Drug preguntas

Fina foton, fula fakta – blommor, blad, världsproblem och Arboga!

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Lokalt, Miljö, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Vad gör man en tveksam sommardag? En dag i juni då solen tvekar men också regnet. Tja, man kan njuta av allt som växer i naturen. Bloggaren har ju sina älskade Kaprifoler som är en njutning av Guds nåde.

Inomhus blommar det också! När jag kom in i rummet kände jag direkt vilken krukväxt som slagit ut. Porslinsblomman! Eller Hoya camosa som den heter på latin. På nätet kan man hitta flera sidor med till exempel skötselråd för sin porslinsblomma – HÄR är en!

Jag måste dock erkänna att inga skötselråd har nått min Hoya – den blommar snällt ändå med jämna mellanrum. Som sagt med en starkt, söt doft som gör det omöjligt att inte förstå att nu blommar det!

Hemma hos kära mor och far finns denna Hibiskus som mamma bevarat i många år. Färgen har hon fått fram själv.

Genom ett öppet fönster hos mor och far strömmar ljuvlig doft in. Denna fantastiska rosenbuske har spritt glädje i huset i mer än 50 år.

I söndagens DN hittade jag den här lite roliga bilden: Ju rödare på bilden, ju fler människor som bor där. Tjocka röda pluppar i Stockhoms-, Göteborgs- och Malmöområdet. Av bilden kan man utläsa var man ska bosätta sig för lugn och ro i glesbygd.

Mitt eget Arboga ligger trivsamt till i mitten av den nedre halvan Sverige. Småstadsidyll med nära till de stora städerna. Borde vara en idealisk hemort för väldigt många! Inte bara 13 285 personer som enligt statistiken fanns i kommunen Arboga 31 december 2010. Se HÄR!

  Titta in HÄR Arboga kommuns hemsida så får du hjälp att flytta hit!

Trista fakta fanns i DN om Grekland Till exempel: Hälften av alla unga människor i Grekland går arbetslösa…

Ja, vad gör man mer en tveksam sommardag? Äter en klassisk svensk sommarlunch med snaps och allt!

Eller lyssnar på en liten tvååring som spelar piano! 🙂

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.