Drug preguntas

Har du biofobi!? Lite advent, lite december och lite Grotesco också! OCH UNHCR!!

Högtider, Kultur, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

1 december1 december idag och bloggaren börjar med en undran: – Är du biofob? Har du biofobi?

Bloggaren finner uttrycket i Svenska Turistföreningens senaste tidning Turist. ”Rädsla för djur och natur – biofobi”. 015 I artikeln ”Varning för naturen” finns denna statistik: 014 Det är troligare att du får uppsöka läkare på grund av trädgårdsarbete eller golfspel än genom möte med en björn! Trafiken är dock det absolut farligaste!

Varg Ändå blir folk som tokiga bara det ryktas om att ”någon” sett vargspår i skogen! Allt till skjutgalna jägares stora glädje… :-(
VÅGA VÄRNA VARG och försök vara lite mer realistiska, snälla! VARGTJUT
Var inte en sån biofob!

Scala Grotesco Bloggaren var på teater i helgen. På ”Grotesco – en nära-döden-revy” som går på Scalateatern. Grotesco En fantastiskt rolig och bra föreställning med bland andra Henrik Dorsin och Per Andersson. Se den om ni har möjlighet! ”Romen och Julia” var en av de bästa av det allvarliga som också levererades bland alla skratt. På slutet när vi köpt riktigt mycket mjöl fick vi också Håkan Juholt!! Mer säger inte bloggaren! 😀

En sådan här kunde man bland annat köpa i pausen! :-) Strömsholms öl på Scala Öl från Strömsholms Brygghus!
Vår föreställning filmades så det är möjligt att den kommer i TV framöver. Håll utkik då. Susanne på Scalateatern 28 nov 2015 En sherry i baren innan föreställningen!

001 Demonstration nära regeringskansliet på lördagskvällen. 002

Gamla Stan 1 Gamla stan. Gamla stan 2

Och visst behövs det demonstrationer och protester! Här ligger en gammal kvinna för att sova den kalla natten till första advent. Romer Fryser hon inte!? Är hon inte rädd!?

Stockholms stadsmission logga Gör något!! Ge en slant av ditt överflöd till Stockholms Stadsmission till exempel. Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.

När denna blogg skrevs ringde en representant från FN:s flyktingorgan UNHCR och bad för alla människor som flyr krig och död. UNHCR Självklart började bloggaren att ge en slant varje månad via autogiro!
Gör det du också! Lägsta belopp är 50 kronor och det kan du säkert avvara! Klicka HÄR för att komma till UNHCR!

Vi som kan bodde på Birka Hostel – ett mycket bra vandrarhem. 003 Bra läge centralt i StockholmLuntmakargatan alldeles nära Hötorgets T-banestation.
Badrum på rummet. 005
Rekommenderas! Klicka HÄR för att läsa mer om Birka Hostel. Dyrare än en hel del vanliga vandrarhem men mycket billigare än hotell!

Julmarknad i Gamla Stan 29 nov 2015 Julmarknad i Gamla stan på 1:a Advent blev en blöt historia… Bättre då att köpa en liten julklapp på den fina butiken Nordic DesignsDrottninggatan 7 i huvudstaden!Nordic Designs Klicka HÄR för att se deras hemsida!
Sen avsluta med en kaffe och donut på Dunkin Donuts intill Centralstationen. Donkin donuts

1 Advent Väl hemma firade bloggaren 1:a Advent i lugn och ro. Kattvakten hade skött sig och katterna var glada. 😉

Den här fina adventskalendern, inköpt i Gamla Stan i helgen kom till användning idag! Min adventskalender Ett hus som man kan vika upp! Inuti Med en lika spännande och fantasieggande baksida! Baksidan

En ”vanlig” finns också! Bloggaren älskar adventskalendrar! 013

Så! 1 december är inne! 1:a Advent är avklarad! Nu kan julen snart få komma! Tomte

011

 

 

 

Varför inte min bror och jag?

ARBOGA, Främlingsfientlighet, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Psykologiskt, Socialt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Mest hatbrott i Arboga 2014 2014 hade Arboga högst antal anmälda hatbrott i hela Sverige. Siffran låg alltså högre än t ex  för Stockholm.
Som boendes i Arboga upptäcker man snart att väldigt många här håller sig med åsikter som ”jag är inte rasist men…”. Staden verkar vara full av Sverigedemokrater och smygrasister, sociala medier fylls av protester mot flyktingar som flyr för sina liv. Flyende människor

Man undrar varför? Vad är folk så rädda för? Varför blir man hatisk och empatilös? Och varför inte min bror jag? Jag och min bror är födda och uppvuxna här i Arboga och jag bor fortfarande kvar här.

Varför tillhör jag den klick av Arbogas befolkning som har medkänsla och vill värna, öppna upp och ta emot? Som reagerar starkt mot allt främlingshat och som vill stå upp för motsatsen.

049 Min mormor och morfar var bönder på landet i Östergötland. Lite djur, några åkrar, morfar var snickare också. De bodde i en liten by där alla kände alla.
027 Mina farföräldrar – fattiga i 20-talets Eskilstuna. De fick snåla och spara för maten på bordet. Bilden är tagen vid mina föräldrars bröllop.

Mamma och pappa i början av 50-talet. Ett blvande äkta par mamma och pappa 1950tal Pappa var socialdemokrat då och mamma hade som ung flicka varit med i SLU – Svensk lantbrukarungdom. Det var svåra tider men det skulle komma att bli bättre för dem.

Hjördis Göte och jag som baby Varför blev deras två barn inte rädda och främlingsfientliga. Varför inte min bror och jag?

Sådant kan jag gå och fundera på när jag blir ledsen och arg över Sverigedemokraternas lögner och hetspropaganda BSS
– och över svansen. Sjukt

Kan det vara så att det sociala ger mer öppenhet och empati. Svea Nilsson min farmor Min farmor Svea blev så småningom en ung kvinna och mor. Pappa har berättat hur grannar och vänner gärna samlades hemma hos dem. Hur alla var välkomna dit.

IMG_7047 Min mormor Edit skulle nog idag ha kallats ”bitch”. Hon vågade och hon styrde och ställde. Ett exempel är när djur där på landet for illa – då tog mormor tag i det.
Mamma har berättat om hur mormor förställde rösten och ringde till en djurägare som misskötte sin häst. Hon låtsades vara från en myndighet och påtalade att hästen måste få omvårdnad. Mormor lyckades och hästen fick det bra!
Mormor vågade – kan det vara sådant som förts vidare till mig och lillebror?

IMG_2176 Pappa var väldigt samhällsengagerad och han sa alltid till mig: – Vill du förändra saker och ting så måste du jobba politiskt! Var det hans engagemang som fick oss barn att hänga med och tänka till?

Mamma var öppen och social. 037 Fick lätt vänner och hade stor medkänsla med andra. Under hennes sista tid i livet fick hon många vänner bland hemtjänstens personal. Särskilt invandrarkvinnor fick förtroende för henne.

Är det för att mina föräldrar och förfäder engagerade sig – som vi blev som vi blev, min bror och jag? Är det för deras öppenhet och sociala sidor som de kände värme och inte främlingskap med andra – och som sen blev så självklart också för oss barn?

Eftersom jag bor kvar i Arboga – denna lilla stad med så mycket hatbrott – och ändå inte dragits in i rädslor och främlingsfientlighet – så funderar jag kring det här.
Mina tre egna barn är starka motståndare till SD och allt vad rasism heter. De engagerar sig och reagerar. Det sociala arvet har förts vidare.

Då inställer sig ju nästa fråga: – Hur förändra de som är rädda och empatilösa? Vad i deras historia har gjort dem sådana och vad kan de göra åt det?

Vi och dom

Hur tänker ni som läser detta? Vad tror ni?

Till sist vill jag puffa för en tidning som jag gärna köper om jag kan! 004 Situation Stockholm är mycket bra och gör mycket gott!

006 Många intressanta reportage och artiklar. 005

Så här kan man läsa om Situation Sthlm i tidningen:
”Situation Sthlm är mest känt som tidningen som säljs av hemlösa människor i Stockholm. Men vi är mer än bara en tidning. Med tidningsförsäljningen som bas driver Situation Sthlm också en social verksamhet som på flera sätt försöker stödja försäljarnas väg tillbaka till samhället.” Läs mera HÄR!

50 kr kostar tidningen och jag köpte min i Västerås.

Det finns hopp!

Lika värda

Ljus i mörkret!

008

 

 

Får vi kvinnor prata om sex? Om äldre kvinnor och yngre män?

Feminism och jämställdhet, Kärlek, Lokalt, LYCKA, Personligt!, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

SextalkFår kvinnor prata om sex? Blogga om sex?
Självklart! Men får vi prata om hur attraktion, känslor och sex får äldre kvinnor att starta ett nytt liv? Glad kvinna
Nja, det kan vara ett ämne som är lite tabu och alldeles särskilt om det handlar om äldre kvinna och yngre man! Gammal och ung

Milf – är ett amerianskt uttryck som betyder, citat Wikipedia:
MILF, en akronym för ”Mother/Mom/Mum I’d Like to Fuck”, är en term som allmänt betraktas som vulgär. Benämningen kommer från amerikansk ungdomskultur och syftar på en jämnårig väns mor som är så attraktiv att vännerna kan tänka sig att ha sex med henne. Men den specifika betydelsen har bleknat till förmån för en mer generell. Ordet kan numera sägas beteckna en sexuellt attraktiv mogen kvinna….”

Milfer Se där – först vulgärt och numera helt OK! Detta bekräftas av en kvinnlig psykolog som bloggaren känner. Hon berättar att det är mer och mer vanligt att yngre män dras till äldre kvinnor och att kvinnorna bejakar det.

Och varför inte? Äldre kvinnor i Sverige idag är i allmänhet självständiga, har jobb och pengar, barnen utflugna och en massa aktiva år kvar.
Är kvinnorna sedan singel så varför inte lockas till en yngre man som är pigg och alert!? Ung man och gammal kvinna

Bloggaren vet vad hon talar om. Att bli lämnad efter många års äktenskap är en chock och tragedi. Brudkort Tankar som – Vem ska jag nu åldras tillsammans med? dyker upp och en sliten, grå oro inför framtiden.

Tiden går, månader kan läggas till år och man inriktar sig på ett singelliv med vad det innebär, inga kramar och pussar, inget sexliv. Man finner sig, tänker att livet ska vara så. Det känns till slut rätt OK.

Har inte vi setts förut Plötsligt slår det till! Någon upptäcker just mig! Intensiv raggning som knockar en totalt.

Citat ur Pelle Almgrens ”Om å om igen” passar mycket bra:

Jag hade otur som mötte dej
Jag levde sunt och odla’ anden inom mej
Jag bytte whiskyn mot fågelsång
Jag låg och såg när min vänner höll igång
Men så en dag när som vanligt jag gick och talade med träden
tog du tag i mej och drog hem till dej och så låg jag utan kläder
Jag tänkte be om en kopp te
Du drog gardinen ner så ingen kunde se

Och vi tog om å om å om å om å om å om igen
in å ut, ut å in, in å ut igen
Min guru hade sagt nånting om köttets makt
och rent konkret bevisat kärlek som abstrakt
Och vi tog om, om, om igen

Sex par

Vad händer sen? Jo, för att fortsätta citera Almgrens låt: ”Min hjärna koka’ min puls var hög
Gick hem och la mig för att invänta min död.”
Förutom ”chocken” letade man reda på mannens födelseår och upptäcker att han är mer än 20 år yngre. – Det går inte! var det första som infann sig.

Glad av sex Men visst gick det!! Ålder har ingen betydelse och båda är fria och sårar ingen.
Att bli sedd! Uppskattad! Överöst med kyssar och starta ett nytt sexliv! Det ger ett nytt liv. Gammal ny

Change ahead För bloggarens del blev det faktiskt starten på ett nytt liv! Plötsligt fanns det ett annat liv, ett härligt, roligt liv. Fira Håret tonades och på ett par månader försvann 10 kg i vikt av bara farten! Och de där krämporna man hade – de bara försvann! 😀 Frisk älska

Plötsligt känner man sig ung på nytt! Ung igen Den där personen som fanns gömd där inuti hoppade fram igen.Vrålsjunga i bil Allt det man gillade ”som ung” kom tillbaka och var helt OK! För högt för gammalMusik i bil 2
För som kvinna i mogen ålder gör man vad man vill! Superglad

Sex Ja, vi kan göra vad vi vill och att fortfarande vara singel men ändå träffas – var det bästa för bloggarens del. Det är helt OK! Fucking date Träffas, njuta och har roligt utan krav! Inte sambo, aldrig mer behöva anpassa sig efter någon annans vardag hemma. Perfekt!

Så här känns det! Åter Pelle Almgrens text: ”Jag är OK men förut led jag, fram i gråa kläder skred jag – du har hjälpt en vilsen själ att hitta hem igen! Jag väntar vid din dörr, jag längtar vid din dörr – väntar vid din säng, längtar i din säng!”

Bitch and faboulurs Vad menar bloggaren med dagens inlägg. Varje dag en ny dag Jo, varje slut har också en början! Ta tillvara livet. För att du blir lite äldre och ensam är det inte över! Keep calm and start at new life

Glöm rynkor och gråa hår! Glädje och känslor förändrar dig fullständigt! Älska din kropp

Mitt nya liv Bloggaren kastades abrupt in i ett nytt liv! Det tog bara en vecka att acceptera känslorna och den där yngre mannens alla heta raggningsknep! Hallo new life

Just a woman Så ta för dig när tillfället bjuds!
Looking for my sexlife Bloggaren vet att alla inte ser chansen när den kommer – och därmed inte tar den. Bloggaren vet också att relationer kan se ut på många olika sätt. Det bloggen vill säga till särskilt lite äldre, ensamma kvinnor är: DET ÄR INTE FÖRSENT! TA FÖR ER! LEV!!
Och, som psykologen berättade för mig, det finns massor av yngre män som är intresserade av lite äldre, mogna kvinnor. Låt livet leka när ni båda är fria på nytt!
Regler

Bloggaren får massor av positiva kommentarer om hur glad hon blivit, hur oftare hon skrattar, att hon riktigt strålar. En del frågor också: – Vem är han!!??
Men si, det är bloggarens egen lilla hemlighet. Singel med relation – kort och gott. Just nu. Vem vet hur länge? Men bloggaren lever JUST NU!

Soul food

Love my life

Suss glad

 

 

 

Tillräckligt provocerad – till slut!

ARBOGA, Blommor och blad, Feminism och jämställdhet, Kärlek, LYCKA, Personligt!, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Susanne oktober 2015 Bloggen har verkligen LYST med sin frånvaro – alldeles speciellt för bloggaren själv.
– Varför, undrar någon? – Vad har hänt, funderar en annan?

Sorg och lycka – där har vi det! Och ett nytt liv! :-)
Båda föräldrarna borta – sorg. Förälskelse – lycka! Plötsligt är det JAG – bloggaren – som gäller = NYTT LIV!

Sorgen finns fortfarande, förälskelsen likaså – liksom det nya livet, – YES!! 
Men – sen blir bloggaren då och då provocerad av händelser som inträffar. Saker som – i en annan tid – borde ha skrikits ut om, skrivits ned om, publicerats i en blogg!

Provokationerna tilltar och nu är måttet rågat! Droppen som fått bägaren att rinna över har fallit! Och allt för att bloggaren kände sig provocerad av ett kåseri från en välbetald skribent i landets största drake. – Det där hade ju jag tänkt skriva om för ett halvår sen!!! :-(
Så kan man känna sig när man vill vara först och så kan rätt egotrippade, fåniga tankar bli till en blogg – igen.

Kåseriet i fråga handlade om fjortisars musik och vad texterna säger dem. Precis som om texterna var bättre förr!!!
Där har vi det! Musik! Mansdominerad musik! Musik om att lägga omkull första bästa tjej och hur man tar sig dit – musik av män för män, eller? Dont like me

Bloggaren har tänkt en del på det där. Kommit på att älsklingslåten som just fjortis en gång var en riktig pedofillåt! ”Young girl” med Gary Pucket går så här:

With all the charms of a woman
You’ve kept the secret of your youth
You led me to believe
You’re old enough
To give me Love
And now it hurts to know the truth, Oh,

Gary Pucket Den charmige(??) Gary fortsätter:

Beneath your perfume and make-up
You’re just a baby in disguise
And though you know
That it is wrong to be
Alone with me
That come on look is in your eyes, Oh,

Och avslutar sina baksluga tankar så här:

So hurry home to your mama
I’m sure she wonders where you are
Get out of here
Before I have the time
To change my mind
‘Cause I’m afraid we’ll go too far, Oh,

Young girl get outta my mind
my love for you is way outta line
better run girl, your much too young girl

Så hade hon inte sprungit hem till mamma så hade han lagt omkull henne, som sagt… Oavsett vad lagen säger eller om hon hade protesterat. :-(

Sådant här trams lyssnade vi på – ihop med  musik från andra sexbrölande killar – Mick Jagger m fl som lärde ut alla knep om hur man får ligga med tjejer!
Men vi tjejer då?? Tja, på min tid fick man ju inte ”ta för sig” – då var man en dålig flicka. Hur ser det ut idag?? Inte mycket bättre, tyvärr. Därför blev bloggaren SÅ glad när hon hörde en låt hon inte kände igen för en tid sedan. Bloggaren TRODDE det var en tjej som sjöng! Sorry Jakob Karlberg. Jakob Karlberg

Så här går en del av texten i låten ”Fan vad bra”:

känner mig naken.
du gör mig galen, känner mig naken.
Fan va bra, står på stationen där e du ska du hem
fan va bra, är det för sent att kriga kvar över fem
fan va bra, att du ser att jag står här och ler
ska vi vara ikväll
fan va bra, i stegen fram slår hjärtat tvåhundrafem
här är jag, en galen själ som vill till hundra procent
ska vi dra härifrån, bara chansa och se hur det går

Bloggaren blev alltså överlycklig och trodde det var en tjej som bestämde sig för att ta killen hon ville ha! – Yes!!
Så var det ju inte riktigt…

Bloggaren har pratat med dottern som håller med om allt. Hon lugnar dock mamman med att det blivit NÅGOT bättre. Ger tips på alternativ och själv kommer bloggaren faktiskt på en riktig goding med Pointer sisters från 1982. Pointer sisters

Tonight’s the night we’re gonna make it happen
Tonight we’ll put all other things aside
Give in this time and show me some affection
We’re goin’ for those pleasures in the night
I want to love you
Feel you
And wrap myself around you
I want to squeeze you
Please you
I just can’t get enough
And if you move real slow
I’ll let it go

Så det var varken mysbild från stugan i Östergötland som fick igång bloggaren. 001
På väg till Aidensfield sept 2015 Inte minnen från Goathland/AidensfieldGoathland with wonderful heather sept 2015
Dirty dancing SD KD Inte ens vidrige Jimmie och hans nya partner fick till en blogg (men det har varit mycket, mycket nära!!). Bard DN 18 okt 2015
Inte heller galna ex som trakasserar sina f d män flera år efter skilsmässan blev till någon blogg! Jealous bitch
Inte blodmånen – 154 - Kopia
– fast den var fin! 152 - Kopia
016 Inte ens höstens underbara färger kunde få bloggaren på fall! 019
Jo, lite grann hösten faktiskt… :-) 024
Underbart väder just nu i Arboga! 027
Nej, droppen blev Bengt Ohlsons krönika i DN om ”en okysst fjortonåring” och där gick feminismen igång på allvar. För to hell med all mansdominerad musik! Nu är det tjejernas tur! Ta för er bara! Be a bitch!! Bitch Om det nu är det som krävs!
Se där ja, en blogg blev till! En lång en också! 😀 Men bloggaren lovar inget regelbundet bloggande. Det finns alldeles för mycket annat som lockar…
TACK till den som väckte mig ur min Törnrosasömn!
Han vet vem han är! One day someone is going to hug you
Lite höstbilder från ”Mammas gata” blir det nog i alla fall – så här på slutet.
004 Njut dagen och veckan
så länge det höstfagra varar! 006
Och HÄR kan ni lyssna på Jakob Karlberg när han utbrister: ”Fan, vad bra!”
Och visst var det!! 😉
017

 

 

Kanske, kanske inte…

Allmänt, Personligt! Inga Kommentarer »

image

Mycket har hänt och händer i bloggarens liv. Plötsligt finns varken tid eller lust för att blogga.

Kanske, kanske inte kommer lusten igen – och tiden. Vi får se. Ni får se!Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.