Mamma, kungen och drottning Juliana!

ARBOGA, Kungligt, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

Flaggan 1 Idag är det allmän flaggdag, tillika Valborgsmässoafton! Med andra ord en speciell dag!

För bloggaren har det sen barnsben talats om tre viktiga personer den här dagen – mamma, kungen och drottning Juliana! OCH i den ordningen! 🙂

Kungen Kung Carl Gustaf har födelsedag idag och det är därför det är allmän flaggdag. Bloggaren fick också lära sig som liten att drottning Juliana av Holland var född på denna dag. Juliana-1 Här syns den forna drottningen, nummer två från höger.

Flaggan 2 Men den viktigaste personen för vår familj var förstås MAMMA! Mamma Hjördis är alltså född på denna fina dag! Hjördis som liten vid Bläckhornet i Regna I det så kallade bläckhornet tog mamma sina första steg. Här sitter hon på trappan med sin syster Doris och lekkamrater. Bläckhornet närbild 2 Det är minstingen som är mamma.

Hjördis som ung Så vackert foto Denna unga kvinna blev så småningom bloggarens mor! Svenska flaggan som ballong Idag firas hon med buller och bång! Mamma

Grattistårta

Pappa kallade alltid mamma för solen i sitt liv. Bloggaren minns när han uppvaktade henne med en tårta just dekorerad med en stor sol! Tårta med sol Tårtan såg inte ut precis så här men något liknande.

TårtdagsTårta blir det idag också! För mamma – självklart och säkerligen också för hans majestät konungen.
042 Presenter blir det likaså! 040

Majbrasa Senare idag vandrar säkert en del till majbrasor för att sjunga in våren. Bloggaren avstår dock då hon anser att våren inte ska välkomnas med simpla eldkorgar i en så gammal och anrik stad som Arboga. Eldkorg

Njut dagen och VÄLKOMMEN VÅREN!
Grattis också till lilla mamma! 🙂

Flaggan

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.