Drug preguntas

”Dispyten” som fällde tidningen…

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Nyheter, Personligt!, Pressen, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Hurra Hurra! Bärgslagsbladet/Arboga Tidning får inte idiotförklara bloggaren!
Detta står nu klart sedan brevbäraren igår kom med beslutet från Pressombudsmannen (PO) och Pressens Opinionsnämnd (PON). PON 1

Vad handlar det om? Jo, det här: Susanne W Lindes insändare 26 maj 2015 Bloggaren ville i insändarform ha svar från Arbogas kommunledning på en del frågor om valet av två aktiva Sverigedemokrater som Årets Medeltida Brudpar 2015.

Frågorna som var enkla och återhållsamma fick inga svar från de styrande i kommunen men genererade däremot mängder av hatmail och även telefonpåringningar från SD-anhängare till bloggaren personligen. I tidningens pappersform och på nätet publicerades många motargument och Bärgslagsbladet/Arboga Tidning valde i den debatt som följde att publicera detta i papperstidningen:

Slutreplik från BMRH 3 juni 2015

Den anonyma insändaren säger, citat:
”Det gäller Susanne W Linde. Jag förstår att man kan ha ”otur när man tänker”. Om man har ”otur” varje gång borde man kanske be om hjälp för att kunna lära sig att tänka rätt?”

Bloggaren blev upprörd över detta påhopp och hennes barn tog mycket illa vid sig. Kontakt togs direkt med tidningens ansvariga – från insändarredaktören till chefredaktör och ansvarig utgivare.

Insändarredaktören vägrade be om ursäkt och ansvarig utgivare iddes inte ens svara.

Idag vet vi resultatet – bloggaren vann! Det är m a o inte OK att anonymt publicera ett personangrepp där den angripna dessutom namnges.

Ansvarig utgivare försvarar sig… PON 14 PO svarar: PON 15

PON 2PON 3

PON 4 PON 5 PON 6 PON 7 PON 8 PON 9 PON 10

PON 11 PON 12

PON 13 Svårt att läsa? Gå in HÄR och läs allt på PO:s hemsida!

Och det där med ”dispyt” – hur menar bloggaren då?
Jo, det handlar om en debatt på Facebook – också om tidningen och deras etik. En kvinna skriver upprört på Facebook hur hennes son i tidningen pekas ut som misstänkt vid en trafikolycka. Inlägget Hon skriver vidare: Nyhetschefen 1

Bloggaren blir, som många andra på Facebook, upprörd och skriver på Facebook: Inlägget 2 SwL

Detta svar kommer från nyhetschefen: Nyhetschefen 2
Bloggaren kommenterar och får svar…: Nyhetschefen 3 Citat Bbl/AT:s nyhetschef:

”Så du dömer hela vår redaktionella verksamhet efter en dispyt som du har haft med vår insändarredaktion till följd av ett kraftigt uppskruvat tonläge i debatten kring medeltidsbröllopet.
Vilken tur att inte du är journalist. Visst vill vi hitta de svart-vita tonerna, men att det finns grått däremellan kan man inte blunda för. Tror inte att du skulle må dåligt av att lite oftare försöka hitta de där nyanserna. :-)”

Bloggarens slutkommentar blev: Nyhetschefen 4

Eller rättare sagt – slutkommentaren kom igår och här på bloggen idag! PON 13 - Kopia

Det är tydligen inte lätt att vara ödmjuk… Tänk så enkelt och billigt tidningen kommit undan om de helt sonika bett bloggaren om ursäkt för ”dispyten”  den där dagen i juni förra året. Då hade tidningen sluppit schavottera och dessutom inte behövt betala 13000 kr exkl moms till PO och PON i s k expeditionsavgift.

Högmod går före fall!

Thelma
Chefredaktören har redan slutat.

 

 

Alla pappor är skitstövlar!

Föräldraskap, Känslor, Lokalt, Personligt!, Relationer, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kvinna med brödkavel Alla pappor är skitstövlar! Så kan man nästan tolka artikeln i Expressen som nu delas vilt på sociala medier.

Till alla pappor som inte lever upp till titeln –

så lyder rubriken på artikeln som sågar papporna längs med fotknölarna genom Sara Wigséns försorg. Sara Wigsen (Foto från Expressen).

Daddy and me Expressen ”Så – det här skriver jag till alla pappor som inte finns där. Det finns inga ursäkter. Det är inte ditt barns fel. Det är ditt fel och bara ditt fel. Du kan skilja dig från din partner men du kan inte skilja dig från ditt barn. Du kan faktiskt inte det.”, citat ur artikeln.
Du kan läsa hela krönikan HÄR.

Argt par Det handlar om skilsmässor.
Om familjer som går sönder. Skilda sängar Om barn som far illa när mamma och pappa inte längre håller ihop. Mamma flyttar från pappa

Vi har hört det förr. Vi har läst om det tidigare. Kvinnor har klagat och kommer att klaga igen på samma sak – frånvarande pappor. Arg kvinna 1

Visst, det finna många pappor som bara är föräldrar på pappret, kanske bara genom ett faderskapstest. Det finns pappor som aldrig träffar sin barn därför att de aldrig haft en relation till barnet eller kanske tappat den på vägen. Det finns taskiga pappor. Men det finns många bra och längtande pappor också!

Daddy please come home Det är aldrig ens fel att två träter! När mammor säger att barnen far illa av pappor som ”inte ställer upp” så har de själva stark del i att barnen mår dåligt.

Argt par 1 Hur många skilsmässor är lyckliga skilsmässor? Att det över huvud taget skulle existera lyckliga skilsmässor tror bloggaren är mer en fiktiv konstruktion. Det finns alltid förlorare och bittra ex.
OCH bitterheten slår hårt mot barnen. Gråtande flicka

Argt par 2 Visst, det kan vara bra att gå skilda vägar för barnens skull när mamma och pappa bara bråkar. Men att förstå att skilsmässan handlar om två vuxna som inte kan leva tillsammans längre är det viktiga! Där har barnen ingen skuld och ska heller inte behöva lida också efter skilsmässan.

Ilsken kvinna skriver på man En kvinna i Expressen tar ifrån pappor titeln ”Pappa”. Det är hårt! För hårt! När mamman ofta också har skuld i att föräldraskapet inte fungerar efter separationen!

Svartsjuk kvinna Kvinnor/mammor som inte kan acceptera att mannen/pappan numera inte ”tillhör henne” utan har ett eget, nytt liv.
Svartsjuka som svärtar ner även barnen!Arg kvinna 2
Arg kvinna med sms Kontroll av vad mannen/pappan håller på med, vilka han träffar och vad han gör i sitt nya liv. Svartsjuk kvinna bättre än detektiv
Svartsjuka som genererar osämja, avståndstagande och ännu värre – skitsnack om mannen/pappan inför de gemensamma barnen! Korkad ex text
Hela tiden skuldbeläggande av mannen/pappan – till exempel som nu – artikeln i Expressen som delas vilt av bittra, arga och svartsjuka kvinnor/mammor.

Svartsjuk kvinna text

Hur tror dessa kvinnor/mammor att deras beteende påverkar barnen? Mår barnen bättre? Får de en godare relation till sin far? Knappast!
Gråtande pojke Avståndet mellan pappa och barn blir större, relationen allt sämre och kanske först i en framtid när barnen börjar förstå – inse också mammans beteende – kan leda till att kontakten mellan pappa och barn blir bättre. Kanske även mamman skuldbeläggs då för en förlorad barndomstid med pappan.
Men då har många år gått. Mycken sorg passerat och många tårar runnit. Även hos pappan!

SÅ bra om svartsjuka, skilda kvinnor - text

Nej, det är inte ens fel när två träter! Alla kvinnor och mammor som genomgår en separation måste inse att nu är det ett nytt liv på egen hand som gäller. Ett liv utan mannen de tidigare haft vid sin sida. Bygga upp något nytt utan att hela tiden hänga på mannen. Bli självständiga – för sin egen skull självklart men allrahelst för barnen och deras uppväxt!
Sen behövs samarbete med mannen/pappan för barnens skull – inte motarbete! Att jämka, försöka, prova nya vägar – samarbeta! Eftersom ni skildes av en anledning – krävs det ansträngning för samarbete. Fixa det!
Barn vid grav Det finns faktiskt kvinnor/mammor som blir ensamma genom att mannen/pappan dör. Där barnen blir helt faderslösa. Dessa kvinnor klarar sig! Barnen också – och deras liv fylls nog med mer av fina, positiva bilder av mannen/pappan än hos de kvinnor/mammor som genomgår skilsmässa…

Som bilden lite längre upp säger: ”Att vara en bitter, svartsjuk, kontrollerande, tokig exfru är ute. Försök att bli en kärleksfull mamma till era barn istället.”

Det är närmast pinsamt hur osjälvständigt och beroende en del kvinnor beter sig. Gaska upp er! Ni klarar er lätt utan en man! Visa det nu och visa barnen! Sluta prata smörja om barnens pappa! Det leder inte till något gott alls. Glöm den f d mannen och börja leva! För er egen skull och er egen självkänsla men främst för barnen!

Pappa går från barn

 

011 - Kopia Bloggaren har själv varit med om en skilsmässa och vet att hennes egna känslor påverkade barnen även om hon försökte att agera objektivt. Vi är inte mer än människor! Men blir vi upplysta, tänker till och försöker lägga våra egna känslor åt sidan så gör vi barnen en stor tjänst och alla kommer att må så mycket bättre.

Så strunta i Sara Wigsén och hennes bitterhet och börja leva. För din egen skull och för era barns.

We can do it

Avslutningsvis lite bilder från det som symboliserar bloggarens nya liv! :-)

025 Lite nyinköpt krimskrams. 026 Och så den där halskedjan som betyder så mycket… 027 Love! Life! Love life!
Kärlek! Liv! Älska livet! Hjärta

 

 

 

Böcker – vilken har du?

Allmänt, BÖCKER jag läst, Filosofiskt..., Hälsa, Känslor, Personligt!, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

image

Livet är som en bok. Blanka blad i början och sen skrivs historien, din historia. Hur det skrivs och vad – vet ingen förrän allt står där på pränt. Fina, raka rader med snirklig text eller kludd med många plumpar. Du väljer inte alltid själv. Kanske mer sällan.

imageEn del har fina, fantastiska böcker men där kapitel förstörts och sidor rivits sönder… Så illa åtgången att de valt att stänga boken, paketera in den, snöra den hårt och gömma den längst in under sängen.

Så sorgligt. image

Alla har böcker – tunna eller tjocka, med få rader eller välskrivna. Alla har fläckade sidor, sidor med tjocka svarta streck över texten men också text markerade med blommor och hjärtan. Alla!

En del tycker att deras böcker blivit för fula och trasiga för att visas upp. De orkar inte med att andra läser deras svåra textrader. De väljer att bara visa omslaget – det som kan skifta, förändras efter önskemål – andras… En glättig framsida som döljer allt svårt innehåll.

imageVåga glänta på boken och visa dina sidor. Det kan göra lite ont först men kommer att göra mycket gott sen.

För alla har en liknande bok och de textrader du har svårt att läsa kan någon annan hjälpa dig med. Det som är felstavat kan stavas om och rätt på nästa blad. Plumpar kan torkas av. De försvinner kanske inte men mattas kraftigt i färgen.

image

imageSå kryp in under sängen och lirka fram den där boken nu.

Livets bok blir inte så svår om du delar med dig. Låter någon hjälpa dig att tyda de svåra orden.

Våga språnget!image

 

Tappa greppet – om landet, världen och pressen.

ARBOGA, Lokalt, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

018 Dags för en liten blogg igen. Det är svårt att hålla sig nu när uppslagen duggar tätt! Är det inte det egna landet som är på väg att rasa samman så är det världen i stort.
Se bara på förstasidan i dagens DN! 028
Bloggaren tror faktiskt att det är fullt möjligt att vi får se Donald Trump som USA:s nästa president! Varför inte – när allt annat vedertaget bra förkastas och det usla och giriga tar över! Gäller såväl USA som lilla Sverige!

Annat som sjangserar är pressen. Att kvällstidningarna för länge sedan gått över gränsen vet vi alla men nu ska lokalpressen göra en look-alike.
Bloggaren har länge märkt hur lokala Bbl/AT börjat köra med braskande rubriker och alltför närgångna journalister och det verkar fortsätta. 012

Det är detta som bloggaren reagerat på den senaste veckan: 012 - Kopia En dödsolycka i området och onsdagstidningen såg ut så här: 012 - Kopia - Kopia – närbild: 013 Och inne i tidningen ser det ut så här: 032 Flera bilder – på den stora bilden syns en liten hund. Tankarna går genast till om den kan ha varit med i olycksbilen. Vems hund är det?

Dagen efter, torsdag 14/1, fortsätter tidningen: 012 - Kopia - Kopia (2)
”De sörjer omtyckt kollega och vän” – lyder rubriken på första sidan.
På sidan 8 i tidningen: 016 Journalisterna har besökt den dödade kvinnans arbetsplats och hennes kollegor där samt barnens skola… Tidningen känner sig tydligen också nödgad att berätta att den döda kvinnans man var en av de första att komma till olyckan… Ja, tidningen skriver precis exakt så mycket de kan utan att direkt avslöja den döda kvinnans namn. Snaskigt och oetiskt, tycker bloggaren!

Braskande rubriker på fredagen: 017
”Här är platserna unga fruktar” – det är alltså Arboga vi talar om, inte Chicago…
Bloggaren tror inte vi har alltför mycket att frukta i småstan och inne i tidningen låter det lite mindre dramatiskt… 015
Nu känner unga bara ”obehag” i centrala Arboga…

Bloggaren vet att flera reagerat på kvällstidningsstuket och bloggaren känner att det här kanske inte är rätt sätt att locka kvar prenumeranter och lösnummerköpare.
Sen finns det annat anmärkningsvärt att ta upp – men det kommer i en blogg längre fram – var så säkra!

Vi behöver en lokal tidning med lite ”Grönköping” över sig! Lite ”Tant Olgas senaste sticklingar” Växter och dam och ”Unge Liam berättar om sin passion för Starwars”. Starwars Låta vanliga människor komma till tals i tidningen och så en massa bilder.
Självklart ska olyckor och tillbud också berättas om – men utan snaskig journalistik!

Om nu Bbl/AT gett upp tanken på småstadstidningen kanske lillebror Magazin24 kan ta över! Tummen upp

På tal om elände – korrupta pampar och politiker och annat hemskt – såg bloggaren den här bilden på Facebook som måste visas! Sossar från FB
Och nu när de sura borgarna vädrar morgonluft så kanske vi kan påminna om att det finns en hel del skandaler från Reinfeldts tid också! Mardrömmen inför 2010 års val Aftonbladet
Och Vattenfall... Vattenfall
HÄR kan ni läsa om en del politiska skandaler under senare år.

Ja, vad gör man om livet känns surt! Tja, bloggaren hittade något bra i Desiguals senaste lilla katalog. 027 Det här! 025 ”When life gives you lemons make lemonade!”
Jättebra! Glad smiley Får du bara citroner i livet – gör en söt och god lemonad av dem istället!  Lemonad

010 Ja, när livet bara känns SÅÅÅ trist – planera för framtiden! En resa, kanske! 003 Snygg och billig resväska hittade bloggaren tack vare lokaltidningen faktiskt. En test över liknande väskor hade publicerats och denna var näst bäst i test och billigast. Fast bloggaren hittade den ännu billigare på nätet sen! 😀

Resan går hit: Samtidigt i Goathland UK - Kopia Goathland i England. Mer känt som Aidensfield. Fotot är från gårdagen då det faktiskt kommit lite snö i norra Yorkshire! (Foto: Hannah Richardson, ägare till The Goathland Hotel)
Bloggaren ska besöka Heartbeat Vehicle Rally och ”The sixties weekend” i sommar! Heartbeat rally
Här är en bild från senaste besöket: Ljung i Aidensfield Ljungen blommar – utsikt från järnvägsstationen i Goathland där man kan ånglokståget till Whitby!

Så ta det lugnt och chilla ner! Det är lätt att tappa greppet! Det här är en bra bild att tänka på i olika sammanhang! Dont let idiots ruin your day Reta inte upp dig på sådant som inte är något att bry sig om – vara vad det vara månde! Bloggaren bestämmer sig för att hon själv helt klart ska tänka i den riktningen!

Glad smiley Njut livet! 004

 

 

 

 

Vilka män är det som sextrakasserar?

Allmänt, ARBOGA, Feminism och jämställdhet, Främlingsfientlighet, Lokalt, Personligt!, SEX, Sverige & Världen, Våld Inga Kommentarer »

Arg smileyNu är bloggaren förbannad!! I linje med att SD skyller invandrare för ALLT – arbetslöshet, bostadsbrist, fattiga pensionärer, inbrott och våld, you name it – så hänger nu ”alla” på att de sextrakasserier som sker beror på invandrare!
Ebba korkad KD som numera gärna verkar gå i SD:s ledband har en partiledare som tycker att ”sexbrottslingar ska utvisas” – se länk HÄR! Man undrar då oroligt – vart ska alla svenska sexbrottslingar utvisas någonstans??

Galet arg smileyNu ska bloggaren ta och berätta lite sanningar! Ju mer hon tänker ju fler sextrakasserande män kommer hon på! Alla svenska! Många från hemstaden! De sistnämnda kan namnges!

Här följer en bråkdel av vad bloggaren varit med om:

 1. Som 13-åring går bloggaren ensam i korridoren på Gäddgårdsskolan. Hon möter en äldre kille. Han ler och bloggaren uppfattar det som om han är vänlig. När killen är framför bloggaren sträcker han fram handen och klämmer hårt om hennes bröst.
  Bloggaren glömmer aldrig den händelsen. En av de första kontakterna som tonåring med det motsatta könet… Killen kan namnges och är etnisk svensk.
 2. Bloggaren är ensam hemma i föräldrahemmet på Borgaregatan – 15 år gammal. Plötsligt har många fått veta att det är föräldrafritt. Personerna som kommer är dock skötsamma och ger sig av när bloggaren vill – utom två…
  Den ene, en äldre man som inte tillhör kompisgänget, drar ner bloggaren på golvet och tafsar mycket hårt. Det gör ont och bloggaren värjer sig. Han ger då upp och ger sig av därifrån.
  Bloggaren är mycket upprörd. Den äldre mannen kan namnges och är etnisk svensk.
  Kvar visar sig också ytterligare en kille vara. Bloggaren anförtror sig till honom om vad som hänt. Han utnytttjar genast situationen och försöker våldföra sig på henne. Hon blir dock av med honom ganska snart.
  Bloggaren känner sig ledsen och sviken. Den sistnämnde personen kan också namnges och är etnisk svensk.
 3. Lägenhet på Vasastan i Arboga. Bloggaren är 16 år och mycket berusad. Har blivit bjuden på sprit av äldre killar. När gänget går därifrån sitter bloggaren på toaletten. Det visar sig att en ensam äldre kille är kvar i lägenheten. Han tar sig in till bloggaren och börjar tafsa våldsamt. Händer och tunga överallt! Bloggaren försöker värja sig och säger – Nej, nej! Det hjälper inte.
  Bloggaren känner sig fruktansvärd efteråt. Killen kan namnges och är etnisk svensk.
 4. Lägenhet i Brattberget. Bloggaren är 20 år. Det är fest. Bloggaren går in på toaletten. In tränger sig en äldre kille och våldtar henne på golvet. Han går sen ut igen som om inget har hänt och bloggaren ligger gråtande kvar.
  Bloggaren skäms fruktansvärt och mår mycket dåligt. Mannen kan namnges och är etnisk svensk.

Arg smileyDet finns fler berättelser – tyvärr. De ovan nämnda är alla från hemstaden Arboga. Bloggaren har utsatts även på andra orter sen hon flyttade från stan.
Det finns historier också om män som bloggaren varit tillsammans med och som utfört sextrakasserande handlingar – typ bloggaren väcks mitt i natten av att pojkvännen tränger in i henne. Sur smiley Ingen diskussion om samtycke där inte.
Det har dock aldrig varit någon från ett annat land som våldfört sig på bloggaren. Kanske har hon haft tur? Varken JannisRhodos eller Dimitrios från Aten några år senare utnyttjade situationen. Inte heller de två butiksinnehavarna i lokalen långt inne i en trång gränd i Hurghada ”tog chansen”.

Galet arg smileySå sluta lägg skulden på invandrade män! Skulden ligger hos MÄN – patriarkatet – kalla det vad ni vill!
Våldtäkt 2 Det handlar om jämställdhet! Våldtäkt  Om respekt! Sextrakasserier 1 Om alla människors lika värda! Våldtäkt 3 Om att kvinnor inte är objekt! Offer

Bloggaren undrar om alla dessa män som bloggaren skrivit om funderar på det som hände en gång? Eller om det bara var en i raden av händelser? Om de tänker att deras egna döttrar skulle kunna utsättas för samma sak och hur de då skulle reagera? Bloggaren tänker ibland på den mycket hårdhänte mannen när hon var 15 år och undrar om han behandlar sin fru på samma vis…
Och nej, killarna ”fick upp den”, så i något hjälplöst tillstånd av fylla var de inte. Hjälplös var däremot bloggaren men minns allt i detalj.

Killarna och männen kan namnges! Flera av dem bor i Arboga! Bloggaren kommer inte att göra det eftersom ord kommer att stå mot ord och det finns inga vittnen.

Gråt Det här var lite av vad bloggaren varit med om. Bloggarens mor kunde också berätta… Dottern har liknande historier att förtälja – vänner till oss likaså. Bloggaren tror att alla kvinnor tyvärr har liknande minnen. Sorg

Med bloggarens eget vittnesmål vill hon säga: Starta debatten där den ska! Med MÄN – oavsett etnicitet!
Alla män är inte dåliga men bloggaren vill INTE höra fler sårade försvarstal från män som beklagar sig över att vara utsatta för förtal ”som grupp”. GÖR NÅGOT ÅT SAKEN ISTÄLLET IHOP MED KVINNORNA!!!!

Förbannad är bara förnamnet… Galet arg smiley 2

Go girlpower

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.