Drug preguntas

Vardagsnära väntan. Lite Ankdammsnytt också, bl a om en mamma i Arboga som får fängelse!

Ankdammsnytt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Så blev dagen lite gråare och lite mindre livlig på olika sätt och vis. Det är bara att gilla läget, som man säger.

Medeltidsdagarna är ett minne blott – i ditt huvud och kanske i din kamera. Kvar blev vi som väntar och längtar till nästa gång. En längtan oavsett på vad… Curry väntar på lillhusses säng i trygg förvissning om husse snart dyker upp igen. Vilda Wilma, mindre vild nu, längtar på en annan säng.

Felix väntar också och tröstar sig under tiden med sina vanliga rutiner! Ertappad!

Vänta och längta är släkt med vårda och värna. Här är en annan mamma som värnar sina ungar. De här bilderna har blivit en så kallad ”snackis” på nätet. En hundmamma i Chile räddar sina små valpar ur ett brinnande hus. Fram och tillbaka går hon med en liten valp försiktigt i munnen tills alla sex är tryggt placerade i brandbilen. Amanda, som hunden heter, räddade alla sex men en av valparna klarade inte strapatsen. En rörande liten historia.

På tal om att rädda hundar så är Sara Wauge från Fellingsbro också en riktig hjälte! Hon räddade med risk för eget liv hunden Timmy från att drunkna i en gödselbrunn. Läs mera HÄR Expressens hemsida! Fantastiskt bra gjort Sara! Fler sådana ungdomar vill vi se!

Själv är jag nästan lite fånigt rädd om allt levande. Ibland kan det vara svårt att klippa gräsmattan när bin, humlor och fjärilar kommer i vägen. Då stannar jag upp. Så’n är jag!

Allt levande bör värnas om! Här en liten söt snigel som vilar bland lobeliablommor.

Lite från Ankdammen också idag! På Magazin24 kunde jag läsa detta idag: På grund av gatuarbeten kommer det att bli svårt att ta sig fram till bland annat Nordea, kan man läsa.
Ja, det blir nog helt omöjligt! Nordeas bankkontor är nedlagt! 😀
Chefredaktöra Fredrik Klevenhaus försvarar sig, med all rätt, och hänvisar till information från Tekniska förvaltningenArboga Kommuns hemsida – se HÄR!

Annat från Bbl/AT idag: En notis som gör bloggaren mycket upprörd. En mamma numera bosatt i Arboga tar med sin funktionshindrade dotter till mormor i annat land för att hon inte tycker dottern får den hjälp hon bör ha. För det straffas hon med 8 månaders fängelse! Jag kan bara ana känslan och frustrationen hos mamman.

Citat ur artikeln: ”Eftersom brottet ”egenmäktighet med barn” alltid ger fängelse, spelade det ingen roll att mamman tidigare inte var dömd för något. Hon får nu sitta åtta månader i fängelse och betala pengar till Brottsofferfonden.”

Ja, nu kommer dottern säkert att må mycket bättre och klara sig! 🙁
Läs hela artikeln i Bbl/AT genom att klicka HÄR!

I tidningen står också om att Jack Ryde, Hästens blåvitrutiga grundare, har avlidit. Men Magazin24 har en mer utförlig minnesruna över denne fantastiske man. Läs den HÄR! (Fotot från Magazin24:s hemsida)

Namnsdagar så! Idag är det Uno som ska hyllas. Inte många får namnet Uno idag. Bloggaren tänker direkt på uno som i ett (1) på spanska när hon hör namnet!

Numero uno – det vill säga nummer ett för bloggaren är familjen så den tror jag att jag tar och firar idag! 🙂 

Njut dagen!
Ta till vara och låt händelser blir till ljuva minnen när dagen så passerat…

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.