Drug preguntas

Dagens predikan – är du vilse i fårskocken?

Arbete och rättvisa, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Känner du dig lika vilsen som ett spattigt får i en fårskock? Med andra ord – ungefär som bloggaren gör just nu. Lugn – det finns hjälpmedel.

Detta har jag kommit fram till: Man bör först och främst fundera på vad som är viktigt. Jag menar, verkligt viktigt! Är det att chefen på jobbet blir nöjdare än nöjd, att disken är skinande ren, att grannarna ser att du har bytt gardiner eller att du lyckas hålla jag-är-superlycklig-och-har-det-så-jättebra-människa-till-skillnad-från-er-alla-andra-masken? NEJ!

En liten vink får ni genom Gustav Fridolin, Miljöpartiet: ”Att vara nybliven pappa är ett större förtroendeuppdrag än att vara språkrör”, säger han i DN här om dagen.

Så sant! Hur du själv mår, hur dina nära och kära har det – barn, föräldrar, syskon, vänner – är mycket, mycket viktigare än någonting annat. För med inre frid och harmoni hos dig själv och andra får vi ett bättre liv och ett varmare, mer fungerande samhälle.
Så predikar jag idag – och framför allt för mig själv…

På tal om vilsna får så finns detta lite roliga i DN idag på deras sida ”Jobb, Karriär och Utbildning”: ”Fåren hjälper personalen att samarbeta”! 🙂

Är du en bra ledare som kan få din personal att dra åt samma håll? Samarbetar du med dina arbetskamrater? Fåren avslöjar allt! Läs i DN!
Jag hittar inte artikeln ännu på nätet men den finns i pappersformat i en tidningskiosk nära dig.

Sen kan man ju fundera på detta med ”djurarbete”. Barnarbete är ju inte tillåtet och man kan undra hur fåren mår när en stressad, dåligt fungerande chef ska försöka leda skocken!

Intressant i alla fall och får mig att ännu en gång tänka till på hur vi borde inse att vi har en del att lära av djuren.

En som inte jobbar alls är Vilda Wilma! Hon är bara vild och vacker! 🙂

Så tänk till på vad som är värt att stressa för. (Helst ingenting! Stress är nedbrytande!)Vad som är viktigt att lägga ner din tid på.
Bilden nederst på bloggen idag får symbolisera vad jag känner som viktigast: Mina tre älskade barn. Men också mina föräldrar, min bror och hans familj och en del andra som finns i mitt hjärta.

För övrigt kan det bli ett lite sporadiskt bloggande framöver. Imorgon far bloggaren mot Paris!

Njut av livet – stressa det inte kortare!

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.