Drug preguntas

Pest eller kolera!? Och en kul annons!

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Medicinskt, Psykologiskt, Sverige & Världen, Teknikens under Inga Kommentarer »

Pest eller koleraPest eller kolera – så känns det när man 1) läser att mjölk förkortar livet! Mjölk2) sömnbesvär kan ge demens! Sömnproblem

HÄR kan du på DN läsa om ökad dödlighet bland mjölkdrickare! Och HÄRSvenskans hemsida om hur sömnbesvär kan ge demens! Pest eller kolera!?

Ja, det ena kan man ju lättare göra något åt än det andra Mjölk glas – för hur sover man bättre!? Sömnsvårigheter

John Blund Hur får man till den perfekta daten med John Blund – eller Mr Sandman som han heter på utrikiska!? Mr Sandman

Sova är lättare sagt än gjort! Piller Piller, avslappning, Mindfulness mindfulness eller ligga och vrålstirra hela natten!! Ligga sömnlös på natten

Tja, man får väl prova sig fram – ta lite av varje och övergå till den här dieten sen: IMG_8043.JPG Dottern visar vägen!

Ta livet lite lugnare – som en katt! 025

Från så här Tröttare via det här Trött
till detta: Krama kudden Ljuvliga tanke!!

Avslutar med något helt annat!
Den här annonsen för Mälarenergi tycker bloggaren är kul! image Fotot är från Arboga och så här ser konstverket ut i verkligheten: Järnhänder Arboga En skulptur av Lasse Nilsson som ska symbolisera alla de händer och den arbetskraft som hanterat järn på Arbogaån.

”Järn är historia, fiber är framtid” säger Mälarenergi!
Att två rådjur tittar fram till höger på väg ned mot ån i annonsen måste vara ren fantasi! 🙂

Klicka HÄR för att se och läsa mer om s k offentlig konst i Arboga!
HÄR hittar du Mälarenergi!

Sov gott må väl

 

 

 

Kontaktsökande Wilma! Men också ljus från en säck – och Jaktkritikerna!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Nyheter, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Teknikens under, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Full brevlådaMer postöppning utlovades igår!

På tal om post och kontakter så kommer bloggaren osökt in på den här filuren: Sötaste Wilma 22 juni 2013 Midsommardagen Bokmärkskatten Vilda Wilma!

I sin vildsinthet har hon en förkärlek för kontakter av alla de slag! Telefonen har länge varit en av favoriterna. Telefon  När telefonen ringer rusar Wilma dit! Wilma tfn 1
Ibland försöker hon svara… Wilma tfn 2

Av med luren!
– Mjau!! Hallå!!    Wilma tfn 3

Telefonintresset gäller inte mobiler men alla andra varianter av ”vanliga telefonapparater”… 003 Den här med surrande fax är speciellt trevligt, tycker Wilma. 004

Wilma gillar även kontakt via post! 006 Det spelar ingen roll om det är Bring eller vanliga posten!
Så fort det rasslar i brevlådan så är hon där! 008

Ingen post till mig idag?? 009

Vilken kisse!! -Ni skulle se mig kasta boll, säger Wilma! 013  – Jag är suverän på att fånga bollar i luften!  😀

🙂 Underbar kisse! Wilma 19 okt 13

Men tillbaka till det som kom inrasande genom brevlådan! Bland annat den här: 019  Naturskyddsföreningens tidning. Är du medlem i föreningen får du tidningen och i den finns mycket läsvärt. Något som bland annat fångade bloggaren var detta: 021 ”Ljus från tyngdkraft”!

017

Svårt att läsa texten ovan – klicka HÄR och kom till Ny Teknik och läs om lampan! Där står bland annat så här: ”Under lampan av LED-typ hängs en säck fylld med ungefär tio kg sand, jord eller sten. Tyngden av den överförs via ett rep till en mekanik som driver en elgenerator.”

Den här annonsen fann bloggaren intressant också! 020 Trots att bloggaren är stor djurvän och väldigt kritiskt till hänsynslös jakt är denna förening en nyhet.

jaktkritikerna_logoLäser på Wikipedia att föreningen faktiskt funnits sedan 1987! Citat från Wikipedia: ”Föreningen arbetar för att värna de vilda djuren mot framför allt den förföljelse och skadeskjutning som jakten innebär. Föreningen anser att jakten bör begränsas till de arter som gör allvarlig skada, och att jakten bör bedrivas med metoder som medför minsta risk för stress och fysiska skador.”

Läs mera om  Jaktkritikerna genom att klicka HÄR! Där kan du också anmäla dig som medlem för 150 kronor om året.  OLYMPUS DIGITAL CAMERADen här hemska bilden ligger just på medlemssidan…

Respekt för djur och för allt levande! Djur är inte leksaker och att ge sig ut i skogarna för att jaga som en upplevelsekick är förkastligt, enligt bloggarens syn att se! De som söker sådana kickar kan få det via TV- eller datorspel eller kanske paintball istället!

Tänk till och njut sen lördagen!

015

 

 

Borta bra med hemma bäst!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Resor, Sverige & Världen, Teknikens under Inga Kommentarer »

035 Riktigt hemma än var man ju inte efter Italienresan.
Det blev en sväng ner till Götet också! 038
Tack och lov för GPS!! Hur skulle det annars ha gått!?
Bilar, bussar, spårvagnar, cyklister, gångtrafikanter, vägskyltar, vägmarkeringar i gatorna, trafikljus OCH gatuarbeten!

028 Det var nästan lite av hädelse att besöka Pastahaus efter en semester i Rom029 Eller se det så här: Vi längtade så efter italiensk mat att restaurangen på Nordenskiöldsgatan var det självklara valet! 022 Jo, så var det! 😉 025

Som vanligt den utmärkta inkvarteringen på Vandrarhemmet Linné! 030 Billigt, bra, centralt.

Men sen var bloggaren hemma igen! 045 Och nej, fråga inte varför 1) cykeln står på kontoret 2) katten ligger uppkrupen i bokhyllan!! Wilma mini Vilda Wilma bara är sån och cykeln är en historia för sig!

Men Wilma var så glad att husbondfolket fanns hemma igen! Gäspande Wilma
Mysas skulle det förstås! 050 Mysiga missar är det bästa som finns! 054

Curry längtade mest efter lillhusse. 040 Väntar troget på hans säng.

687 Felix gosade på sitt sätt – ”hjälpte till att plocka upp potatis”! 688
Det blev några stycken till kvällsmaten! 689

Felix plockar potatis Fast det är rätt så svårt att ta upp potatis
med en vänslande katt snoendes runt benen! 686
Men vad gör det!! Katter är lycka och att vara välkommen av en katt betyder mycket!

Borta bra men hemma bäst! Äppelpaj till efterrätt! 🙂

692

 

 

 

Bygg ett hus på 20 timmar!!

Lokalt, Namnsdagsbarn, Sverige & Världen, Teknikens under Inga Kommentarer »

Karin Linde var född 1899. För henne som upplevt i det närmaste stampat jordgolv där elektricitet och rinnande vatten var nymodigheter hade väldigt svårt att förstå hur människor kunde landa på månen.

Nu har bloggaren nått den åldern att hon också har svårt att förstå teknikens under! 
Jag talar om 3 D och om att skriva ut saker på en skrivare!
Nej, det är inte sådana här skrivare jag talar om! Utan de här: Skrivare som kan tillverka blommor!  Gitarrer! Smycken! (Dottern har ett!!) Skor! Önskas högre klackar finns det också!
En klänning till det!  eller kanske en kavaj!

För medicinska ändamål kan 3 D-tekniken användas också. Här en ansiktsmask till en person som fått ansiktet skadat:

En bil!
Tyvärr också vapen…

Förvirringen är total för bloggaren! Hur är detta möjligt!

Ännu mer märkligt känns det när det här kommer upp: Planer på ett 3D-hus i Amsterdam. Fast det är ju inte verklighet än…eller…

Bloggaren hittar en länk där ett teknikföretag berättar om hur nya hem kan byggas i 3 D på 20 timmar för att undsätta drabbade människor vid till exempel jordbävningar och andra katastrofer. Klicka HÄR för att komma till länken!

Bloggaren tror knappt att det är sant – men inser att tekniken sprungit förbi henne många gånger om när hon fingrar på dotterns halskedja framtagen på skrivare med 3D-teknik.

Tacka vet jag mer jordnära ting och gamla, vanliga hus!! 🙂

GRATTIS Ingeborg och Borghild! Ni har namnsdag idag!

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.