänkt en del på att den sårade uppmanas att förlåta för att komma vidare. Kvinnan tyckte inte det kändes rätt.
Hon bestämde sig för att acceptera det som hänt, placera händelserna i det förflutna och gå vidare – men förlåta, det ville hon inte göra.

Ska vi förlåta? Eller gjorde kvinna här ovan rätt?
Ska vi förlåta även om den som sårat oss inte alls bett om förlåtelse? Är det inte att göra skada på sig själv – att förminska det som så hårt drabbat oss? Är det inte en eftergift som gynnar den som skadat oss? Eller är det bästa sättet för att få inre ro?

Och var går gränsen för förlåtelse eller finns det ingen sådan gräns? Ska vi förlåta bästa vännens svek? Ska kvinnan förlåta den man som våldtagit henne? Ska föräldrar förlåta den som rövat bort och mördat deras barn?

Vad tycker JUST DU om förlåtelse? Finns det sådant som man självklart kan ge sin förlåtelse till och annat, som kvinnan som accepterar och går vidare men inte förlåter?
Fundera och kommentera gärna.

Yogi Tea säljs bland annat av Kung Markatta – klicka HÄR!  Yoge Tea’s hemsida hittar du HÄR!
Förklaringar till vad ordspråk är kan du läsa på Wikipedia HÄR! En lista över olika svenska ordspråk hittar du också på Wikipedia om du klickar HÄR!

”Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge” är ett ordspråk som bloggaren tycker om.

Carpe diem – söndagen den 25 januari 2015!

010

 

Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Arbete och rättvisa, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Kungligt, Lokalt, Natur, Sport, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

015 Söndag igen och dags för predikan.
Ibland vaknar bloggaren till om nätterna och brukar då kolla senaste nyheterna. En av alla märkliga, bra, hopplösa och otroliga nyheter var den om ishockey, fotboll och pengar.

AIK Vi börjar med hockeyn. VD:n för AIK har lånat 10 miljoner kronor för att rädda laget. 004 Bloggaren känner att 10 miljoner är väldigt mycket pengar och samtidigt kan man läsa att det inte alls är tillräckligt…

Fundersam Bloggaren blir fundersam? Vad har hänt med sport? Och hur kan en enskild person ta – och för den delen FÅ ett lån av banken – på 10 miljoner till en sportklubb!? 006 Hur tänker Thomas Johansson? Har han något ”eget liv” – kanske en familj och barn – eller är AIK allt?

Barn i hockeymål Ungar börjar spela tidigt – vad väntar i framtiden? Barn spelar hockey Kan man spela hockey på skoj eller är det blodigt allvar redan från knatteåldern?

Bloggaren bläddrar i DN och hittar mer: 005 ”Luftslottet som sprängdes” handlar om fotboll. Tyresö står inför ekonomisk kris.
Så här ser lönerna ut: 016 Och då är det damfotboll så lönerna är ”låga”…

Barn sparkar fotboll Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Vad har hänt med sport? Mål Är det bara pengar som gäller!? Pengar Fantasipriser när spelare köps över och klubbar på randen till konkurs.

Tusenlappar Är pengar allt?? Nej verkligen inte, det är bloggarens bestämda åsikt!
Sport har blivit för mycket ”företag”, tycker bloggaren. För mycket pengar är inblandat. Men kan man göra något åt det?? Bloggaren tvivlar.

Med samma DN – söndagens – får man den här bilagan: 001 ”Kungliga slottet”Victoria bjuder in…

Tja, om bloggaren får välja mellan slott Slott
och koja Liten stuga i skogen så blir det alldeles självklart koja!
Skulle någon sen ha lust att sätta lite slottsprägel på sitt krypin så kan man göra som det här amerikanska paret: Slott OCH koja
Slott OCH koja! 😀

Bloggaren är så nöjd med sin lott – utan slott eller miljoner. Bekymren för bloggaren kan möjligen vara om det finns kaffe på morgonen! 007 Och om blommorna klarat nattens kyla? 011

009 En snabb titt tillsammans med Vilda Wilma 013 och vi kan konstatera att blommorna klarat sig hur bra som helst! :-) 012

Solen värmer, en titt över gården. 008 Huset är inte särskilt modernt, gården inte särskilt välskött men där finns värme och kärlek – ett hem. Njut av det du har och önska intet mer! Och glöm inte: PENGAR ÄR INTE ALLT!

Så avslutas dagens predikan.
Ha en fin söndag!

010

Är du ensam?

Lokalt, mänskligt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Ensamhet – Åh, jag är så ensam…. Hör du till dom som klagar så?

Har du blivit lämnad ensam efter många år? Av olika anledningar? Döden tog din maka  ifrån dig eller förförerskan snodde din man? Känner du dig sorgsen, utanför, ensammast i världen? Gör inte det!

ÄG DIN ENSAMHET!

Ensamhet sorgsen Var inte ett offer för den utan äg den! För det finns verkligen stora fördelar också med att vara eller bli ensam. Ensam lycklig

Allting var inte rosenrött jämt! Gräl

Ensam i tvåsamhet Hur kul var det ibland – handen på hjärtat!?

Ofta ser de som blivit ensamma genom dödsfall bara den skimrande lyckan de hade tillsammans en gång. De som gått igenom en skilsmässa har förmodligen andra tankar. Hur som helst – ensamheten är plötsligt ett faktum – så vad göra!?

Nya vägar Jo, upptäck nya vägar! Gör det där du alltid längtat efter! Det där som partnern inte hade lust med och som du inte orkade tjata om längre utan glömde bort att du hade behov av.

Res! Resa vart som helst Nu slipper du gnället från sambon som tyckte Kuala Lumpur eller Dals-Långed var bara skräp – och visade det också. Släpande man
Eller stanna hemma och strunta i krav! 1841-54801 Mys hemma hela semestern och gör bara det du själv vill. Byt TV-kanal!! Byta tvkanal
Välj just det programmet du själv vill titta på utan sura kommentarer om att sporten börjat på 4:an.
Res inombords också! Utveckla dig genom litteratur, film, kontakter!

Leverbiff Äntligen leverbiff som din partner hatade! Äntligen påta i trädgården hela dagen utan rop efter kaffe, middag, sällskap! Påta i trädgården

Grekiska Äntligen grekiska – gå språkkursen du alltid velat gå på!

Möblera om! Möblera om Gå i pyjamas hela helgen! Pyjamas Läs i sängen hur sent du vill med lampan tänd! Läsa i sängen  Servera dig själv kaffe på sängen. Vem bryr sig om smulor? Unna dig livets goda!

Ring en vän Ring en kompis! Börja umgås med de där vännerna som din partner tyckte var jobbiga och du därför såg alltför sällan! Vänner

Ensam förväntansfull Lev! Låt inte ensamheten förstöra en enda dag ytterligare i ditt liv! Tänk positivt och gör något bra av din icke självvalda ensamhet! Umgås

Avslutar bloggen med en bukett mimosa – blommor som doftar underbart. Den tillägnas alla ni som lever ensamma men som själva inte valt att ha det så! Välj att äga din ensamhet, inte förgöras av den.

Äg din ensamhet! :-)

Mimosabukett

 

 

 

Where have all the penfriends gone… och hommage till en gran!

ARBOGA, Kultur, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Penfriends around the world ”Where have all the penfriends gone – long time passing…

I natt när sömnen tog en paus kom bloggaren att tänka på alla sina brevvänner. – Vad hände med dem? – Hur blev deras liv?  Och det kanske viktigaste: – Hur får man tag i dem igen?

Brevvänner skriver Via grundskolan fick bloggaren många brevvänner. Hanne från vänorten Ebeltoft i Danmark, Lorraine från England, Catherina Spagnolo från Italien, två killar från USA respektive Tjeckoslovakien som landet hette då. Skriva brev

Även brevvänner i Sverige – Nancy från Älmhult, en flicka från Öckerö och en ifrån den lilla byn Hej i Norrland. Men någonstans i slutet av tonårstiden tappade bloggaren kontakten med dem alla.

Brevvän Bloggaren har försökt då och då att leta upp personerna men det är länge sedan nu och det har varit svårt – nej, näst intill omöjligt. Flickorna har bytt efternamn, de flesta har flyttat – och var ska man söka??

En del har tur! Via nätet hittar bloggaren en artikel ur Eskilstunakuriren! Brevvänner möttes igen Anna från Stallarholmen och Carla från Trinidad möttes efter 31 år! De började skriva till varandra som 10-åringar.
Läs mer HÄR!

045 Bloggarens mor hängde på när bloggaren skaffade sig brevvänner en gång i tiden. Hon och Dorris från Orchard Park i USA har skrivit till varandra i över 45 år!! Dorris fyller 95 år i april…
Mamma och Dorris har aldrig träffats men bloggarens bror hälsade på Dorris under en tjänsteresa för några år sedan!

Mamma hade ytterligare två brevvänner från USA men de har fallit ifrån genom ålder.

Brevbunt Lite synd att datoriseringen med e-post och SMS gjort att brevskrivandet nästan försvunnit. Och HUR får man tag i sina forna vänner?? Har något ett tips – skriv gärna en kommentar här på bloggen!

Och så – hommage till granen. 013

001 Igår tyckte bloggaren att julgranen såg lite ledsen ut där den stod i matsalen medan vårsolen lyste in genom fönstret. Den hade druckit lite vatten med de fina gröna skotten slokade betänkligt… 003 Det var dags att återge den sin frihet!

005 Lådorna plockades fram och pyntet togs ner. Granen blir fri Det kändes faktiskt lite sorgligt. 009

Snart var den avklädd. 017 Nästan inget barr hade ramlat av! 018
Den duktiga julgranen fick en kram av bloggaren! 020

Granen är fri igen! Älskade gran Här är den åter tillbaka i naturen hos sina trädkompisar! :-)

En sådan fin julgran ser man sällan…

Vilken vårlik dag det var igår! Solsken och klarblå himmel! Magiskt!
Lika magisk blev kvällen!  039 Bloggaren rusade  ut för att ta några bilder. 043 Visst är det vackert!
Blå skymning… 044

Avslutar med en vårbild från gårdagen i Arboga! Fotografen heter Eva Eriksson och så här fint var det nära Labron igår!

Vår i Arboga 17 febr 2014 Foto Eva ErikssonNotera människorna som njuter av solskenet
i gluggarna på det gamla huset till höger!
:-)

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.