Drug preguntas

Du är vad du äter!

Lokalt, Miljö, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö 1 Kommentar »

”Du är vad du äter” – är inte bara ett TV-program för överviktiga och skräpmatsälskare – det är mer än så. Du är vad du äter – säger en hel del om dig själv och hur du tänker om den mat du stoppar i dig. Var den kommer ifrån?

Jag har skrivit upprörda bloggar förr om vanskötta djur – idag är det dags igen! Nu handlar det om kor och om kalvar!

I början av juli transporterades en ko från Gotland hela vägen till Kalmar för slakt. Hon var högdräktig och morgonen därpå låg en liten kalv nyfödd intill henne när hon skulle slaktas. Läs mera HÄR!
En romantisk, inkännande (läs: dum) person som jag tänker då:” – Kossan klarade sig! Hon fördes bort och fick leva med sin lilla kalv!”
Självklart gick det inte så! Kon slaktades som bestämt och kalven avlivades.

Så här läser jag i DN, citat: ”Enligt regelverket får inte en ko vara dräktig med en kalv som ska födas inom fyra veckor när djuret slaktas. Men den här regeln hålls inte på ordentligt.”
Som mor känner jag ännu mer för kon. Att vänta barn, att föda – en förlossning är inte enkel utan smärtsam och påfrestande. Den vånda och det lidande kossan måste ha fått utstå utöver själva den långa transporten och väntan i slakthuset. Jag finner inte ord.

En annan händelse i slutet av juni! 45 kor drunknade i gödsel på en gård i Dalarna! 🙁 Fruktansvärt!

Citat ur DN: Simone Häusler (biträdande länsveterinär i Dalarna, bloggarens anm.) tycker att det är märkligt att ingen upptäckt vad som pågick på gården, eftersom den ligger vid vägen.

– Bara lukten borde fått någon att ana oråd. Jag är verkligen inte mesig men jag har aldrig sett något liknande, säger hon. Vi har dragit fram många döda nyfödda djur och här är kor som skriker efter sina kalvar. Jag har aldrig sett något sådant här i mitt liv.
Läs mera HÄR!

Hur beter vi oss mot djur!? Och ni som blir förfärade över händelserna – hur vet ni att just era grytbitar och entrecotes inte haft samma bakgrund!

”Köttfri måndag” är en organisation som vill verka för att vi en enda dag i veckan alltid utesluter kött! Det är tusan så svårt att få igenom bland kommuner och landsting! 🙁 En enda dag!!

Läs mera HÄR på Köttfri måndags hemsida.

  Jag själv äter mindre och mindre av kött och borde bli vegetarian. Men när jag nu inte är det ännu så anstränger jag mig i alla fall att hitta kött från djurproducenter som tar ansvar för sina djur. Det är inte lätt men det går. Det kostar mer –  men vad betyder det!? Köp mindre och låt inte kostnaderna styra djurs lidande!

Stöd de djurskyddsorganisationer som finns i landet och jag puffar gärna för Djurskyddet Sverige som har en aktiv och intresserad generalsekreterare – Åsa Hagelstedt.
Klicka HÄR för att komma till Djurskyddet Sverige!

Bort med skygglapparna! Tänk på vad du köper och äter! Bry dig!

Från min senaste tekopp: ”Care leads to understanding”.
Översatt ungefär: Att bry sig leder till förståelse.

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.