Drug preguntas

Gnälligt – och lite snällt i Ankdammsnytt!

Ankdammsnytt, ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

 Det finns tydligen ett TV-program som borde passa mig bra. ”Extra gnälligt” heter det och går i SVT. Serien presenteras så här: ”Griniga medelålders kvinnor kommenterar allt mellan himmel och jord”.

Nja, grinig och gnällig känner jag mig nog inte. Jag är bara en sådan person som inte kan hålla tyst – och det gäller såväl när något är dåligt som när det är bra. Det sistnämnda är det inte lika många som delar viljan att uttrycka – berömma någonting. Det är nog så viktigt! Varför är det så lätt att klaga men så svårt att säga något positivt om och till någon?

Nu till dagens ”gnäll”! Först lokalt: Vill man posta ett brev på helgen i Arboga och hoppas att det delas ut på måndagen får man se upp!
Av de brevlådor som finns uppsatta (många har försvunnit med åren = Posten rationaliserar) så finns två (2) där du kan förvänta dig att posten töms kl 13 på söndagen.
Men – dessa är proppfulla redan på lördagen! Jag skulle posta ett viktigt brev till en myndighet i lördags vid lunchtid och fann att brevlådan vid Arboga Station var så full med post att jag fick plocka ur en del och försöka pressa tillbaka posten igen ihop med mitt eget brev.
Hur tryggt känns det? Hur lätt är det inte att plocka upp brev och läsa eller förstöra för den som tycker sådant är ”kul” en lördagskväll? Stråket runt Arboga Station är ett tillhåll för unga kvällstid och särskilt på helger.
Gnäll? Nej, oro och önskan om förändring! Djupare brevlådor och fler tömda under helgen.

Gnäll 2 – lokalt. Häckar!
En nyinflyttad granne går till tings för att få såga ner en häck mellan sig själv och grannen som bott där i ”hundra år”. Resultatet – ett litet kalhygge och en infekterad grannkontakt. Varför gör man så?

  Jag har läst om turerna i lokalpressen men inte brytt mig särskilt. Här om dagen cyklade jag förbi nämnda grannar och fann en mycket hårt nedklippt häck. Den nedklippta häcken skulle släppa in mer ljus, tyckte den nyinflyttade grannen men skillnaden kan inte vara särskilt stor med tanke på läget i norr med träd och hus runt omkring. Tvärtom blir det nu insyn från grannarna – åt båda håll.
Ja ja, inte min sak men jag undrar hur man kan strida till doms för en sådan sak. ??

Gnäll nummer 3 lokalt: ”Höga flöden får konsekvenser” skriver Arboga Tidning idag. Javisst är det så! Ändå envisas de styrande i Arboga att säga sig vilja satsa på ånära boenden. Hur tänker man då?
SMHI
m fl varnar för ännu mer regn och ännu fler översvämningar i framtiden. Visst är det fantastiskt fint att bo nära vatten men inte lika kul när vattnet strömmar in på gårdar och i källare.

I oktober 2010 skrev jag en blogg om en annan plats som skulle kunna ge närhet till Arbogaån – den här: Den gamla silon i Arboga. Varför inte satsa på det istället? Nära ån och centralt med en fantastisk utsikt! Bergmansparken intill med grönska och båtplats nedanför!
Läs min blogg från 27 oktober 2010 genom att klicka HÄR!

Lite riksgnäll också! I DN Söndag fanns ett reportage om Båstad. ”Småstaden som blev en festmetropol”. Där kan man läsa att stekarna, partyprissarna, festar men går sällan på någon tennismatch…

För några år sedan skulle det ”vaskas” i Båstad! D v s man beställer in en flaska Champagne och häller sen ut den i vasken. Sjukt? Bara förnamnet.
2011 blev det ”traska” som gällde istället: Man köper en flaska Champagne och lämnar den orörd och går därifrån. ?? Jag bara skakar på huvudet.
Läs hela reportaget HÄR under vinjetten DN.se Livsstil (Livsstil!?)

Jag har varit mer än 20 år i Skåne om somrarna i stugan med adress Båstad. På grund av flashigheten och överklasstilen åkte vi alltid till Ängelholm istället och handlade. Därmed sagt vad jag tycker om tjusiga Båstad om sommaren.

Sen kan man gnälla över dåliga filmer som man segar sig igenom. Den här till exempel: Naturligtvis skulle vi ha anat oråd när ”Filmklubbens” Fredrik Sahlin överöste filmen med lovord för att sen säga: -Nej, glöm allt vad jag sa.
Dessutom retade jag mig på att Sahlin skulle låta precis som Nils-Petter Sundgren när han presenterade filmen.
Ändå var han bättre att se och höra än Orvar Säfström. Nog om presentatörerna – filmen var urtrist med en osannolik handling. Tycker den ”gnälliga” versionen av bloggaren.

Pigge Werkelin förnekar sig aldrig. Han har länge tagit massmedia till hjälp för sina olika affärsverksamheter men det här tyckte jag var lite över gränsen. Att licensbetalarna som finansierar publicserviceföretaget Sveriges Radio därmed ska hjälpa Werkelin att förverkliga ”Drömstugan”! ??

Mats Svegfors, VD för Sveriges Radio svarar så här i mail till mig när jag ”gnäller”: ”Pigge Werkelin sätter in en annons där han påstår att vi har gjort något som vi inte har gjort. Vi har gjort satir av hans besynnerliga affärsverksamhet, dvs raka motsatsen till vad han påstår i sin annons. Hur ska vi kunna hindra detta. Möjligen kan Du reagera mot att DN tar in annonsen.”

Nej, någon drömstuga tänker jag inte skaffa men jag har mitt eget drömboende ändå! Nu kommer det snälla i bloggen alltså! 🙂
Bland ogräs och mossmatta istället för gräsmatta sprider sig smultronen!

Har man tur blir det en strålande solsommardag och katterna blir glada över sällskap ute! Felix är klok och tar skydd i skuggan när solen strålar hett mitt på dagen.
Wilma sträcker ut sig och myser. Curry försöker ta sig ut fönstervägen… Inte lätt för en tjock katt i sina bästa år… Det gick inte, kan jag avslöja! 🙂

Sen kan himlen plötsligt te sig så här… Då blir Felix sur och lägger sig på det här viset tills morsan fixat solsken (!?) – eller hetssprungit med honom till matskålen (det är tacksamt nog ett alternativ).

Vilda Wilma blir mindre vild vid dåligt väder och sussar gott istället.

Kvällen igår var fin och det var bara att njuta och glädjas. Inget gnäll alls!

Jag avslutar bloggen idag med Prins Folke av Norrbotten och hans matmor Miriam. Vi håller tummarna att lille prinsen snart är på benen! Vad gäller Prinsen och Miriam är det bara goda och snälla tankar som gäller.

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.