Drug preguntas

Seg lördag med spa? Och efterlysning!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, EFTERLYSNING!, Lokalt, Nyheter, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

029 Vad gör man en seg lördag om man själv känner sig otroligt seeeg!?

Tja, dotterns hemmaspa kanske? 017 Ha ha ha, en syn för gudar!

Den kletiga smeten i ansiktet består av mosad avokado och honung! 019
Lika bra i kroppen som utanpå! :-D 020

Slöa kan man göra också – som slöa Felix! 001 Han blir SÅ glad om man vill slöa intill! 008

På tal om katter – så har vi en förrymd sådan! Curry Curry!

Han ”försvinner” då och då men kommer alltid tillbaka – matvrak som han är! Matvraket Curry Vi har inte varit oroliga för vi var helt säkra på att han gick till snälla grannen! Efter telefonsamtal igår fick vi veta att så inte är fallet!
Nu vill vi gärna veta om något sett till Curry!? Curry på gården 1 En lagom tjock katt i sina bästa år!

Curry blir 9 år i november, är en kastrerad hankatt som har halsband såväl som märkning i ena örat. Han är mycket snäll men lite skygg för främlingar. Vistas förmodligen centralt, nära Kinarestaurangen och där omkring.

Vet någon vart han går eller var han finns – meddela bloggaren!

Ytterligare en efterlysning! Huset exteriör - Kopia Någon som vill hyra en stor 1:a i Märsta – möblerad i andra hand!? Ledig 1 september! Hör av er till bloggaren om det också!

Ha en skön, seg lördag!

023

Bättre fly än illa fäkta!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kort blogg idag. Igen! Men i alla fall – en blogg! :-)

Kattslagsmål Arga katter får rivet skinn, heter det!

Så kan det vara! Wilma och Felix tar fönstervägen

Bättre fly än illa fäkta – är ett annat talesätt! 014

Allra bäst är nog att bida sin tid. Sätta in stöten där den tar bäst – välja sina strider – och allt vad klokt som sagts!

023

Och detta har självklart ingenting med stundande val att göra! ;-) Polsk riksdag ”Polsk riksdag” – också ett talesätt och med anledning av den bilden undrar bloggaren lite trött: - Vars är brudarna?? Vars är brudarna Suckar och funderar på om inte en röst på jämställdhet är den allra bästa i höstens val.

Under tiden – vila…Vila

Om 1 månad smäller det! Bland blommor och fullmåne…

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Natur, Personligt!, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

060 Idag är det den 14 augusti. Om 1 månad – den 14 september är det val i Sverige! Bloggaren tycker inte att det märks särskilt väl. Man kan undra om luften gick ur politikerna efter EU-valet i maj!?

Men så är det i alla fall: VAL om en månad Känner du dig vilsen, söker information – börja med att gå in på Valmyndighetens hemsida och läs på. Sidan hittar du HÄR!

Partier Vill du veta mer om hur du ska rösta? Vilket parti som bäst speglar dina åsikter? Prova en av alla så kallade ”valkompasser” som finns – HÄR är den i DN!

Kartan ovan på partier har dock inte med alla – bloggaren tänker bland annat på Lotten Fi och på Djurens parti Feministiskt initiativ liksom nykomlingen Djurens Parti. DP hittar du bland annat på Facebook.

063 På tal om politik så kom bloggarens insändare med i Magazin24 igår!
Den insändare som Arboga Tidning inte ville publicera. I omtanke om lärare som kunde känna sig kränkta…

062

Insändaren hittar du i bloggen den 24 juni 2014 – ”Skolminnen – en hemsk tid i Arboga” - HÄR!

När bloggaren gjorde valkompassen i DN stod skolfrågorna högst på agendan. Man kanske kan säga att bloggaren blev en väldigt röd gröngöling av valanalysen att döma! ;-) Gröngöling

När en bild säger mer än ord! 065 Det här tycker bloggaren är en mycket bra bild ur Magazin24 igår! Fotot är taget av Stefan Lindgren och artikeln handlar om en av de många grupper som jobbade hårt under den stora branden i de Västmanländska skogarna. På bilden vilar några av de trötta hjältarna en stund.
064 Josef Bengtsson på Magazin24 skrev artikeln.

Fullmåne var det här om natten. Då smög sig bloggaren ut i bara särken för att ta ett foto. 028 Tyvärr blev det sannerligen ingen pangbild – men här är månen över Stureparken. 026

Blommor så – en lisa för själen. 030 En fullmåneskväll…

Och i dagsljus. 067 De älskade pelargonerna! 046 Bloggaren har en grön inställning politiskt men verkligen inte ”gröna fingrar”. 015 Trots det har denna azalea – azaleor anses särskilt svårskötta – klarat sig år efter år och blommar nu igen! 059 Säkert mer tur än skicklighet.

Misommarblomstren såg ut att vissna ner och tyna bort ihop med penséerna från i våras. Men ut på gården och med rejält med vatten – ett under har skett! :-) 011

Så där ja, idag lyckades bloggaren åstadkomma en blogg! Nu är det dags att ta plats bredvid de här två katterna! Trött Wilma Wilma!

Och Felix!! :-) Felix och jag 13 aug 2014

Med lite tur kan ni få läsa flera bloggar framöver. Håll tummarna för orken hos bloggaren!

 

 

Tack vare stekaren Thomas!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

012 Tack vare Arboga Medeltidsdagar ryckte bloggaren upp sig lite grann och gav sig ut i vimlet igår kväll.

Här bild från kyrkparken nedanför Trefaldighetskyrkan: 015

Tack vare Thomas Bergström Stekaren blir det en blogg idag! 016 Thomas tyckte att bloggaren skulle skriva om den speciella medeltidsöl de köpt in från Gotland! 017 Bistra Harens medeltida ingefärsöl! Självklart gör bloggaren det!
021 Väldigt speciell smak men mycket god och läskande! Passa på att ta ett stop innan ölen tar slut! Tunnornas antal är begränsade! Finns på Stekaren i Ahlöfsparken i Arboga. Stekaren tillhör Stadskällaren i Arboga.

028 Det var gott! 027

Nu räcker det!! 033

Den medeltida tallriken på menyn såg ut så här: 022 Mycket gott det också!

036 I dagens Arboga Tidning kan du läsa mer om Medeltidsdagarna i Arboga. Ryktet har nått bloggaren att Miljöpartiet slog Socialdemokraterna i rodden igår kväll! Bra där!! Fortsätt så. ;-)

Andra bataljer försiggår på tidningens insändarsidor. 037 Idag får (s) svar på tal vad gäller hemtjänstens väl och ve från just (mp)! Även bloggaren har en insändare med idag! Bbl/AT hittar du HÄR!

HÄR kan ni hitta allt om Arboga Medeltidsdagar! broschyr250  Arboga kommuns hemsida hittar du HÄR!

Välkommen ut i Medeltiden!

032

Svåra tider för gammal som ung…

ARBOGA, Äldreomsorg, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen 1 Kommentar »

Kritik igen ”Kritiken växer mot ny hemtjänst” skrev Arboga Tidning igår. Den kritiken delar bloggaren och det gör fler.

Mannen i reportage är bara 49 år men har under lång tid haft behov av hemtjänst genom en stroke för 15 år sedan. När hemtjänsten plötsligt ändrar rutiner och blir sämre drabbas han såväl som äldre människor i behov av stöd och hjälp.

Det är en skam och ett nederlag för Arboga och för hela Sverige att pengar hela tiden ska sparas inom de ”mjuka områdena” – på vård och omsorg av såväl unga som gamla och på skolan!
Det är hög tid att sätta ner foten! KRÄV ändring av politikerna i höstens val!

Det nya reportaget om kritiken mot hemtjänsten i Arboga hittar du på nätet HÄR!

Det är svåra tider nu även för bloggaren personligen. Därför blir det ibland korta bloggar och lite ”pausbloggar”.
047 Det här är bilden på en mask för fixation. En sådan mask spänner man över ansikte och axlar vid strålning mot cancer. Masken skruvas sedan fast i britsen där patienten ligger.
Nej, det är inte bloggaren själv som drabbats av cancer men en närstående. Därför blir det korta, trötta bloggar ibland.

Söndag middag 13 juli 2014 Då är det viktigt att äta mat för att orka. Och kanske som på bilden också ett glas vin och en snaps för att stärka sig. Bilden är tagen i söndags kväll.

Till efterrätt kan det bli det gården förmår. Smultron 13 juli 14  i rabatterma

Sen blir det vila igen…

Vila

Vi ses snart igen.

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.