Drug preguntas

Farväl Medeltiden – välkommen åter nästa år!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Kultur, Lokalt, Namnsdagsbarn, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

 Så var det över för den här gången – Medeltidsdagarna i Arboga.

Gårdagen bjöd på marknadsbesök för bloggaren med familj – en sista gång… I Kyrkparken fick barn sig en ridtur på fordon med naturlig avgas! Så här stod det ovanför hästens fantasifullt flätade svans: ”Medeltida avgaser”! 🙂

Bloggaren ville smaka på Medeltidsölet Narren, särskilt bryggt i Västerås för Arbogas Medeltidsdagar. Men se det gick inte alls! Stadskällaren och Stekaren hade valt att hålla stängt på söndagen!
Märkligt, tycker bloggaren, när det fanns många både törstiga och hungriga ute denna medeltidsdag.  Kanske förtog sig Källar´n under de medeltida nätterna? Det lär ju ha varit full ös såväl natten till lördag som till söndag.
Nästa år hoppas bloggaren att Stekaren håller öppet även sista medeltidsdagen.
Det fick bli ett öl från Köpings Ögir  istället som höll till på Rådhusgården vid Stora Torget i Arboga! ”Köpingshus Rhöd” heter ölet i glaset, bryggt på Strömsholms Brygghus. Mycket gott!

 Avslutning på Medeltidsdagarna! Den här Narren fanns på plats och tog  farväl. Siv Antonsson från Föreningen Arboga Medeltid tackar och hälsar alla välkomna åter nästa år då det dessutom är 25-årsjubileum!

Gycklargillet Uthopia spelade, sjöng och gycklade en sista gång.

Jag vet inte hur andra Arbogabor firar Medeltidsdagarna men hemma hos oss har det blivit tradition med eget litet gästabud på de varor vi inhandlar på marknaderna under Medeltidsdagarna. Förutom en massa härlig mat inhandlades dessa snapsglas under den sista medeltidsdagen. Övrigt förutom snaps att skölja ner maten med var bland annat Honungsmjöd. Garanterat alkoholfri gjord på källvatten!

Vi lät oss väl smaka! På bloggarens tallrik ses bland annat rökt älgstek, renkorv och flera goda ostar från get och får.

Välkommen åter medeltida dagar i Arboga!

 

 Avslutar dagens blogg med en enkel hälsning till dagens namnsdagsbarn. Ingen nämnd och ingen glömd! Vilket är då namnet idag? Ja, här är en ledtråd: GRATTIS!!!

Skylten benämns ”Varning för kaj”Transportstyrelsens hemsida. 😉Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.