Drug preguntas

Cykeldårar och skrämmande boenden!

Lokalt, Miljö, Resor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

En av mina läsare har tagit upp lite om vad skolan lär ut och inte – och vill att jag skriver om det.

Jag håller med om att undervisningen blivit sämre på många områden. Simundervisning är ett sådant område som nästan inte räknas till vad som ska ligga under skolundervisning.
Ett annat är hur vi uppför oss i trafiken. Jag pratar cyklar nu! Hur ser trafikundervisningen ut i förskolan och skolan? Vet unga idag hur man beter sig på en cykel i trafiken? Inte skjutsa, inte cykla i bredd, hålla till höger, visa hänsyn o.s.v. Så att inte cyklandet drabbar både dig själv och andra?

Finns sådan undervisning för invandrare? Eller har vi i Sverige ”glömt bort” den så viktiga informationen?

För övrigt tänker jag ofta på att den undervisning vi fick när jag var ung – har vi som var elever då och som är vuxna idag – tagit för givet att den tillämpas fortfarande. Vilket den inte gör!

Sexualundervisning, till exempel, blev ju hur stor som helst under frigörelsens 60-tal – och vi inbillar oss på något märkligt sätt att den informationen förs över med generna. Icke! Samma sak med jämställdhet och demokrati. Vi får aldrig slå oss till ro utan fortsätta kämpa.

Med andra ord – se till att din unge lär sig simma, uppför sig i trafiken och kolla upp att dina unga vet allt om preventivmedel och sex och lär dom att jämställdhet och demokrati är världens viktigaste ord!


Lite franskt också! Jag tänker berätta lite om resan jag gjorde kombinerat med annat så får ni läsare välja vad ni tycker är intressant.
Jag skrev bloggar under Parisveckan men nu följer foton och lite annat än vad jag skrev om då. 🙂

Från ett regnigt och blåsigt Sverige flög vi via Köpenhamn mot Paris. I det regngrå var det svårt att urskilja vad som var Sverige och vad som var Danmark. Bloggaren fick syn på Turning Torso i Malmö och Öresundbron och sen föll bitarna på plats!

På flygplatsen Charles de Gaulle fick man nästan lite av rymdupplevelse när man såg alla tuber som korsade hit och dit.  Tuberna är gångar med rulltrappor som tar ankommande och avresande resenärer dit de ska.

Vi bodde utmärkt på Hotel Les Jardins du Roy 5, rue Buffon i Latinkvarteren i Paris!   Det gröna längre bort på gatan tillhör Naturhistoriska museet och bakom ligger Jardin des Plantes!

 Utsikten mitt emot våra två franska balkonger kunde uppfattas som lite skrämmande kanske av en del… Den gamla byggnaden var full med skelett!! Naturhistoriska museet!

Så här såg det ut inifrån! Genom fönstren skymtar ni en av våra balkonger – den med blå och gula ballonger. Ja, här fanns skelett från alla sorters djur! En gigantisk val! Och människan ihop med sin artfränder aporna.

Naturhistoriska museet på rue Buffon är förstås sammanknutet med den här mannen: Herr Buffon själv – eller George Louis Leclerc de Buffon som hans hela namn var. På en sida från 2007 i Svenska Dagbladet hittar jag detta: ”Fransmannen Buffon var 1700-talets mest läste filosof och vetenskapsman. Han drevs av tidsandans ideal om att inventera och rationellt förvalta naturen och hade långt före Darwin tankar om naturligt urval.”
Och Buffon föraktade vår egen Carl von Linné – hans rival i sammanhanget. Läs artikeln genom att klicka HÄR.

Statyn över Buffon står i den botaniska trädgården Jardin des Plantes – alldeles intill museet och ”vårt” hotell.

Vill du veta mer om hotellet Les Jardins du Roy – sök på namnet på Google eller klicka HÄR! Det finns många sidor att reservera rum på hotellet. Ett alldeles utmärkt hotell med Gare d’Austerlitz alldeles runt hörnet – för färd med tunnelbana eller pendeltåg.

Imorgon återkommer jag med mer smått och gott! Välkommen åter!

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.