Iskra och solresor till Bulgarien

ARBOGA, Äldreomsorg, Demokrati och rättvisa, Lokalt, mänskligt, Resor, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Turism Kommentera!

002 I Dagens Nyheter i söndags gick resetipset till Bulgarien.
Med rubriken ”Bulgarien bortom solstolen” menar skribenten Johan Öberg att ta sig till historiska byggnader, glittrande guldsmycken på museer och se välbevarade gamla hus. Långt från Sunny Beach alltså, och det är meningen. Sunny Beach

003 För cirka 5000 kronor får du ett 4-stjärningt hotell 1 vecka.

Långt från solstolarna, ja – men inte tillräckligt långt! Bulgarien 4

Bloggaren tänker på Iskra – flickan från Bulgarien som månad efter månad, varje dag, har suttit från morgon till kväll utan för ICA i Arboga och tiggt pengar. Tiggerska (Bilden visar inte Iskra eftersom bloggaren inte ville fotografera och ”hänga ut” henne – utan är en av många andra tiggare ur en tidning).

Roma Är detta Iskras hembygd?

Bulgarien 2 Inte 4-stjärnigt direkt… Bulgarien 3

Bloggaren mådde illa när hon läste tipsen om resor till Bulgarien och citat som ”Det får bli soffhäng på en cool, modern loungebar med parasoll och starka fläktar utomhus där vi pustar ut med sallad, billig öl och läsk.”

Och ändå – kanske är resor till detta land och många andra där människor lider och har det mycket svårt – en möjlighet för landet att resa sig? En chans också för de allra mest utblottade?

Fast bloggaren stoppar hellre 5000 kronor i tiggarnas muggar än gör resan till deras hemland. Kanske är det fel tänkt men när jag ser Iskras skygga blick i de milda ögonen så måste jag bara ge henne en slant, en smörgås, något att dricka.

Iskra – namnet betyder gnista. Kanske är Iskra gnistan av ett hopp för en bättre framtid?

Artikeln om resor till Bulgarien hittar du HÄR i DN.

013

Detta var DN i söndags. Dagens lokala Arboga Tidning innehåller bloggarens insändarsvar till Agneta Bode. Nån måtta får det lov att vara!! Insändarsvar 14 april 2015

På  begäran publiceras nu insändaren här:
Svar till Agneta Bode
Det som slår mig när jag läser ditt insändarsvar är att du och jag verkar leva i skilda världar. Kanske har även ni lokalpolitiker drabbats av det man ofta beskyller rikspolitiker för – att befinna sig för långt från verkligheten.
Men inte kan du väl ha undgått reportagen i lokaltidningen om äldreomsorgens skavanker liksom arga insändare från såväl brukare som personal? Och ändå påstår du att du aldrig hört, citat ”dessa svarta beskrivningar” – och avser mina inlägg om äldreomsorgen. Hur kommer det sig? För långt från verkligheten eller stoppar du huvudet i sanden som en struts? Vill inte se, vill inte höra.
Du insinuerar också att jag skulle ljuga vilket gör mig upprörd! För ja, jag har varit i kontakt med IVO och ett par Lex Sarah-anmälningar är också gjorda och det gäller bara min anhörig. Hur många kontakter och anmälningar som gjorts av andra vet jag inte. Detta borde du känna till och inte i tidningen påstå att jag far med osanning!
Du beskriver, citat ”en väldigt bra äldreomsorg med fantastisk personal som på ett professionellt sätt utför sina arbetsuppgifter”.
Ja, personalen sliter och gör det absolut bästa av situationen – ingen skugga över dem! Men hur länge ska de orka!? Hur länge ska de försöka uppfylla Agneta Bodes illusion utåt av en fantastisk äldreomsorg? Några har vågat höja rösten – men det har tydligen inte nått Agneta Bodes öron.
Det är ett svek att ignorera och inte lyssna! Att osynliggöra är för övrigt en av de så kallade härskarteknikerna.
Socialdemokraterna har styrt Arboga i nära hundra år och makt verkar ha blivit en självuppfyllande profetia för partiet liksom devisen ”en gång sosse, alltid sosse” är för många av Arbogas invånare – oavsett hur tokigt de än blir och hur lite politikerna än lyssnar.
När ska alla som klagar över omsorg och annat i Arboga också inse att det går att göra något åt saken? Inse att de styrande politikerna faktiskt är valda att föra just er talan och om detta inte sker – protestera eller byt parti!
Susanne W Linde
Arboga

Avslutar med en serieteckning ur DN i söndags. 001 😀

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.