Sin egen lyckas smed.

Jobb, Känslor, Livet, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Relationer, Stress och utbrändhet, VIKTIGT! Kommentera!

Sin egen lyckas smed!

 Vet du att du kan bli din egen lyckas smed!?
Eller är du en sådan som fastnat i ekorrhjulet!?   Som kanske gett upp inför en hopplös partner – eller som inte ens orkar säga ifrån längre till exet som hänger som en kätting runt foten på dig!?

 Som intar en passiv roll och skyller på andra!? På chefen, på taskiga arbetskamrater, på alla utom dig själv?
Du kanske skyller på att du inte orkar göra något åt din situation!? Du finner dig i läget!? – Vad kan jag göra??
Lite Stockholmssyndrom över det hela! D v s – ”det är bättre att förlika sig med allt det hemska för det kanske blir ännu värre om jag kämpar emot och försöker ta mig ur…”

FEL FEL FEL!!! 

Du har din bok – ditt liv! Lev det!! Innan det är försent!!

Välj ditt eget liv!

Låt igen annan styra det!

Det gäller ALLT! Ditt jobb, din fritid, din partner, dina ex, dina vänner och dina mindre bra vänner!

Det låter enkelt när det skrivs men kan vara NOG så svårt att få till i verkligheten. Att våga bryta upp! Att våga säga emot! Att våga ta ett nytt steg i livet! Att ta det där klivet rätt ut i det okända efter kanske många år och inte riktigt veta vad som kommer att hända. Hur kommer det att gå? Korkade tankar som ”man vet vad man har men inte vad man får”! Klarar jag detta??
SJÄLVKLART! VÅGA – VINN!!

Du har ett liv – se till att ta det tillvara! Medan tid är… Äg ditt eget liv!
Så att ingen annan äger dig!

Har du ett jobb som suger musten ur dig och kollapsen är nära – BRYT UPP! GÅ DÄRIFRÅN! 

Samma sak gäller ett förhållande som suger – eller en expartner som vägrar lämna dig ifred! SÄG IFRÅN! ÄG DITT LIV!!

På nätet hittar bloggaren några enkla, allmänna råd:

  1. Städa upp på skrivbordet Ett skrivbord med ordning och reda signalerar kontroll och bidrar till att förebygga stress.
  2. Ta till orda på jobbet Stig fram och ta ordet ibland om du vill signalera styrka och kontroll på ditt jobb. Se till att välja ämnen, som du verkligen brinner för.
  3. Fokusera på det du kan styra
    Ta fem minuter för att tänka på vad du ska göra nästa lediga dag, om du håller på att drunkna i jobb. När du fokuserar på något du själv kan bestämma, ökar det din känsla av styrka och kontroll.
  4. Ta initiativet socialt Låter du alltid vännerna bestämma tid och plats, när ni ska ses, se då till att själv komma ut på banan. Genom att ta initiativet känner du dig i kontroll, och samtidigt ser du till att ni gör något som du gillar, vilket gör dig glad.
  5. Visa initiativförmåga i din relation Att känna styrka i en parrelation ökar lyckokänslan. Du ska inte bestämma allt, men se till att det ibland är du som bestämmer vad ni ska göra och vart ni ska.
  6. Ta ansvar för en olycklig relation
    Om du inte är lycklig i din parrelation, sluta omyndigförklara dig själv genom att skylla på din partner. Fokusera i stället på vad du själv kan göra för att få ordning på relationen.
  7. Du har alltid ett val i livet:

Bryt upp! Gå iväg – mot lycka i ditt liv! Det är du värd! Du är värd att känna lycka! Du är värd att alltid ha ett lyckligt liv!

Lägg inte mer tid på ett jobb som slukar all din energi och som får dig att må dåligt!
Säg HEJ-DÅ till människor som bara ställer till problem i ditt liv och som äter dig inifrån! Bestäm dig för: NU ÄR DET SLUT! – Nu bryter jag upp och går min väg mot ny lycka och harmoni!

Du kan bli din egen lyckas smed! Slå till nu! Och smid medan järnet är varmt!

Lycka! Vad är det?? Så här definierar Deepak Chopra ordet:

Lycka är ingenting som man finner i pengar, hur man bor eller vilket välstånd man befinner sig i. Detta är något man finner i sig själv, genom att vara nöjd över den man är.

Lite hemmabilder också! Visdomsorden idag 25 april 2018 passar väl bra till bloggen!

”Jorden är rund. Den plats som kan synas vara slutet kan också vara början!”

Rosen från Gräsnäs! Den fina porslinsblomman med blomklasar hela vägen! Och mammas hibiskus som idag har 14 knoppar på väg att slå ut!

Gör som bloggaren – ta kommando över ditt eget liv! Låt ingen annan styra dig. Livet är kort – du har rätt att vara lycklig! VÄLJ LYCKA!  Bloggaren valde – vågade välja och fann ny lycka.

Och, till sist – var rädda om er! Var rädda om varandra också! KRAMAR till er därute – och, med risken att bli tjatig, den varmaste kramen och den längsta kyssen går till ÄLSKLING!  Lova att vara rädd om dig!!

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.