Drug preguntas

3:e gången gillt!! Och om livet i en kundvagn…

Allmänt Inga Kommentarer »

Tredje gången gillt och det firades på lite skakiga ben med ett glas Champagne. Jag talar förstås om toppen av Eiffeltornet.
Vägen dit var lång! Det tog oss 4 timmar att ta oss från marken upp till tornets topp. Dessa fyra timmar utgjordes mestadels av ett enda långt, slingrande köande bland italienare, spanjorer, indier, några fransmän och många, många andra.
Vi roade oss bland annat med att gissa nationaliteter med hjälp av att lyssna. Inte enkelt alls. Ibland fick vi hjälp av en viftande flagga hos en turistgrupp och då lärde vi oss till exempel att blågul flagga har även Ukraina!

Annat vi lärt oss är att vi har det väldigt bra. Det tänker vi på när vi ser de hemlösa män som drar runt på stora kundvagnar. Dessa kundvagnar är deras hem, deras liv. Kundvagnarna innehåller täcken, lite kläder, matpaket, kanske en och annan vinflaska undangömd bland bråten. En hundvalp eller två på toppen av vagnen eller liggandes intill husse på gatan. Sorgligt. Man tänker – hur blev dehär männens liv så? Vad hände? Var någonstans gick det fel?

Annan lärdom är att Sverige har gott anseende! Det håller i sig, säger en som rest utomland i många år. När vi säger att vi kommer från Sverige lyser människor upp. Då känner man sig verkligen stolt över sitt land.

En sak till – den turkiska mannen, han med ”Amelie från Montmartre” på mobilen som vi träffade högst uppe i tornet på Notre Dame – honom råkade vi på även i Eiffeltornet! Världen är liten ibland. Och med honom diskuterade jag lite politik. Lite jämställdhet och demokrati – om varför jag hittills vägrat åka till Turkiet. Om det samtalet får ni höra med om en annan gång.

Idag blir det Sacre Coeur och katakomberna! Lev väl! Det gör bloggaren med sällskap!  🙂Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.