Drug preguntas

Söndagspredikan med visa ord om livet

Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Lokalt, Natur, Personligt!, Tankar och funderingar..., VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

 

Vad är detta? Jo, en katt som gillar räkor. Om katter och annat viktigt handlar söndagens predikan om.

Via Facebook får man sig tillsänt all möjlig (och omöjlig) information, nyheter och citat. Här är ett som jag fått via Melissa i Colorado, USA: This person believes…all pets go to heaven” dvs ”Den här personen tror…alla husdjur kommer till himlen”.

De visa orden gav jag genast ett ”Gilla”! Men himlen tar naturligtvis inte bara emot husdjur utan alla djur och varelser, till och med människor om de varit snälla…
Djur är nämligen alltid snälla och goda. Det är dumma människor som får dom att anses onda! Gör hundar aggressiva och får vilda djur att anfalla.

Jag har lyckan att godkännas som ägare av tre underbara katter. Här är fina Curry som alltid vill kela.  Han är ett matvrak men får han välja mellan mat och kärlek väljer han alltid kärlek.

Igår var det ett fantastiskt väder och att husbondfolket är ute är det bästa katterna vet!
Här har Curry fått syn på bästisen Wilma.

Då blir det lek och bus av! 
Allt medan Felix, ensamvargen, ligger en bit ifrån. Felix gillar hellre att gosa med fötter! Här får bloggarens fot ett uttag! 🙂
Sen sätter han sig i skuggan igen. Katter är kloka och förstår att man inte placerar sig mitt i solgasset en het dag…

På kvällen åt vi pizza ute i syrenbersån. Då kom det där matsuget över Curry igen! När det sen var räkor på en av pizzorna då blev lockelsen nästan lite för svår. Jo då, han fick allt en och annan räka… Se så nöjd han blev sen!

Ja, visst kommer mina katter till himlen en gång – men förhoppningsvis dröjer det länge till dess.
Där finns redan min barndoms hundar där den strävhåriga foxterriern Raja var den första, liksom våra älskade katter Sippan och Hasse. Nu betar också ett litet föl där – lille Prins Folke av Norrbotten som bara fick 16 dagar i detta jordeliv. Och visst finns det plats för en liten trött skata när den dagen kommer. Här i tidigt morgonljus på mitt staket.

Regnbågslandet har någon kommit att kalla djurens del av himlen. Regnbågens färger sätts ju numera samman med Pride som avslutades i Stockholm igår. Men HBTQ-personer har ju inte ensamrätt på vare sig färgerna eller regnbågen.

Andra visa ord hittade jag i lokalbladets artikel om artisten Sofia Källgren. Hon berättar om sin längtan efter barn och reagerar på att kvinnor tar lite för lätt på när och om de kan välja att bli gravida. För Sofia var det en lång och smärtsam kamp, både fysiskt och psykiskt, men ett självklarhet att välja barn före karriär. Så här säger hon, citat:

”- Jag frågade mig vem som skulle bjuda mig på hallon på ålderdomshemmet. Definitivt inte skivbolagsdirektörerna. Men förhoppningsvis mina barn och barnbarn. Det var ett enkelt val.”

Ett kinesiskt ordspråk lyder så här:”Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud, men du kan hindra dem från att bygga bo i ditt hår”. Sofia utvecklar ordspråket på ett fint sätt, tycker jag: 

”Utveckla mig och flyg sedan iväg, säger jag till mina sorgens fåglar”.

Mycket klokt sagt.

Ett annat klokt citat kommer även det från Melissa i USA: ”Love your parents and treat them with loving care…for you will only know their value when you see their empty chair…”

Ungefärlig översättning: Älska dina föräldrar och behandla dem med kärleksfull omsorg…för du förstår deras betydelse först när du ser en tom stol…”.

Det tänker jag alldeles särskilt på idag när jag och delar av familjen är bjudna hem till kära mor och kära far, 87 respektive 85 år, på söndagsmiddag.

 5 augusti idag och dagens namnsdagsbarn är Ulrik och Alrik. Jag känner ingen personligen med dessa namn men kom att tänka på uttrycket att ”ropa på Ulrik”… Vad det betyder förstår kanske den som berusade sig för mycket igår kväll…

Annars minns jag med glädje Swedanes och Ulrik Neumann – även om de var mer mina föräldrars favoriter. Swedanes bestod förutom Ulrik Neumann också av Svend Asmussen och Alice Babs.

 

Ha en fin söndag.
Jag avslutar bloggen med en skål till livet!
Var varsam med det.


 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.