Drug preguntas

Stackars Jansson! En stilla fredag i Stilla veckan.

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

012 Röd dag. Stilla fredag i Stilla veckan. Långfredag.

004 Bloggaren inledde långfredagen med att ta kaffet med ut på trappan. Vad gjorde det att det var lite småkyligt och sparsamt med sol när fåglarna drillade och hackspetten trummade på.
Ljuvligt att njuta av stillheten och naturen. 005 Allt som grönskar och spirar.
Forsythian som lyser upp även en lite grå dag. 020
Det japanska körsbärsträdet har börjat slå ut sina söta blommor! Japanska körsbärsträdet slår ut

När man sitter där på trappan och det är alldeles tyst förutom fågelkvitter är det svårt att tro att man befinner sig mitt i stan.
Sen kommer Wilma och vill vara med! 006 Livlig är hon, rentav vild! och svår att fånga på bild. :-) 007 En bofink uppmärksammade henne och gjorde en dykning – vilket naturligtvis går en kisse för när! 010 Upp i trädet bar det och det hjälpte inte ett dugg att ”morsan” ropade. Men Vilda Wilma hade förstås inte en chans mot bofinken!

Stillheten var borta – så ock lugnet. Bloggaren gick in och fann denna notering i sin kalender: 013 Stackars Jansson som legat i frysen! ;-)
Det blir Janssons frestelse på påskbordet imorgon! Och ÄGG förstås! Kokta ägg De här är kokta och klara att målas!

Bloggaren upptäckte att alldeles för få ägg inhandlats och kontaktade ”Äggakuten” - som raskt ryckte ut! Efter en sväng i hönshuset kom beskedet: - Tolv pinfärska ägg levereras till dörren! Suveränt bra! Tack Ingrid!

Är det någon som är intresserad av lokala ägg från Arboga där hönsen lever ett bra liv – kontakta bloggaren. Ingrids hönor är räddade från slakt efter ett uttjänat liv på ett hönseri.

Värdelös är en höna efter cirka 1-1,5 år på ett hönseri! Fruktansvärt! :-( En höna som lever normalt har en medellivslängd på 10 år! Uppgiften hittad bland annat på Lycksele Djurparks hemsida HÄR!
Höna som räddats Det finns fler än Ingrid som räddar höns. Läs HÄR om Sara från Tanumshede!

016

I tidigare blogg beskrevs den här portern: Electric nurse Kristina hade hört talas om att namnet kommit av de som uppfunnit receptet – och det stämde! Så här står det på baksidan av porterflaskan! OM Electric nurse :-)

På tal om mat och dryck – bloggaren upptäckte starkvaror på Konsum! Soja 1 Soja! Fast nu tror ju inte bloggaren att någon försöker berusa sig på just soja!! ;-)  Soja 2 7,7 %! :-)

Dags att sätta fart! Även om långfredagen är lång så har den ett slut och mycket ska hinnas med. Njut lite också! Vi ses imorgon!

En tulpans inre

 

 

Dymmelonsdagen 2014

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dymlar eller dymblar – vad är det? Vad betyder Dymmelonsdag?
Dymbel i klocka Så här skriver Wikipedia: Dymmelonsdagen, onsdagen före påsk, då påskfriden inleddes. Namnet kommer av traditionen att i Skandinavien, ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag av trästavar, dymblar, för att ge en så dämpad klang som möjligt, en markering av att det var stilla veckan och att långfredagen var i antågande.”

006
Vad gör man då en dymmelonsdag? Bloggaren har ingen aning om vad ni andra sysslar med men själv tar hon det lugnt! 040 Njuter av det vackra vädret och allt som händer i naturen! 020 Det knoppas överallt och fåglarna kvittrar – en härlig tid! 024

037 Kära mor måste få en vårbukett!

030

Vitsippor och blåsippor blommar för fullt nu. 036

018 Sen var det dags att locka ut katterna på gården! Det är ju så fantastiskt väder! 014
Jo då, Felix följde med! 045
Och självklart skulle det sittas i knä! :-) 049 Men sen blir det alldeles för varmt, tycker Felix och lägger sig i skuggan istället. 053 Klokt!

008 Sen kommer Wilma! Katterna tycker det är toppen när husbondfolket vistas ute. 011 Men det är för varmt i solen även för Wilma. 010 Skönare att njuta i skuggan.

Men när morsan gick in följde katterna med! Och sen var det så otroligt skönt att slappa på stora sängen! 044 Sträcka på sig! 041 Kura ihop sig.
Och så sova lite igen! 042

Lev livet mera som en katt – de vet hur man njuter och tar tillvara! Så njut livet som en katt! ;-)

Dymmelonsdagen blev också lite pyssel inför påsken – och ännu en tulpanbukett placerades ut. :-)

055

Passionsveckan – vilken passion har du?

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

TörnekronaPassionsveckan är inne!

När man söker på ordet ”passion” via Google så hittar man sådant här: Passion Men – det är inte det som menas med passion i passionsveckan utan om Jesu lidande och död. Jesu lidande och död

Påsk på trappan Ni får göra som ni vill med er passion denna vecka – bloggaren har inga åsikter – däremot en egen passionerad lidelse och glöd för att välkomna sina barn hem till påsk!
Passion för lycka En passion för att åstadkomma så mycket glädje, lycka och kärlek som det bara är möjligt. Den passionen är det ultimata för bloggaren denna passionsvecka.

Annan lidelse kan gälla resor. Passionen att vidga sina vyer. För de som vill se mer av Västra Mälardalen, det vill säga Köping, Arboga och Kungsör (KAK), finns nu denna turistbroschyr ute! 038

041 Bloggaren tycker dock att bildvalet i broschyren har mer att önska. 039 Mer av Medeltidsdagarna i Arboga till exempel! Ett gigantiskt och mycket populärt evenemang i augusti månad varje år.
Mer bilder på uppskattade kaféer också! Bloggaren hittar heller ingen bild på det mycket omtyckta Två Skator i centrala Arboga. Och det finns fler!
Bloggaren vet inte vad Köpingsborna och Kungsörarna tycker? Är era hemorter uppvisade på bästa och mest lockande sätt i broschyren?

I broschyren kan man också hitta matställen och nattlogi! 040

Passionerade turister kan söka mer information till exempel på Arboga Turistbyrå – se HÄR!

Har man passion för litteratur så finns mycket att välja på. Bloggaren blev överlycklig när Böckernas Klubbs medlemstidning kom igår: Torgny Lindgrens nya
Torgny Lindgren har gett ut ännu en bok! Bloggaren är passionerat förtjust i Lindgrens böcker!
Klingsor Läs mer om ”Klingsor” -  en särling från Västerbotten som lär sig måla stilleben per korrespondens, till exempel på Bokus HÄR!

Bloggaren har en annan passion – fotografering! Igår blänkte solnedgången i grannhusets fönster – en signal till bloggaren att ge sig ut med kameran!
Här är bilderna! 007 Himmel! Vilken himmel.

012 Dramatisk!

014 Mörk röd
- och snart borta… 016

002 Blombuketten idag föräras minnet av en mycket älskad hund som var född på Olivia, 15 april, för 49 år sedan. Raja, en strävhårig foxterrier!

RajaÄlskade Lillrajen! <3

 

 

The home is where the heart is – söndagens predikan.

Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Scilla med stjärna ”The home is where the heart is”. Vad betyder egentligen det?

Här om veckan färdades jag med tåg en längre sträcka och kom att prata med en äldre man som satt mitt emot. Vi for genom Sverige och han pekade ut olika ställen han bott på. 012 – Där hade vi ett radhus i några år. Och några mil ytterligare: ”- Bakom kullen ligger villan vi bodde med barnen mellan sextiotvå och sjuttiotre. Han var född norröver och bodde nu i en lägenhet i Borlänge.

-Hur känns det, tänkte jag. Att ha hem lite överallt? Hem, bostäder, där minnena finns och hjärtat. 010

Själv har jag förmånen att bo på ett ställe där minnen finns kvar sen lång tid tillbaka. Glasblåsargården från omkring 1900 fått av Conny Hjalmarsson Inte bara mina egna utan minnena vilar i själva huset. 052 Här lekte glasblåsarnas barn en gång. Här lekte även mina egna för flera år sedan. Glasblåsargården Östra Nygatan 6 den 2 april 2014 Ett hus fullt av minnen. The home where the heart is!

013 Minnen både för mig och katten Felix! Han tittar forskande ut genom fönstret.
Vad ser han? Tänker han? Minns han? 014

017 Jag minns barnens lek. Där är trädet där kojan byggdes! Där planterade äldste sonen som tvååring en kastanjenöt som grott! Idag är kastanjen ett stort träd.
Äppelträdet kom till gården samma år som mellanbarnet föddes och eken på baksidan kommer från ett ekollon som dottern hittade för många år sedan under trädkojan. Ekollonet hade en grodd och blev ett fint träd.  Minnen…
021 I huset lärde sig barnen gå. På gräsmattan tältade de en natt under ett sommarlov. På baksidan plockade vi så mycket jordgubbar vi orkade äta. Och otaliga är grillkvällarna, sommarfrukostarna i bersån. Minnen…

041 Sådant tänker jag på när jag och katten Felix vandrar runt på gården.
Är glad att kunna se och uppleva mina minnen varje dag. 047 Delar minnena med Felix och de andra katterna liksom med övriga familjen när de hälsar på. Barndomshemmet…
045 Hur är det att ha minnen på andra håll? I barndomsstaden i Norrland för trettio år sen? Från ön där någon bodde tills kärleken slog till? I landet långt bort som någon tvingades fly ifrån? Enstaka platser där minnen lever kvar eller från  många olika platser under livet? 004 Blir det till en ständig längtan? En rotlöshet? Eller bara berikande?

048 Var rädd om din tid och dina minnen. Tiden går fort. Idag i DN finns denna serieteckning gjord av Sven-Bertil BärnarpMedelålders plus: 049 Säger en hel del.
”Medelålders plus”
– kanske är det då man börjar fundera mera på tiden och livet och minnena. När tiden sakta men säkert går mot sitt slut…

I DN finns också ett reportage idag om människor på flykt. Familjer från Syrien som mot sin vilja tvingas skaffa sig nya minnen på andra platser än de tänkt sig. Hur känner de?  Drömmen om Sverige Foto DN (Fotot är taget av Anders Hansson för DN)  Läs reportaget HÄR!

Njut av varje dag! Ta tiden tillvara! Gårdagen hör till dina minnen och om morgondagen vet du inget än.

051

Dock har bloggaren ett hopp om att ännu en blogg dyker upp just imorgon och då med lite bilder från lördagen i Arboga!  :-)

Vi ses igen då! 031

 

 

Lat söndag

Dagens predikan, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, TV Inga Kommentarer »

Lazy sunday rödIdag predikar bloggaren lat söndag!

Sent ur sängen, brunch vid TV:n, så som en lat söndag ska vara! Visar sen TV4Film Pelikanfallet blir söndagen bara bäst! Pelikanfallet

Alla tankar får vila! Skriver Allt som bara MÅSTE skrivas ned och bloggas ut – får vänta… Skriver via PC

Enjoy your lazy sunday Idag är det bara lat, skön söndag! Gör ingenting denna söndag

Lite god eftermiddagsfika ihop med med Barnaby och JonesMidsomer MurdersFöljt av härlig middag och sen en och annan god bok. En lat söndag är komplett! :-)

Ses imorgon -  då en pigg, utvilad bloggare!

Sömnig katt tecknadPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.