Drug preguntas

Lön för mödan!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

005 Solen sken men stormen ven! Så kan man sammanfatta förmiddagen! Med stormvindarna föll mängder av torra grenar ner på garageplanen så det var bara att sätta igång att jobba!

Löven har också börjat singla ner men bloggaren hade sådan tur att vindarna blåste in dem i ett hörn av gården – enkelt och lätt att räfsa ihop på skottkärran! 001

Sen skulle gräset klippas! Tänk vad det växer fast vi går mot mörkare årstider! Fint blev det när det var klart. Här är en av gräsmattorna. 011
Men vad får man för lön för mödan då? Jo, förutom att det blir prydligt och fint och man själv får lite motion så är utevistelse på gården rena terapin för själen.
008 Och plommon plockar man från trädet – se där, lite mellanmål!  Kommer sen rara hunden Birk och hälsar på så desto bättre! Pratstund med husse är också en krydda i tillvaron.

009

025 Men den verkliga belöningen väntar inomhus! Ljus på kanten! Badkaret gör bloggaren sig aldrig av med!  022 Underbart att krypa ner i och värma sina lite ömmande leder! ;-)

Sen blir man så där lite lagom pömsig och då kan det vara helt OK att göra som katten Felix!! 031 Krypa ner i sängen och slumra till lite!

Gör som bloggaren – fixa det du ska med njut också!

023

 

 

 

Gissade du rätt på bilden? Svar kommer här! Lite höstbilder också och om Olle som både vill äta kakan och ha den kvar!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

031 Höstdagjämningen inföll igår – men det kändes mer som om vintern började sitt intåg. I alla fall om man tittade på termometern på morgonkvisten… Temperaturen 23 sept 2014 00 Hu!! :-(

013 Dimmigt och rått fram på förmiddagen. Curry som tillfälligt återvänt (!?) blickar ut över gården. Annars är det skönast att hålla sig inne, tycker katterna! Tre katter inne 18 sept 14 - under kan hända! Alla hemma och på samma foto – inte illa! :-)

I tvättstugan räddar bloggaren getingar! Av någon anledning har det kommit in ett flertal getingar som förmodligen varit instängda ett tag. Lite pyssel att få ut dom alla – men det lyckades! 043 Man är väl djurvän! Och djurvänligheten inkluderar även insekter, vad gäller bloggaren!

Vackert är det med alla löv som börjar färgas i gult och rött. 001 Vill man inte vara ute och titta på löv så kan man mysa inomhus. Nu börjar härliga tider då man kan tända ljus och njuta! 008 De vackra ljusen längst fram är köpta i Färna Herrgårdsbod.

Det där med kakor då? Jo, en del vill både äta kakan och ha den kvar! Kaka äta den och ha den kvar Bloggaren tänker på Olle Ytterberg som högtidligen avtackades som kommunalråd i våras men som dyker upp igen som gubben ur lådan! 042 En del har svårt att bestämma sig… Olle verkar man aldrig bli av med… ;-)

Gåtan från igår då? Skogaholm målning från 1939 E Millberg Inga gissningar! Inte ens från Conny Hjalmarsson som brukar vara på hugget! Bloggaren undrade om någon visste var bilden ovan var ifrån.

Så här ser det ut idag: Stenkvistavägen 14 från Internet Skogaholm!

Gården Skogaholm ligger på Stenkvistavägen i Eskilstuna och den gården betyder mycket för bloggaren. Här en detalj av målningen: 119 I det lilla huset bodde bloggarens farmor och farfar en gång – Svea och Bror Wahlfeldt med sina barn Göte och Gun – varav Göte så småningom blev bloggarens far.
Stenkvistavägen 14 var adressen men idag har huset adress Fridhemsgatan 2. Bloggaren tycker det är underbart att den lilla, lilla stugan finns kvar mitt i Eskilstuna. Åker ni längs med Stenkvistavägen kan ni inte undgå att se stugan!

Farmor Sveas morbror Knut – Knut Eriksson – startade tillsammans med sin fru Greta Skogaholms Bageri i just huset Skogaholm på bilden – därav namnet på bageriet. Bloggarens far lekte ofta med Knut och Gretas söner i huset intill och han körde även ut limpor som springsjas.

Här en bild på farmor Svea med bloggaren i famnen en gång när det begav sig! Farmor Svea och jag som liten Fotot är från Österled 12 B i Arboga där bloggaren bodde som mycket liten. Observera kyrktornet i bakgrunden.

Skogaholms brödKlicka HÄR för att läsa mer om Skogaholms och dess historia m m.

Njut dagen – den kommer aldrig mer åter! Kanske kaffe och en skiva skogaholmslimpa till det! ;-)
Tänd gärna ett ljus och mys!

009

 

Fyrfaldigt färdig!

Allmänt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

003 Fyrfaldigt färdig från fyrfaldigt födelsedagsfirande!! :-D
Bloggaren känner sig helt färdig efter allt firande och först nu finns kraften att blogga lite! :-)

025 Lite sammanfattning i en högst personlig blogg kommer här!

Då – 075 Nu! 125

098 Fyra firanden och första dagen hos kära mor! 082 Vilken morgon! Så fint väder  och så härligt att vakna upp i barndomshemmet! 104

102 Kaffe, tårta och presenter – och så mamma förstås!! 109

Älskade pappa kunde inte personligen vara närvarande tyvärr. Men fanns med oss ändå. Ett besök på kyrkogården var självklart. 127 Röda rosor och ljus! Gula krokus och blå scilla planterades – att komma upp till nästa vår.

168 Sen blev det Färna Herrgård och många fantastiska paket och överraskningar från barndomsvännen och hennes man! Vi skålade i champagne förstås!! :-) 161

175 Trerätters på herrgården – och så lite nattsudd!! ;-) 182

217 Ljuvlig morgon i Färna. Att det skulle bli riksdagsval till söndagen märktes även här ute på landet! :-) 218

Sen vidare för firande dag 2! 240 Tåg mot Göteborg! Där väntade fler överraskningar!! 252 Sonen hade lagat trerätters middag och dukat så fint! 245 Resan i sig var det underbara för mig och ändå blev det otroliga presenter också och så fina ord på gratulationskortet… 249 Bloggaren är inte ledsen – men otroligt rörd.

Kvällen firades och dagen därpå – dags för firande 3! Tåg igen! 271 - Kopia Och inte vilket tåg som helst! Ni ser väl vad det står på tredje raden uppifrån!! 276

273 Färden gick med Blå Tåget från Göteborg till Stockholm! 274 Gammaldags fina vagnar – första klass! 278
Konduktören var så här fint klädd! 281 Det bästa var ändå restaurangvagnen! 282 Vita dukar, blommor på bordet och flinka servitriser! För att inte tala om utsikten! 288
Vi hade bokat frukost och först serverades kaffe eller te! 287 Sen fick vi välja mellan vanlig eller vegetarisk frukost! 290 En riktig höjdarfrukost – precis som det ska vara när man firar födelsedag! 293 Vi avslutade frukosten med amerikanska pannkakor med lönnsirap! Mums! 303

Blå Tåget drivs av Skandinaviska Jernbanor! Så här kan man läsa på deras hemsida, citat:
”Att resa med BLÅ TÅGET är en upplevelse. Klassiskt vackra 60-talsvagnar, uppdukad restaurangvagn där maten serveras vid borden, eget kök ombord, fullständiga rättigheter och barvagn med pianobar. Torsdag – söndag trafikerar tåget sträckan Göteborg-Alingsås-Skövde-Hallsberg – Stockholm-Uppsala tur och retur.”

Läs allt om Blå Tåget på deras hemsida HÄR!

Väl framme i Stockholm blev det förstås ännu mer firande! 329 Dottern hade gjort tårta och dekorerat hela lägenheten! Ljusen skulle blåsas ut! :-) 331
Paket fanns där också och fler överraskningar!! (Ingrid i Varberg hade gjort det igen! 334 Tack Ingrid!)

Och överraskningarnas tid var sannerligen inte förbi! 352 Dottern ordnade en sightseeing i sin nuvarande hemstad Stockholm! 353 Och vilken sightseeing sen! 358 ”Under the bridges” - under Stockholms broar! Här följer en bildkavalkad med bl.a. utsikt mot Grand Hotell, Vasamuseet, Gröna Lund och Stockholms ström och slussar!

361 Grand Hotell!
369 Vasamuseet!
373 Och  Gröna Lund!

383 Bloggaren fick vara med om slussning för första gången! Spännande!
413 Stockholms vatten är rent! Fast vi redan skrev 11 september badade de här killarna! 416 Lite unikt i en huvudstad kanske. 417

421 Under Stockholms broar… 423 …gick som sagt färden! 453

446 En fantastisk resa som verkligen kan rekommenderas! 456 Turen tog knappt två timmar. Klicka HÄR för att läsa mer om denna fina båttur!

360

I Stockholm märktes förstås också att det skulle bli riksdagsval dagen därpå! 459

470 Promenad igen – som avslutades vid Hermans Trädgårdscafé471 Ett fantastiskt ställe med vegetarisk restaurang på söder, närmare bestämt Fjällgatan 23.

479 Vi kunde sitta ute och äta denna fina lördagskväll och den vegetariska buffén var otroligt god! 484 - Kopia God mat, kärt sällskap och fantastisk utsikt – vad kan man mer begära!? 486 Utsikt mot Gröna Lund och precis nedanför ligger Fotografiska Museet. På vattnet gled en likadan båt som vi nyss hade åkt med! 487

Kvällen avslutades i Vasastan med jordgubbar doppade i choklad och champagne! 495

Söndag – dags för firande fyra!! Tåget gick uppåt landet! 533 Det syns väl på landskapet!

Framme! 587

561 Där blev det trerätters igen
- och fina presenter! 558
Sundsvall är en väldigt vacker stad!

548

Där syntes förstås också spår av valet!! 549

Kvällen blev i valets tecken på den fina vandrarhemmet centralt i Sundsvall. 542

565 Äldste sonen ser sammanbiten ut! Och det blev inte bättre, för hans del… 572 Men vi skålade i champagne och tyckte lika om olika! 585 Och beklagade att det blev dåligt med feministiska initiativ… Det såg lovande ut till en början… 573 Vännen Gudrun i TV. Dottern syntes inte till men befann sig i vimlet på Fi:s valvaka.

582 Måndag morgon i Sundsvall. 580 Solen lyser upp stan! 578

Dags att bege sig hemåt. 588 SJ3000 körde 200 km/tim och anlände Stockholm 3 minuter innan fastställd tid! Bra gjort!

Hemma igen. Vad passar bättre att avsluta detta fantastiska firande med – ”Tillbaka till Aidensfield”! En resa som kommer att göras på riktigt och igen nästa år tack vare en av presenterna! :-) 595

Ja, se det var ett fantastiskt, fyrfaldigt firande det!! TACK ÄLSKADE BARN, kära släkten och alla underbara vänner! Bloggaren är lycklig och mycket tacksam.

Fina minnen att drömma sig tillbaka till.

Fantastisk fyrfaldig födelsedag 11 sept 2014

 

 

 

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt! Inga Kommentarer »

Trött! Negativt trött på valresultatet. Positivt trött av allt firande. Så trött att bloggandet får vänta medan vilan inte får vänta alls. Gör som Felix… 001

Grönt ljus för Arboga – nu!!

ARBOGA, Äldreomsorg, Dagens predikan, Lokalt, Personligt!, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Valdagen är inne – hur röstar du!? Jag röstar för förändring! Förbättring! På riksplanet men också i Arboga!

Varför? Jo, för de styrande i Arboga har gått i stå. Tänker mer på sig själva än på de människor de är valda att företräda! Oacceptabelt!!

Skolan i Arboga var för 15 år sen en plåga för mina barn. Inte bara för mina utan för många andras. Den ser precis likadan ut idag. Oacceptabelt!!

Min gamla mamma är snart 90 år. Varje dag är fylld av besök av idel nya människor från Hemtjänsten. Det ena vet inte vad den andra gör och ingen vet vad mamma behöver! Mamma blir ledsen och otrygg – hemtjänstpersonalen likaså. Oacceptabelt!!

Jag sviker aldrig mina barn eller min gamla mamma! Jag blundar inte heller för medmänniskorna runt omkring mig!  Jag vägrar låta det fortsätta i sedan länge gamla nedslitna hjulspår! Jag vill ha förändring, förbättring NU!!

Därför röstar jag på Miljöpartiet! Mp i Arboga kommer inte ensamma att ta makten men de kommer att liera sig med de partier som inte heller accepterar dagens Arboga! Och det kommer inte att vara med s och v. Grönt ljus för Arboga!

057Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.