Drug preguntas

Varning för ficktjuvar i Arboga!!

Allmänt, ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Nu i sommartider när vi går lite mer lättklädda så är förmodligen chansen större för ficktjuven. En till synes vänlig gest – och plånboken är borta!

Genom en vän vet jag att igår utsattes en gammal man för en sådan ficktjuv i centrala Arboga. En kvinna bad om pengar till döva barn. Den vänlige mannen ville inte vara ogin i midsommartid utan gav kvinnan tjugo kronor. Som tack fick han en kram. Den kramen kostade honom tusen kronor! När han kom hem upptäckte han att han blivit bestulen.

Så sorgligt på flera vis. Hemskt att bli rånad! Men också förfärligt att sådana här tilltag ökar vår misstänksamhet. Vilket i sin tur betyder att människor som verkligen behöver hjälp kanske inte får det.

  Jag tänker på ett amerikanskt program jag brukar se i TV4Fakta”Överleva” – som handlar om människor som mirakulöst överlevt överfall och olyckshändelser. De berättar med egna ord om händelserna och det som slår mig är hur många medmänniskor som inte vågar hjälpa. Man vågar inte stanna bilen för en människa  i nöd. Vågar inte öppna dörren när en blodig, gråtande människa står utanför och bankar på. Misstänksamhet och oro som leder till katastrof många gånger. Ett sådant samhälle vill inte jag ha.

Men tyvärr måste jag uppmana aningslösa människor att INTE öppna plånboken för tiggare i Arboga!
Tyvärr behöver alla vara på sin vakt för så här ser en del av en tidningssida ur Arboga Tidning ut idag: Sex olika notiser som alla handlar om brott och stölder i hus och källare men även vad gäller fordon.
Förmodligen inte unikt för Arboga  utan alla bör se om sitt hus och vakta sin börs!

Igår skrev jag om ogräs och en liten, liten del av det rensades bort igår. Oansenlig men rätt vacker med små blå blommor. Vildrosorna fick förstås stå kvar! Och regnmätaren åkte ut – nyinköp från Åsby i Hallstahammar! En regnmätare kan behövas för alla regnrekord som slås…

Efter gräsklippning och viss ogräsbekämpning blev det saft och kaka i bersån!

Vilda Wilma blev glad över att vi var ute och sträckte ut sig så här lång! 🙂 Medan Curry föredrog lillhusses säng för att ta tillvara alla tillfällen att vara nära honom.

Håll i plånboken alltså! Se upp för falska människor! Men njut också av solen! Tids nog fylls regnmätaren på…

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.