Dumma träd, klipp och promenader!

Ankdammsnytt, ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Kommentera!

Först ut detta! Björkskog  Björkskog – vackert eller hur!

Björk Men se en björk kan vålla stora problem – rent av krig!! Om man får tro dagens Arboga Tidning. 002 Några vill såga ner björkträd – andra vill behålla! Det handlar om ett bostadsområde med lägenheter där en del boende inte orkar med skräpande träd. Björklöv på marken För det verkar vara det som saken gäller.
Björkhängen Bloggaren kan tänka sig att björkpollen om våren kan vara ett problem. Pollenallergi Men här verkar det handla om att boende tycker att träden skräpar ner för mycket. ???

BjörklövBloggaren ondgör sig ibland över alla löv som måste räfsas ihop men då handlar det om en hel, stor gårdsplan. De som bor i en lägenhet i området Gullvivan, som artikeln handlar om, borde inte ha så mycket besvär av nedfallande löv, tänker bloggaren. Sopa bort lite från balkongen eller uteplatsen kanske?

Bloggaren tycker att det är lite förfärligt att några löv ska få människor att vilja fälla träd! Mer natur in på knutarna, är bloggarens paroll! Dumma träd finns inte!

NärNaturens hemsida läser bloggaren följande, citat:
”Träd (och andra växter) är bra för miljön. Träd förbättrar vatten och jord och skyddar oss mot elementer (vind, regn, sol). Träd absorberar koldioxid och producerar syre.”
Förutom att träd gör bostadsområden och stadsmiljöer mycket trevligare, är bloggarens kommentar. Mera, flera träd alltså!! 🙂
Läs mera om hur bra träd är på NärNaturen HÄR!

Björk tecknadHÄRWikipedia kan du läsa mer om björksläktet.
Arboga Tidning hittar du HÄR!

Promenader då? Cykel-utan-bakgrund-1024x490
Jo, Sparbankspromenaden genererade inte någon ny cykel för bloggaren. Besviket konstaterades att cykeln som var första pris förmodligen var så pass dyr att det endast återstod ett fåtal extra vinster. Ingenting för bloggaren alltså.

Jo, det här! 030 En liten gul fyrkant från Sparbanken Västra Mälardalen!

031 En putsduk för kameran eller mobiltelefonen! Man fäster den enkelt på baksidan av sin telefon. 032 Sen kan man ta bort den och putsa och sen fästa tillbaka den igen! Fungerade faktiskt väldigt bra!
Så en liten vinst från promenaden blev det ändå – förutom frisk luft, lite motion och en korv med bröd! 🙂

Lite andra klipp då! 003 Bloggarens kommentar om en insändare uppmärksammades i lokaltidningen också! Bra!

004 Prins Carl Philip i ”Hellenius Hörna” 17 oktober! Det måste bloggaren se – som gillar David Hellenius hörnor.

Gammalt klipp men ändå aktuell: DN om vegetarisk mat Allt fler väljer att äta vegetarisk mat! Det gillar bloggaren!
Här om kvällen blev det mixad grönsakssoppa hemma hos bloggaren. Dock inte helt vegetarisk eftersom soppan toppades med lax och en klick hummer- och krabbost! Fjällbrynt 1

Så här fint innanför locket: Fjällbrynt 2
En klick i soppan! Fjällbrynt 3 Mums! Fisksoppa

Grått och lite trist idag – men igår så solnedgången ut så här!

001

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.