Drug preguntas

Var nöjd – and that´s an order!!

Känslor, Livet, Lokalt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Folk i allmänhet jagar efter för mycket – mer, bättre, värre, häftigare, anser bloggaren!
Sätt dig istället ner en stund och tänk på ALLT du faktiskt har att vara nöjd och glad över!
VAR NÖJD – and that’s an order!! 

 

Bloggaren tror att en av de saker människor ångrar när de ligger på sitt yttersta är att de aldrig var riktigt nöjda. Att de ständigt la ner kraft, energi och TID på att önska sig mer. Istället för att ta tillvara allt det som de faktiskt hade…

 Var glad och lyckligt över det du har och NJUT AV DET istället för att jaga efter mer.

Ett kinesiskt ordspråk säger så här: DEN FÖRNÖJSAMMA MÄNNISKAN, OM OCKSÅ FATTIG – ÄR LYCKLIG. DEN OFÖRNÖJSAMMA MÄNNISKAN, OM OCKSÅ RIK, ÄR SORGSEN.

Ett annat bra tips är att SÄGA TILL MÄNNISKOR NÄR DE GÖR NÅGOT BRA! Inte bara häva upp rösten när det ska klagas! Gör en medmänniska glad genom lite positivism! Beröm är härligt att få och gör inte ett dugg ont att ge!

 Tänk också på en sak till: Någonstans där ute finns någon, åtminstone EN, som betyder allt för dig! Och som du också betyder allt för! Tänk på det och GLÄD DIG!

Visdomsord för igår – och alla andra dagar! 🙂

”LYCKAN HAR INGEN ÅLDER!”

Och dagens visdomsord – som även dom gäller i alla dagar året om! 😉

”DET ÄR DE SMÅ TECKNEN SOM HÅLLER KÄRLEKEN VID LIV!”

 

 

Mannen – en usling eller ett feelgood-verktyg??

Allmänt, Arbete och rättvisa, Facket!, Feminism och jämställdhet, Jobb, Känslor, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Som fackligt ansluten till Unionen får bloggaren tidningen Kollega. Tidningens innehåll och inställning skiftar över tid – det kan bloggaren konstatera…

Det senaste numret, nr 6 2017, tar upp flirt!
Så här lyder rubriken över artikeln skriven av David Österberg, sidan 54 i nämnda tidning, citat:

”Regn, mörker och långa dagar – höstvardagen kan KÄNNAS TUNG. Men med en OSKYLDIG liten FLIRT på jobbet känns allt lättare. Det sprider POSITIV ENERGI, som även förbättrar arbetsklimatet.”

Tidningen Kollega kan du bläddra i på nätet HÄR!

Går man däremot tillbaka i tiden, till tidningen Kollegas nummer för december 2013, så är tonen en annan! ”Så här gör du (inte) på julfesten”, är rubriken på den artikeln med förmanande regler, numrerade 1 till 10 där de fyra första, förmodligen är de viktigaste att döma av prioriteringsordningen:

1 Drick måttligt…
2 Flirta inte med chefen…
3 Flirta inte med kollegor…
4 Flirta inte med personalen…

  Den artikeln är skriven av en kvinna – om det kan ha betydelse, Johanna Rovira, och artikeln hittar du HÄR!

 Bloggaren tycker att det är en aning pinsamt att en fackföreningstidning råder bot på såväl mörka höstdagar som dåligt arbetsklimat med orden:  ”Regn, mörker och långa dagar – höstvardagen kan KÄNNAS TUNG. Men med en OSKYLDIG liten FLIRT på jobbet känns allt lättare. Det sprider POSITIV ENERGI, som även förbättrar arbetsklimatet.”

Vem bestämmer vad som är EN OSKYLDIG LITEN FLIRT??
På kontoret?

När rörmokaren kommer för att fixa avloppet?

Den här bilden är ur ett nummer av tidningen Kollega från juni i år: Artikeln till bilden handlar om en tafsande chef och den ”flirten” framställs definitivt inte som något bra och föredömligt.

För att återgå till det senaste numret där flirtande anses som positivt är det Louise Scheele Ellings bok ”Flirt med livet” man utgår ifrån: (Bokens omslag).

Bokomslaget visar kvinnoben där man klart når långt upp mot låren. Som om det är helt OK och självklart att det är just det tjejer vill med flirt – eller??

 Såväl på kontoret som på verkstaden!

På sidan 65 i tidningen om flirt står det, citat:  ”Många träffar sin partner på jobbet”. Så mycket för den oskyldiga flirten för att lätta upp höstrusket alltså…

På samma sidan står också, citat: ”Chefer är mer negativa till jobbflirtande än svenskar i stort. De tycker också att det är mindre okey att flirta med underordnade än vad genomsnittssvensken tycker”.

Tacka fan för det! Chefen ska ju se till att folk jobbar och inte behöva jaga hånglande medarbetare i arkivet

-eller behöva hantera upprörda partners som definitivt inte uppskattar att mannen/kvinnan de sammanbor med flirtar på jobbet! 

Flirtande borde dessutom vara könsneutralt om det handlar om förbättring av arbetsmiljön.
Hur reagerar tjejen i kassan när kollegan Stina blinkar och flirtar? Och vad tycker verkstadskillen när nya kollegan Benke lägger armen om och tittar djupt i ögonen vid 9-fikat?

– Shit happens, som man säger, men en fackföreningstidning borde ha andra idéer om hur man förbättrar arbetsklimatet än att uppmana till flirtande…

Söker man på nätet efter vad som får människor att trivas på jobbet så kommer de här parametrarna upp:
Att känna att man kan bestämma över sitt eget jobb.
Att man får beröm och uppskattning för det man gör.
Att man får utvecklas och lära sig nya saker.
Att man har goda relationer till chefer och kollegor.

Och just detta med goda relationer är nog så viktigt för att trivas. Bloggaren tror inte att uppmaning till flirtande ökar trivseln. Jo, möjligen för några stycken kanske men kan nog annars vara rätt störande för omgivningen på fler än ett sätt…

FLIRT!  – hur definieras detta ord då? Enligt Synonymer.se

Synonymer till flirt

Wiktionary: ”lekfullt antyda eller visa sig erotiskt intresserad av någon genom ögonkontakt eller konversation.”

Googla på ordet flirt och du hittar mängder av tips på dejting – bl.a. ”Sveriges roligaste dejtingsajt”…och sidan ”Rådgivning” för ”singelliv och partnersök”

Bloggaren tycker att det pågår alldeles för många övertramp mot särskilt kvinnor vad gäller ”flirtande” eller som många kanske anser – ”sexuella trakasserier”.
Kvinnor kan känna sig utsatta och män blir måltavlan. Det finns ett antal rabiata feminister som anser att ALLA män är sexister. Att uppmana till flirt på jobbet kan förmodligen göra det ännu svårare för män.

Är mannen en usling?
Eller är han ett ”feelgoodverktyg”??

Är det inte så att vi alla är människor som försöker kämpa på så gott vi kan!?


Att det handlar om respekt!

Bloggaren flirtar gärna men bara om hon har rejäla avsikter med flirtandet! Och dom avsikterna handlar definitivt inte om förbättrat arbetsklimat det kan hon försäkra!!

För övrigt kom just dessa tre smileys upp när bloggaren sökte på ”Flirting smileys”... 

 

 

 

 

 

Om hösten, om Poison Ivy och dödligt gift!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Känslor, Livet, Lokalt, Relationer, Stalking, Svartsjuka och sjuk av avund, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Utkik från dagens blogg!
Bloggen idag blir lite både ock. Lite vackert, lite fult, lite härligt, lite hemskt – precis som livet självt. Det handlar om livet också. Om hur man kan leva livet på ett bra sätt men också hur man ser till att förgifta det för sig själv och för andra.Var så goda!

Vi tar det fina först.

Hösten är här. Bloggaren tillhör skaran som gillar hösten. Klar fin luft, doften av fuktig jord och höstlöv – det lugna, stillsamma. Naturen återhämtar sig – och då kan vi människor göra detsamma. Hösten är en kravlös årstid, tycker bloggaren. Man kan bara vara och det är bara skönt.

En blick genom köksfönstret och bloggaren ville gå ut på trappan! Luktärterna blommar fortfarande och doftar lika ljuvligt men nu är det frågan om tid hur länge de finns kvar innan frosten nyper dom. För imorse visade temperaturen så här: Bara +3 grader ute! Det är hög tid att plocka in tomaterna och bryta några kvistar av luktärterna för att spara sommarens doft kvar ännu en tid inomhus.

En höstlig bild! Orolig himmel och vimpeln i flaggstången fladdrar hårt i vinden. Men det är vackert när alla löv skiftar färg!
Att det sen innebär lite jobb när alla löven rasat ner – det är en helt annan sak… 😉

Det där fula och hemska så – ska vi ta oss an det nu då!
Det där om gift…
eller gift… – som ibland är samma sak…

I sammanhanget gift som gift
– tänker bloggaren på giftspindlar! 
– men också på Poison Ivy

Bloggaren känner till flera som drabbats av än den ena, än den andra eller av båda sorterna samtidigt! 

Giftspindeln är den där kvinnan som inte kan skilja på mitt och ditt och som bestämmer sig för att snärja in mannen i sitt nät!

Bryr sig inte ett dugg om han är gift eller sammanboende med någon. Hon SKA HA killen och ger sig inte förrän hon snärjt honom och sugit musten ur honom! 
Spinner in honom tills han är hennes!

Hon slutar inte förrän hon har kastat ut frun, splittrat familjen och fått mannen hon begärt! Hennes motto är: ”- Jag tar det jag vill ha!”

Poison Ivy är en annan variant!  Giftblanderskan – hon som förgiftar! 

Där handlar det om kvinnan som vägrar acceptera att förhållandet är slut. Ger sig inte fast det kan ha gått flera år!  Hon ser till att förgifta tillvaron för både sin exman och för alla som kommer i exmannens väg!   Med stalking, trakasserier och hot förgiftar hon – och inbillar sig på något väldigt märkligt sätt att hennes agerande ska ge henne mannen tillbaka. Det är ju i själva verket precis tvärtom!
Hon försöker hindra mannen från att umgås med sina vänner eller träffa andra kvinnor. Försöker han protestera – hotar hon med barnen.

 

Den kvinnan har ett eget förgiftat sinne och förstår inte att ju mer hon förstör mannens liv – desto mer illa tycker han om henne.

Han formligen spyr till slut på henne och hennes gift!

Denna kvinna förstör för mannen, för barnen men även för sig själv. Hon kastar bort år på att leta efter det förgångna när hon istället borde hitta en ny man, ett nytt liv.

För hur hon än sjukt anstränger sig så kan hon aldrig kontrollera mannen 24/7!

Hans vänner kommer alltid att hitta till honom.  

 Han kommer alltid att hitta vägar till att ha relationer.

Det här handlar om två sorters små flickor! Giftspindeln – som bara ska ha allt hon pekar på är den bortskämda lilla flickan – van att få som hon vill.

Giftblanderskan-  är den rädda lilla flickan – hon som är så rädd att hon förstör både sitt eget liv och andras.

Råd till dessa små flickor! Ändra ditt liv och ditt beteende!

Och – SÖK HJÄLP om du inte klarar det själv!

Respektera andras förhållanden!

Lev inte i det förgångna!

 

Så där ja, nu är the good, the bad and the ugly avklarade! Men några godingar har bloggaren sparat till sist! 🙂

Morgonpromenaden från sovrummet och ut till köket ger följande för bloggaren!

Vilda Wilma – lite nyvaken!

Felix – lite pömsig han också!

Men matvraket Curry är redan vid matskålen och vittjar gårdagens rester!

DN Söndag hade idag detta högst upp på framsidan: Benny Andersson säger: ”- Att sitta vid pianot har alltid varit förknippat med ren lust.”
Utan att över huvud taget jämföra sig med Benny Andersson så känner bloggaren likadant inför ett papper och en penna, eller ett tangentbord och en tom sida! Ren lust att skriva!

Så stå ut med skriverierna eller sluta gå in på bloggen!
Bloggaren kommer att fortsätta med skrivandet av ren lust!

Men nu är det hög tid att avrunda tycker bloggaren och så känner Vilda Wilma likaså!

😉 Vill ni känna av lite ”poison” så lyssna HÄR ”Poison Ivy” med The Coasters!

Texten börjar så här: ”She comes on like a rose and everybody knows – She’ll get you in dutch, you can look but you’d better not touch!”

Under texten står följande om låten: ”It’s about a really mean, manipulative woman (or man) that gets ”under” your skin..
with poison ivy the itch is of course in your skin but with a person like this the ”itch” is all in your mind were you just cant scratch.”

 

 

 

 

 

 

 

Ta tillvara chansen, lyckan! 2,5 år senare…

Känslor, Kärlek, Livet, LYCKA, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

En liten, liten berättelse om lycka –
förmedlat av en kvinna bloggaren känner.

För flera år sedan… Ett möte. En slump. Kanske. Eller inte.

Tiden går…

För snart 2,5 år sen… Nytt möte. Uppgjort? Av vem? Inte henne. Av honom?

Kanske en slump? Eller är det inte så här: ”Vi möter inte människor utan anledning. De är menade att korsa vår väg av en orsak.”

Självklart är det så!   ”Allting händer av en orsak, lev det, älska det, lär av det! Låt ditt leende förändra världen men låt inte världen förändra ditt leende.”

Ta chansen! Och hon tog den. Förstod att möten inte sker av en slump.

Men alla gladdes inte över mötet.
Ändå har dessa avundsamma ingenting med saken att göra!

Så låt ingen ta ifrån dig din lycka! Din lycka är något de illasinnade inte har ett dugg med att göra!

Lev och älska! Ta tillvara dina chanser! Lev! Här och nu!
Ta tillvara tiden!TACK!

Du vet vem du är.

Var rädd om möten i livet. Får du chansen – ta den! Förändrar det ditt liv – låt det göra det! Lyssna inte på de som är avundsjuka och de som inte vill dig väl. Det är ditt liv – dina möten – din lycka!

Livet är kort! Grabba lyckan när den kommer i din väg!
Vem kommer du att möta imorgon!!


 

 

 

 

 

Sju sorger och åtta bedrövelser.

Känslor, Livet, Lokalt, Personligt!, Svarta hålet, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Vad får en person att gå upp klockan 4 på morgonen? Och det handlar inte om jobb. Inte om en bäbis som ska matas. Inte om några väntande plikter alls.

Det handlar om ORO!

Ni vet den där gnagande känslan som får en att först inte kunna somna på kvällen och sen väcker en var och varannan timma. Som får en att känna ”- Nu står jag inte ut längre. Nu går jag upp!” Även om klockan visar alldeles för tidigt och man sannerligen behöver sin sömn.

Vad oroar sig människor för kan man undra? Bloggaren kan komma på en hel del – som det här:

Barnen! Hur de har det. Hur det ska gå för dom. Oro över skola, problem, utveckling, framtid o.s.v.

Pengar! Att pengarna inte ska räcka till! ”– Hur ska jag klara mig fram till nästa lön/bidrag?”

Och ihop med pengarna kommer oron för jobb. Att hitta ett jobb! Rädslan att förlora det jobb man har! Orka med sitt jobb!

Sjukdomar…   Olyckor…  Åldrande…  Död…
Oron över framtiden. Vad ska hända? ”- Hur kommer jag att klara mig?”

Oro över ensamhet. Att bli lämnad. Oro över att aldrig hitta någon att dela livet med. Oro över att mannen eller kvinnan i ditt liv ska lämna dig.

Det finns mycket man kan får för sig att oroa sig över. Bloggaren hittar ingen seriös undersökning över vad människor i allmänhet oroar sig över men kan bara gå till sig själv.

En lista hittar bloggaren i alla fall. En lista som lite kan kopplas till detta med oro och vad vi kan och behöver göra åt alla orostankar.
Vad vi ångrar mest på dödsbädden.

Vad är du rädd för att ångra på din dödsbädd?

45 % – Att jag inte vågade göra det jag drömde om

30 % – Att jag inte reste mer

30 % – Att jag var för lite med mina barn

28 % – Att jag tog livet för allvarligt

22 % – Att jag jobbade för mycket

21 % – Att jag inte skrattade mer

18 % – Att jag slarvade bort mina vänner

12 % – Att jag misskötte min hälsa

5 % – Att jag tog livet för lätt

2 % – Att jag drack för mycket

 Bloggaren tror att den oro man känner kan kopplas till saker man önskar eller hoppas på.
Antingen att det man oroar sig mest över – aldrig någonsin ska behöva hända –  och hur man nu ska kunna förhindra det…
Eller tvärtom – att det man mest av allt längtar efter äntligen ska slå in och hur gör man för att få till den önskningen!?

När man oroar sig för mycket finns det till slut en gräns. Oron går över i en reaktion. Storgråt – eller ilska. Eller både ock – som för bloggaren. Bloggaren tycker att ilskan är bäst. Ilska ger kraft! Tårar dränerar en bara ännu mer.

Vad kan man då konkret göra åt denna oro som väcker en om nätterna? Bloggaren som har varit med om sju sorger och åtta bedrövelser – men också det motsatta – har provat olika metoder.

En del människor tränar! Andra springer. Promenader i skogen kan vara både fridfullt och stimulerande.

Musik är också ett tips. Är man ledsen blir man glad över glad musik. Kanske tar en svängom i köket till och med.

En del skriver av sig – bloggaren är en sådan. Eller får sitt utlopp genom annat kreativt – göra saker med händerna – meka, snickra, måla…

Om inte problemen är så stora att du behöver söka professionell hjälp så kan detta med att röra på sig vara bra. Fysik och psyke hänger ihop. En promenad rensar hjärnan. En promenad kan också få dig att träffa andra människor och ge lite input om annat.

Bloggaren har rasat psykiskt några gånger och att gå, promenera, blåsa ur hjärnan fullständigt – har varit en lösning för henne. Början till en lösning, ska kanske sägas.
När det var som allra värst för flera år sedan blev dessa små blommor livgivande: Att efter mörka dagar, kall vinter få se dessa små solar lysa upp efter stugknutarna längs promenadvägen gav hopp! Sen dess har krokus en speciell plats i bloggarens hjärta. Hopp – det finns alltid hopp.

Det finns elaka människor. Människor som vill en illa. Men ingen föds elak eller bitter. Man blir det av en orsak. Omständigheter har gjort att man väljer förtal, illvilja och bitterhet som någon sorts tröst och man förstör därmed sitt eget liv men också andras och sin omgivnings. Blir en person som folk pratar illa om, som ingen vill ha något med att göra – och det med all rätt. Vem vill ha en elak människa nära sig om man kan slippa!?

MEN – det finns chans till förändring! Sluta göra saker du kommer att ångra! Tänk till! Ändra stil! Börja om!  Det är aldrig försent att bli den du kunde ha blivit en gång!

Livet är så kort. Titta på listan över det människor ångrar på dödsbädden! På den listan finns INTE – förtal, skitprat och bitterhet. Man ångrar inte att man inte hatade mer eller var mer elak – tvärtom!

VÅGA GÖRA DET DU DRÖMMER OM!

Du kan bli lycklig och glad igen!

Tänd ett ljus
– det finns hopp i allt mörker!

Var snäll mot människor utan någon anledning!
Och det här tycker bloggaren är väldigt bra visdomsord: ”Var god mot människor!
Du kommer att bli mer ihågkommen för din vänlighet än för något annat du gör
”.
(En lite fri översättning av bloggaren.)

 Bloggaren gick alltså upp klockan 4 imorse
– full av tankar och oro.
Problem blir gigantiska om natten. Inte bara en oro utan flera.
Väl uppe blev orostankarna till en blogg. Den här!
Tack vare skrivandet och bloggen så försvann orostankarna!  För stunden kanske men just nu känns det mycket bättre.
Tack för det!

Glöm nu inte att vara SNÄLL!
Börja idag och fortsätt sen!
”Ett snällt ord kan förändra någons hela dag!” Och tänk så gott det känns i kroppen när man gör en annan människa glad.

Kramas mera!

LEV LIVET – NU!
OCH LEV DET GOTT!

Kika en gång till på listan längre upp. Se till att du inte blir en av dom som måste bocka av listan över saker du så gärna ville göra men aldrig gjorde när loppet är kört – när livet är på väg att rinna ut…

HÄR kan du lyssna på låten ”Don’t worry – be happy”! GÖR DET! Oroa dig inte – var lycklig!! 🙂Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.