Drug preguntas

Vinter eller vår eller mittemellan?

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Gator och vägar, Lokalt, Sverige & Världen, Väder och vind Inga Kommentarer »

Är det vinter eller är det vår? Jo, nog är det vinter allt när vi fortfarande skriver januari månad. Ändock ser det ut så här utanför husknuten idag: 005 De pigga snödropparna skvallrar om att det inte är alltför lång tid kvar innan våren anländer! :-)

Men så besvärligt väglag det har varit, och fortfarande är! Ömsom plusgrader, ömsom kallt och snö ibland, regn ibland – gör gator och vägar svårframkomliga på olika vis. Om det kommer lite grann här nedan…

Idag bestämde sig bloggaren för att källsortera alla sopor! Källsortera mera Det blir en del och det ganska snabbt! Papper, kartong, plast, metall, glas, batterier och annat miljöfarligt avfall.
Bloggaren åkte till Återbruket Norra Ågatan i Arboga. Att ta sig in och ut där var inte det lättaste… 001 Det kändes som om man fick köra på egen risk…

Hur djup var ”sjön” egentligen… 002 Sakta, masade sig bilen genom vattenmassorna och det gick bra!

På tal om bilar och omöjliga ställen så hittade bloggaren den här bilen här om dagen!! 008 Inne i den lilla lokalen på Krisat/Mekonomen! :-D Bloggaren vet att det krävdes en hel del trixande innan bilen kom på plats.

009 Vad är nu detta??
Jo, så här ser mattorna ut hemma när Vilda Wilma blir våryrslig! :-D

Wilma vild Kolla blicken! En vårflirt!?

Wilma vild 1 Varför sitta fint i fåtöljen när man kan klättra på stolsryggen!? Wilma vild 2

Svårfångad när våryran slår till! :-) Wilma vild 3

Visst blir det vår så småningom! Tills dess kan den som vill njuta av vintern och vi andra lyckligt uppleva vårtecken med föraning – som snödropparna på bilden överst eller orkidéerna som fått livslust igen!

Orkideerna har slagit ut 27 jan 2015

 

Intressant idé i Arboga!

ARBOGA, Historia, Lokalt, Natur, Nyheter, Sverige & Världen, Turism, Väder och vind Inga Kommentarer »

I dagens Arboga Tidning läser bloggaren något väldigt intressant! Dahlen 1 ”Unik herrgårdspark renoveras”, säger rubriken.

Under kan man läsa, citat: Göran vill skapa en oas för Arbogaborna”. Göran är Göran Dahlén som bor på Älholmens gård strax utanför Arboga. Göran har hittat en unik karta som visar att strax intill hans ägor anlades en engelsk park för 200 år sedan av dåvarande ägaren Mårten Mannerstråle!

Engelska parken Arboga Nu har Göran och hans fru Marie-Louise planer på att återskapa parken med dess många olika trädarter. Bloggaren tycker att det är en fantastiskt bra idé och ser parken inte bara som en kommande oas för Arbogabor utan som en turistmagnet för Arboga i framtiden.
Tänk att få ströva runt i denna unika engelska park efter en promenad eller cykeltur från centrala Arboga!!

250px-Wilton_House_Gardens Så här kan man läsa på Wikipedia om s k Engelska parker, citat:
”Engelsk park (en: English landscape garden) är en parkanläggningsstil som tog form i England och som under främst 1700-talet spred sig till flera andra länder, bland annat Sverige. Stilen utgör en brytning med barockens ideal med hårt tuktad växtlighet och fyrkantiga former. Den engelska parken uppstod som motsats till den regelbundna franska stilen och präglas av lummig grönska och mjukare, mer naturliga former.”
Läs mera på Wikipedia HÄR!

Fotot ovan är från den engelska parken vid Wilton House, Wiltshire, England och den här bilden visar en engelsk park vid Tullgarns Slott nära Trosa i Södermanland. Engelsk park Tullgarns slott

Bloggaren hoppas att Göran och Marie-Louise Dahlén fortsätter sitt arbete men att de också för stöd för denna särskilda och tidskrävande renovering och anläggning. Lycka till!

Reportaget i Arboga Tidning kan ni möjligen så småningom läsa HÄR! Bloggaren hittar tyvärr inte artikeln på nätet nu på förmiddagen.

Igår regnade det och gårdsplanen översvämmades av vatten. Idag snöar det och till helgen ”lovar” SMHI mera kyla. Försök stå ut – våren är snart här! :-)

Snöar igen

Bloggarens gård är knappast någon engelsk park men däremot med anor från glasblåsarnas tid i Arboga runt sekelskiftet 1900. :-)

Härligt härligt men farligt farligt…

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Gator och vägar, Glasblåsargården i Arboga, Hus och fastigheter, Lokalt, Sverige & Världen, Väder och vind Inga Kommentarer »

Åbild Härligt vinterväder men farligt också och då tänker bloggaren inte bara på halkan!

Så här ser det ut på Glasblåsargården nu. 010 Vadå? undrar ni kanske.
Jo, det här: 019

Istappar!! 011

Ut mot gatan har vi försökt markera för att göra promenerande uppmärksamma. 014

För så här ser det ut vid stupröret högt uppe vid taket. 015 Inte kul att få i huvudet… 016

Kanske bäst att göra som Vilda Wilma! 001 Ut en kort sväng.

Sen tillbaka! 002 För att snabbt komma in igen!! :-) 003

Njuta inne går bra också! ;-)

005

Undrar vad det är på TV… Anka1

Anka2 ”Bildtext tablå på två rader här dårå”Anka3

Bbl/AT igår. Ha en fin onsdag!

Oseriöst Bbl/AT!

Demokrati och rättvisa, Djurrätt, Lokalt, Natur, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

013 Vad vill Bbl/AT med en sådan här artikel??
Förstasidan och braskande, svarta rubriker med texten ”De förlorade sin vän i en ny attack”.

Det märkliga är att den som bär ansvaret för ”vännens” död finns med på fotot – ägaren!! Tidningen insinuerar dock felaktigt vem som bär skulden – och det är som vanligt vargen! :-(  VARGTJUT

014 HUR kan en hundägare släppa lös sin hund i skogar där det finns varg!? Fullständigt ansvarslöst! Ännu värre blir det när ägaren helt sonika sen skyller allt på vargen!

015 Pinsamt och skamligt av en lokaltidning att hänga på och genom anspelningar skuldbelägga ett vilt djur i sin rätta miljö och inte ta upp tamdjursägares ansvar!

Och det är inte första gången! 016 Den gången var det en jakthund(!) som släpptes lös i vargskogen!! Ingen antydan då heller från tidningens sida om ägarens brist på ansvar!!

Ylande varg Tar vi alla ansvar för varandra – och lever med respekt – då behöver inte något sådan här ske!

När bloggaren var liten bodde vi nära en stor väg. Vi hade en älskad katt. Den blev påkörd på den stora vägen. Mor skaffade en ny katt men när den också blev påkörd bestämde mamma sig för att vi inte skulle ha fler katter. Hon kom ALDRIG på tanken att förbjuda bilar att köra på vägen!!

Bor man vid en stor väg måste man inse risken med bilar och trafik! Bor man nära naturen – måste man förstå naturen och djuren där! Kunskap, ansvar och respekt! Då kan vi alla leva i samförstånd och harmoni!

Vrålsur Skärpning Bärgslagsbladet/Arboga Tidning! Mer sakliga artiklar i fortsättningen och gå inte vargjägarnas ärenden!!

Respekt 2

 

”Men vars är brudarna” – och resor.

Feminism och jämställdhet, Lokalt, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Först en bild ur gårdagens DN. Sådana bilder får alltid bloggarens feministiska hjärna att gå upp i varv. ”Men vars är brudarna!!??”
007 Bilden visar en demonstration i Jemen.
Naturligtvis :-( är det inte särskilt konstigt att det inte finns några kvinnor med i demonstrationståget i Jemen. Så här kan man läsa om Jemen på Wikipedia bland annat: ”Av kvinnorna kan 56 % läsa och av männen 87 %.”
Amnesty Press skriver så här, citat: ”Enligt ICRW, ett internationellt center för forskning om kvinnor, gifter sig 48 procent av de jemenitiska kvinnorna före sin 18-årsdag. I vissa delar av landet är hälften av alla flickor redan gifta vid sin 15-årsdag, konstateras enligt nyhetsbyrån IRIN i en opublicerad rapport vid universitet i huvudstaden Sana. ”

Klicka på Amnesty Press ovan och läs om en flicka på 10 år (!) som giftes bort men som fick skilsmässa vid 12 år ålder. Sally al-Sabahi blev det fjärde barnet i Jemen som fått skilsmässa. Så hopp finns…

DN skrev igår om resor också. 008 Familj med tre småbarn, varav den yngsta ännu inte är året, berättar om resan till Vietnam och vi får veta hur lätt och bra det går…
Bloggaren blir inte ett dugg avundsjuk och undrar lite över budskapet? Vem njuter mest av en sådan resa? Föräldrarna eller Edith , 2 år?

Det är skillnad! Barn som gifts bort i vissa delar av världen och andra som åker på dyr långresa utomlands.

Bloggaren tror att flertalet småbarnsföräldrar inte har budgeten att resa jorden runt och tror faktiskt att en mysig sommarsemester i Sverige kan vara minst lika bra om inte bättre för både föräldrar och småttingar.

Tids nog kan man ut och resa! Tillbaka till Goathland Bloggaren reste till England ”på gamla dar” och det var toppen!

Heartbeat TV-serien ”Heatbeat” lockade och det blir en resa även i år - ”Tillbaka till Aidensfield”! Tillbaka till Aidensfield

Gina Gina Ward, pubägaren i TV-serien, heter Tricia Penrose i verkligheten. S T B Trish och Mark Trish och hennes man Mark har startat en resebyrå med bra resor till rätt pris!

Simply Travel Brokers Simply Travel Brokers – heter resebyrån! Gynna gärna Gina Ward!! :-)

Klicka HÄR för att komma till Simply Travel Brokers i Storbrittanien!

Dags för något helt annat! Ha det GOTT! ;-) 002Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.