Drug preguntas

En äggande blogg! Och omänskliga popstjärnor!

Kultur, Lokalt, Miljö, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Äntligen har jag fått de godaste äggen igen! Vännen Ingrids hönor får leva fritt och lyckligt och producerar i sin egen takt. Det betyder att man inte alltid kan räkna med att få ägg precis när man vill.

Men nu har det skett och det blir en högtidsstund vid frukostbordet!

Jag köper alltid ekologiska och KRAV-märkta ägg när inte Ingrids pullor har värpt tillräckligt. Men i mitt kylskåp skiljer jag på ägg och ägg! De ”vanliga KRAV-märkta” använder jag till bakning och matlagning – men Ingrids lyckliga hönors ägg tar jag när jag vill unna mig en särskilt god frukost eller till mellanmål! De är värda det lilla extra! 🙂 Tack Ingrid!

Gynna inte äggindustrin med hönsen i trånga burar!   ”Frigående inomhus” är inte bättre!!  Vad är det för liv för en höna!? Titta på ”marken” de går på!  Ingrid tar uttjänta höns från hönserier som får leva lyckligt hos henne ”på gamla dar”. De hönorna kan se ut så här när de kommer…   Avskyvärt att behandla höns, djur, så här!

Lägg på ett par kronor till för hönor som får må bra! Välsorterade livsmedelsbutiker har ägg som är ekologiska och KRAV-märkta. Leta! De står ofta lite undanskymda intill de stora jättarna… Ansträng er att leta rätt på privatpersoner som håller höns på ett bra sätt och be att få köpa ägg!

Kom ihåg sifferbeteckningarna på äggen!! Siffran 0 (noll) står för ekologiska ägg! Mina ägg från Ingrid har förstås inga siffror alls = bäst! 🙂

Svenska Ägg:s hemsida står att läsa om siffrorna:

”Produktionsmetod

Äggen indelas i fyra grupper med hänsyn till inhysningen och märks med kodsiffrorna 0-3 enligt följande. Klicka på länkarna för att läsa mer om de olika produktionsmetoderna.

>> 0 = Ekologisk produktion 
>> 1 = Frigående utomhus 
>> 2 = Frigående inomhus
>> 3 = Inredda burar

Läs mera HÄR!

Något helt annat nu. Dottern älskar Japan och därför uppmärksammar jag särskilt händelser från detta land. En bejublad konsert i Japan.
– Det är väl inget speciellt med det, tänker ni. Jo, för artisten finns inte!
Hon är virtuell! Datagjord! En sådan märklig värld vi lever i…

I vår reella värld är det namnsdag igen. Signe och Signhild ska gratuleras! Jag har inga nutida levande i min bekantskap med namnen men tänker på min farmor idag. Hon hette Svea Signhild Emilia Nilsson, gift Wahlfeldt. Grattis farmor Svea i din himmel.
En av min morfars systrar hette Signe också. Vi kallade henne faster Signe, för så sa min mamma. GRATTIS!!

Idag skulle en väldigt god vän och kollega haft sin födelsedag om hon levat. Därför tänker jag särskilt också på henne idag – Gunnel Rydeborg.

Några luktärter till Signe, Signhilds och Gunnels ära.

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.