Mor är rar – far åt helvete!

Brott och straff, Dagens predikan, Lokalt, Nyheter, Psykologiskt, Resor, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

En passande predikan denna söndag! Evil stepmother
Rubriken är ett skämt som levt kvar sen barn skulle lära sig läsa med ”Mor är rar”.villduläsa

Mor igen Mor är rar – så fick barn lära sig att läsa och skriva förr i världen. Far ror – och gärna iväg, fast barnen tyckte ändå att han var rar. Kanske just för att han rodde iväg… Far ro! Iväg

Men så är det ju inte alls! Mor är inte alls rar – egentligen! Och inte ens mormor kan sälla sig till de trevligas skara! Mormor är inte heller rar enligt DN debatt Nej, det vilar något ondskefullt bakom det där leendet och stickorna i famnen!
För alla har väl hört talas om elaka styvmödrar i sagornas värld!! Styvmor 2 Illvilliga människor av kvinnosläkte som inte alls vill väl – utan hellre skada sina barn – styvbarn eller inte! Styvmor

Ja, just så är det! Det berättar Elisabeth ArboreliusDN Debatt idag. Arborelius är präst men lägger för säkerhets skull till titlar som teologie doktor, docent i psykologi, leg. psykoterapeut, författare och Hjärnkollambassadör. DN3
Gud, bevare mig…

DN2 ”Sluta låtsas att mödrars övergrepp inte finns” – uppmanar Arborelius.

Sen drar hon upp enskilda fall där kvinnor misshandlat och dödat sina barn och förklarar att det är ”toppen på isberget”.

Citat ur debattartikeln: ”Så länge vi avskärmar oss från företeelsen att mödrar avsiktligt kan vilja sitt barn illa kan vi inte hjälpa barn och vuxna med dylika mycket svåra erfarenheter”.

Vem avskärmar sig!? Varför skriva en sådan här artikel?
”Alla” vet att mäns våld är fullständigt dominerande och det oavsett om det gäller barn, kvinnor, andra män, djur o.s.v. Och oavsett örfilar, misshandel med tillhygge, våldtäkter och död.
Artikeln är ännu en i ledet att försvara mäns ”utsatthet” som förövare. Det finns alltid någon kvinna att dra upp i sammanhanget. – 1958 var det en kvinna som mördade alla sina barn! och – 1989 kunde jag läsa om en kvinna som systematiskt misshandlat sin man! – typ!
ORKA!!

Läser man hela artikeln förstår man att Arborelius fortfarande håller på att läka sig själv. Hon har upplevt ”en stark känsla av att min mamma ville mig illa” genom hela barndomen och upp i vuxen ålder.
Det känns smärtsamt och hemskt men är något för Arborelius att själv bearbeta.
Varför känner hon så? Hur var mammans situation? Var fanns pappan?  O s v – precis som förmodligen alla bär med sig händelser från barndomen som kan behöva tas itu med.

Mor är inte alltid rar men far är sannerligen inget att komma stickande med som föredöme! Far slår Far slår.

Debattartikeln på DNs nätsida hittar du HÄR!

Mor hjärta

Den rasande bloggen och dagens predikan måste få ett lite vänligare slut. Fast den här stripen ur dagens DN vill bloggaren ta in också innan ilskan lägger sig.
Med glimten i ögat förstås! 😀 009 ”Jag skulle bara vilja avbeställa en familjerådgivningstid som jag och min man har hos er imorrn”, säger kvinnan med blodig kniv i handen.

Vidare i DN idag! 006 Little Jinder som säger ”Varför kan inte jag få vara fucking gullig”. 007 Läs HÄR!

Yohio! DN1 HÄR!

En strip till då – Tuula! 008 – innan vi går över till något mycket snällare. Utflykter!

Till älskade mödrar (!) 012 Karin Linde som blev nästan 100 år. 015 Hon vilar vackert på den gamla kyrkogården invid Mälarens strand i Strängnäs.
Strängnäs! 017

004 Utflykt har också gjorts till Skansen i Stockholm005

Där koncentrerade sig bloggaren på följande djur! 😀 Varg på Skansen VARG!

Och LO! 001

014 Ha nu en riktigt skön söndag! Vräk ur dig ilska och frustrationer så mår du så mycket bättre sen! Fast helst för dig själv och utan att banka ner någon annan. Skriva är en bra form som rekommenderas! Kram på er!

Mamma
Bloggaren är mamma – en rar mor! Så det så!! 😀

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.