Drug preguntas

Promenad med klotter

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 I gårdagens blogg utlovades fler promenadbilder från Arboga och de skall härmed levereras! :-)

002 En eftermiddag i veckan togs denna promenad. Här syns ån mellan Östra Hamngatan och Storgatan – äldreboendet Strandgården ligger på andra sidan ån.

004 Cykelbron vid Stenlöpet – eller Åberget som bloggaren kallade bergsknallen som liten.

008 Ån är vacker – som här med Heliga Trefaldighets kyrka i bakgrunden. Bloggaren tog promenadstråket som går längs med Södra Ågatan – eller Åpromenaden som den mer passande hette i bloggarens barndom. 014 En båt ligger förtöjd alldeles nedanför Strandgården. Kanske någon hälsar på äldre släktingar båtledes!?

Över Herrgårdsbron med utsikt västerut mot Labron. 017

Fina bilder, fin miljö – men sen kom det här… 018 Någon eller mer troligt några – klottrarna brukar inte agera ensamma… – har ”roat sig” med att klottra på muren till gamla Pastorsexpeditionen. Och inte bara där… 072 En av portgångarna på Östra Nygatan.

Elskåp verkar ”kul” att dekorera också… 071 Intill Sparvens lokal -
019 och vid bloggarens hus…
Även Låstjänst har fått påhälsning… 020

Riktigt tråkigt! På Polisens hemsida läser bloggaren att sådant här klotter rubriceras som ”skadegörelse” och detta gäller för sådana brott, citat:
”Straffet för skadegörelse är böter eller fängelse i högst ett år, vid grova brott upp till fyra år. Den dömda får också vanligen betala skadestånd.”
Läs mer på Polisens hemsida HÄR!
Så ring Polisen om du ser klottrare som förstör!

Förstör gör inte den här eldrivna bussen som bloggarens dotter plåtade igår i centrala Stockholm! :-) IMG_8044 Kul och bra!

Bra men inte kul saker innehöll brev bloggaren postade på promenaden! 040 Svenska Frakturregistret ville veta hur det gått med bloggarens brutna arm ett år senare. Det blev ord och inga visor eftersom ortopedläkaren missade att även ledbandet i armen var av och en ny operation måste till… :-(

I helgen tar bloggaren lite ledigt av en anledning som ni kommer att se i morgondagens blogg som blir en helgblogg! Vi ses då!

Silouette 2

 

Dödsdrogen – och svårframkomligt men vackert i Arboga

ARBOGA, Droger, Lokalt, Sverige & Världen, Västra Mälardalen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Glada ungdomar Vet du vad det är för skillnad mellan de här bilderna? Medvetslös på lasarett pga droger

Det här: Spice

Ungdomspolis Idag skriver Bärgslagsbladet/Arboga Tidning om den livsfarliga drogen spice! Detta med anledning av att tre ungdomar, varav en 16-årig flicka från Arboga, nyligen hittats medvetslösa i Västerås efter att ha tagit drogen och att en ung man igår hittades avliden i Fagersta troligen på grund av en överdos av spice. Medvetslös av spice Ungdomspolisen Nanna Widell i Västmanland säger så här i tidningen: ”– Jag har erfarenhet av 12-13-åringar utan tidigare problem, som rökt spice. Det här är ingen klassfråga, det kryper ner i åldrarna och kan drabba vilken ungdom som helst.”

Nanna Widell uppmanar alla föräldrar att ta reda på mer om droger och prata med sina barn! Detsamma gäller förstås alla! Ta reda på mer om dessa farliga droger!
HÄR hittar du länken till Drugsmart där du får information om bland annat spice
HÄR berättar polisen i Västmanland om drogen!
HÄR skriver Wikipedia om drogen spice. Spice foto Aftonbladet  HÄR kan du höra Jesper, 21 år,  berätta i Aftonbladet om sina erfarenheter av drogen spice. Han hade tur som överlevde…

Drugs kill dreams

Stopp för droger

028 Resten av bloggen idag handlar om en promenad i Arboga med vissa plötsliga förhinder! 030

031 Svårframkomligt! 033

Så här ser det ut centralt i Arboga – korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan. 034 Det känns lite märkligt att plötsligt få sin omgivning begränsad. 066 Kanske har bloggaren missat information från kommunen i lokaltidningarna?
068 Svårt är det hur som helst att ta sig fram som fotgängare! 069
Biltrafiken har det heller inte lätt! 035 Krångligt att ta sig fram från Nygatan och ute på Centrumleden. 038 Man vet aldrig när det är fritt fram eftersom det finns trafikljus i båda ändarna av Centrumleden. 059
Rött ljus för trafik upp mot stan. 060 Medan det är grönt för dem från andra hållet. 062
Svårast har dock gångtrafikanterna… 070

Bloggaren kunde dock helskinnad ta sig hem från promenaden som gav så här vackra vyer att njuta av! 043 Heliga Trefaldighets kyrka mitt i stan.
Kyrkparken med lysande träd! 044

Ner mot ån – pumpen – och på andra sidan Heijkensköldska sjukhuset, numera privatbostad: 045

047 Åpromenaden längs med Strandvägen. 052

Arbogaån med tornet på gamla elverket i bakgrunden:056

Vi ses imorgon igen – då med fler bilder från Arboga.

 

Pest eller kolera!? Och en kul annons!

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Medicinskt, Psykologiskt, Sverige & Världen, Teknikens under Inga Kommentarer »

Pest eller koleraPest eller kolera – så känns det när man 1) läser att mjölk förkortar livet! Mjölk2) sömnbesvär kan ge demens! Sömnproblem

HÄR kan du på DN läsa om ökad dödlighet bland mjölkdrickare! Och HÄRSvenskans hemsida om hur sömnbesvär kan ge demens! Pest eller kolera!?

Ja, det ena kan man ju lättare göra något åt än det andra Mjölk glas – för hur sover man bättre!? Sömnsvårigheter

John Blund Hur får man till den perfekta daten med John Blund – eller Mr Sandman som han heter på utrikiska!? Mr Sandman

Sova är lättare sagt än gjort! Piller Piller, avslappning, Mindfulness mindfulness eller ligga och vrålstirra hela natten!! Ligga sömnlös på natten

Tja, man får väl prova sig fram – ta lite av varje och övergå till den här dieten sen: IMG_8043.JPG Dottern visar vägen!

Ta livet lite lugnare – som en katt! 025

Från så här Tröttare via det här Trött
till detta: Krama kudden Ljuvliga tanke!!

Avslutar med något helt annat!
Den här annonsen för Mälarenergi tycker bloggaren är kul! image Fotot är från Arboga och så här ser konstverket ut i verkligheten: Järnhänder Arboga En skulptur av Lasse Nilsson som ska symbolisera alla de händer och den arbetskraft som hanterat järn på Arbogaån.

”Järn är historia, fiber är framtid” säger Mälarenergi!
Att två rådjur tittar fram till höger på väg ned mot ån i annonsen måste vara ren fantasi! :-)

Klicka HÄR för att se och läsa mer om s k offentlig konst i Arboga!
HÄR hittar du Mälarenergi!

Sov gott må väl

 

 

 

Blandade blad – men också Ehrenmark och rotmos!

Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

013 Idag blev det lövräfsning igen. Tänk så många löv det finns! 015 Blad i olika färger! 014

017 Stillsam räfsande medan tåget dundrar förbi alldeles intill… 011

Här om dagen såg bloggaren det här citatet i en kundtidning! 003  :-D Så kan det nog vara för en del!!
Thorsten Ehrenmark foto Rotmosälskare var Torsten Ehrenmark, känd tidningsman och kåsör. Ehrenmark var född 1919 i Lindesberg och avled 1985 i London.
Ehrenmark och hund Bloggaren minns med glädje hans sommarprogram – underfundiga kåserier med torr humor och mycket självironi!
Klicka HÄR för att läsa mer om Torsten Ehrenmark – på Wikipedia! Torsten Ehrenmark

Rotmos kan väcka glädjekänslor men även plommonspäckad karré av vildsvin! :-D 006 Mums med mjölig potatis, morötter och gräddsås!
Bloggaren tillagade middagen i söndags på det fina köttet från Travarbo Gårdsbutik och Vilt, en liten butik strax utanför Arboga. En resa dit kan verkligen rekommenderas! Klicka HÄR för att komma till Gårdsbutikens hemsida!

På tal om träd och blad som blir till fallande löv – så här fint kan ett träd te sig om det växer i Varberg!!  Det är vännen Ingrid som försätt bloggaren med fotot! Ett alldeles äkta Halloweenträd alltså!! Tack Ingrid! :-)

IMG_0740

 

 

Måndag med kopplingar hit och dit.

Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen, Vården Inga Kommentarer »

Ibland upptäcker man märkliga kopplingar! Som de här:

005 Bloggaren har en tid prenumererat på tidningen VEGO – fylld med vegetariska recept. I det senaste lästa numret fanns den här artikeln: 006 Om kost och hälsa! Skrivet av den här personen: 007 David Stenholtz, specialistläkare i onkologi. Den läkare som bloggarens mor träffar då och då på lasarettet i Västerås!

Och se här – fackföreningen Unionens tidning Kollega:  008 Den skrattande mannen på framsidan av tidningen är ägaren och chefredaktören för tidningen VEGO, som bloggaren berättade om alldeles nyss!

009 Mattias Kristiansson heter han och fingrar här på tangentbordet på sin laptop…
012 Och äter upp den!! 010 Laptopen är nämligen en tårta som tidningen Kollega beställt av Kristiansson!! 011

Nämnde Kristiansson är nämligen en hejare på tårtor och bakverk – och ägare till bloggen ”Bake my day”!Bake my day

Han är så duktig så han har fått fixa godbitar till Melodifestivalen! Bakade till Melodifestivalen Här är fler godsaker designade Mattias Kristiansson: bakverk Bake My Day

Klicka HÄR för att komma till tidningen Kollega och HÄR för ”Bake my day”! Tidningen VEGO hittar du HÄR!

KopplingFärdigkopplat för idag!
Nu tar vi och kopplar av, va!?

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.