Drug preguntas

I don’t LÖV you anymore…

Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Personligt! 1 Kommentar »

060 Är det inte det ena så är det ta’me tusan det andra!!

Äpplena anfaller! 018 Sen ska löven börjar ramla ner också!!

Så här såg det ut igår förmiddag… 069

073 Ganska tröstlöst för en ensam skottkärra…

Men men, det är bara att sätta igång! 074 Räfsa ihop i rader…

077….och sen i små högar.

Lasta på skottkärran… 078 och efter ett par timmar är det klart. 080
081 Till nästa dag förmodligen….

087 Många, många löv ska falla ner innan träd och buskar står nakna… 083

Neej, I don’t LÖV you anymore!! :-(

Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. 082
Man får ju frisk luft och lite motion! 086 Vackert är det också! 090

045 Trappan in!

Grusgången! 050 Det är vildvinets löv som är så här effektfullt vackra! 056

021 Och där bildar en flock gäss en snöplog för att lämna landet för varmare trakter! Hösten är mycket. 088 Mycket jobb och mycket vackert.

049

Kungsör, nostalgi och modeller utan namn

Lokalt, Mode, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

032 Först ut – Kungsör!
Bloggaren tog en sväng till grannkommunen igår för att lämna kläder på Återbruket där.
028 Irrade runt lite invid stationen  029
- och upptäckte vattnet! 031
Hamnen, står det på vägskylten.

Kungsör har också väldigt fina hus. Bloggaren hann dock inte fotografera några. Det får bli en annan gång.

035 Järnvägsövergångar
har Kungsör också!!  036

Ett klipp ur lokaltidningen så!  008
Tim Hatz, frisör från Köping som gör succé! 010 Den här kommentaren fick bloggaren att påminna sig om modellernas värld. 009 Tim Hatz hyllar fotografen och stylisten – men vem är modellen?? 013

Modell 2 Vad heter modellerna som visar upp frisyrer och mode? Modell 1 Har de några namn – eller är de bara ”verktyg”? Det har bloggaren funderat på sen hon var liten! Postorderkatalog 1960

Modeller utan namn Är de verkliga människor eller kan de lika gärna vara illustrationer? Modeller utan namn tecknade

Bloggaren tror sig veta att det är ett mycket slitsamt jobb att vara modell. Lite otacksamt kan tyckas – att bara vara ett redskap utan identitet. Och på tal om Kungsör och fotomodeller så lärde bloggaren känna en modell just i Kungsör genom blomsteraffären Romantica! Anna Maria från Kungs-Barkarö bytte så småningom jobb och bor numera i USA där hon arbetar som modell! Anna Maria Anna Maria till vänster på bilden.

Utan verktyg – inget resultat! Utan modeller – inga uppvisningar av vare sig kläder eller spektakulära frisyrer! Namnlösa människor som gör jobbet – är det tokigt eller är det kanske en fördel för modellerna?

Nostalgi till slut! Det lönar sig att rensa garderoben – på flera sätt! Bloggaren hittade ett kuvert med gamla foton! Den här familjebilden visar bloggarens farmor Svea och farfar Bror. 018 Barnen är till vänster faster Gun och till höger pappa Göte!

Det här fotot är ännu äldre! 015 Storasyster på bilden är bloggarens farmor Svea. Svea Nilsson så småningom gift Wahlfeldt.

Bloggaren förundras över tiden. Hur fort det går! Ser på flickan på bilden som blev hennes farmor. Vad tänkte hon där på bilden? Vilka drömmar hade hon om livet? Hur gick det? Blev det som hon tänkt sig?
Farmor Svea är död sen många år… Bloggaren har tagit ut en bild på skrivaren. Den sitter på väggen i köket – som påminnelse…

015 - Kopia

 

Lön för mödan!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

005 Solen sken men stormen ven! Så kan man sammanfatta förmiddagen! Med stormvindarna föll mängder av torra grenar ner på garageplanen så det var bara att sätta igång att jobba!

Löven har också börjat singla ner men bloggaren hade sådan tur att vindarna blåste in dem i ett hörn av gården – enkelt och lätt att räfsa ihop på skottkärran! 001

Sen skulle gräset klippas! Tänk vad det växer fast vi går mot mörkare årstider! Fint blev det när det var klart. Här är en av gräsmattorna. 011
Men vad får man för lön för mödan då? Jo, förutom att det blir prydligt och fint och man själv får lite motion så är utevistelse på gården rena terapin för själen.
008 Och plommon plockar man från trädet – se där, lite mellanmål!  Kommer sen rara hunden Birk och hälsar på så desto bättre! Pratstund med husse är också en krydda i tillvaron.

009

025 Men den verkliga belöningen väntar inomhus! Ljus på kanten! Badkaret gör bloggaren sig aldrig av med!  022 Underbart att krypa ner i och värma sina lite ömmande leder! ;-)

Sen blir man så där lite lagom pömsig och då kan det vara helt OK att göra som katten Felix!! 031 Krypa ner i sängen och slumra till lite!

Gör som bloggaren – fixa det du ska med njut också!

023

 

 

 

Gissade du rätt på bilden? Svar kommer här! Lite höstbilder också och om Olle som både vill äta kakan och ha den kvar!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

031 Höstdagjämningen inföll igår – men det kändes mer som om vintern började sitt intåg. I alla fall om man tittade på termometern på morgonkvisten… Temperaturen 23 sept 2014 00 Hu!! :-(

013 Dimmigt och rått fram på förmiddagen. Curry som tillfälligt återvänt (!?) blickar ut över gården. Annars är det skönast att hålla sig inne, tycker katterna! Tre katter inne 18 sept 14 - under kan hända! Alla hemma och på samma foto – inte illa! :-)

I tvättstugan räddar bloggaren getingar! Av någon anledning har det kommit in ett flertal getingar som förmodligen varit instängda ett tag. Lite pyssel att få ut dom alla – men det lyckades! 043 Man är väl djurvän! Och djurvänligheten inkluderar även insekter, vad gäller bloggaren!

Vackert är det med alla löv som börjar färgas i gult och rött. 001 Vill man inte vara ute och titta på löv så kan man mysa inomhus. Nu börjar härliga tider då man kan tända ljus och njuta! 008 De vackra ljusen längst fram är köpta i Färna Herrgårdsbod.

Det där med kakor då? Jo, en del vill både äta kakan och ha den kvar! Kaka äta den och ha den kvar Bloggaren tänker på Olle Ytterberg som högtidligen avtackades som kommunalråd i våras men som dyker upp igen som gubben ur lådan! 042 En del har svårt att bestämma sig… Olle verkar man aldrig bli av med… ;-)

Gåtan från igår då? Skogaholm målning från 1939 E Millberg Inga gissningar! Inte ens från Conny Hjalmarsson som brukar vara på hugget! Bloggaren undrade om någon visste var bilden ovan var ifrån.

Så här ser det ut idag: Stenkvistavägen 14 från Internet Skogaholm!

Gården Skogaholm ligger på Stenkvistavägen i Eskilstuna och den gården betyder mycket för bloggaren. Här en detalj av målningen: 119 I det lilla huset bodde bloggarens farmor och farfar en gång – Svea och Bror Wahlfeldt med sina barn Göte och Gun – varav Göte så småningom blev bloggarens far.
Stenkvistavägen 14 var adressen men idag har huset adress Fridhemsgatan 2. Bloggaren tycker det är underbart att den lilla, lilla stugan finns kvar mitt i Eskilstuna. Åker ni längs med Stenkvistavägen kan ni inte undgå att se stugan!

Farmor Sveas morbror Knut – Knut Eriksson – startade tillsammans med sin fru Greta Skogaholms Bageri i just huset Skogaholm på bilden – därav namnet på bageriet. Bloggarens far lekte ofta med Knut och Gretas söner i huset intill och han körde även ut limpor som springsjas.

Här en bild på farmor Svea med bloggaren i famnen en gång när det begav sig! Farmor Svea och jag som liten Fotot är från Österled 12 B i Arboga där bloggaren bodde som mycket liten. Observera kyrktornet i bakgrunden.

Skogaholms brödKlicka HÄR för att läsa mer om Skogaholms och dess historia m m.

Njut dagen – den kommer aldrig mer åter! Kanske kaffe och en skiva skogaholmslimpa till det! ;-)
Tänd gärna ett ljus och mys!

009

 

Fyrfaldigt färdig!

Allmänt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

003 Fyrfaldigt färdig från fyrfaldigt födelsedagsfirande!! :-D
Bloggaren känner sig helt färdig efter allt firande och först nu finns kraften att blogga lite! :-)

025 Lite sammanfattning i en högst personlig blogg kommer här!

Då – 075 Nu! 125

098 Fyra firanden och första dagen hos kära mor! 082 Vilken morgon! Så fint väder  och så härligt att vakna upp i barndomshemmet! 104

102 Kaffe, tårta och presenter – och så mamma förstås!! 109

Älskade pappa kunde inte personligen vara närvarande tyvärr. Men fanns med oss ändå. Ett besök på kyrkogården var självklart. 127 Röda rosor och ljus! Gula krokus och blå scilla planterades – att komma upp till nästa vår.

168 Sen blev det Färna Herrgård och många fantastiska paket och överraskningar från barndomsvännen och hennes man! Vi skålade i champagne förstås!! :-) 161

175 Trerätters på herrgården – och så lite nattsudd!! ;-) 182

217 Ljuvlig morgon i Färna. Att det skulle bli riksdagsval till söndagen märktes även här ute på landet! :-) 218

Sen vidare för firande dag 2! 240 Tåg mot Göteborg! Där väntade fler överraskningar!! 252 Sonen hade lagat trerätters middag och dukat så fint! 245 Resan i sig var det underbara för mig och ändå blev det otroliga presenter också och så fina ord på gratulationskortet… 249 Bloggaren är inte ledsen – men otroligt rörd.

Kvällen firades och dagen därpå – dags för firande 3! Tåg igen! 271 - Kopia Och inte vilket tåg som helst! Ni ser väl vad det står på tredje raden uppifrån!! 276

273 Färden gick med Blå Tåget från Göteborg till Stockholm! 274 Gammaldags fina vagnar – första klass! 278
Konduktören var så här fint klädd! 281 Det bästa var ändå restaurangvagnen! 282 Vita dukar, blommor på bordet och flinka servitriser! För att inte tala om utsikten! 288
Vi hade bokat frukost och först serverades kaffe eller te! 287 Sen fick vi välja mellan vanlig eller vegetarisk frukost! 290 En riktig höjdarfrukost – precis som det ska vara när man firar födelsedag! 293 Vi avslutade frukosten med amerikanska pannkakor med lönnsirap! Mums! 303

Blå Tåget drivs av Skandinaviska Jernbanor! Så här kan man läsa på deras hemsida, citat:
”Att resa med BLÅ TÅGET är en upplevelse. Klassiskt vackra 60-talsvagnar, uppdukad restaurangvagn där maten serveras vid borden, eget kök ombord, fullständiga rättigheter och barvagn med pianobar. Torsdag – söndag trafikerar tåget sträckan Göteborg-Alingsås-Skövde-Hallsberg – Stockholm-Uppsala tur och retur.”

Läs allt om Blå Tåget på deras hemsida HÄR!

Väl framme i Stockholm blev det förstås ännu mer firande! 329 Dottern hade gjort tårta och dekorerat hela lägenheten! Ljusen skulle blåsas ut! :-) 331
Paket fanns där också och fler överraskningar!! (Ingrid i Varberg hade gjort det igen! 334 Tack Ingrid!)

Och överraskningarnas tid var sannerligen inte förbi! 352 Dottern ordnade en sightseeing i sin nuvarande hemstad Stockholm! 353 Och vilken sightseeing sen! 358 ”Under the bridges” - under Stockholms broar! Här följer en bildkavalkad med bl.a. utsikt mot Grand Hotell, Vasamuseet, Gröna Lund och Stockholms ström och slussar!

361 Grand Hotell!
369 Vasamuseet!
373 Och  Gröna Lund!

383 Bloggaren fick vara med om slussning för första gången! Spännande!
413 Stockholms vatten är rent! Fast vi redan skrev 11 september badade de här killarna! 416 Lite unikt i en huvudstad kanske. 417

421 Under Stockholms broar… 423 …gick som sagt färden! 453

446 En fantastisk resa som verkligen kan rekommenderas! 456 Turen tog knappt två timmar. Klicka HÄR för att läsa mer om denna fina båttur!

360

I Stockholm märktes förstås också att det skulle bli riksdagsval dagen därpå! 459

470 Promenad igen – som avslutades vid Hermans Trädgårdscafé471 Ett fantastiskt ställe med vegetarisk restaurang på söder, närmare bestämt Fjällgatan 23.

479 Vi kunde sitta ute och äta denna fina lördagskväll och den vegetariska buffén var otroligt god! 484 - Kopia God mat, kärt sällskap och fantastisk utsikt – vad kan man mer begära!? 486 Utsikt mot Gröna Lund och precis nedanför ligger Fotografiska Museet. På vattnet gled en likadan båt som vi nyss hade åkt med! 487

Kvällen avslutades i Vasastan med jordgubbar doppade i choklad och champagne! 495

Söndag – dags för firande fyra!! Tåget gick uppåt landet! 533 Det syns väl på landskapet!

Framme! 587

561 Där blev det trerätters igen
- och fina presenter! 558
Sundsvall är en väldigt vacker stad!

548

Där syntes förstås också spår av valet!! 549

Kvällen blev i valets tecken på den fina vandrarhemmet centralt i Sundsvall. 542

565 Äldste sonen ser sammanbiten ut! Och det blev inte bättre, för hans del… 572 Men vi skålade i champagne och tyckte lika om olika! 585 Och beklagade att det blev dåligt med feministiska initiativ… Det såg lovande ut till en början… 573 Vännen Gudrun i TV. Dottern syntes inte till men befann sig i vimlet på Fi:s valvaka.

582 Måndag morgon i Sundsvall. 580 Solen lyser upp stan! 578

Dags att bege sig hemåt. 588 SJ3000 körde 200 km/tim och anlände Stockholm 3 minuter innan fastställd tid! Bra gjort!

Hemma igen. Vad passar bättre att avsluta detta fantastiska firande med – ”Tillbaka till Aidensfield”! En resa som kommer att göras på riktigt och igen nästa år tack vare en av presenterna! :-) 595

Ja, se det var ett fantastiskt, fyrfaldigt firande det!! TACK ÄLSKADE BARN, kära släkten och alla underbara vänner! Bloggaren är lycklig och mycket tacksam.

Fina minnen att drömma sig tillbaka till.

Fantastisk fyrfaldig födelsedag 11 sept 2014

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.