Drug preguntas

Lagoma korvar är bäst!

Lokalt, Miljö, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

  Hur tänker du när du går och handlar mat? Tänker du på varifrån varorna kommer och hur de är tillverkade?  Väljer du ekologiskt och KRAV-märkt om det finns – eller skyller du på att plånboken är för tunn? Säger du kanske: – Det spelar ingen roll vad lilla jag gör i lilla Sverige när ingen annan bryr sig runt om i världen.”

Men har vi råd att vara så cyniska med vårt fantastiska jordklot? Har vi råd att vara slappa och prioritera bort det rättvisemärkta och de livsmedel som tagits fram på ett så etiskt sätt som möjligt?
Räcker pengarna till chips, dricka och godis för fredagsmyset så räcker det säkert till annat också – eller prioritera om!

Jag ska inte säga att jag är någon stjärna på rätt inköp men jag försöker. Så här blev det idag: Köper alltid ekologisk mjölk och yoghurt. Finns det inte så avstår jag hellre.

En bit ost blev det också!
Liksom korvar till grillen!

 Robertsons i Örebro har inte ekologiska varor jämt och heller inte KRAV-märkt men företaget säljer närproducerade varor. Köttprodukter från djur slaktade i länet. Djur som slipper åka långa vägar i skakiga djurtransporter. På grillkorvsförpackningen syns Peter, en av de trevliga anställda på Robertsons Charkuterier i Örebro. Klicka HÄR för att komma till deras hemsida! Där kan ni just nu läsa om färdiga menyer till studentfesten!

Men även på Konsum i Arboga hittar du Robertsons produkter. Ligger längst bort i butiken, intill ostdisken. Fråga Roland eller någon annan ur personalen om inte annat!

De trevliga tecknade bilderna ovan kommer från ”Hållbarometern – hållbar utveckling i Luleå” – klicka HÄR för att komma till sidan!

Det blev lite tomater och lök också bland annat. Tyvärr hittade jag inget ekologiskt men väl svenska varor. Det här slank med också… Ekologiskt godis! Det händer att folk hånfullt säger till mig:” – Går du på sånt där!? Det är precis samma varor som allt annat fast du får betala mer!”

Jaha, och tänker alla så hur går det då med de som försöker? Hur går det då med vårt klimat och vår miljö? Så här står det på godispåsarna längst ner på baksidan: Sjölunda Gård, Ekogrossisten AB, är högst verkligt! Det här är ägarna: Mer om Lotta och EricaSjölunda Gård hittar du på deras hemsida genom att klicka HÄR!

Läs om KRAV – HÄR! Om ekologisk mat på Wikipedia HÄR! Titta gärna också på hemsidan ekologiskt.com genom att klicka HÄR!

Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Och många bäckar små bildar snart en stor å! Här en bild över Amazonas och världens största regnskog – så länge den nu finns kvar…

Imorgon handlar det om en katt som är som en hund men framför allt en kärt sällskap i trädgården! Läs då också!

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.