Drug preguntas

Rabarbertider!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

 

020 - Kopia
Nu har vitsipporna som hängde med rönnen då den flyttades från Skåne för några år sedan slagit ut!
Träd och sippor är planterade på norrsidan så det tar sin lilla tid. 021
025 Detsamma gäller för hyacinten som hängt med i många år.  Löken togs från en julplantering en gång. Doftar ljuvligt.

RabarberAnnars är det rabarbertider nu! Små, späda rabarber blir till en frestande paj i dotterns händer! Lovisas rabarberpaj efter påsk 14  Uppdukad i solvarm syrenberså kan det inte smaka bättre! 010
Mums! 011 Recept på rabarberpaj med smuldeg hittar du HÄR!

Vilda Wilma var mer sugen på lek än på rabarber! 014   ***  015   ***  016   ***  018  ***  019   ***

Utefter Stureleden lyser nu åter det fantastiska körsbärsträdet! 026 Vilken blomsterprakt!

På tal om Stureleden och däromkring! Fortsätter man på denna led och tar till höger kommer man till en farlig korsning som nu ska åtgärdas. Om detta kan läsas idag i Arboga Tidning: 028 Korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan är svår att hantera för såväl fotgängare och bilister. Det har till och med inträffat olyckor med dödlig utgång där.

Njut – solen skiner idag också! I alla fall över Arboga och Västra Mälardalen! :-)

005

 

Påsk i dagarna tre!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Glad påsk fortfarande Påskfirande i dagarna tre! Det ljuvliga vädret gjorde att bloggaren med familj grillade i bersån för första gången i år! :-) Säkerligen var det många andra som följde exemplet.  014 Och flaggan hissad som sig bör på påskdagen!
007 Bäst att grilla medan solen håller sig över hustaket på grannhuset!

012 Maten och drycken smakade förträffligt! 010 Både korv med bröd och grillad biff! Köttet är från Husa, ekologisk gård norr om Stockholm!

Imorgon är det som vanligt igen. Det känns trist men kanske skönt för den som tagit ut sig av festande under påskhelgen! ;-) Så känner Vilda Wilma lite grann, som synes… 001

Men än är det bara annandag påsk så NJUT! Ses i morgon igen! :-)

Glad påsk igen

 

 

 

Vad påsken är.

Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Ett löskokt ögg Vad påsken är? Ja, den är säkerligen ganska olika för oss alla. Bloggaren kan bara berätta om sin.
045 Påsken är trädgårdsarbete! Hyra släpkärra och rensa upp bland fjolårets bråte av grenar och löv! Långfredagen hade lovats regn men solen sken över oss som jobbade. 003 Återbruket i Arboga höll öppet på påskafton och strax efter 10 var vi där. 029 Himlen ser grå ut men snart sken solen igen! Det var så roligt att arbeta tillsammans och fint blev det också!
En överraskning fann vi bland grenar och fjolårslöv! Det här: 006 En koltrast hade lagt tre små ägg i ett välgjort bo inpassat så stadigt mellan julgranens torra grenar. Vi räddade boet med granen och allt! Koltrastmamman följde aktionen noggrant och hittade sen tillbaka till sina ägg! :-)

021 Påsk är också lite lek! I hönan som härstammar från barnens gammelfarmor Karin hittades de första ledtrådarna! 022
Sen var det bara att leta! 023 Hittar ni lappen? 023 - Kopia
Fler kluriga ställen! 024 -Var är ledtråden!?
- Här! 024 - Kopia

Nu är det nära! 025 Sista lappen med ledtråd är funnen!
Glad Påsk! 026

017 Påsken är också mat! 055
Ägg förstås – från lyckliga hönor! 056 Målade som sig bör! Hjortkorven syns intill, nubbeglaset också! ;-)

Vet ni varför man äter ägg till påsk? Jo, traditionen härstammar från vårt katolska arv då fastetiden varade i fyrtio dagar fram till påsk. Under denna tid fick man inte äta kött eller ägg. Samtidigt började hönorna lägga fler och fler ägg när våren kom. Detta gjorde att ägglagret blev stort så när fastetiden var över och påsken inne blev det naturligt att äta många näringsrika och goda ägg! :-)

038 Efterrätt till sist! 059 Jo, det är faktiskt desserten! Dottern fixade till fyllda chokladägg! Smakade ljuvligt! 062 Philadelphiaost och vispad grädde är en del av ingredienserna med en klick lemon curd på toppen! :-)

Gemenskap, sol och värme – även inombords – och lite gott att äta och dricka = påsken för bloggaren! Njut påskdagen också – det gör vi!

043

Påskafton är här! GLAD PÅSK!!

Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Glad PåskIdag är en efterlängtad dag för bloggaren. En dag att umgås med sina tre älskade barn. Hela lilla familjen samlad. Händer inte så ofta så nu måste det njutas!

Påskkort Därför blir bloggen kort. Glad Påsk med sång Påskägg ska gömmas, ledtrådar skrivas och placeras ut. Barn ska leta efter godsaker till mammans stora förtjusning! ;-)
Sen ska det målas ägg, värmas köttbullar och sillen ska fram! Jansson ska in i ugnen och nubben ska kylas! Det ska ätas och mås gott! :-)

Glad Påsk 2 Så dagens blogg blir bara fylld av en massa påskkort! Med en önskan om en ”Rolig Påsk”! Roligare påsk

Rolig Påsk En GLAD PÅSK! Hemskt glad påsk
En ”Happy Easter”! happy-easter-cards

010 Njut och ta tillvara! 009

006 Det lovar bloggaren att göra!

Så ock hennes katter… ;-) 004

God och glad påsk

GLAD PÅSK TILL ALLA!!

Stackars Jansson! En stilla fredag i Stilla veckan.

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

012 Röd dag. Stilla fredag i Stilla veckan. Långfredag.

004 Bloggaren inledde långfredagen med att ta kaffet med ut på trappan. Vad gjorde det att det var lite småkyligt och sparsamt med sol när fåglarna drillade och hackspetten trummade på.
Ljuvligt att njuta av stillheten och naturen. 005 Allt som grönskar och spirar.
Forsythian som lyser upp även en lite grå dag. 020
Det japanska körsbärsträdet har börjat slå ut sina söta blommor! Japanska körsbärsträdet slår ut

När man sitter där på trappan och det är alldeles tyst förutom fågelkvitter är det svårt att tro att man befinner sig mitt i stan.
Sen kommer Wilma och vill vara med! 006 Livlig är hon, rentav vild! och svår att fånga på bild. :-) 007 En bofink uppmärksammade henne och gjorde en dykning – vilket naturligtvis går en kisse för när! 010 Upp i trädet bar det och det hjälpte inte ett dugg att ”morsan” ropade. Men Vilda Wilma hade förstås inte en chans mot bofinken!

Stillheten var borta – så ock lugnet. Bloggaren gick in och fann denna notering i sin kalender: 013 Stackars Jansson som legat i frysen! ;-)
Det blir Janssons frestelse på påskbordet imorgon! Och ÄGG förstås! Kokta ägg De här är kokta och klara att målas!

Bloggaren upptäckte att alldeles för få ägg inhandlats och kontaktade ”Äggakuten” - som raskt ryckte ut! Efter en sväng i hönshuset kom beskedet: - Tolv pinfärska ägg levereras till dörren! Suveränt bra! Tack Ingrid!

Är det någon som är intresserad av lokala ägg från Arboga där hönsen lever ett bra liv – kontakta bloggaren. Ingrids hönor är räddade från slakt efter ett uttjänat liv på ett hönseri.

Värdelös är en höna efter cirka 1-1,5 år på ett hönseri! Fruktansvärt! :-( En höna som lever normalt har en medellivslängd på 10 år! Uppgiften hittad bland annat på Lycksele Djurparks hemsida HÄR!
Höna som räddats Det finns fler än Ingrid som räddar höns. Läs HÄR om Sara från Tanumshede!

016

I tidigare blogg beskrevs den här portern: Electric nurse Kristina hade hört talas om att namnet kommit av de som uppfunnit receptet – och det stämde! Så här står det på baksidan av porterflaskan! OM Electric nurse :-)

På tal om mat och dryck – bloggaren upptäckte starkvaror på Konsum! Soja 1 Soja! Fast nu tror ju inte bloggaren att någon försöker berusa sig på just soja!! ;-)  Soja 2 7,7 %! :-)

Dags att sätta fart! Även om långfredagen är lång så har den ett slut och mycket ska hinnas med. Njut lite också! Vi ses imorgon!

En tulpans inre

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.