Kontaktsökande Wilma! Men också ljus från en säck – och Jaktkritikerna!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Nyheter, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Teknikens under, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Full brevlådaMer postöppning utlovades igår!

På tal om post och kontakter så kommer bloggaren osökt in på den här filuren: Sötaste Wilma 22 juni 2013 Midsommardagen Bokmärkskatten Vilda Wilma!

I sin vildsinthet har hon en förkärlek för kontakter av alla de slag! Telefonen har länge varit en av favoriterna. Telefon  När telefonen ringer rusar Wilma dit! Wilma tfn 1
Ibland försöker hon svara… Wilma tfn 2

Av med luren!
– Mjau!! Hallå!!    Wilma tfn 3

Telefonintresset gäller inte mobiler men alla andra varianter av ”vanliga telefonapparater”… 003 Den här med surrande fax är speciellt trevligt, tycker Wilma. 004

Wilma gillar även kontakt via post! 006 Det spelar ingen roll om det är Bring eller vanliga posten!
Så fort det rasslar i brevlådan så är hon där! 008

Ingen post till mig idag?? 009

Vilken kisse!! -Ni skulle se mig kasta boll, säger Wilma! 013  – Jag är suverän på att fånga bollar i luften!  😀

🙂 Underbar kisse! Wilma 19 okt 13

Men tillbaka till det som kom inrasande genom brevlådan! Bland annat den här: 019  Naturskyddsföreningens tidning. Är du medlem i föreningen får du tidningen och i den finns mycket läsvärt. Något som bland annat fångade bloggaren var detta: 021 ”Ljus från tyngdkraft”!

017

Svårt att läsa texten ovan – klicka HÄR och kom till Ny Teknik och läs om lampan! Där står bland annat så här: ”Under lampan av LED-typ hängs en säck fylld med ungefär tio kg sand, jord eller sten. Tyngden av den överförs via ett rep till en mekanik som driver en elgenerator.”

Den här annonsen fann bloggaren intressant också! 020 Trots att bloggaren är stor djurvän och väldigt kritiskt till hänsynslös jakt är denna förening en nyhet.

jaktkritikerna_logoLäser på Wikipedia att föreningen faktiskt funnits sedan 1987! Citat från Wikipedia: ”Föreningen arbetar för att värna de vilda djuren mot framför allt den förföljelse och skadeskjutning som jakten innebär. Föreningen anser att jakten bör begränsas till de arter som gör allvarlig skada, och att jakten bör bedrivas med metoder som medför minsta risk för stress och fysiska skador.”

Läs mera om  Jaktkritikerna genom att klicka HÄR! Där kan du också anmäla dig som medlem för 150 kronor om året.  OLYMPUS DIGITAL CAMERADen här hemska bilden ligger just på medlemssidan…

Respekt för djur och för allt levande! Djur är inte leksaker och att ge sig ut i skogarna för att jaga som en upplevelsekick är förkastligt, enligt bloggarens syn att se! De som söker sådana kickar kan få det via TV- eller datorspel eller kanske paintball istället!

Tänk till och njut sen lördagen!

015

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.