Drug preguntas

Regeringens svek mot djuren!

Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö 7 Kommentarer »

Regeringen har inget intresse av djurfrågor – det kan man helt klart konstatera. Att minkfarmarna i Sverige får vara kvar är rent pinsamt och samtidigt fruktansvärt! Här en bild från Sveriges Radio på en mink i en svensk minkfarm: Vilken tjusig donna kan bära det djurets päls med gott samvete!? 🙁
Regeringen kan tydligen föreslå ett antal personer i vårt land som bör ha som ”rättighet” att få köpa en päls! 🙁

 Att regeringen även struntar blankt i rovdjuren i vårt land det har ju framkommit länge. Idag förstår jag mer av detta! Läs HÄR vad juristen Jesús Alcalá skriver i DN! Rubriken lyder:

”Hur kan Jägareförbundet vara folkets opartiska ombud?”

Citat ur artikeln: ”Dubbla budskap. Varje år får Svenska Jägareförbundet miljoner av staten för att tillhandahålla ”objektiv information” i jaktfrågor. Samtidigt skriver några av förbundets viktigaste makthavare på förbundets hemsidesblogg texter som är ett enda slagfält. Formu­leringar som ”man skiter fett i vad myndigheterna säger” blandas med ”mandom mod och morske män finns i gamla Sverige än”. Detta är en påminnelse om det omöjliga att låta ett särintresse verka som ett ombud för det allmänna, skriver Jesús Alcalá.”

Opartiska ombud för regeringen?

Opartiska ombud?

Jägarförbundet talar om ”rekreationsvärden” som går förlorade när de inte får jaga t ex björn…

Nu förstår jag mer varför jag blir hotad av människor när jag säger att jag tycker debatten verkar sned. När jag påminner om att alla djur borde ha rätt att leva och djuren själva sköter naturens balans bäst – äta eller ätas.

Nu inser jag också varför Jägarförbundet i Västmanland håller möten för allmänheten där det uppmanas att ta lagen i egna händer när de vill utrota vargen. (Det är polisanmält!) Vårt läns jägareförbund har självsvåldigt bestämt att i Västmanland har vi nolltolerans vad gäller varg! ???

Det handlar om pengar för särintressen bekostade av regeringen! Och mycket pengar! Närmare bestämt 50,5 miljoner kronor i statsbidrag!

Tack Jesús Alcalá för att din granskning! Jag hoppas verkligen på svar, kommentarer men också åtgärder mot Jägareförbundet från regeringshåll! Artikeln läser du HÄR!

SKAMLIGT!!

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.