Drug preguntas

Svårfunnet café i Arboga!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Kultur, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

I tisdags läste jag i lokaltidningen om ett nytt café i Arboga Hamncaféet Hjärtat!  Caféet skulle ligga mitt emellan Bergmansparken och den nya hamnbryggan i Arboga – alltså i mina kvarter. Perfekt läge centralt i stan!
Lite märkligt att jag inte sett eller märkt någonting, tänkte jag och begav mig därför idag ut på jakt efter caféet!

Det var lättare sagt än gjort! Här ses den stora gräsplanen mellan Bergmansparken och hamnen:  Granngården/Lantmännen i bakgrunden – men inget café!

Sittplatser! Men inget café! 

Jag gick närmare.  Räknade ut att caféet borde ligga här någonstans… Den låsta toaletten såg jag – men inget annat.

 Var är cafét!? Det borde ju ligga i närheten av besökstoaletten, tycker man – så att den förhoppningsvis kan hållas upplåst för den nödige när ett café ligger intill…men var?

Var ÄR caféet!??  Nej, den röda lilla kuren invid Granngården/Lantmännen är för  deras kundvagnar, det vet jag, så där ligger inte caféet!

Men vad är det här?  En liten skylt fångar min uppmärksamhet.

 ”Öppnar snart!” står det på skylten!!

Vilken antiklimax! Det finns inget Café Hamnhjärtat!!  Bara en röd hjärtformad skylt!

Märkligt att lokala Arboga Tidning är så snabba att göra reklam för ett café som inte finns än!?
Man kan ju bara hoppas att caféet kommer igång i år… Skolavslutning imorgon, sommarlov, Arbogakarnevalen strax med mycket folk i rörelse, semestermånaden juli om bara några veckor – caféet borde vara i full gång att servera kaffe och glass!
Kanske till Medeltidsdagarna då? I konkurrens med all annan kommers varav en hel del finns just här intill Bergmansparken och Arbogaån.

Ja, det återstår att se. Jag ska hålla er uppdaterade om jag kan.
Tills dess kan ju kaffe- och glassugna besöka Café Två Skator som jag gjort reklam för tidigare. Eller ta en sväng till Engelbrektscaféet som ligger på Strandvägen intill ån. Båda dessa caféer är nya för i år! Ja, Engelbrektscaféet har funnits tidigare men har ny ägare från och med 2012 – Pia Adamsson!

Arboga å låg vacker denna morgon.  Från Herrgårdsbron en stund senare tog jag detta foto:  Innanför den lummiga grönskan till höger i bild ligger nämnda Engelbrektscafé.

Svårfunnen var också den lilla hemtrevliga butiken ”Populärkonst”Östra Nygatan! Pizzeria Maestro låg kvar men i lokalen intill var det tomt!  Skylten var nedtagen och endast Pierre och Gunnars fina blomma stod kvar!  Var dom trevliga grabbarna tagit vägen med sin konst vet jag inte. Får jag reda på det – kommer information här på bloggen!

I dagens tidning fastnade jag för det här reportaget:  Christina Barklund, en granne, berättar lite om sitt liv och varför hon susar omkring i en tuff sportbil. Köp tidningen om du vill veta!

Vilda Wilma har högtflygande planer  idag!  Man kan undra vad som ska ske härnäst…  Det förtäljer inte historien.

Felix verkar sova. Men han har koll – kisar lite med högerögat! 

Kanontrevlig blogg eller hur!? Ja, bloggen har i alla fall en kanon med på bild idag! Så det så! Ha en fin torsdag!

Sådana saker man kan träffa på
under en promenad i Arboga! 🙂Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.