Drug preguntas

Lonely Hearts Club! Är du medlem?

Känslor, Kärlek, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Lonely hearts club Är du med i klubben?

The lonely hearts – de ensamma hjärtana? The Lonely hearts
Helt frivilligt eller är du en sökare? Längta efter kärlek

Igår visade SVT ett program om nätdejting. 004 Vetenskapens värld”Finns kärleken på nätet?” HÄR kan du se programmet!
Om matematiken bakom dejtandet. Dejting Om frågor, formler och faces – för det mesta i programmet handlade om faces – ansikten. Om att lägga ut bästa och mest attraktiva bilden på sig själv för att fånga ”den rätta”.

Bloggaren vet att många längtar efter kärlek. Pussa dator Att många också förtvivlat söker efter kärlek – men är då nätdejting rätt sätt? Man pussar dator

Visst, det finns en del som lyckats – bloggaren känner några par – men för väldigt många tror bloggaren att nätdejting ger idel nitlotter. No match found try again

005 I TV-programmet fick man via matematik och hjärnforskning följa hur människor matchades ihop. Människor med liknande egenskaper och sätt att se på saker och ting – ansågs passa ihop på olika sätt.
Samtidigt sas det att vissa människor är ”svåra” och matchningssystemet hittar aldrig någon passande för dem.
Bloggaren tror att hon själv helt klart är en ”svår person”: No match
Och hon är faktiskt väldigt OK med det! Smiley med tummen upp

Bloggaren kan inte tänka sig något mer trist än att paras ihop med en liknande person som henne själv! 001 Bloggen och bloggaren: Ingen match för mig

Hon vill ha utmaningar! Göra tvärt emot! Våga annat!

Och så det där med faces – ansikten! Bloggaren vet att när hon känner en människa väl kan hon inte säga om den är ful eller snygg och det betyder ingenting heller.
It’s the inside that counts – det är insidan som räknas – och då kan det bli riktigt fel om man går på snyggaste killen med tomt inre! Eller tjejen med plutläppar och sexigt smile men utan något man kan prata vidare om sen…

I TV-programmet sågs vid matchningsträffen så gott som bara vackra människor, de flesta ljushyade och inga handikappade. Trist, tycker bloggaren – och fel – när det är insidan som räknas.

KÄR Och vad händer med en person när han eller hon blir riktigt kär!? Jo, om detta finns mycket skrivet – HÄR kan du läsa en version. Där står bland annat, citat:
”Hjärnan kan inte fatta beslut!
Det är vår hjärna som styr våra känslor vilket förklarar varför vi människor kan upplevas som lite konstiga när vi blir kära.

Hjärnans aktivitet höjs och man går upp i spinn. Vakenheten ökar, man blir mer alert och hjärnans belöningsområde aktiveras. Man får en kick som upplevs som mycket positivt.
Belöningssystemet sätter igång och vi får så kraftiga kickar av dopamin så att både uppmärksamhet, tankar och handlingar styrs mot ett visst mål – den man är kär i. 
Den delen av hjärnan som ansvarar för beslutsfattandet loggar ur. Omdöme och kritiskt tänkande blir som bortblåst.” Kär 2

Man kan byta åsikt totalt när kärleken slår till, det är bloggaren själv medveten om! Man har SÅ mycket mer överseende med allt man ogillade förut! Skrattande smiley
Ett exempel från bloggarens värld: Hon ogillade verkligen snusare tidigare och stod varken ut med lukten eller putandet under läppen. Idag pussar hon gärna HONOM även om han just lagt in en snus! Blinkande smiley

Bloggaren tror dock att långvariga kontakter via nätet, innan man träffas IRL, kan vara positivt. Att lära känna varandra ordentligt först. Känna efter om det känns rätt – under förutsättning då att båda parter är ärliga förstås.

Sen kan man ju fundera på om det är så här: Ensamt hjärta
Eller om man ska se det så här: Fördel med att vara singel

Ett gott råd har bloggaren gett sig själv vad gäller det mesta här i livet –
och delar det nu även det till er: 007
Ha inte för bråttom! Rusa inte sta! 006

För det kan vara så att när du taggar ner, lägger av, blir avslappnad, slutar jaga – DÅ händer det!

Bli kär oväntat
”Sometimes you fall in love with the most unexpected person at the most unexpected time” – Ibland blir du kär i den mest oväntade personen vid det mest oväntade tillfället!

Och bloggaren tror på det här: We dont meet people by accident
”We don’t meet people by accident. They are meant to cross our path for a reason”.
Vi möter inte människor av en händelse. De är menade att korsa vår väg av en orsak!

Hjärta

Ha lite tålamod bara. Tänk på visdomsorden: Att inte se skogen för alla träd! Han eller hon kanske finns där alldeles nära, den mest oväntade, vid det mest oväntade tillfället…

Hjärtan i mängd

 

 

 

 

 

Sommaren lider mot sitt slut – så ock (s) i Arboga eller??

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Evenemang, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen, Vården Inga Kommentarer »

042 Sommaren 2016 börjar lida mot sitt slut – det är den sista dagen i augusti just idag. Men trots lite chockande höstvindar i mitten av månaden med både kyla och stormvindar så blev helgen som gick väldigt solig och varm. 039 Den gamla termometern på stugan i norra Östergötland må vara lite suddig och skruttig men sina Celsius visar den rätt! +30 i fredags och riktigt härligt badväder! 064

Men hur var det då med (s) i Arboga – lider partiet mot sitt definitiva slut det också!? Nja, en som tänker se till att ge de styrande en match är Andreas Silversten!  071

072Bloggaren är inte förvånad! Redan när Andreas gick i småskolan förutspådde bloggaren hans karriär!
Andreas var skolkamrat med en av bloggarens söner och ofta på besök. Andreas var så klok, vetgirig och framåt att bloggaren sa:” – Du kommer alldeles säkert att leda Arboga kommun en dag!”
Vem vet – så kanske det blir? Dock har Andreas Silversten ett betydande jobb framför sig, både som nytt oppositionsråd men också att ena sossarna i Arboga och få partiet att framstå som seriöst – något som inte varit fallet den senaste tiden.

Bloggaren önskar Andreas lycka till och kanske får hon en dag utbrista: ”– Vad var det jag sa!!” :-)

Annars går det framåt för de nya ledarna. Tornet, Jehovas vittnes lämnade huvudkontor, blir hemvist för människor som har det svårt. Tornet 1 Foto BblAT (Foto Bbl/AT)

Tornet kommer bland annat att öppnas för hemlösa samt bli HBV-hem, berättar Socialnämndens ordförande Dan Avdic Karlsson (v). Läs mera HÄR i Arboga Tidning.
Det tycker bloggaren är ett alldeles utmärkt sätt att förvalta en tidigare religiös boning!

Mord och mordförsök verkar vardagsmat i Arboga, tyvärr – men nu även suspekt ekonomisk hantering. 081 Arbogakarnevalen ställdes in i år på grund av att någon i styrelsen inte kunde skilja på mitt och ditt, vad det verkar. 082 Vi får väl se om det blir någon ordning till nästa år. Bloggaren tycker personligen att om Arbogakarnevalen ska återuppstå igen så bör det till lite förnyelse, lite mer av nytänkande. Inte bara rulla på i samma gamla karnevalshjul år efter år.

Tji blev det för vårdboende i Vasastan i Arboga, läser bloggaren i Bbl/AT:s nätupplaga. IMG_3873 nej VasastanOmrådet är tydligen för litet. Läs HÄR!

Mord och mordförsök foto BBlat Precis nu såg bloggaren också att de tidigare misstänkta för mordet och mordförsöket i Arboga, som släpptes, har gripits igen! Läs mera HÄR!

Njut nu det sista som sommaren har att bjuda på! 076 Även om vi vid midnatt glider över i september så kan vi väl hoppas på sol och värme ett tag till. Gärna lite vind också så de nytvättade mattorna torkar! 078

Det kan vara bra att plocka fram jackan i alla fall! 033 - Kopia Och sen är ju kramar alltid värmande – eller hur!! 😉 001 Att schemalägga kramandet kanske inte är så dumt! 😀

Ha det bra och njut som katten Felix av solskenet – som ju även kan levereras inombords!

IMG_3827 Felix i fönstret

toner

”You are the sunshine of my life
That’s why I’ll always be around,
You are the apple of my eye,
Forever you’ll stay in my heart….”

Toner 2

 

Lyckan att få ett krossat hjärta!

Känslor, Kärlek, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Sorg, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Glödande hjärta Har du varit kär? Riktigt glödande kär? Så där så att rymden svirrar och skallen snurrar samtidigt som du glider fram på rosa mjuka moln?

Det har jag!

Gifte du dig med din stora kärlek och trodde på ”happily ever after” – d.v.s. att ni skulle förbli lyckliga livet ut? Happily ever after

Det gjorde jag…

Och blev det inte så sen? Upplevde du hur drömmen slogs i spillror och hjärtat krossades? Hjärta krossas Tog någon ifrån dig ditt livs stora kärlek efter många år och du lämnades i sorglig ensamhet?

Det fick jag uppleva…

Hjärta i bitarKände du hur allt rasade? Kände du att allt liksom togs ifrån dig – inte bara din älskade utan med honom också ditt självförtroende, din glädje, din ork och din tro på framtiden?

Så kände jag…

Jag bestämde mig för ett liv i ensamhet. Så småningom intalade jag mig själv att det här skulle bli ett bra liv, det liv jag kunde få helt enkelt, det liv jag orkade kämpa för.

Tills en dag… Krossade bitar av hjärta Just när du sitter där med alla dina krossade bitar av hjärtat så dyker någon annan helt oväntat upp! Någon annan med ett hjärta, ett lite sargat och ömt hjärta – men ändock ett hjärta!  Plåstrat hjärta

Vågar du då? Har du något val…när hjärtat ditt börjar ge sig till känna igen – börja banka och glöda på nytt.
Inte som då kanske, som förr, för länge sen – men det börjar banka och dunka i alla fall, kanske lite annorlunda, lite ovant men ändå – och bankandet vill inte upphöra!

Vågar du då? Vågar du visa upp ditt sårade hjärta och bjuda in? Bitar av hjärta ihop Vågar du låta någon hjälpa dig att lappa ihop bitarna igen? Så som du hjälper den andre att lappa ihop sitt?

Vågar du erkänna att du känner, att du har känslor igen? Vågar du mötet igen – inte som då, som förr, men på ett nytt sätt!?

Jag vågade. Jag hade inget val. Hjärtat bankade för hårt och tog över det eventuella förstånd som protesterade rätt eller felaktigt långt bak i skallen på mig. Jag vågade!

Utöver lyckorus igen så får jag – får du, om du vågar – så mycket mer! Så mycket visdom och kunskap – om du tar in allt på rätt sätt.
Att ha levt länge med någon skapar vanor, roller, invanda beteenden. Med någon ny finns inga givna ”regler”. Bitar av hjärta ihop Du får lära om – på nytt – och inte bara lära dig förstå hur den nya personen i ditt liv är – utan det bästa av allt: Du får lära dig om dig själv!
Hur du beter dig! Vilken person du har blivit. Vilka roller du spelat under alla år – och värdera dessa. Har det varit bra eller kanske mindre bra? Få feed-back när den andra, nye, reagerar och inte alls svarar på ditt invanda beteende och ditt mönster.
Det kan vara mycket jobbigt och för att slippa förändra och förnya dig kan du hoppa av – vägra utmaningen och släppa chansen.

Det gjorde inte jag! Bit för bit får jag lära mig och det är så nyttigt! Inte bara nyttigt – det är roligt också! Faktiskt lite skrattretande ibland. Bitar av hjärta ihop Bit för bit…

Ihoplappat hjärta  Till slut får du ett varmt, klappande hjärta igen. Hjärtat kan ha sina sargade kanter, sina glipor, kanske ett svart hål någonstans – men det är ändock hoplappat!
Du har ett helt hjärta igen och du har fått nya kunskaper, ny erfarenhet – du har vuxit som människa.

Och ditt nya varma hjärta behöver inte alltid klappa i takt med din nya väns? Kanske fortsätter ni – kanske inte. Men gläds över att ha vågat ta språnget, fått uppleva ett bultande, bankande hjärta igen och att ha fått växa som människa!

Hur framtiden ser ut vet ingen. Inga garantier ges och inget facit finns. Fortsätt bara lugnt vidare med ditt nya hoplappade, varma hjärta. Jag vågade och det klappar så gott och starkt nu.

Sen kanske det aldrig händer – det där mötet mellan två lite sargade hjärtan – det kan ingen heller veta eller förutspå. Men OM det händer! Om ditt hjärta börjar banka – våga då! Våga mötet!

För det finns faktiskt en lycka i att få sitt hjärta krossat – tro mig, jag vet…

One day

 

 

På tal om jämställdhet – bli lastbilsmekaniker!

Bilar och andra fordon, Feminism och jämställdhet, Jobb, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

Volvo x 2 Här om dagen bloggades det om jämställdhet och frånvarande sådan hos Mälarenergi – ja, i alla fall bristande tankesätt hos det företaget – därför känns det extra trevligt att se den här sidan i senaste DN Söndag: 006 ”Kurs ska locka fler kvinnor till mansdominerat yrke”, säger rubriken.
Och företaget som tänker framåt och jämställt förutom ekonomiskt (bristen på lastbilsmekaniker är stor) är Wist Last & Buss! Ett företag som bland annat finns i Köping! 007
”Bristen på lastbilsmekaniker är stor – och andelen kvinnor i yrket nästan noll. Företaget Wist Last & Buss har startat en kurs riktad bara till kvinnor för att locka fler att utbilda sig.
– Man behöver inte vara stor och stark, säger Madelene Ek, nybliven lastbilsmekaniker.”

010

Om satsningen på kvinnor kan du läsa HÄR på Wist Last & Buss hemsida! Artikeln i DN hittar du HÄR! Kvinna på Wist

Lars på Wist Bloggaren som har en vän som tidigare arbetat på just Wist Last & Buss känner lite extra för den här satsningen av den anledningen också! Lars i gropen

Lediga jobbJa, finns det några lediga jobb då? Jodå, ett till och med i Köping även om ansökningstiden redan har gått ut. Wist Köping Se  HÄR!

Samtliga lediga jobb på Wist Last & Buss just nu hittar du HÄR! Emma Norling Wist Västerås Emma Norling på bilden arbetar på Wist Last & Buss i Västerås. (Den bilden och några till är hämtade från Wists hemsida).

Avesta Wist Så tjejer – tycker ni det är kul att meka och vill ha ett roligt och varierande jobb med kundkontakt – varför inte bli lastbilsmekaniker! Volvo FH
Och om den här fina Volvo FH kan du läsa HÄR!

Kom igen nu tjejer – We can do it

Till slut – på tal om bilar och bönder! 😀

001

 

FÖR varmt!

Allmänt, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Personligt!, Väder och vind Inga Kommentarer »

 

Bloggaren känner sig precis som Vilda Wilma på bilden – totalt slut av all intensiv värme. image

Inte ens blogga orkas med… Lite gårdsarbete tidig förmiddag och sen repa några körsbär till lunchen som får bli kräm och mjölk. image

Sen inget mer. Ligga på sofflocket med fläkten på högvarv och invänta sämre väder – det ni, inte så vanligt en svensk sommardag. image

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.