Årets sista dag – summering + Årets Istapp resp Årets Solglimt

ARBOGA, Personligt!, Solglimtar och Istappar, Sverige & Världen Kommentera!

Så var då årets sista dag inne och det kan vara dags för en summering av dagarna som gått. Vissa blev goda, andra mindre bra. Viktigt är att inte låta vågskålen tynga ner åt den negativa sidan.

För bloggarens egen del var 2012 det året jag förlorade en av mina allra bästa vänner. Aldrig mer ska jag somna i mitt rum där på Björkbacken och vakna av Brittas pyssel med frukost nere i köket. Jag känner stor sorg över detta men också glädje över att ha fått uppleva en så fin vänskap.

Sorg känner jag också över hur mycket ondska det finns i samband med död. Girighet och samvetslöshet när någon dyrkar Mammon. Det är handlingar som känns ofattbara när det handlar om sorg och saknad efter en älskad människa.

På plussidan 2012 är vännerna jag ändå hade kvar och familjen! Att fortfarande ha sina kära föräldrar i livet och kunna prata med dom om allting varje dag.

De älskade barnen – som betyder allt – och lyckan över att det går bra för dom.

Katterna förstås – dessa glädjespridande fyrbentingar!

Glädjen över att ha mat för dagen, tak över huvudet – ett hem att kalla sitt eget.

Dags för årets händelser – de dåliga och de bra – i min hemstad Arboga.

 Årets Istapp 2012 går till de inskränkta, samvetslösa människor som såg till att åter göra Arboga till en nyhet i dålig bemärkelse. De människor som trakasserade invandrare och förstörde flyktingförläggningen i Arboga. BU och en riktigt kylig istapp till er!

Årets Solglimt går till alla Arbogabor som opponerade sig mot främlingsfientlighet! Till Jennie, Therése och alla andra som tvärtom engagerar sig hårt för flyktingarna på förläggningen vid gamla Nalles!
Och till den invandrarkvinna som på knagglig svenska ringde upp mig och tackade för, som hon tyckte, mitt mod att protestera mot hatbrott i lokaltidningen.

Låt lilla fina Arboga bli en öppen, varm stad igen där alla är välkomna!

Sylvester firas med skumpa! Grattis!

Ha en fin nyårsafton – summera rätt så att vågskålen med det goda tynger över! Gläds åt ett nytt, fräscht år att älska och göra gott för!

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.