På tal om jämställdhet – bli lastbilsmekaniker!

Bilar och andra fordon, Feminism och jämställdhet, Jobb, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Kommentera!

Volvo x 2 Här om dagen bloggades det om jämställdhet och frånvarande sådan hos Mälarenergi – ja, i alla fall bristande tankesätt hos det företaget – därför känns det extra trevligt att se den här sidan i senaste DN Söndag: 006 ”Kurs ska locka fler kvinnor till mansdominerat yrke”, säger rubriken.
Och företaget som tänker framåt och jämställt förutom ekonomiskt (bristen på lastbilsmekaniker är stor) är Wist Last & Buss! Ett företag som bland annat finns i Köping! 007
”Bristen på lastbilsmekaniker är stor – och andelen kvinnor i yrket nästan noll. Företaget Wist Last & Buss har startat en kurs riktad bara till kvinnor för att locka fler att utbilda sig.
– Man behöver inte vara stor och stark, säger Madelene Ek, nybliven lastbilsmekaniker.”

010

Om satsningen på kvinnor kan du läsa HÄR på Wist Last & Buss hemsida! Artikeln i DN hittar du HÄR! Kvinna på Wist

Lars på Wist Bloggaren som har en vän som tidigare arbetat på just Wist Last & Buss känner lite extra för den här satsningen av den anledningen också! Lars i gropen

Lediga jobbJa, finns det några lediga jobb då? Jodå, ett till och med i Köping även om ansökningstiden redan har gått ut. Wist Köping Se  HÄR!

Samtliga lediga jobb på Wist Last & Buss just nu hittar du HÄR! Emma Norling Wist Västerås Emma Norling på bilden arbetar på Wist Last & Buss i Västerås. (Den bilden och några till är hämtade från Wists hemsida).

Avesta Wist Så tjejer – tycker ni det är kul att meka och vill ha ett roligt och varierande jobb med kundkontakt – varför inte bli lastbilsmekaniker! Volvo FH
Och om den här fina Volvo FH kan du läsa HÄR!

Kom igen nu tjejer – We can do it

Till slut – på tal om bilar och bönder! 😀

001

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.