Drug preguntas

Första hjälpen via din Iphone!

Lokalt, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Här om bloggen förundrades jag över en del nya yrken – applikationsutvecklare till exempel. Applikationer – appar på en Iphone kan vara allt från förnöjelse till nyheter och – livsviktiga saker!

Ibland ser jag ”Överleva””I survived” – ett amerikanskt TV-program i TV4Fakta. Det handlar om hur människor överlevt livsfarliga situationer. De berättar om händelserna och förklarar också varför de tror att just de klarade livhanken. Det kan vara allt från överfall till trafikolyckor och naturkatastrofer.

I ett program berättade en man hur han överlevt en jordbävning. Han hade tur och dödades inte men fick svåra skador och kom i chock. En av anledningarna till att han klarade sig var en app!
I sin mobiltelefon hade mannen en applikation för ”Första hjälpen”.
Han hade sinnesnärvaro att leta upp appen och läste sig till hur han skulle förbinda en stor sårskada och vad han skulle tänka på vid chocktillstånd.

Jag letade genast i min egen Iphone efter lämpliga appar och hittade ett par: Välj det du behöver och dessutom sökning till närmaste vårdinriktning beroende på var du befinner dig.

Detta var Trygg-Hansas app och den fann jag bäst. Varför kan inte landstingen gå ut med egna appar?

Den här appen laddade jag hem också: Under till exempel ”KATT” finns detta:

Bra tips för nytta och inte bara nöje med din Iphone och alla appar som finns att ladda hem! De jag nämnt ovan är förstås gratis.

  Namnsdagsbarnen heter Arne och Arnold.
En Arnold jag minns var högt uppsatt chef på mitt jobb för länge sedan. På den tiden var ”reglerna” lite annorlunda för hur en chef skulle vara och denne Arnold hängde inte på dessa. Han var en vanlig man och skojade och pratade med alla ”undersåtar”. En del tittade snett på honom för det, särskilt kollegorna men också ”arbetarna” – de som fortfarande hade den gammaldags synen att man skulle buga och bocka för ”överheten”.
Heder åt denne Arnold! Grattis på din dag!

Avslutar med en bild på grannhunden Birk som njuter i solskenet medan husse pumpar cykeln. Birk har hittat något som doftar gott att rulla sig i…

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.