Drug preguntas

Thank God att jag inte tillhör det coola folket! En riktig rysare!

Lokalt, Namnsdagsbarn, Personligt!, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Ja, en riktig rysare tycker bloggaren att det är att kolla in det coola folket när de minglar loss! DN Söndag handlar om det när skribenten Claes Britton låter oss titta in bland modeller, wannabes och en och annan minister på party! 

 Jag känner hetsjakten på bästa out-fit, snurrsnurret i skallen av för många drinkar och erfar kopparslagarna dan därpå när baksmällan slår till. (Usch, partypinglans vita tunga tyder på torsk – candida, en svamp. Äckligt!)

Jag ryser – av välbehag över att sitta där vid köksbordet i småstan och slippa allt detta. Slippa ingå i kampen och striden om att synas bäst och värst på vilka villkor som helst.
Jag är fullkomligt nöjd med att vara en doldis som ingen Bindefeldt  i världen skulle vilja ha med på fest.
Så nöjd med att likt tjuren Ferdinand lunka runt hemma i trädgården och bara njuta av blommorna!
Doften av luktärt slår alla parfymer i världen! Att sen bjuda familjen på kantarellstuvad filé långt, långt från Stureplan är en riktig höjdare!

Men det fanns annat i DN Söndag också – om resor till exempel. Bloggaren älskar sitt hem och småstan men kan mer än gärna tänka sig små utflykter då och då. Kanske för att konstatera att ”borta bra men hemma bäst”! 😉
I DN Söndag igår kändes New Orleans faktiskt lite lockande. Men det är långt dit och bloggaren har en hel rad utflyktsmål att bocka av före från önskelistan – bara inom Sverige. Sen står drömmen om Krakow fortfarande kvar högt upp på listan! När ska den resan bli av…

Resor och vykort hör ihop för bloggaren! Jag älskar att få vykort och jag älskar lika mycket att skicka till andra! Så de här häftiga frimärkena som gavs ut förra veckan tänker bloggaren införskaffa! Lovisa Burfitt har designat frimärken med namnet ”Skriv!” på häftet. Svenskan bor numera i Paris och illustrerar bland annat för Vogue och Elle, kan man läsa.
SÅ skönt att det inte längre bara är kungen på våra frimärken!

Appar för hälsans skull görs det reklam för i DN Söndag också. Tyvärr finns det ingen länk till DN Söndag. Inte ännu i alla fall. DN hittar du HÄR!

En skojig reklambild från Pantamera avslutar mina funderingar kring DN Söndag. Visst är den kul! 😀

Panta mera!!

Namnsdag är det idag också! Bernhard och Bernt står det i almanackan för 20 augusti. Bernt först –  Bernt Larsson var en fantastisk lärare i matematik jag hade en gång på Gäddgårdsskolan. Då ska ni veta att matte var mitt sämsta ämne – så bra var alltså Bernt att jag minns honom med glädje ändå!
Det som poppar upp i mitt huvud vad gäller Bernhard är Sankt Bernhardshund! Och då förstås på det här paret! Tjorven och BåtsmanSaltkråkan! 🙂

Men Sankt Bernhardshunden har en lång historia från klosterhärbärget vid Sankt Bernhardspasset i de Schweiziska alperna. Dagens hundras är långt ifrån den räddningshund som ursprunget var och du kan läsa mera HÄR Wikipedia om jycken med kaggen runt halsen! Ni minns väl Owe Thörnqvists ”Alptoppens ros”!! Här en del av texten:

”…Då slank genom dörren en Sankt Bernardshund,
och efter slank Sankt Bernhard själv om en stund.
Där satt dom och hångla´ och drack Eau de Vie,
och jycken med kaggen om halsen slog i…”

Hela texten finns HÄR! Hela låten kan ni lyssna på HÄR! 😀

Grattis Bernhard och Bernt!

Njut dagen!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.