Drug preguntas

Lille Prinsen blev 16 dagar…

Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen 3 Kommentarer »

  Den 14 juli på självaste kronprinsessans 35-årsdag föddes ett litet föl utanför Boden. Vi var många som följt händelsen via Facebook. Från mamma Nettans runda mage, till ägarinnan Miriams väntan på födelsen nattetid under myggnätet ute i stallet.

Så föddes han då och blev Prins Folke av Norrbotten för oss alla som följt det hela.

Men lille prinsen hade svårt att stå. Oroligt följde vi händelseförloppet. Miriam mjölkade ur stoet för att i nappflaska ge den lille. Han kunde ju inte stå och nådde inte upp till mammas spenar. Varannan timma dygnet runt slet Miriam för det lilla fölet.

Prins Folke – eller Speranzo – som blev det officiella namnet – fick i sig näring, blev pigg och hade en enorm livsvilja – men, han kunde fortfarande inte stå på mer än tre ben.

Igår kom domen. Lille prinsen hade en defekt på sitt ben vilket gjorde att han aldrig skulle kunna bli bra. Han fick somna in i Miriams famn.

Jag grät när jag fick beskedet. Grät över ett litet levnadsglatt föl som måste dö och över en hästmamma som nu oroligt kallar på sitt lilla föl och undrar var han är, varför han inte kommer…

VILA I FRID ÄLSKADE LILLE PRINS!
Du blev bara 16 dagar
men vi glömmer dig aldrig.

Bok, bär och blommor – och en och annan gargoyle…

BÖCKER jag läst, Bröderna katt och Vilda Wilma, Kultur, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Två små barn 2 Kommentarer »

Vad gör man en ledig, solig julidag?
Läser en bok kanske?

Bokmalen och jag har just läst klart Mari Jungstedts senaste kriminalroman ”Den sista akten”.

Vad gäller deckare och kriminalromaner är jag sparsmakad. Allting passar mig inte. Det finns en hel drös av deckarförfattare och en hel del kvinnliga, svenska. Några lovhyllas av för mig oklar anledning – men smaken är som baken.
Är man kräsen så är det inte många som finner nåd och en som precis passerar gränsen på rätt sida är Mari Jungstedt. Inga mästerverk men ändå OK.
”Den sista akten” är en lagom semesterdeckare att ha med sig i solskenet eller i soffhörnan när det regnar. Inte särskilt dramatisk, lagom spännande med en liten lagom knorr mot slutet. Lagom alltså.
I den här romanen nämns också Arboga. På sidan 287 talar kriminalaren Karin Jacobsson om det märkliga fall de jobbar med och hänvisar till morden på två små barn i vår stad.

Morgon med Felix!
Strax dags att plocka bären till morgonfilen!

Ljuvligt ute idag! Felix tar sig en slurk vatten på morgonkvisten.

Igår höll jag mitt löfte! Löftet till tre trötta julstjärnor från december förra året! 😉

– När det blir sommar ska ni få komma ut!
  Och så skedde igår! Bättre sent än aldrig! 🙂

Jag har vilda planer på att smycka min gård! Det här är ju bara peanuts:

Jag har förälskat mig i gargoyles sedan resan till Paris och besöket bland alla gargoylsar i Notre Dame! Men de verkar vara svårfångade här i Sverige… Den här hittade jag på nätet men import från USA är inte att tänka på. Men nog skulle den passa mig! 😉 Eller den här:

Nja, jag får nog lugna mig lite och ta vara på det jag redan har istället. Men har någon tips om var i detta land jag kan hitta gargoyles så är jag väldigt tacksam! 🙂

På onsdag är augusti månad här och vi är på väg en liten bit längre bort från sommaren. Det har jag märkt på vildvinet redan…

Njut dagen!

 

Söndagens predikan – om den våldsamma jakten på tiden

Dagens predikan, Lokalt, Personligt!, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

När starten går för sommaren börjar jakten! Jakten på tiden, på solen, på badturerna, på umgänget, på familjeidyllen, på den absolut perfekta ledigheten.

När regnet sen öser ner som det gjort en hel del denna sommar –  hör man bara ett enda långt klagande från folk. Hur det inte blev och hur det skulle ha varit. Hur förbannat tråkig den svenska sommaren är. Allt medan tiden går…

I morse sa en vän till mig att idag känns det som höst… Det gjorde mig lite ledsen men sen tänkte jag om! Inte är det höst än! Ännu har vi härliga dagar av sommar kvar!

Höst är för mig det här: Och till september och oktober är det långt kvar.

Ta vara på sommaren – hur den än blir! Så här ibland: Så här lite oftare: Unna dig vila, lugn och ro! Sluta jaga tid även på din ledighet! Sluta ha en massa krav på vad du måste få gjort några få veckor om året och ta det som det kommer!

Ta tåget någonstans! Besök intressanta platser! Ta en promenad i skogen – med regn blir det mycket svamp! Eller gör bara INGENTING! Njut av att äntligen få lite ledig tid och glöm alla måsten!

”LIVET ÄR DET SOM HÄNDER DIG MEDAN DU ÄR UPPTAGEN AV ATT PLANERA ANDRA SAKER…”. Ett så klokt citat som tillskrivs John Lennon.

Hur kort är inte livet, dagarna och timmarna! Själv får jag lite panik när jag ställer klockan för att komma ihåg TV-programmet jag vill se. När jag klickar på ”start” och ser hur vansinnigt fort tiden räknas ner! Sekunderna flyger iväg och blir till minuter, timmar…

Din tid är begränsad och du vet inte när dina dagar är räknade… Hur kan du då slarva bort en enda dag! Hur kan du låta regndagen gå åt till svärande ilska över båtturen som gick om intet eller trädgårdsfesten som regnade inne. När du istället kan göra något annat av en ren oanvänd dag. Skaffa dig en plan B!

Nyss var det vår,
sommaren flyter förbi – men snart väntar höst  och sen den  iskalla vintern. Varje årstid har sitt och förstör inte dina dagar med att sörja över det som inte blev.

Tiden går fort så var rädd om den.

En fjäril lever bara en enda sommar…

 

Applikationsutvecklare eller off-grid? Om en resa till storstan.

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Förutom att se Västerås med flera städer svischa förbi kan man lära sig ett och annat på en tågresa. Detta tack vare SJ:s intressanta tidning Kupé.

Nutidens yrken till exempel! Vem visste vad en applikationsutvecklare var för några år sedan? Det var innan var och en hade sin Iphone eller Android för att installera ”appar” på! Yrkeshögskolans annons vägleder dig till jobbet! Läs mera HÄR!

Är du off-grid eller vill du bli? Vet du inte ens vad det är!? Det lär du dig i tidningen Kupé! Att leva off-grid betyder att inte vara kopplad till något nät för att klara el-, vatten- och värmeförsörjning. Som förr i världen alltså! Gröna vågen är på väg tillbaka!

Rena Medeltiden kanske!? Den här annonsen fanns i tidningen också, något som gjorde bloggaren glad och varm om hjärtat: Jättebra med annons i den här tågtidningen! Borde locka fler till Arboga och bl.a. Medeltidsdagarna nu i augusti. Läs mera HÄR – på Arboga kommuns hemsida!

Inte medeltida och inte off-grid men vackra är husen i kvarteret Kålmasken i Gyttorp!

Allt det här och mer därtill hittar du i Kupé! Läs hela tidningen på nätet genom att klicka HÄR!

Vi närmar oss huvudstaden! Snart befinner vi oss i dotterns kvarter.

Härlig miljö nära S:t Eriksplan!

Mycket shopping blev det liksom pauser för mat och fika. Glass intogs på Chokladfabriken! Skönt i skuggan där god choklad naturligtvis också kunde handlas!

På väg mot Gamla Stan passerade vi ett ställe med många minnen för bloggaren. I april 2005 höll Fi – Feministiskt initiativ – presskonferens här då vi gick ut med det nya partiet.

En ung pojke spelade ihop pengar för att kunna resa till sin flickvän. Romantiskt så det förslår och bloggaren rensade plånboken på alla småpengar. 🙂

Gamla Stan! Mycket folk, många turister och härlig stämning!

Men borta bra och hemma bäst… Så skönt när den här vyn tornade upp sig utanför tågfönstren! Mitt hem är min borg! 😉 

Ledigt hus för den som vill ha nära till tåget! Nicolaigården i Arboga är till salu! 1,5 miljoner för den hugade spekulanten att lägga upp! Men mysigt är det och vilket läge! Klicka HÄR för att komma till huset och Svensk Fastighetsförmedling!
Nu får katten Felix tänka sig att besöka någon annan än Börje framöver…

Avslutar dagens blogg med en tidning jag alltid köper när jag kommer till Stockholm!

Situation Stockholm!

Tidningen om hemlösa,
för hemlösa,
av hemlösa!

 

Mitt eget OS

Lokalt, Sport, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

OS – startar idag. Olympiska spelen – denna gång i London. (OS via Google!)
Jag är inte alls sportintresserad och känner en viss oro inför spelen i Storbritanniens huvudstad. Att terror och våldsdåd ska komma att störa och förgöra. Vi får hoppas att säkerheten och skyddet är rigoröst.

Mitt eget OS stavas inte olympiska spel – utan OS som ”Om Sommaren”!

Om sommaren kan man ta del av mycket. Min sommar består bland annat av det här: Man behöver inte alls ligga i hårdträning före men det ger en viss motion och tillfredsställelse! 🙂 Härligt när gräset blir fint klippt. Min trädgård är som en spännande djungel! Lön för mödan får man inte via någon sportdryck men genom det här: Smultron men också hallon växer vilt. Bigarråer och en och annan jordgubbe
– liksom söta, goda krusbär. Lite fägring får ögat får man också! Malvorna sprider sig på gården.
Något kallt sen att dricka och en bit sockerkaka. Ihop med trevligt sällskap! Felix – som älskar fötter!

Och lite motvilliga Wilma: Vilda Wilma är ingen knäkatt och sitter stilla högst korta stunder.

Inne stannade Curry som varit lite krasslig. Här har han hittat det perfekta sovstället! Ni ser väl benet som sticker ut bakom lillhusses rygg! 🙂

Inga rekord slås på mitt OS men jag är glad och nöjd ändå! 🙂

Oavsett om du deltar i OS, via TV:n eller på annat sätt, eller om du har ditt eget sommar-OS – hoppas vi på lugn och ro utan incidenter! Lev väl!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.