Drug preguntas

När det blir tvärtom! Om röster inför valet.

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Äldreomsorg, Dagens predikan, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Partier Idag måste det bli en lite politisk predikan! För visst är det märkligt att det liksom kan bli tvärtom!
Bloggaren tänker på valet i höst. Hur hon av omtanke om de svaga i samhället vill få till en ny regering – en rödgrön – men hur samma önskan genererar en röst på ”blågrön samverkan” i Arboga, bort från nästan hundraårigt rött styre.

Skolbarn Det viktigaste vi har är barnen! Barn som ska växa upp, bli harmoniska och kloka vuxna för att ta över samhället. Hur behandlar vi barn? Ledsen pojke Bloggaren har i färskt minne sina egna barns skolgång i Arboga. En berättelse från den har tidigare publicerats här på bloggen och även i Magazin24.

hyperaktivt_barn Vad händer när inte alla barn får undervisning och stöd i skolan – trots att de enligt skollagen har rätt till utbildning? Hur går det för de elever som skolan bestämt  ”inte passar in”?

Ledsen tonåring Barn, ungdomar, elever och skola måste vara det absolut viktigaste i samhället!

Det finns flera grupper som kan räknas in bland ”svaga i samhället” – de som har det svårast. Bloggaren väljer dock en grupp – de gamla! Gammalt par
Gamla människor som varit med att bygga upp vårt svenska samhälle! Vad får de för ålderdom? Vilken hjälp får de av till exempel Arboga kommun? Gammal och trött

Hemtjänst 1Arboga har en hemtjänst med personal som försöker göra så gott de kan men där många fel och misstag uppstår. Felen beror inte på den duktiga personalen utan på bristande information och tid!

Det är oerhört skrämmande att uppleva detta som anhörig. Bloggaren kan bara ana hur gamla och sjuka har det där inga anhöriga finns nära som kan rycka in.
Trött gammal man

Är det så här vi vill ha det? Tycker vi att det är OK att ”köra rött” även i höst av ren slentrian eller kanske partipiska? Bloggaren tror att omväxling endast är av godo.  Att det krävs nya tag, nya sätt att se på saker och ting i Arboga!
Röra om lite i den politiska grytan! Röra i gryta

Rösta Nu har ju bloggaren lite tur – hon kan rösta grönt rakt av! Grönt på riks för en ny rödgrön regering och grönt på hemmaplan för nytänkande ihop med M, Fp och Kd. För se partipolitik ser väldigt olika ut när det kommer till kommunala angelägenheter!

Hur tänker du? Du har chansen nästa månad! Hur vill du ha det? Vad tänker du om barnen och framtiden? Skolbarnen Och hur känner du för de som gjort sitt, som byggt upp vårt fina land? Hemtjänstens händer

Valet är ditt!
Partier

 

 

Svåra tider för gammal som ung…

ARBOGA, Äldreomsorg, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen 1 Kommentar »

Kritik igen ”Kritiken växer mot ny hemtjänst” skrev Arboga Tidning igår. Den kritiken delar bloggaren och det gör fler.

Mannen i reportage är bara 49 år men har under lång tid haft behov av hemtjänst genom en stroke för 15 år sedan. När hemtjänsten plötsligt ändrar rutiner och blir sämre drabbas han såväl som äldre människor i behov av stöd och hjälp.

Det är en skam och ett nederlag för Arboga och för hela Sverige att pengar hela tiden ska sparas inom de ”mjuka områdena” – på vård och omsorg av såväl unga som gamla och på skolan!
Det är hög tid att sätta ner foten! KRÄV ändring av politikerna i höstens val!

Det nya reportaget om kritiken mot hemtjänsten i Arboga hittar du på nätet HÄR!

Det är svåra tider nu även för bloggaren personligen. Därför blir det ibland korta bloggar och lite ”pausbloggar”.
047 Det här är bilden på en mask för fixation. En sådan mask spänner man över ansikte och axlar vid strålning mot cancer. Masken skruvas sedan fast i britsen där patienten ligger.
Nej, det är inte bloggaren själv som drabbats av cancer men en närstående. Därför blir det korta, trötta bloggar ibland.

Söndag middag 13 juli 2014 Då är det viktigt att äta mat för att orka. Och kanske som på bilden också ett glas vin och en snaps för att stärka sig. Bilden är tagen i söndags kväll.

Till efterrätt kan det bli det gården förmår. Smultron 13 juli 14  i rabatterma

Sen blir det vila igen…

Vila

Vi ses snart igen.

 

Svar från piraterna! Och Arboga – plats för inspiration: När?? Dessutom – akta dig för att bli gammal – eller gör något åt det!

ARBOGA, Äldreomsorg, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Pirat 3 Piraterna har hört av sig! Det gick snabbt! :-)

Detta med anledning av bloggen igår om flaggan som vajar i Arboga: Piratflagga i Arboga Blogg 30 juni 2014 Här kommer svaret, som utlovat var!

”Hej Susanne!
Vad roligt att du uppmärksammat våra flaggor. Kreativa gissningar också men tyvärr stämmer ingen av dem. Vi står alltså inte bakom varken Piratpartiet eller The Pirate Bay. Roligt däremot att vi verkar gilla samma symbol, även vi på HiQ har kört piratflaggan i många, många år. HiQ gillar att sticka ut och vara lite knasiga, i en annars ganska likriktad bransch (IT). Och mod och humor är väldigt viktigt för oss – att våga göra det oväntade.
Vi brukar tycka att det här citatet sammanfattar det hela ganska bra:
”Always be yourself. Unless you can be a pirate, then always be a pirate”

Hoppas du är nöjd med svaret, och ha en riktigt trevlig sommar!

Vänliga hälsningar,
Vännerna på HiQ

Happy Jolly Roger

Så då var den utsikten från Arboga Station löst! Värre är det med vyerna runt själva stationsbyggnaden… Den 16 november förra året fanns de här bilderna med i bloggen: Arboga station 16 nov 2014 Arboga Station. Arboga stationshus 16 nov 2014 Nästan 8 månader (!) senare ser det likadant ut…

Här kommer något nytt 8 månader senare ”Här kommer något nytt” – står det på en av de affischer som klistrat på rutorna till tomma lokalen som ”välkomnar” resenärer till Arboga.

Arboga plats för inspiration  Är det nu man kan prata om ”mycket snack och lite verkstad”? Bla bla bla

Idé I dagens Arboga Tidning finns nytt hopp – eller? 004

005 Suck… Man kan bara hoppas att de utsocknes studenterna med fräscha ögon och verklig inspiration tas på allvar och att något görs!
(Göran Dahlén är näringslivschef i Arboga, bloggarens anm.)

Hopp? Finns det vad gäller hemtjänsten i Arboga? 003 F-n tro’t…

Hemskt Hemtjänst Margit i tidningen berättar om sin oro och hon är inte den enda!
Hemtjänsten i Arboga har av någon märklig anledning bytt områden för nästan samtliga i sin personal. Det betyder att ”brukarna” måste lära sig nya ansikten och personalen nya rutiner. Varför?? Ja, det har i alla fall inte bloggaren fått något vettig svar på trots upprepade försök.
Hemskt är det i alla fall för gamla och sjuka som ska behöva oroa sig över sådant när de förmodligen har mycket annat som tynger dem!

Man får akta sig för att bli gammal och sjuk! Eller se till att göra något åt det! Det stundar ett val!
Mp Arboga Så här säger till exempel Miljöpartiet i Arboga som idag tillhör oppositionen:
”Vi vill ha en trygghet för brukarna av hemtjänst i att färre olika personer besöker dem – det är en av många frågor vi tar upp i vår valplattform. 14 olika personer på 14 dagar är inte rimligt.”

Klicka HÄR för att läsa mer om äldrepolitiken på Miljöpartiets hemsida!

Inspirerande eller inte? Konstig konst Saras hus strax utanför Arboga har i alla fall blivit en riktig snackis på nätet! Bloggaren vet inte hur det är i Saras fall men att pimpa hus på alla möjliga, och omöjliga (!) sätt har blivit inne när kåken ska säljas.
HÄR kan du se ett annat sådant pimpat hus! Pimpat hus Bloggaren tror nästan inte att det är sant!! Men men, smaken är som baken…

Det här huset ligger i Degerfors och bloggaren tycker i alla fall att sjön i närheten är fin…

Sjön var fin

Roten till det goda och – Conny går i pension!

Allmänt, ARBOGA, Äldreomsorg, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

012 ICA:s tidning Buffé hade ett intressant recept med i senaste numret för den som gillar rotselleri!

Bloggaren älskar rotselleri så här skulle provas! 007
En hel rotselleri placerades på ett ugnssäkert fat i ugnen på 175 grader. Där fick den stå och gotta sig i 2,5 (!) timmar. Det doftade ljuvligt!

011 Med en klick smör blev det sen hur gott som helst! Dock kunde roten ha stått in lite längre för att bli ännu mjukare. Prova med provsticka om du tänker ugnsbaka rotselleri! Och tänk på att tillagningen tar tid!

013 Bloggaren uteslöt dill, apelsin och flingsalt och brynte inte smöret. Det blev lika gott ändå. Påminde lite om ett mellanting mellan bakad potatis och kronärtskocka. En halv rot blev bloggaren proppmätt på.
Tidningen Buffé skriver att ugnsbakad rotselleri är högsta mode bland finare kockar! Läs mer HÄR i tidningen på nätet!

015 Promenad idag igen! Även om rotsellerin knappast gav några överflödiga kalorier att motionera bort. Bilden visar äldreboendet Strandgården i Arboga.

Här låg AB Arboga Maskiner en gång. 023 Världsberömt för sina borrmaskiner.

Den här vyn på Östra Nygatan är snart ett minne blott! 001 Bloggaren menar inte huset som sådant – utan det här: 002 Arboga Skrivbyrå slår igen!

Conny Hjalmarsson med fru Anita tycker det är dags att unna sig pension. 003 Bloggaren tycker att detta är väldigt trist men unnar naturligtvis Conny och Anita skön ledighet.
Conny avslöjade att han kommer att hålla till i en annan liten lokal i stan – men vad han tänker pyssla med där berättade han inte.

Slut på promenaden för idag!

024
Simma lugnt!

Mina drömmars stad – Arboga… Nu ett dödskallesamhälle!

ARBOGA, Äldreomsorg, Bröderna katt och Vilda Wilma, Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Arboga Mina drömmars stad – Arboga. Staden jag föddes i och som blev min barndoms stad.
Jag vill kunna vara stolt över min stad men det går inte längre…

SkrämdUtvecklingen skrämmer mig. Om och om igen rubriker om RASISM rasism,
Inbrott inbrott, misshandel misshandel,
Knark droger, Mordbrand mordbrand och Mord ond, bråd död. Skrämd man

Rädd Jag är rädd för den stad som Arboga har blivit – eller kanske är på väg att bli. Jag är ännu mer rädd att alla andra små och stora städer ser likadana ut. Att vi går mot ett samhälle av rädsla där människor inte vågar gå ut på kvällarna och där ropen på hårdare tag skallar.

Vad beror utvecklingen på? Jag tror att det är en mängd faktorer som spelar in.
Överfullt dagis Överfulla dagis men personal om inte orkar. Dålig skola Dålig skola med lärare som inte orkar.
Utbränd snart - kvinnaEn jämställdhet som inte fungerar och som får kvinnor att inte orka – men som även får män att kollapsa. Utbränd man

Dålig sjukvård större bild Dålig sjukvård. Dålig psykvård Dålig psykvård. Dålig kriminalvård Dålig kriminalvård.
Dålig vård och omsorg över huvud taget.

dödskalle Hur tar vi oss ur detta dödskallesamhälle!?

Trots allt är jag optimist och vägrar tro att det inte finns lösningar.
En lösning, en stor sådan, är en förändrad syn på samhället – vad som är viktigt och inte.
Viktigt är INTE högre löner åt höginkomsttagare eller storsatsningar på skrytbyggen eller sprängfyllda aktieportföljer!
VIKTIGT är alla ”mjuka frågor” som handlar om hur vi behandlar oss själva och varandra.

Bland det viktigaste i ett samhälle är barnen, den kommande generationen. Därmed blir SKOLAN en av de absolut viktigaste satsningsområdena! Läraryrket måste uppvärderas mycket, mycket mera och elevers skolmiljö måste ha prioritet 1.

Därefter kommer vården – ALL VÅRD! Uppvärdering också av alla vårdyrken!  Högre löner och bättre arbetsförhållande!

aldringssang_stor1 Sen måste det vara otroligt skamligt av ett land som Sverige att vanvårda sina gamla – de människor som en gång byggt upp vårt land!

71-åring kvinna med liggsår… ilo-trycksar-text[1] Vi borde skämmas!!

politikAllt är politik och politiker kan förändra om vi tvingar dom genom att kräva handling och att sen rösta rätt.

Göra lite som katten Curry! Kräva kärlek och omsorg! 011 Med upprepade försök får han som han vill. :-) 014

Jag ger aldrig upp! Arboga Arboga – mina drömmars stad…

No drogs

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.