Drug preguntas

Visst regnade det på Medeltiden…och uppLYSningar om lampor önskas!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, Miljö, Namnsdagsbarn, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tråkig inledning på Medeltidsdagarna i Arboga. Även om det naturligtvis regnade och åskade även på Medeltiden så är det inte just det som Arboga vill att vi ska minnas och återuppleva några få dagar i augusti varje år.

Men de här dagarna brukar ha tur med vädergudarna och idag ser det ut så här på förmiddagen!

Och vad gör det att vatten även kommer uppifrån när en av dagens begivenheter handlar om just vatten – MedeltidsroddenArbogaån! Kl 18.30 ikväll på ån nedanför Bergmansparken smäller det! Då går startskottet för den medeltida kampen på ån! Må bästa lag vinna!

Strax före kan du få uppleva de fantastiska Riddarspelen i just Bergmansparken! Kl 17.00 börjar spelen. Välkommen!

Bilderna från rodd och riddarspel är hämtade från Föreningen Arboga Medeltid och från Magazin24. Vill du ha hela dagens program – klicka HÄR för att komma till Medeltidsföreningen!

Den översta bilden på bloggen  visar regn. De vita prickarna är regndroppar som fångats av blixten i kameran. I bakgrunden syns lamporna som tänts automatiskt när det blir mörkt – även mitt på dagen…

  På tal om lampor så är detta en djungel, tycker bloggaren som vill vara miljövänlig. Vad ska man välja? Lågenergilampor, halogenlampor, LEDlampor – och var får man i så fall tag i dessa??
Bloggaren sökte förgäves efter lågenergilampor motsvarande ungefär 60 W på såväl Konsum som ICA här i stan.

Det här är en LEDlampa som motsvarar en 60 w glödlampa. Den kostar 399 kr!! (Ordinarie pris 499!) Finns HÄR på Lysman. Dyrt? Inte! Den ska hålla i 25 år, utlovar företaget!

Bloggaren hittade denna prisjämförelse på nätet: Men den handlar bara om lågenergilampor. Där kan man läsa att IKEA har bra och prisvärda lampor. Se HÄR!

Men bloggaren ville veta exakt vilken lampsort som är bäst för olika ändamål och har skrivit till Energimyndigheten.
När jag får svar ska jag publicera svaret här!

Roland har namnsdag idag! Jag tänker direkt på Roland Jansson, en skolkamrat till min bror. En glad och trevlig kille som en gång följde med till vår sommarstuga långt ute på landet. Där gick det så illa att han drabbades av brusten blindtarm men allt fick ett lyckligt och bra slut.

Brottar-Roland är inte bara en Arbogakändis utan vidare känd! 1972 deltog Roland Andersson i OS i München och hans gren var förstås brottning.

  Grattis alla Rolandar idag! 🙂

Avslutar bloggen – förstås – med en bild på Riddar Roland!

Läs mer om Riddar Roland och
den s k Rolandssången
på Wikipedia HÄR!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.