Årets Solglimt och Årets Istapp 2011 – Nyårsafton!

Lokalt, Solglimtar och Istappar, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Nyårsafton är inne! Nu kommer bloggen att avslöja vem som får Årets Solglimt resp. Årets Istapp 2011!

Vi börjar med det trista – den eller de som förtjänar en riktigt frostig istapp!
Årets Istapp 2011 går till SMYGRASISM PÅ FACEBOOK! 
Facebook står följande om rättigheter och skyldigheter som medlem, citat:

”Vi respekterar andras rättigheter och vi väntar oss detsamma av dig.

Skydda andras rättigheter. Vi respekterar andras rättigheter och vi väntar oss detsamma av dig. – Du får inte publicera innehåll eller utföra någon handling på Facebook som gör intrång på eller kränker någon annans rättigheter eller på annat sätt bryta mot lagen.

Vi kan ta bort innehåll och uppgifter som du publicerar på Facebook om vi uppfattar att de strider mot villkoren i den här redogörelsen.”

Trots dessa villkor ligger smygrasismen och bubblar under ytan på Facebook nu och då. Ett till synes harmlöst uttalande från någon på Facebook kan få ”vänner” att kränka och hota. Det handlar om hotelser mot människor med annan hudfärg eller religion och är fullständigt oacceptabelt!

Jag önskar att alla skaffar sig lite bättre vett innanför pannbenet och inte låter sin rädsla och sina aggressioner gå ut över andra! Dessutom bör den som lägger ut ett meddelande som ”tolkas fel” av vissa personer – tar bort inlägget!

Tips om den här sidan på Facebook: Klicka HÄR för att komma till gruppen ”Vi som tar ställning mot smygrasism!” Det är en av flera grupper som tar ställning!

 

Sen till något mycket roligare – Årets Solglimt!

Årets Solglimt 2011 går till

Kattvännerna i Köping gör ett fantastiskt jobb ideellt med väldigt små medel. Deras största och viktigaste insatser ligger på det personliga planet där pengar inte kan mätas. Så många katter som farit illa och som fått sin räddning genom Kattvännerna i Köping!

Symbolen för detta under 2011 får bli katten Gunnar! Gunnar, en hemlös katt som farit mycket illa, kom till Kattvännerna måndagen den 24 januari efter ett tips från en kvinna och hennes barn.

Den omsorg, omvårdnad och kärlek han sen fått via Kattvännerna i Köping är omöjligt att beskriva! Idag, nästan ett år senare, är Gunnar en välmående, trygg och lycklig kisse.

All heder åt denna fantastiska förening! Bloggaren kommer att sätta in en symbolisk summa till Kattvännerna och du kan göra samma sak om du vill. Gå in HÄR för att komma till Kattvännerna i Köpings hemsida.
Du kan bli medlem, du kan bli fadder och du kan sätta in valfri summa till verksamheten på följande plusgirokonto: 391548-5 

Kattvännerna i Köping tillhör Djurskyddet Sverige och via Djurskyddet Sveriges hemsida kan du också stödja men även hitta föreningar på andra orter.   Klicka HÄR för att komma till riksföreningen Djurskyddet Sverige, som är Sveriges största djurskyddsorganisation.

Hjälp till så att fler får det lika gott som katten Gunnar!

Bort med rasism och mörka tankar! Fram för det ljusa, varma och fina! Lev och låt leva! Behandla som du själv vill bli behandlad.

Tack för i år. Vi ses igen 2012!

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.