Känner du William Banting?

Brott och straff, Film, Hälsa, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Kommentera!

Känner du till den här karln? Du kanske känner dig lite grann som honom i alla fall? Fet och uppblåst?
Bloggaren kände vare sig det ena eller det andra! Hon förstod inte vem Mr William Banting var förrän hon läst en artikel om honom i DN nyligen!

Om det här! Hur den fete William la om kosten – BANTADE (Banting!!) – och gick ner en massa kilon i vikt på ett litet kick!
Bloggaren hade aldrig tänkt på var ordet ”banta” kommer ifrån förrän Dagens Nyheter alltså klargjorde begreppen! Så här kan man läsa ur artikeln:
”William Banting hade problem med sin övervikt. För att få bukt med det han upplevde som ett hinder i livet, tillfrågade han en läkare vad han kunde göra åt saken.
Läkaren gav honom råd om speciell kosthållning, och Banting gav år 1863 ut en broschyr där han beskrev vad han åt – och inte åt – för att gå ned i vikt.
Kött, grönsaker och frukt var några av livsmedlen som stod på Bantings meny. Öl, mjölk, smör och socker höll han sig borta från.”

Om William Banting skriver Wikipedia så här, citat:

William Banting, född 1796, död 16 mars 1878, var en begravningsentreprenör känd för att ha gått ner kraftigt i vikt efter att ha lagt om sin diet till socker- och stärkelsefattig kost. Banting hade genom åren dragit på sig en kraftig övervikt, som lett till problem med leder i knän och problem med att gå på toaletten. Han hade frågat flera olika läkare om råd utan någon framgång. Då han blev så fet att han fick problem med hörseln (fett tryckte mot innerörat) gick han till läkaren William Harvey, som föreslog en drastisk kostförändring.

Harvey ordinerade en diet bestående av ganska stora mängder proteinrik föda, såsom kött och fisk. Han minskade kraftigt på intaget av kolhydratrika matvaror, såsom öl, bröd, socker och potatis. Till sin stora förvåning tappade Banting snabbt åtskilliga kilo. 1863 meddelade han allmänheten om sina framsteg i broschyren Letter on Corpulence Addressed to the Public, där han beskrev hur han under loppet av ett år (från augusti 1862 till augusti 1863) lyckades gå ner i vikt från 92 till 71 kg.”

Sen dess har det följt en massa olika dieter – mer eller mindre lyckade sådana. Bloggaren tänker på vad dottern brukar säga:” – Det är enkelt! Stoppa inte i dig mer än du sedan kan göra dig av med! Lätt!”

För visst är det så! Ät det kroppen behöver för att fungera.
Låt bli resten! 
För resterna gör du inte av med utan de tenderar att hamna runt mage och höfter…

Bloggaren har provat på en metod som fungerar alldeles utmärkt! Den här: När man har lärt sig Viktväktarnas väldigt enkla idé – ät vad du vill men fördelat på ett lite annorlunda vis än du kanske ätit tidigare – så är det bara helt rätt!

D.v.s. – älskar du gräddsås så kan du faktiskt unna dig en klick om du fördelar ut resten av det du äter på grönsaker, magert kött o.s.v.
Och bloggaren gick också ner 28 kg på 4 månader när det begav sig. Och det var lätt!

Här är några andra vinnare!
För unga som för de äldre!
För barn och för män! Det är inte bara roligt att komma i smalare kläder, köpa nytt och känna sig fräsch – det handlar om att må bra också! En tung kropp sliter på höfter och knän.

Bloggaren minns hur fantastiskt det var att kunna springa och springa fort när man blivit av med alla de där 28 kilona!

Klicka HÄR för att komma till Viktväktarna!

 Annat intressant som bloggaren hittade i DN var vad Michelle Obama just sett för film på bio! Den här: ”Black Panther”.

Så här skriver DN, citat:
”Michelle Obama, expresidenten Barack Obamas fru och USA:s före detta första dam, twittrar inte överdrivet ofta. Och när hon väl gör det handlar det oftast om maken. Därför är hennes senaste tweet, om Marvels superhjältesuccé ”Black panther”, ett avsteg från det normala.”

Michelle Obama
Congrats to the entire team! Because of you, young people will finally see superheroes that look like them on the big screen. I loved this movie and I know it will inspire people of all backgrounds to dig deep and find the courage to be heroes of their own stories.”
Vidare i DN: ”Black panther”, som haft premiär under den gångna veckan, skiljer sig från Marvels tidigare superhjältefilmer i det att den övervägande majoriteten av skådespelarna är svarta, något som också återspeglas i filmens handling.
”Den som längtat efter att se Martin Luther King och Malcolm X göra upp med nävarna har en högtidsstund framför sig”, skrev DN:s Fredrik Strage i sin recension.
Filmen gick rakt in på en förstaplats på den svenska biotoppen och gjorde succé även på den amerikanska marknaden.”

Slutligen lite MeToo ur DN

”En kvinna skrev att en man hade våldtagit henne och märkte inlägget med hashtaggen #metoo. Nu fälls hon för förtal och tvingas betala böter, samt skadestånd till mannen.”

Kvinnan påstår att hon blev våldtagen 2010 (för 8 år sedan) men har aldrig anmält det tidigare. Hon såg att mannen på sin Facebooksida uttryckte sympatier för Me too-rörelsen. Då skrev hon att på sin egen Facebooksida att han våldtagit henne 2010. Hon länkade även till mannens inlägg.

Bloggaren är inte förvånad över förtal som ger böter. Plötsligt har SÅ MÅNGA kvinnor råkat ut för SÅ MÅNGA hemska män. Det kan kanske vara så också – men se då till att anmäla det NÄR DET HÄNDER! Inte många år senare!! Hur trovärdiga blir kvinnor annars? Pinsamt, tycker bloggaren att det är och uppmanar alla kvinnor som råkat illa ut oavsett vad att :

Slutet är nära nu! Ät nu inte för mycket! Se till att du gör av med det mesta du proppar i dig och må bättre bäst!
Tänk lite på Mr Banting och hans bantning!

Och var snäll! Mot dig själv och mot andra!  Pussas mera och älska mer än du hatar! Hata helst inte alls! Vad är det för mening med hat! Gör bara ont!

Kram på er alla godingar där ute!

Frusna tulpaner!
Bloggaren lovade att visa bild på försöket hon gjorde. Tulpaner nedtryckta i en hink vatten och sen ut i frysgrader några nätter! Skölj hinkarna med varmt vatten så lossnar isbuketterna! Voilà!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.