Jobba jobba jobba!!

Arbete och rättvisa, BÖCKER jag läst, Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Kultur, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

017 Igår handlade DN bland annat om jobb. Och hur lite som hänt vad gäller jämställdhet mellan yrken. D v s traditionellt kvinnliga respektive manliga jobb fortsätter att vara så.  031

020 I stort sett bara kvinnor som blir socionomer och it-utbildningar domineras av män, skriver DN. ”Trots att alliansregeringen satsade 47 miljoner kronor för att öka jämställdheten.”
Den nya regeringen tillsätter nu en expertgrupp för att bryta trenden. 019

Och tänk så viktigt det allra första jobbet är! 023 I DN Söndag, sidorna 32-33 kan du få veta vilken minister som intervjuade Rod Stewart som reporter på Veckorevyn, vem som röjde sly i Ådalen och vem som jobbade som Hacke Hackspett på Liseberg! Bland annat!! 😀 022
Statsråden berättar om hur viktigt det är med första jobbet. Hur man känner sig vuxen, får ansvar och hur värdefull den nya gemenskapen med äldre vuxna som inte är ens föräldrar är.

Sen ska man se till att inte jobba FÖR mycket. Inte vara FÖR ansvarsfull och nitisk och inte älska sitt jobb FÖR mycket. Då kan det gå som för bloggaren som blev sjuk på kuppen.

Idag BETALAR bloggaren för att få gemenskapen med arbetskamrater och känna sig nyttig (!) – i ett ideellt arbete en dag i veckan… Susanne på Röda Korset 26 jan 2015

Alla kan behöva ett stöd i livet. Bloggaren köpte det här bokstödet här om dagen! 🙂 Gissa vem författaren är….
Svaret finns under bilden.

021

 

Fredrika Bremer – förstås… 😉

Bokstöd av Fredrika Bremer eller någon annan författare finns att beställa HÄR Glansholms Bokhandel & Antikvariat. Det finns 32 att välja mellan!

Nu är det dags att jobba, jobba, jobba!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.