Drug preguntas

Klara – färdiga – gå! Ut i Medeltiden för sista dagen! Och om medeltida bröllop som höll på att sluta med fel make…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Kultur, Lokalt, Namnsdagsbarn 2 Kommentarer »

Klara, färdiga – gå! För Medeltiden! Och för Klara – som i Klara – som är namnsdagsbarn idag!
Mys till det för Klara! Precis som jag gjorde igår för min Susanna  Grattis!

  Bilder nu från Det stora festtåget, det Medeltida brudparet och från Medeltidsmarknaderna i Arboga igår: Från Ahllöfsparken startade festtåget
och gick sen vidare genom gator och gränder.
För att anlända till Stora Torget. Där var det redan mycken liv och rörelse! 

På podiet stod självaste Gustav Vasa!
Vakter och en narr höll folket på plats!
I väntan på att brudparet skulle anlända höll narren igång med såväl dråpliga historier som spel på luta och flöjt! Men så kom då äntligen brudparet – eller…? För plötsligt dyker en rasande kvinna upp som hävdar att mannen vid den vackra brudens sida redan har en trolovad maka!   Kvinnan slet snabbt ned den trolöse mannen från estraden och drog iväg med honom!
Illa, illa – och vad skulle nu hända? Bruden står där så ensam och en ny man måste letas upp. ”- Finns det någon som skulle kunna tänka sig att ta hans plats?” ropades det från podiet och det fanns flera som ville. Men till slut fick bruden rätt brudgum! 🙂 De två små barnen, Björn och Märta, var med förstås – också de medeltidsklädda liksom resten av släkten. Brudparet vigdes vid 12-tiden i Heliga Trefaldighets kyrka och är nu man och hustru. Avfärden från kyrkan blev inte lika medeltida. 😉 Fin bil var det i alla fall – vet någon märket så meddela bloggaren som är en odugling på bilar oavsett vad.

Sen blev det medeltida marknad för bloggaren med familj. Västerlånggatan först. Fullt med folk och många stånd med alla möjliga godsaker. Hemmagjorda marmeladstänger – eller varför inte ost och knäckebröd!? Dottern köpte glass tillverkad i Kungsör men gjorde också fler inköp. Det fanns mycket att välja på för alla smaker.

Ahllöfsparken sen! Här inköptes rökta skinkor av olika slag liksom korv. Bloggaren tog i lite extra eftersom Svartrökarna hade möjlighet att ta betalt via kort! Klicka HÄR för att komma till Svartrökarna som har ekologisk och närproducerad mat!

Godis är gott! Men vad ska man välja? Det blev kanderat äpple!

Via Kyrkparken sen.  Två glada hundar! Den till höger hade vackra isblå ögon!

Hemfärd gåendes genom vackra Arboga – här Skepparegränd. Vad ska växa utanför gamla ”frälsis” om inte änglatrumpet! 🙂

Bloggaren är så nöjd med sina inköp! En hel korg full med godsaker till söndagens egna medeltida gästabud! Ja, det fanns så mycket gott och trevligt på marknaderna att ännu en korg fick lov att inhandlas! Handgjord av en gammal man som nu tillverkat sin sista korg. Hans händer är förvärkta och lagret han har kvar säljs nu ut. Bloggaren är glad över detta vackra exemplar.
En ring inköptes också – nästan som en liten gargoyle! Pryder fingret på bloggaren varje Medeltidsdag från och med nu!

Ja, bloggaren är SÅ nöjd med årets Medeltidsdagar som faktiskt inte är slut ännu.
Full fart idag också fram till klockan 16 då avslutningen sker på Stora Torget! Kom gärna med ut i Medeltiden! Har du missat programmet – klicka HÄR för att komma till Arboga Medeltids hemsida! Vi ses!

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.