Drug preguntas

Är du vän med Jekyll eller Hyde?

Lokalt, mänskligt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

I den välkända filmen ”Dr Jekyll och Mr Hyde” får vi uppleva hur en trevlig och klok man blir som förbytt när han dricker en specialkomponerad dryck. Från att ha varit god och älskvärd blir han ett monster.

Men har vi inte alla två personligheter – även om de inte byter plats med sådana konsekvenser som i filmen? Tänk efter – visst har du ett sätt att agera när det handlar om familjen och ett annat gentemot övriga människor.
Det är förmodligen till och med så att du är olika personligheter beroende på vilka av dina vänner du träffar – och detta helt utan specialdrycker!
Den lugna, djuptänkande med vännen bokmalen och i nästa andetag den som rockar fett med partykompisarna. Det är nog rätt naturligt och speglar vår mänskliga bredd. ”Man blir som man umgås” heter det – och för att inte spåra ur helt åt ena eller andra hållet bör man kanske välja sina vänner noga.

Man kan också få uppleva den totala förändringen. När en mycket nära vän plötsligt blir en annan. När de sidor som fört en samman plötsligt byts ut och ”den andra sidan” bestämmer, den som man inte har så mycket gemensamt med.
Jag har upplevt det och det har kanske du också? Det kan gå så långt att man funderar på hur man någonsin kunna haft något samhörighet med personen ifråga – så diametralt olika har man blivit. Visst är det märkligt – och ganska omskakande.

 Så är du vän med Jekyll eller Hyde? Känner du samhörighet med båda – eller spårar det ur ibland? Och hur löser du det i så fall. Jämka och kompromissa – är ledord i sammanhanget om man ändå tror på gemenskapen.
Respekt och kärlek är viktiga förutsättningar om det handlar om djupare förhållanden. Kanske man helt enkelt får spela lite teater ibland?
Men grunden måste vara ärlighet och god vilja, så känner jag.

Så vem är du vid nästa möte med en medmänniska? Jekyll eller Hyde – och är du ärlig i dina möten…

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.