Drug preguntas

Frivilliga insatser till vilket pris?

Brott och straff, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen 1 Kommentar »

Idag läser jag i tidningarna att den 40-åriga kvinna som varit försvunnen i Gällivare nu hittats död. -Det var civila som var ute och letade som hittade henne, säger polisen enligt Svenska Dagbladet.

Nu vet jag inte om det var ”vanliga civila” som letade och fann kvinnan eller om det var Missing People Sverige.

  Missing People Sverige är en organisation som skriver så här på sin hemsida: ”Vi är en ideell organisation som hjälper personer att finna anhöriga som försvunnit. Vi anordnar på kort tid skallgång för att rädda liv och kan snabbt mobilisera stora resurser med hjälp av ekonomisk sponsring från företag runt om i landet.”
Bilderna är från deras hemsida som ni finner HÄR.

På hemsidan kan man anmäla sig som frivillig för skallgång vilket jag själv har gjort. Men jag har också ställt frågor till organisationen – frågor som jag inte fått svar på.
Jag har undrat på vilket sätt de rekryterar folk till skallgång? Om personerna intervjuas på något sätt före och om de får någon utbildning?

Hur vet man annars att det kommer rätt människor till uppdragen? Jag menar – är det till exempel frågan om befarat mord kan ju personer i en skallgångskedja förstöra eventuella bevis. Och hur reagerar människor om de finner kvarlevor efter en människa  i skogen? Finns det någon back-up för dessa?

Jag har frågat – men inte fått något svar. Det kanske kommer och i så fall ska jag berätta det här på bloggen.

Har det blivit så att Polisen i Sverige fått så dåligt mer resurser att allmänheten måste klampa in?
Är det lika OK med Medborgargarden då?

Jag är för civilkurage och folk som hjälper tillmen var går gränsen?

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.