Drug preguntas

Behöver Arboga ytterligare ett matställe??

ARBOGA, Caféer och matställen, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Ibland funderar man lite på hur människor tänker och hur beslut tas. Är det verkligen ytterligare ett matställe som Arboga behöver?

I dagens lokala Arboga Tidning ser förstasidan ut så här: Sturestadens fastighetsbolag som snart äger hela Arboga ser möjligheter i Sätra. En av dessa möjligheter är en restaurang. !!??

Lilla Arboga svämmar över av pizzerior och det finns dessutom flera mer klassiska restauranger. Här om dagen skrev jag om de sex caféer som nu finns centralt i stan och i en blänkare i Magazin24 aviserar Café Hamnhjärtat på nytt att de ”snart” öppnar. Då blir det sju!
Ska vi äta och dricka ihjäl oss!?

Jag läste tidigare i lokalpressen om vad Arbogabor tycker om utbudet i stan och flera tyckte att här fanns allt utom möjligen en möbelaffär. Så varför inte satsa på något sådant ute i Sätra? En lämplig plats med utrymme att baxa in och ut möbler.  MIO kanske kan vara ett förslag eller någon annan som kan ta upp konkurrensen med IKEA i Västerås resp Örebro.

Eller varför inte en butik i Indiskas regi! Den butikskedjan har saker för hemmet såväl som kläder m.m.

När jag besökte Dollarstore ute i Sätra som öppnade för en tid sedan så tänkte jag:- Här finns en hel del – men vad fattas? Förutom Dollarstores utbud finns mat att äta – Dinners, Subway och McDonalds. Det finns bensin att tanka bilen med – så vad kan man locka med mera? En klädaffär, tänkte jag. Eller möbler. Men inte en restaurang! Det tänkte jag aldrig.

  Finns det någon plan för hur kommunen vill att Sätra ska utvecklas? Och i så fall – tar Utvecklingscentrum aktivt kontakt med lämpliga presumtiva etablerare?
Och hur får man besökare i Sätra att ta sig kilometrarna in till vår fina stad och utbudet där?

– Vi bygger gärna mer, säger Sturestadens VD. Jättebra, men se till att det är rätt verksamhet det byggs för så att företagen blir kvar. Inte slår igen på grund av konkurrens och vikande kundunderlag.
Nedanför reportaget om Sturestaden finns en notis om ytterligare ett matställe som öppnat – ute i Sätra…

Jag hoppas det här inte är det beslut som de ledande i kommunen nyligen slog sig för bröstet för att han klubbat igenom snabbare än snabbt. För det känns varken vågat eller sensationellt – i alla fall inte på något bra sätt.

Sol och sommar – midsommar imorgon! Varmt och skönt ute! Ta en dusch, hoppa i ett bad eller låt någon annan tvätta av dig värmen – precis som Wilma hjälper Curry på bilden nedan! 😀

 

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.