Dagens Gammelheter!

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Sport, Sverige & Världen Kommentera!

Gammal SvD Dagens Gammelheter blir det lite av idag. Så kallade min lillebror Mats gamla exemplar av Dagens Nyheter hemma hos oss när han var liten. 🙂
Idag blir det lite av varje – både gammelheter och nyheter!

Först lite ur gårdagens lokala Arboga Tidning012 En annons! Och nej, bloggaren har inte provision från Svensk Fastighetsförmedling! Men det nedersta husen till höger tål att tittas närmare på: 013 Det är Bruns Foto:s hus som nu är till salu sedan makarna Andersson avlidit.

Huset Glasmästaren 1 har härbärgerat fotografer förr.  Sam Brun Sam Brun kom 1916 till Arboga och 1923 blir han ägare till fastigheten som alltsedan dess gått under namnet ”Bruns”. 14-jan-2013 Bruns foto bild från tidigare blogg Bilderna är från bloggen 14 januari förra året.

Tänk om ännu en fotograf kunde etablera sig i denna anrika kåk! Det är verkligen ett hus med anor men också potential!
Klicka HÄR för att komma till Svensk Fastighetsförmedling och kika mer på huset!

Gammal är den här nyheten också: 008 Att bloggaren handlat semlor för 18 kronor stycket – för det hände igår!  009 Men 18 kronor gäller hela veckan på konditoriet Sjömans i Köping som har påsar från Bivur
och skylten kvar för Klingas007 Konditorierna Bivur och Klinga har gått samman med en gemensam ägare och nytt namn – Sjömans!

014 Men den gamla nyheten gjorde att bloggaren fick semla till lunch även idag eftersom priset var så bra att två semlor inhandlades! 😀 019 Med varm mjölk, kanel och socker som sig bör! 🙂

Nytt ur lokalbladet är i alla fall det här: Bästa pulkabacken Tre reportrar på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har testat regionens pulkabackar och rangordnat dem! 010 Då blir bloggaren nostalgisk och minns fantastiska pulkafärder i Teknikbacken i Arboga förr.
Särskilt ett minne dyker upp! Rodel Det hade blivit nästan som en rodelbana uppifrån toppen på backen och ner! Helt fantastiskt att åka pulka i full fart nedåt mellan de höga vallarna! Det dumma i sammanhanget var att bloggaren som då var runt 11-12 år skulle låta hunden Raja åka med… Strävhårig foxterrier huvud Nog för att den strävhåriga foxterriern var med på mycket bus men här gick gränsen! Raja fick panik och kastade sig av i farten. Hon skadades dock inte och slapp fler turer på pulka. 🙂 Morris på Gran Canaria Bilden här föreställer Morris, strävhårig foxterrier boende på Gran Canaria – plåtad av bloggaren för ett par år sedan.

En nyhet som gjorde bloggaren väldigt, väldigt glad är blomsterbudet som kom igår! Rosor från Olavi (2) Det är inte varje dag precis som man får 10 röda rosor! TACK!!

Slut på dagens gammelheter och även på de nya. Flera nyheter får ni ordna själva nu! Må så gott!

029

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.