Drug preguntas

Lite gräsklippning, lite tankar…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Demokrati och rättvisa, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Först ut – det här! 001 Bloggaren är SÅ glad att ”Gröna Draken” kom i brevlådan här om dagen trots skylten om ”Ingen reklam, tack”. För den här tidskriften vill jag ha och har saknat!

Sen det här! 006 Grannhuset har bytt takränna men också stuprör. Bloggaren undrar oroligt hur länge röret av KOPPAR får vara kvar!? 007 Koppar lär ju vara ett begärligt – och se så vackert stupröret blänker…

Sen trädgårdsarbetades det ju igår. Ogräs rycktes och gräs (mossa…) klipptes! Men hur blev resultatet? Jo, så här: 065
Och så här! 044 Förutom att gräset blev klippt fick bloggaren tid att tänka och reflektera där bakom gräsklipparen. Om vad? Jo, bland annat det här – igen!! SD årets brudpar i Arboga Paret från det främlingsfientliga SD som kommer att bli Arbogas ansikte utåt genom att ha tilldelats det officiella uppdraget att bli Årets Medeltida Brudpar.

046 Ja, hur tänkte bloggaren då den där timman då gräset klipptes?
Jo, så här: Skadan är redan skedd – så vad kan de styrande hitta på för att klara av den här fadäsen?
Bloggaren anser att först och främst bör styrelsen för Medeltidsföreningen läxas upp. Man måste få dem att förstå vikten av uppdraget som årets medeltida brudpar och vad det innebär att företräda Arboga officiellt.
Samtidigt måste kommunens ledning i framtiden vara informerad i förväg med möjlighet att uttala sig om valet av brudpar eventuellt kan komma att uppfattas som kontroversiellt – kommunen är ändå huvudsponsor!

Sen tycker bloggaren att kommunens styrande ska ta en pratstund med det blivande brudparet. Berätta om de negativa reaktionerna från allmänheten, tala om att Arboga inte delar SD:s främlingsfientliga åsikter och få paret att förstå att INGET SD-politiskt får spegla bröllopet i augusti.
Det vill säga, för att vara lite rå, inget heilande och inga järnrörsförsedda partikamrater.

Som sagt, skadan är redan skedd, så det är det bästa de styrande kan göra, enligt bloggarens mening.

Rör inte min kompis litenBloggaren har reparerat skadan för egen del genom att gå ur Medeltidsföreningen och genom att förlägga sin vistelse någon helt annanstans än i Arboga den lördag då bröllopet ståndar.

048

 

 

Den lilla fina staden Arboga??

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Främlingsfientlighet, Lokalt, Nyheter, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

”Den lilla fina staden Arboga” fanns förr som slogan och klistermärke att sätta på bilen. Vad gäller idag? ”Den lilla pinsamma staden Arboga”? Eller ”Den lilla dumma staden Arboga”? Dum som i okunnig. Kanske ”Den lilla omdömeslösa staden Arboga” passar bra?

Järnrör inte min kompis

Bloggaren tänker förstås på det här: SD årets brudpar i Arboga Årets Medeltida brudpar 2015.

Dagens Arboga Tidning ser ut så här: 015
Och inne i tidningen: 016

Paret säger sig ha blivit väldigt överraskade över att bli utvalda att representera Arboga. Bloggaren tror att den reaktionen delas av ganska många…

Så här motiverar Jill Madden från Föreningen Arboga Medeltid beslutet: 020

Jill Madden verkar ha missuppfattat detta officiella arrangemang. Det är inte privat att gifta sig som årets medeltida brudpar i Arboga!
Historiskt kunniga? Ja, det kan ju diskuteras när man läser om vikingabröllop på medeltiden…Se artikeln i Bbl/AT HÄR!
Jill Madden avslutar motiveringen till valet med ”Att det känns bra helt enkelt”. Hur tänker man då? Främlingsfientliga aktiva politiker blir valda att officiellt representera Arboga kommun i kommunens största publikmagnet – känns bra??

Hur de styrande i kommunen ska hantera detta återstår att se. En delikat uppgift! Att ignorera protesterna bevisar underförstått  att man gillar beslutet! Och hur ska man göra istället?
Bloggaren väntar med intresse på vad som komma skall och har under tiden ställt en rad frågor till kommunens ansvariga samt gått ur som medlem i Arboga Medeltidsförening med omedelbar verkan.

Annat så. 024 Rensa ogräs!
Ja, det passar bra när solen tittar fram idag och marken blivit rejält blöt av allt regnande. Ogräs går liksom lite lättare att få upp då.
Och katterna ville gärna hjälpa till! 😀 021

Vilda Wilma! 031 Svår att få med på bild ibland – då hon är just – lite vild.

Man blir törstig av allt slit, tycker Curry och hittar lite naturligt läskande! 028
Brorsan Felix – ja, han låg inne och trynade! Ja, se katter!

Snart var korgen nästan full! 029 Bara av att rensa bort grästuvor och ogräs i springan mellan garage och asfalt! 030 Skönt när det är klart! :-) 038

Skönt hade Vilda Wilma det ute i solskenet också! 034

Men vad nu!? 035 – Inte äta gräs, Wilma!! För när katter äter gräs sägs det att det kommer mer regn och mer regn är inget vi önskar. 036

Njut dagen och försök att tänka snälla tankar. Rör inte min kompis liten

 

”Den lilla fina nassestaden Arboga”…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Just när man tänkte att idag finns inget att blogga om här i Arboga – så levererar Arboga Tidning denna nyhet:

SD-toppar årets bröllopspar

 

Bilden är ur Bbl/AT på nätet – artikeln hittar du HÄR!

HUR tänkte man då – i Föreningen Arboga Medeltid? Tänkte man alls? Funderade man aldrig på ”symbolvärdet” av att välja SD-företrädare att hyllas offentligt i Arboga i augusti? Hörde man inte stöveltrampet, såg de rakade skallarna och kunde förnimma Jimmie Åkessons hurrarop?

Slog det aldrig föreningen att den nya slogan skulle kunna bli – ”Den lilla fina nassestaden Arboga”? Att beslutet skulle komma att stänga ute flyktingar och invandrare från evenemanget i augusti eller åtminstone göra dessa väldigt obehagliga till mods?

Kom man inte på att ett sådant här beslut åter skulle riva upp gamla, smutsiga  sår och tankar på slagsmål och brinnande flyktingförläggning och dela Arboga i två delar? De som tar beslutet i försvar och inte låtsas om nassesymboliken och vad SD står för utan vill får till att det är ett helt självklart val. Och så vi andra.

Bloggaren har skrivit till Medeltidsföreningen och frågat om valet – hur man resonerade och vilka som deltog i beslutet. Svaren kommer att publiceras här på bloggen.

SKANDAL är vad det är! Bloggaren undrar om de styrande i Arboga har deltagit i beslutet och vad de har att säga om valet. Kommunen sponsrar väl vissa delar av arrangemanget och det är inte så troligt att alla skattebetalare är med på att hylla SD under Medeltidsdagarna.

PINSAMT – detta kommer att sätta Arboga på kartan och vänta bara när kvällspressen börjar frossa.

SORGLIGT – på många sätt och detta innebär troligen protester under Medeltidsdagarna och bojkott av densamma.

Och skadan är redan skedd! Beslutet är taget och att kancellera beslutet skulle bara ge ännu mer reklam för det främlingsfientliga partiet.

Bloggaren skäms över sin hemstad Arboga! Järnrör inte min kompis

 

 

 

 

En vanlig måndag

Arbete och rättvisa, Djur och Natur, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

007 Så här kan man kanske känna sig när måndagsmorgonen är inne. Som en av bloggarens gargoyles i trädgården. :-)

Själv drömmer sig bloggaren tillbaka till helgen. 006 Då det både var regn och lite solsken. 003

Lyckan att upptäcka en sådan här liten korv på gräsmattan! 016 För bloggaren vet vem som lämnat den efter sig – igelkotten!

Liten igelkott från Wikipedia Om igelkottar kan du läsa på Wikipedia HÄR och bilden på kotten här ovan är från den sidan på nätet.

Det blev andra bullar också i helgen! 013
Men kaffetåren intogs slät ute på trappan – dock med lite mjölk i. :-) 001

Arbete pågår gul skylt Nu är det hög tid för detta! Lite ideellt arbete på Röda Korset! RK 2 den 16 mars 2015 Vi ses igen!

Röda korset

 

”When a man is tired of London, he is tired of life”

Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen, Turism Inga Kommentarer »

When a man is tired of London, he is tired of life”, sa författaren Samuel Johnson någon gång i mitten av 1700-talet. Samuel Johnson

London blev också tillflykten för bloggaren när livet blev outhärdligt svårt. Här följer många bilder och lite text från resan i början av maj månad.

015 Från Arlanda med SAS! Bloody Mary – alltid!019

211 ***** 437 ***** 438 ***** 228 ***** 260 ***** 030 ***** 264 ***** 134 Victoria Inn – perfekt boende, billigt och centralt. 434

282 Blackpudding saknades… 288 Annars var allt perfekt på puben The Shakespeare!

096 ***** 063 ***** 052 *****  145
082 ***** 118

153 The Dungeons of London! 158 ***** 160 ***** The Dungeons

Inträdesbiljetten… 203

021 Bloggaren behöver kanske inte påpeka att The Dungeons är ett skräckkabinett…022

Souvenir därifrån… 017

147 ***** 184 Utsikt från The London Eye. 188

197 ***** 200

217 ***** 223

234 Towern och intill en märklig rundtur… 231 Vem vill uppleva honom igen…??

237 Regler för att besöka parken vid Towern! Inte lätt! Nedskräpning 100 pund i böter!! Cirka 1300 kronor…

244 *****
265 ***** 279 Ambulans-MC!!

 

329 Ett besök på Royal Mews – det kungliga stallet och garaget intill Buckingham Palace. 330

301 ***** 334
314 ***** 321

335 ***** 340 ***** 342

324 ***** 327

 

380

374 ***** 352

365 ***** 406

 

370

 

408 SÅ mycket frömjöl flög omkring!! Bara genom att andas och svälja fick man nästan en vegetarisk lunch…  410 Frömjöl och lindblommor skyfflas iväg här…

423 ***** 419 En riktigt äkta engelsk pub – The Marquis of Westminster!!

427 Man väntade nästan att Claude Jeremiah Greengrass eller Bernie Scripps skulle dyka upp! En egen ”Alfred” fanns där också – se pilen! 428

Den puben rekommenderas varmt!! 50, Warwick Way i London.

Efter en pubrunda kan man kanske bli så här: 296 Om skulpturen ”Alien”, gjord av konstnären David Breuer-Weil, kunde man läsa så här: 297 Den finns att beskåda i Grosvenor Gardens.

Ja, se det var en resa det! Plötslig, kort och intensiv men mycket bra.
Några souvenirer blev det förstås.024 018 Big Ben, denna fantastiska klocka!  Lite kungliga biscuits också! God Save The Queen kakor

Och en fin kasse att bära sakerna i. 020

I am not tired of life! London – I will be back! :-)

397

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.