Drug preguntas

Medeltiden är här! Besök Arboga!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Kultur, Kungligt, Lokalt, Namnsdagsbarn, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Idag, onsdag 8/8, startar Medeltidsdagarna i Arboga! Har du inte programmet – kan du läsa det HÄR – på Arboga Medeltids hemsida!

Till de här dagarna i Arboga strömmar det massor av folk! Nya besökare och gamla liksom ”återvändare” som ser ett bra tillfälle att få träffa sina gamla vänner från förr! Besök något av matställena och se själva!

Och kom gärna medeltida klädd!

För varje dag blir det mer och fler evenemang och medeltida spektakel! Ett besök i Arboga dessa dagar ger något för var och en! Höjdpunkten är förstås helgen men riddarspel och kapprodd börjar redan imorgon!

VÄLKOMMEN TILL ARBOGA I MEDELTIDEN!

Inför stundande Medeltid och hemkommande barn bakade bloggaren medeltidsbullar! 😉 Ägget som blev kvar efter att bullarna penslats fick katten Curry – på sin gräddhylla! 🙂

En och annan bulle slank ner lite före de här dagarna ska erkännas… Dom lite fulare offrade sig bloggaren att äta upp… En geting gillade också bullen skarpt!

Igår bjöd sonen på spagetti och sin egenhändigt komponerade pastasås. Ljuvlig var den!
Doften lockade Curry – förstås… Vända sig på ett fönsterbleck är inte helt enkelt. Men går förstås hur bra som helst om man är katt! ”- Oj, vad det ser gott ut!” tycks Curry tänka. Men bäst att sätta sig på stolen som fint folk!
Jo då, akrobatiken gav utdelning – han fick smaka!! 🙂

Namnsdag idag har Sylvia alltsedan 1901. Men 1986 fick Sylvia sällskap av Silvia! Som en gest mot kungahuset kantänka. Vår drottning bär ju namnet Silvia.  Som liten flicka i Brasilien anade hon nog inte att hon en dag skulle bli drottning och få en egen flaggdag.
För 8 augusti är allmän flaggdag och Felix och jag har sett till att flaggan hissats på Glasblåsargården som sig bör!

Visste ni förresten att före 1901 så hyllades  Cyriakus den 8 augusti! Cyriakus var en diakon i Rom som blev martyr år 303.
Namnsdagsbarnen gratuleras förstås även idag!

Själv firar jag ingenting särskilt just idag – och det gör jag med något av de godaste jag vet. Snabbsaltad gurka på hård macka! Kaffe latte till det förstås! Ha en fin dag med eller utan medeltid!

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.