Drug preguntas

Lyckan att bo i en småstad. Häggspinnmalens kärleksliv och katternas himmel.

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Arboga! Det är lycka att bo i en småstad även om belackarna klagar på dåligt utbud av varor och tjänster liksom att ”- Här händer ingenting”.

Att bo i en småstad är att ”alla känner alla” – på gott och ont kanske – men hanterar man den kunskapen på rätt sätt blir det en tillgång. Man känner ansvar för varandra och ställer upp när det kniper. Här kommer ett exempel:

I måndags hade jag en bokad tid i grannkommunen Köping men när jag skulle ta ut bilen var den näst intill omöjlig att rubba. Vänster bakhjul var helt låst. Jag har varit med om detta förr när jag tvättat bilen och försökte nu gunga ut bilen för att få däcket att släppa. Det lyckades inte.
Vad gör man då? Jo, man ringer Sveriges bästa bilverkstadMeca i Arboga – verkstaden som tidigare hette Krisats! Efter 5-6 minuter hade Magnus på Meca fått situationen klar för sig och sänt två killar för att hjälpa mig. Däcket satt stenhårt men de lyckades få loss det! Och jag hann i tid till frissan! 🙂

Det kallar jag service! Och inget betalt skulle de ha! Självklart körde jag sen dit med en tårta till personalen.
Skulle detta kunna ha hänt i storstan? Ja kanske, men fan trot!

I småstan är det nära till allt – se bara själva! 😀 Tågen svischar förbi alldeles intill tomtgränsen. Det är nästan så man tänker att snart har man en passagerare eller kanske självaste lokföraren neddimpande som sällskap på bänken!

Men bänken ägnade vi oss inte åt igår. Nu var det träd som gällde! Körsbärsträdet hade en massa torra grenar och som tur var hade jag en hjälpreda!

Trädet blev tillsnyggat och vi fick också lära oss en del om häggspinnmalen och dess kärleksliv!
En insekt med två huvuden? Nej, ett häggspinnmalspar som parar sig.
Visst ser det väl lite romantiskt och gulligt ut – ända mot ända med vingarna mjukt lindade om varandra.

Häggspinnmalen är inte rolig för häggträd men lyckligtvis har vi inga sådana på vår gård. Läs mer om häggspinnmalen på Wikipedia genom att klicka HÄR!

Annat in natura! För några år sedan fick jag den här krukan med sin växt i present av en god vän. Sen dess har växten – en slideranka (Muehlenbeckia complexa) fört en tynande tillvaro hemma hos mig. Men nu skulle det bli andra bullar av!


Sliderankan – eller ”plättar på tråd”, ett av flera namn i folkmun, hade små, små lite oansenliga blommor – och till och med frukter:  Vackert eller hur!

Nu fick min slideranka ny jord, ny kruka och blev upphissad högt i luften. Jag tror den kommer att trivas mycket bättre nu.

Lite tokerier! Den här trucken såg jag när jag besökte Byggtjänst här i Arboga:
Den passar väl mig!? 😀

Varje dag klickar jag på en sida på Internet. Varje klick genererar mat till djur på härbärgen. Se vidare  HÄRThe Animal Rescue Site. Idag fanns den här bilden på sidan:

Den gjorde mig alldeles varm i hjärtat! Bilden påminner om två katter som vi hade en gång. Sippan till vänster, som blev 18 år, och Hasse till höger – han blev 12. De har förstås aldrig träffat varandra eftersom Hasse tog över efter Sippan så att säga. Men i en katthimmel någonstans kanske de ligger så här tillsammans…

Ha en fin torsdag! Njut småstaden!Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.