Drug preguntas

Mamma

Personligt! Inga Kommentarer »

Mamma! Hjärta

1 Mamma som liten En liten flicka med storasyster vid sin sida. Hon föddes på valborgsmässoafton, 30 april 1925 i Regna socken i Östergötland och fick namnet Hjördis Gudrun Elisabeth Landerholm.

2 Hjördis som liten vid Bläckhornet i Regna Mammas älskade barndomshem – Bläckhornet – i Regna. Mamma sitter som minsta ungen på trappan till huset – tillsammans med storasyster Doris och lekkamraterna på gården.

4 Mamma som liten flicka Hjärta  5 Hjördis som ung flicka

Barn och ungdomstid…

6 Hjördis som ung Så vackert foto  Hjärta  7 Mamma ung

8 Mamma äldre i skolan   Hjärta   9 Ett blvande äkta par mamma och pappa 1950tal

Vuxen, gift, det första barnet kommer…

10 Mamma med mig som baby   Hjärta
Medelålder…  11 Hjördis omkring 1988

Barnbarn…

12 Hjördis Lovisa och Susanne 13 nov 2011   Hjärta   13 Mamma och Jakob

Ålderdom…

14 Hjördis 86 år   Hjärta   15 Hjördis på Lucia 2010

Mamma förlorar sin livskamrat några veckor innan de skulle ha firat 60-årig bröllopsdag…

18 Mamma ensam vid pappas grav på Brordagen 5 okt 2013  Hjärta   17

Sjukdom – och död…

16 Mamma 7 juli 2014 under fixation och datortomografi   Hjärta   19

20   Hjärta   21

Ett liv är till ända…

21b   Hjärta   22

Tårar, sorg och saknad…

23 Graven   Hjärta 23b

24

Minnen….

Ett liv! Nästan 90 år!
Mamma blev gammal men så fort tiden ändå gick.
Så fort tiden går!
Ta tillvara varje stund.

Min älskade mamma dog den här dagen för 1 år sedan…

Hjärta

När mammor dör,
då förlorar man
ett av vädersträcken.
Då förlorar man
vartannat andetag:
då förlorar man en
glänta.
När mammor dör,
växer det sly överallt.

-Göran Tunström-

sist

 

 

 

 

Aprilskämt!?

ARBOGA, Arbogasåpan, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

April aprilApril, april – det blir en blogg idag också!!

Det går ju inte att låta bli – när aprilskämten duggar tätt. Här – dagens Arboga Tidning: 001 Historiskt maktskifte! Sossarna sköt sig själva i foten av maktbegär och girighet. Nu går Vänsterpartiet, Centern och OPA över till de borgerliga och 7 (!) partier ska styra Arboga kommuns väl och ve.
Ett aprilskämt? Inte alls! Verkar det som en ”mission impossible”? Inte då, det kan knappast bli värre.

002 Inne i tidningen har Rosenkvists svans inte längre lust att vara med på bild. Ingrid Nord-Silversten skyddar ansiktet och Pia Adamsson tittar bort. 003
Nu är det tydligen inte lika kul med media längre.

005 Agneta Bode (s) tänker lämna med värdighet – och Anders Röhfors (m) ser fram mot uppdraget som nytt kommunalråd i Arboga.  En ”spännande utmaning”.004 Och en utmaning lär det nog bli – att kunna ena höger och vänster till mittemellanbeslut. Men intentionerna verkar goda. Vänsterns Dan Karlsson Avdic deklarerade tidigt sin inställning till häxjakten som pågick mot sittande kommunalråd och bloggaren tycker det är att ta ansvar för sitt uppdrag som förtroendevald att tänka nytt och göra det bästa för Arboga även om det innebär att dela samvaro med högerspöket.

Nej, det här var inte några aprilskämt utan dagsens sanning! Men se ändå upp litegrann idag… 😉 Aprilskämt

HÄR hittar ni Bbl/AT med det senaste från cirkussåpan Arboga!

Bloggaren tänker lämna en personlig hälsning idag i bloggen. Till en person som hon är ganska säker på läser denna blogg. 015

En mycket fin person som förändrade bloggarens liv totalt för snart ett år sedan. Som ruskade om, väckte upp, sparkade igång och fick bloggaren att leva igen. 012 En underbar man som fick bloggaren att klistra upp den här dekalen på väggen trots att 2015 också var ett sorgens år då en älskad mor lämnade jordelivet. 016

TACK till dig! Du vet vem du är – förstås. Jag är dig evigt tacksam och du kommer för alltid att vara en del av mitt liv och ha en särskild plats i mitt hjärta. 

En gång sosse – alltid sosse- syndromet. En betraktelse över ett parti i förfall.

ARBOGA, Arbogasåpan, Lokalt, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Påskkärring stiliserad Skärtorsdagen är inne och påskkärringarna gör sig redo. Här hemma placeras påskpyntet ut för traditionell gemyt. 007

På tal om ordet traditionell och s k traditioner levererar bloggaren idag en liten betraktelse över ”En gång sosse – alltid sosse-syndromet” – och hur det kan förstöra och förgöra en liten kommuns styrning.

012 Som små kycklingar följer ”en-gång-sosse-alltid-sosse” Mamma Partiet i vått och torrt – på riksplanet som lokalt. År efter år efter år – oavsett vad som händer. Partipiskan viner. Man har lärt sig att lyda.

013 Oavsett stort missnöje mellan valen – med ramaskri bland insändarna – protesterande invånare (i det tysta förstås med näven knuten i fickan) – när valdagen är inne lägger man duktigt sin röst på PARTIET! På med skygglapparna när ljudet av Internationalen klingar falskt – till stor förundran för oss andra!

Hur blir det då när ett parti får regera en kommun i nästan hundra år?
Jo, det blir slentrian. Man tar styrandet för givet – blir maktfullkomlig och ansvarslös. Går ett steg för långt…eller flera… 005

003 Veckan i Arboga Tidning har varit skrämmande intressant att följa.  Idag ser tidningen ut så här: 002
Bloggaren är dock oerhört tacksam över att enmedlemspartiet OPA:s ledare inte finns på förstasidan för att uttala sig… OPA som är ett av de stödpartier som fått Socialdemokraterna att med nöd och näppe sitta kvar vid makten de senaste åren.

OPA som bildades för att värna om just omsorg om människor. I valet 2002 när OPA först ställde upp fick partiet 10 %(!) av rösterna! Se HÄR på P4 Västmanlands sida från 15 sept 2002.
OPA snodde då röster från bland andra Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Något som dessa partier såg till att ändra på senare – genom att ingå smutsig allians med OPA – en smutsighet ömsesidig. OPA – Omsorgspartiet som får röster fast Socialförvaltningen och äldreomsorgens personal går på knäna! Omsorg var ordet…
Med nöd och näppe sitter kvar, skrev bloggaren! För det börjar faktiskt bli lite ont om röster nu. Gammelsossarna må följa piskan men yngre människor har ofta det goda beteendet att tänka själva. 014 Ifrågasätta, bli arga, vilja se något annat. OCH förstår att partipolitik kan se väldigt annorlunda ut lokalt mot på riksplanet. D v s oppositionspartierna kan mycket väl ha just de förslag och planer som man vill för sin kommun trots att det inte är en idé från Socialdemokraterna. Inser att det går att välja olika färger på röstsedlarna vad gäller riks, landsting och kommun.

015 Då händer det att de som röstade sosse börjar bli riktigt förbannade när de ser sådant här: 004

Arvodesfusk, girighet, maktfullkomlighet, härskartekniker, smutskastning och ”avrättning” internt av de som inte passar in.

Påskkärring flyger iväg Kärringar i påsk anklagar 003 – och tar tillbaka.
Svärtar ner ett socialdemokratiskt parti som faktiskt var väldigt bra en gång här i stan.

Man undrar stilla vad de gamla stötarna tycker? Vore intressant att höra ett uttalande från P-O Nilsson. Men P-O är en klok man som förstår att hålla tand för tunga och reda upp problem internt och inte torgföra stridigheter i media.
Tre påskkärringar Mediakåt får stå för Rosenkvist och hennes kärringar i påsk – Adamsson och Träff, de som startade Arbogasåpan med att avrätta kommunalrådet Agneta Bode.

Kan man hoppas att detta blir en läxa för en-gång-sosse-alltid-sosse? Att se på innehållet i politiken – och då talar bloggaren både om politiska förslag och kompetensen hos de som står på valsedlarna!
Vad är det partiet vill – och är det verkligen trovärdigt att den namngivna personerna på röstsedeln har erfarenhet och kunskap att genomföra detsamma?
Blir det nyval – vilket man kan hoppas – kanske det blir skarpt läge tidigare än 2018.
Tänk själv! 016

 

Upp till kamp emot kvalen
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär
(Ur Internationalen)

Suss Bloggaren ska också ta kvasten idag! Men bloggaren är faktiskt en ganska snäll påskkärring. Hon gillar bara inte taskigt beteende och ojusta metoder!

Trevlig skärtorsdag och TÄNK SJÄLV!

006

 

 

DET ÄR NOG NU!!

ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Pressen, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

003 DET ÄR NOG NU!!

Måndag! 009

Tisdag! 010

Onsdag! 011

Dagens tidning ser ut så här: 004 och inuti… 005

008 Rosenkvist – Härskarteknikernas okrönta drottning! 007

För så här såg det ut för några år sedan: Kerstin Rosenkvist vuxenmobbad Arboga Tidnings rubrik var, citat: ” – Kerstin Rosenkvist känner sig vuxenmobbad.”
Citat ur artikeln: ”Alliansen kände ett stort svek när Centerpartiet valde att hoppa av sitt politiska samarbete efter valet. Centerledaren Kerstin Rosenkvist berättar ett år efteråt varför partiet bytte block. Hon beskriver metoder som härskartekniker som förekommit mot henne och andra partikamrater.”

Läs hela artikeln från 2011 HÄR i Bbl/AT!

Rosenkvist gav sig själv kredit för att ha dragit igång en utbildning i att upptäcka och motverka s k härskartekniker. Här är en bild från P4 Västmanland, tagen under utbildningen: Härskartekniker
P4 Västmanland skriver så här, citat:
”Vuxenmobbning och härskarteknik var orsaken till att Centerpartiet i Arboga lämnade den borgerliga alliansen för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, avslöjade partiets gruppledare i höstas. Åtta månader senare får politiker i kommunen en särskild utbildning om härskartekniker.
Med det här drog Kerstin Rosenkvist igång en debatt, i bland annat fullmäktige i Arboga. Och nu åtta månader senare hålls där en särskild utbildning om härskartekniker.”

Artikeln från P4 Västmanland hittar du HÄR!

SMocka Rosenkvist lyckades tydligen glömma den föreläsningen rätt snabbt. Eller var det inte så att hon själv var en mästare i ämnet?
Bloggaren själv har blivit totalt utfryst av Rosenkvist utan anledning. Plötsligt efter många år som vän och granne hälsade hon inte, tittade bort när bloggaren kom och när bloggaren självklart frågade vad som hänt – verkade fullständigt oförstående.
Hela registret av härskartekniker. Härskar

Bloggaren kan självklart göra fel och misstag så när en god vän plötsligt så markant visar sin avsky mot en så vill bloggaren gärna veta vad hon gjort. Det berättade aldrig Rosenkvist.
Sådana vänner kan bloggaren vara utan!

DET ÄR NOG NU!!

Det är dags att lämna sandlådan! Sandlåda
Det finns viktigare saker i en kommun än att maktgalna företrädare snor åt sig pengar, mobbar ut de som inte passar för tillfället och kastar skit i pressen i denna pinsamma Arbogasåpa – MYCKET VIKTIGARE SAKER!!

OCH NEJ – VI VILL INTE SE ENMEDLEMSPARTIET OPA:s ALMSKOUG UTTALA SIG I MORGONDAGENS TIDNING!!

DET ÄR NOG NU!!

006 Den här mannen och oppositionen skulle förmodligen göra jobbet mycket, mycket bättre och antagligen få till ett Arboga som är betydligt mer gillat av de flesta!
Ett Arboga som även ”ledbandssossar” skulle kunna tänka sig att rösta på. Det är nämligen skillnad på rikspolitik och det lokala!
Anders Röhfors (M) bidar nog sin tid och svarar klokt och förnuftigt när tidningen vill få honom att delta i Arbogasåpan: ”- Inga kommentarer.”

Bbl/AT hittar du HÄR!

DET ÄR NOG NU!!

012

 

Arbogasåpan fortsätter…

ARBOGA, Dråplig historia!!, Lokalt, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Pressen, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Såpa flaskaArbogas egen såpa fortsätter förstås…
Vem trodde något annat… Agneta Bode Bild BblAT

Nu har det ”avrättats” men bödlarna har avrättat förr, om man säger så. Även vice versa om ni förstår hur bloggaren menar… Avrättad Bloggaren känner till avrättargänget och ”den avrättade” och är inte alls förvånad. Hon har själv blivit utsatt.
Märkligt tillvägagångssätt bland vuxna personer – vuxna som dessutom är satta att styra en kommuns väl och ve!

Och det fortsätter, som sagt… Dagens Arboga Tidning: Den som är utan skuld... Dan Karlsson (v) på första sidan och bloggaren får plötsligt upp detta i skallen: – Den som är utan skuld kastar första stenen…

Inne i tidningen blir det värre… Hypocrites Klart som f-n dom har fullt förtroende för Bode! Dom är ju med i sammansvärjningarna!
Vilket är nu ordet som bloggaren söker…. På engelska heter det ”hypocrites”… Jo, nu kom hon på det: ”- Hycklare!!”

Korthuset rasar Korthuset börjar rasa… Bloggaren skulle kunna berätta mycket om alla inblandade. Om vad de sammansvurna haft att säga om varandra i sin fina, lilla konstellation… Bakom ryggen förstås! Fulspel är det som gäller för gänget!
Och om vad som gjorts och just ”avrättats” förr – internt så att säga. Men hon avstår. Det kommer nog fram i denna såpa så småningom ändå… Såpa

Men det gäller att ha koll på varandra nu – bland de sammansvurna!
– Vem sa vad? – Vilket parti tillhör du? Nu ja,  men hur var det tidigare!?
– Och hur får vi till det i fortsättningen med enmedlemspartiet OPA med ledaren på hög post? – Dags att konvertera för Almskoug också?
– Hur får vi tag i fler som kan ta plats i fullmäktige?? Kompetens och erfarenhet är inte nödvändigt – skrapa fram några bara!!

Kasta sten Nu kastas det stenar minsann bland kommunens styrande! Men hur går det då med glashuset!? Sten i glashus Tänkte inte på det… För vem tänker klart och redigt när det gäller att rädda sitt eget skinn! Mycket makt och pengar står på spel…

En positiv sak har detta dock fört med sig. Ett uppsving för den hårt drabbade lokaltidningen Bärgslagsbladet/Arboga Tidning som fått ett lyft efter sitt scoop i helgen. Den enes död – den andres bröd! Bröd
Och se där – till och med bloggaren som gjorde slut med tidningen förra sommaren länkar till bladet – klicka HÄR för att läsa om Arbogasåpan! Korthus rasar tecknat

Kasta sten i glashus bild

 

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.