Drug preguntas

Minnessaker från när och fjärran.

Kultur, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Är du en sådan som köper souvenirer? Som har hyllor och lådor fulla med minnessaker?
Bloggaren är en sådan! :-)
Så här ser chiffonjén ut: 012
Bland arvegods står också fyra lergökar. Minnen från lergökastan – Ängelholm och alla somrar i nordvästra Skåne! Ängelholm är känd för sina lergökar och har till och med en lergöksorkester! Lergöksorkestern
Om den orkestern kan du läsa HÄR!

Till höger på bilden skymtar ett kranium – det här: 008
Ett minne från en svamppromenad sydöst om Arboga. I snåren i skogen hittades detta kranium, kanske av en hjort. Vi tog hem det och rengjorde det ordentligt. Det kändes rätt att bevara det och inte låta det ligga kvar där i skogen.

006 En flöjt!
Flöjten är köpt utanför Mexiko City 1980. 010 En fattig tiggare sålde flöjten för några få pesos utanför ingången till den historiska staden Teotihuacán – nordost om Mexiko City. Pyramiden i Mexico city
En fantastisk plats. Läs mera om den HÄR!

Mexiko är fantastiskt över huvud taget. Vår bröllopsresa dit blev mer av en studieresa än semester men det var precis vad vi önskat oss.
Vi flög sedan vidare från Mexiko City till Yucatánhalvön i ett lågtflygande plan. På denna halvö besökte vi Chichén Itza, också en historisk stad med pyramider. Chichen Itza Merida
Mexikos flagga ser ut så här: Mexikos flagga Naturligtvis köpte vi en av de många fina, handvävda mattor som såldes lite överallt. Den ”souveniren” var lite svår att få med hem men pryder nu väggen här hemma! :-) Mexikos flagga i en matta Den vävda symbolen är den som återfinns i Mexikos flagga: Mexikos örn
Så här läser jag på nätet, citatMexikos flagga
”Efter frigörelsen från Spanien införde Mexiko den flagga som alltjämt används. Flaggan kallas ”De tre garantiernas flagga” och tillkom under frihetskriget.
Den gröna färgen symboliserar oberoende, den vita för den rena religionen och den röda symboliserar de mexikanska delstaternas enighet.
Riksvapnets utformning har med legenden om bosättningen i Tenochitilàn, Aztekernas huvudstad och den nuvarande att göra.
Traditionen berättar att solguden befallt Aztekerna att bygga en stad, när de funnit en ö i en insjö, där kaktusar växer. I riksvapnet ser man en örn som slagit sig ner på en kaktus med en orm i näbben, en symbol för den plats som valdes.”

Så visst är det roligt och lärorikt med souvenirer! 006 Till höger om flöjten syns en liten kopparkittel. Var den kommer ifrån får du veta imorgon!

Vi ses! Resväska

 

 

Take it easy!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Isigt idag så TAKE IT EASY!
Minus 3 imorse och glashalt ute! Isigt – så ta det easy, det vill säga – lugnt!

Själv tar bloggaren det väldigt lugnt idag. Blogg blir det mer av i morgon. Till dess – en skön paus.

Det finns inget mysigare än att vila efter maten med en varm katt intill sig!

IMG_4434
Felix! Som betyder lycka!

Det här som hittades på Facebook delas idag! Take it easy med cheese, kanske! För ”Sweet dreams are made of cheese” enligt bilden! :-D

Sweet dreams are made of cheese

Ses i morgon – då kanske det blir några bilder från solskenet igår! :-)

Some die young…

Allmänt, Lokalt, Minnesord, Personligt!, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

AnnaMaria - Kopia Idag äger något ofattbart rum.

Det hålls begravningsgudstjänst för finaste Anna Maria Moström i Kung Karls kyrka, Kungsör. Kung Karls Kyrka Kungsör

Anna Maria – i våra tankar och minnen fortfarande så levande. Hennes liv avslutades genom en trafikolycka i New York. Anna Maria blev bara 29 år. Hand med ängel

Ljus i handenAnnaMaria minnesstund 21 nov 2014           Foto från Anna Marias FacebooksidaLjus och ängel

Vit duva

 En stilla bön. En tyst minut. En ceremoni för Anna Maria.

”Some die young”...sjunger Laleh och ni kan lyssna på den melodin HÄR.

Some die young LalehFör Anna Maria!

Ljushjärta för AnnaMaria

Fars dag i pappas kvarter.

ARBOGA, Dagens predikan, Historia, Lokalt, Minnesord, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

FarsdagstårtaFars dag idag. När jag vandrar till barndomshemmet där mamma väntar men där pappa inte längre finns – så känner jag igen alla husen och alla människorna – från förr…

030 Villorna på Borgaregatan i Arboga. Jag kan räkna upp dom allesammans de som bodde där – Flickorna Thuresdotter efter pappa Thure Andersson - Guggu, Agneta, Gudrun och Gerd hette döttrarna som bodde under en av mina pilar.

”Bull-Gunnar” Andersson med familj, vår ena grannfamilj – Danielssons, och på höger sida Håkan Hallin med föräldrar. Sen familjen Hellkvist där mannen körde taxi och hade en jättefin gammal taxibil parkerad på gatan.

”Änkan” minns jag faktiskt inte vad hon hette – kunde inte namnet ens som liten. Minns bara att hon en gång gjorde min bästa lekkamrat väldigt ledsen när hon talade om för grannbarnen att Gittan inte bodde hos sina ”riktiga föräldrar”… :-(

Sen kommer Gladers, familjen Gustavsson och därefter Petterssons som hade fyra barn varav de två sista var tvillingar.
Idag finns mamma och Gladers kvar – alla andra är borta eller har flyttat.

023 Mitt emot vårt hus bodde familjen Svanström – mamma Brita, pappa Folke och döttrarna Viveca och Ulla. Tjejerna var så snygga och vi småflickor såg upp till dom. Ibland tog Ulla med mig på en cykeltur på stan – jag satt på hennes pakethållare. Mäktigt för en småunge!
Nästan hus innehades av familjen StenbackaElle, Eleonor, lekte jag med ibland.

En sidogata till Borgaregatan är Belitzgatan. Via Google ser jag att en Salomon Sigfrid Belitz levde i Arboga på 1700-talet och har alltså hyllats med ett gatunamn. 032
Längst bort på gatan som fortfarande är Borgaregatan ses huset där polisen Forslöw bodde, en mycket respektingivande konstapel! Därefter bodde familjen Larsson.
Belitzgatan 1A bodde familjen Rytte. En av sönerna, Peter Rytte, skjutsade mig hem på sin motorcykel en gång. I 3A bodde Gunilla Sköld med sin mamma och i radhuset efter, 3D, bodde min lärarinna i småskolan, Alice Hedlund, en sträng lärare av den gamla stammen med särskilda favoriter…

031 Belitzgatan åt andra hållet. Till höger bodde Holger Hudd med fru och sonen Kenneth – i huset efter, Leni med sina föräldrar.
Det röda huset till vänster var konsumbutik när jag var liten.

Här är huset som hade både särskild mjölkaffär och specerihandel.  038 Nu är vi på Kungsörsvägen.
När jag var två år, skulle fylla tre i september, gick jag själv och handlade mjölk i en 1-liters mjölkflaska. Mamma var hemma med min nyfödda lillebror och skickade med mig en liten portmonnä med pengar och en lapp på vad jag skulle handla. Lappen lämnade jag till tanten i mjölkaffären för jag kunde ju inte läsa.
Ibland var jag rädd för Kalle Nyselius, som bodde med familjen mitt emot. Han kunde sitta utanför affären ibland.

039 Kungsörsvägen har också radhus och i 8C bodde min bästa vän och skolkamrat Cecilia Olsson med mamma Karin och pappa P-O samt systern Kerstin.
Intill bodde Kickan Hambn med sin mamma Stina. Tant Ka kom ibland och hälsade på. Mitt emot ligger huset där familjen Sjökvist bodde – Ing-Britt var ett år yngre än Cecilia och mig.

Huset till vänster fanns inte när jag var liten. 041 Där låg istället Arboga BB där jag föddes. Så småningom blev det sjukhem och jag sommarjobbade där som 16-,17- och 18-åring. Jag städade ihop med Margit och Inga – två underbara äldre kvinnor som lärde mig mycket.
Efter huset skymtar Gäddgårdsskolan där jag gick i 9 år.

Rakt över ån, mitt emot sjukhemmet och skolan låg AB Arboga Maskiner, bäst i världen på borrmaskiner. 042 Där jobbade min pappa Göte som verkstadschef och han hade sitt kontor i det gula huset utmed gatan.

Kempes kiosk låg långt där borta där den vänstra pilen visar. 044 På andra sidan Arbogaån låg de gamla hamnmagasinen som sedan revs. Intill hamnmagasinen kom ambulerande tivolin ett par gånger om året. Dit kom bland andra Kronvalls Tivoli och dödsföraktande män åkte motorcykel på lina! MC på lina

Kronvalls tivoli pollett

Det var tider det – ihågkomna på en promenad i pappas kvarter så här på fars dag…

Pappa, ja – Mamma Pappa och jag som baby – min pappa Göte! 060

Hjärta med PAPPA Älskad far när jag var liten
och när jag blev vuxen. Göte och jag 23 nov 2010 i Eskilstuna

Grattis på Fars dag Hur gärna jag skulle ha velat säga GRATTIS på Fars Dag om jag bara hade kunnat…

Men flaggan är hissad – 007 – och hans grav är besökt. 003
Ett hjärta, ett ljus 005 och vita rosor till älskade pappa…

Glöm inte pappa idag – din egen pappa! Är han i livet – hälsa på honom! Ring honom!
Är han borta – stanna upp en stund och minns. Nu är dagens predikan slut…

Vit ros på pappas grav

 

 

 

 

Spökande katter?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Spökkatter Bloggarens familj har tre katter – ja, i alla fall två… En av de tre har blivit mer eller mindre en spökkatt – Curry! Han finns men han syns inte…

Han har rymt någonstans och kommer bara in om nätterna och äter!! Vi ser honom inte men hans favoritmat är borta och det är mat som de andra två katterna ratar.

Mycket märkligt beteende som familjen måste ta itu med på något sätt. Det känns väldigt märkligt att ha en katt som aldrig syns!
Tips mottages gärna – om hur man kan tänkas lösa det här problemet!

I morse såg det ut så här i ett av sovrummen! 001 Vem har ställt en tavla på sängen?? Och varför??

Så här ser tavlan ut: 003 En katt med en mus av ovanligare slag än de som katter normalt brukar fånga.

Spökande katt Är det spökkatten Curry som vill ge oss en liten vink? ”- Ni måste bry er mer om era katter än om datorer, paddor och smartphones!!”

Eller är han oskyldig? Curry blundar Här vid ett av de tillfällen då han gjorde sig synlig…

Spöke Eller kan det vara verkliga spökkatter!? Spökkatt Vi har två att välja på… Sippan Sippan som blev 18 år och dog 1994…
Eller HasseHASSE – som blev 12 och som avled 2006…

Kanske är det bara så att det gått hett till under natten när de här två kommer ihop! Wilma ger Felix en "rak höger"...Inte snällt mot så snäll kusin Wilma och Felix är inte de bästa vänner… Men skyll inte på Felix – det är den här galenpannan som ställer till mest förtret! Wilma kör poledance Här kör Wilma sin poledance! :-D

Ja ja, vad ska bloggaren tro? Är det spökande katter med dolda budskap eller helt enkelt nattbus av högst levande kattdjur!? Vi lär nog aldrig få svar – eller vem vet… Ghostcat

Fundera hellre på vad ni ska ge kära far imorgon! Fars dag Var glada om ni har en pappa kvar i livet att fira! I morgon är det alltså Fars Dag – vi ses igen då!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.