Drug preguntas

Dags för jordgubbar – eller…

Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, Recept!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Jordgubbe Bloggaren kommer att tänka på jordgubbar! Varför då? Jo, anledningen är ett paket ekologisk mjölk från Arla! 001
Baka din egen jordgubbstårta ekologiskt! Så bra!
Bloggaren söker på Arla.se men hittar inte listan över ekologiska gårdar som ska finnas där enligt mjölkpaketet. Har förstår skrivit nu till Arla och frågat.
Eklogiska jordgubbar Men skam den som ger sig! Bloggaren hittade en sida hos KRAV som visar ekologiskt tårtrecept! Se HÄR

Jordgubbar Jordgubbar är redan klara, läser bloggaren! Västgötabladet skriver om det HÄR!

Bloggaren hittar till och med lediga jobb som jordgubbsförsäljare här i trakten! Se HÄR!

Men än är det bara april månad och bloggaren är glad om det finns jordgubbar för henne och familjen till midsommar! :-)

029 Den här vackra bilden av ett blomsterdekorerat hårsvall finns på Interfloras kalender för just april!
En blomsterslöja av Mimosa, orkidé och vide! 030

Bloggaren klippte sig igår hos Jenny”Slingan vid Torget” i Köping. Ibland väljer hon Eveline”Salong Klipp Dig, också i Köping. Dessa två duktiga frisörer kan säkert också fixa sådana vackra håruppsättningar, det är bloggaren säker på! Fast inte på bloggaren då… ;-)

Vacker var också kvällen igår över Arboga. Ett par flygplan hade gjort rosa streck på himlen i solnedgången.

005

Rabarbertider!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

 

020 - Kopia
Nu har vitsipporna som hängde med rönnen då den flyttades från Skåne för några år sedan slagit ut!
Träd och sippor är planterade på norrsidan så det tar sin lilla tid. 021
025 Detsamma gäller för hyacinten som hängt med i många år.  Löken togs från en julplantering en gång. Doftar ljuvligt.

RabarberAnnars är det rabarbertider nu! Små, späda rabarber blir till en frestande paj i dotterns händer! Lovisas rabarberpaj efter påsk 14  Uppdukad i solvarm syrenberså kan det inte smaka bättre! 010
Mums! 011 Recept på rabarberpaj med smuldeg hittar du HÄR!

Vilda Wilma var mer sugen på lek än på rabarber! 014   ***  015   ***  016   ***  018  ***  019   ***

Utefter Stureleden lyser nu åter det fantastiska körsbärsträdet! 026 Vilken blomsterprakt!

På tal om Stureleden och däromkring! Fortsätter man på denna led och tar till höger kommer man till en farlig korsning som nu ska åtgärdas. Om detta kan läsas idag i Arboga Tidning: 028 Korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan är svår att hantera för såväl fotgängare och bilister. Det har till och med inträffat olyckor med dödlig utgång där.

Njut – solen skiner idag också! I alla fall över Arboga och Västra Mälardalen! :-)

005

 

Vanlig tisdag! Intresserad av pampigt hus i Arboga? Av bättre motorväg? LÄS!

ARBOGA, Lokalt, Resor, Sverige & Världen, Trafik Inga Kommentarer »

Vackraste ägg Nu är det sista målade ägget uppätet och påskens annandag är passerad. Påskhelgen är över men det vackra vädret tycks bestå!
Använd gärna dagen till en fika utomhus! 001

Själv tänker bloggaren studera den karta som införskaffats! 008 Om två veckor bär det iväg! Till Goathland i norra Yorkshire! Aidensfield Arms foto Boende är bokat på The Goathland Hotel – mera känt som Aidensfield Arms i TV-serien ”Heartbeat””Tillbaka till Aidensfield” på svenska. article-0-0334E9A2000005DC-773_468x447

Medan resan finslipas dricks med fördel en kopp brittiskt te serverat ur denna tekanna inköpt för flera år sedan då TV-serien började sändas i svensk television! :-) Aidensfield Arms Tekanna Tekannan handlades via postorder men om ett par veckor kan bloggaren handla mer – på plats i byn nära Whitby i England!

018 Bloggaren lovade att berätta om svar kommer från Trafikverket angående den fruktansvärt dåliga motorvägen in mot Västerås från Arboga-hållet. Nu har det kommit! Citat:
”Hej Susanne!
Beläggningen på E18 sträckan ”Västjädra – Västerleden” i östlig riktning kommer att läggas om i sommar preliminärt efter V24.  
Hälsningar Lennart

Lennart Westin
Projektledare Beläggning”

Den 10 april la bloggaren ut den här bilden på del av motorvägen: Motorvägen mot Västerås Se så spårig motorvägen är! :-( Men i början på juni blir det ändring på det! :-)

Som vanligt bläddrades Arboga Tidning igenom på morgonen. Den här sidan fångade bloggaren: 013 Är någon intresserad av ett pampigt hus i Arboga att bosätta sig i!? ;-) Risken är stor för störningar från järnvägen – men huset är vackert! 011 Ett av tre stationshus i centrala Arboga är alltså till salu. Inget pris är utsatt och hugade spekulanter kan höra av sig till Arboga kommun!
Vilka fantastiska hyreslägenheter det kunde bli där! :-)

Ha en fin vanlig tisdag! Sol på er!

003

 

 

Påsk i dagarna tre!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Glad påsk fortfarande Påskfirande i dagarna tre! Det ljuvliga vädret gjorde att bloggaren med familj grillade i bersån för första gången i år! :-) Säkerligen var det många andra som följde exemplet.  014 Och flaggan hissad som sig bör på påskdagen!
007 Bäst att grilla medan solen håller sig över hustaket på grannhuset!

012 Maten och drycken smakade förträffligt! 010 Både korv med bröd och grillad biff! Köttet är från Husa, ekologisk gård norr om Stockholm!

Imorgon är det som vanligt igen. Det känns trist men kanske skönt för den som tagit ut sig av festande under påskhelgen! ;-) Så känner Vilda Wilma lite grann, som synes… 001

Men än är det bara annandag påsk så NJUT! Ses i morgon igen! :-)

Glad påsk igen

 

 

 

Vad påsken är.

Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Ett löskokt ögg Vad påsken är? Ja, den är säkerligen ganska olika för oss alla. Bloggaren kan bara berätta om sin.
045 Påsken är trädgårdsarbete! Hyra släpkärra och rensa upp bland fjolårets bråte av grenar och löv! Långfredagen hade lovats regn men solen sken över oss som jobbade. 003 Återbruket i Arboga höll öppet på påskafton och strax efter 10 var vi där. 029 Himlen ser grå ut men snart sken solen igen! Det var så roligt att arbeta tillsammans och fint blev det också!
En överraskning fann vi bland grenar och fjolårslöv! Det här: 006 En koltrast hade lagt tre små ägg i ett välgjort bo inpassat så stadigt mellan julgranens torra grenar. Vi räddade boet med granen och allt! Koltrastmamman följde aktionen noggrant och hittade sen tillbaka till sina ägg! :-)

021 Påsk är också lite lek! I hönan som härstammar från barnens gammelfarmor Karin hittades de första ledtrådarna! 022
Sen var det bara att leta! 023 Hittar ni lappen? 023 - Kopia
Fler kluriga ställen! 024 -Var är ledtråden!?
- Här! 024 - Kopia

Nu är det nära! 025 Sista lappen med ledtråd är funnen!
Glad Påsk! 026

017 Påsken är också mat! 055
Ägg förstås – från lyckliga hönor! 056 Målade som sig bör! Hjortkorven syns intill, nubbeglaset också! ;-)

Vet ni varför man äter ägg till påsk? Jo, traditionen härstammar från vårt katolska arv då fastetiden varade i fyrtio dagar fram till påsk. Under denna tid fick man inte äta kött eller ägg. Samtidigt började hönorna lägga fler och fler ägg när våren kom. Detta gjorde att ägglagret blev stort så när fastetiden var över och påsken inne blev det naturligt att äta många näringsrika och goda ägg! :-)

038 Efterrätt till sist! 059 Jo, det är faktiskt desserten! Dottern fixade till fyllda chokladägg! Smakade ljuvligt! 062 Philadelphiaost och vispad grädde är en del av ingredienserna med en klick lemon curd på toppen! :-)

Gemenskap, sol och värme – även inombords – och lite gott att äta och dricka = påsken för bloggaren! Njut påskdagen också – det gör vi!

043Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.