Bok, bär och blommor – och en och annan gargoyle…

BÖCKER jag läst, Bröderna katt och Vilda Wilma, Kultur, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Två små barn Kommentera!

Vad gör man en ledig, solig julidag?
Läser en bok kanske?

Bokmalen och jag har just läst klart Mari Jungstedts senaste kriminalroman ”Den sista akten”.

Vad gäller deckare och kriminalromaner är jag sparsmakad. Allting passar mig inte. Det finns en hel drös av deckarförfattare och en hel del kvinnliga, svenska. Några lovhyllas av för mig oklar anledning – men smaken är som baken.
Är man kräsen så är det inte många som finner nåd och en som precis passerar gränsen på rätt sida är Mari Jungstedt. Inga mästerverk men ändå OK.
”Den sista akten” är en lagom semesterdeckare att ha med sig i solskenet eller i soffhörnan när det regnar. Inte särskilt dramatisk, lagom spännande med en liten lagom knorr mot slutet. Lagom alltså.
I den här romanen nämns också Arboga. På sidan 287 talar kriminalaren Karin Jacobsson om det märkliga fall de jobbar med och hänvisar till morden på två små barn i vår stad.

Morgon med Felix!
Strax dags att plocka bären till morgonfilen!

Ljuvligt ute idag! Felix tar sig en slurk vatten på morgonkvisten.

Igår höll jag mitt löfte! Löftet till tre trötta julstjärnor från december förra året! 😉

– När det blir sommar ska ni få komma ut!
  Och så skedde igår! Bättre sent än aldrig! 🙂

Jag har vilda planer på att smycka min gård! Det här är ju bara peanuts:

Jag har förälskat mig i gargoyles sedan resan till Paris och besöket bland alla gargoylsar i Notre Dame! Men de verkar vara svårfångade här i Sverige… Den här hittade jag på nätet men import från USA är inte att tänka på. Men nog skulle den passa mig! 😉 Eller den här:

Nja, jag får nog lugna mig lite och ta vara på det jag redan har istället. Men har någon tips om var i detta land jag kan hitta gargoyles så är jag väldigt tacksam! 🙂

På onsdag är augusti månad här och vi är på väg en liten bit längre bort från sommaren. Det har jag märkt på vildvinet redan…

Njut dagen!

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.