Drug preguntas

Inte bara lata dagar på Västkusten

Brott och straff, Lokalt, Miljö, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Vi har det underbart här på Västkusten. Men det är inte bara lata dagar!

Som här – när jag skriver dagens blogg inne i stugan!
Eller här – utomhus på en filt ihop med solen och solkrämen! Den lilla bärbara är oumbärlig för en skrivande person som jag. Numera är det inte bara  bloggen som författas på den lilla, lätta, smidiga laptopen – utan en bok! Äntligen har jag fått sinnesro och inspiration för att få till en av de många böcker som stockar sig i min skalle och vill ut.

Bloggen idag tar upp lite om svenska lagar.

Sverige har en mängd lagar och det är bra att reglera mångt och mycket. Ta till exempel bygglagen! Tänk om inte den hade funnits med bygglovsansökningar, regler om strandskydd och annat. Hur hade vackra Västkusten sett ut då!?

Sen kan ju det hela gå lite in absurdum – som här: Klippet hämtat ur Dagens Samhälle från förra veckan.

Att hjälpa ett fallfärdigt skjul på traven för att hindra att det rasar över folk och fä kan kosta multum. Har du inte ansökt om lov att riva kan det bli flera hundra tusen kronor i böter!

Ock ock ock, som Karlsson skrockar i Hemsöborna som nu går i repris på SVT om söndagskvällarna!

Lagar ska följas och det gäller även underhåll av vägar! Den här bilden, också ur Dagens Samhälle, visar en väg i Gussjö utanför Härnösand.
Det saknas pengar, säger man från kommunhåll när allmänheten undrar om det inte är dags att satsa lite mer på vägunderhållet.
Man kan undra om detsamma gäller som ursäkt för en privatperson som hotas med böter för att han river ett uthus innan det rasar samman av sig själv?

Men det är, som sagt, inte bara skriva som gäller här i stugan utanför Strömstad, verkligen inte bara det!

Kvällsmat i all enkelhet ute på klipporna är bara en av alla underbara händelserna under några fantastiska dagar på Capri.
Snart hade vi sällskap… Vi lämnade lite korvbrödsbitar kvar till den fina måsen och hans kompisar när vi gick tillbaka in igen.

Underbara dagar, stunder, minuter – som gäller här och nu – och som strax bara är ett minne blott. Ta tillvara! Lev i nuet. Jag försöker göra så – numera. Priset det har kostat att komma fram till denna enkla slutsats har nu börjat beskrivas i bokform

Njut av livet – det går inte i repris.
Varje dag är en gåva som aldrig kommer åter.
Ta tillvara!

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.