Drug preguntas

Vad nytta gör ogräs? Hur du tillagar en god, näringsrik och billig soppa! Och – gift dig i Arboga!!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

Riktigt vårväder har vi nu! Ömsom sol och ömsom regn!

Idag bestämde jag mig för att rycka lite ogräs. Inte bara så där i största allmänheten – jag hade ett särskilt syfte med ogräsbekämpningen denna morgon. Felix följde med ut och passade på att dricka vatten ur vattenpölen på gårdsplanen.
Vi gick till baksidan av garagen. Himlen hotade med regn.

Det var hit jag hade tänkt mig: Och det var det här särskilda ogräset jag ville rycka lite utav: En hel kasse full med brännässlor fick jag ihop på ett litet kick! Det finns fördelar med en lite lätt vanskött trädgård! 🙂 Det gäller att ha bra trädgårdshandskar när man plockar nässlor! Så här ser nässelstjälken ut på nära håll… Fullt, fullt av små brännhår.

Wilma följde också med ut men var tveksam vad gäller nöjet med det hela. Det var för regntungt i hennes smak.

På hemvägen passade Felix på att släcka törsten på nytt.

Väl inomhus sköljde jag nässlorna många gånger i kallt vatten.  Därefter repade jag av bladen och tog bort de grövre stjälkarna. Jag använde sådana där vantar som man har när man skrubbar potatis! Jag brände mig ingenting!
Sen kokades nässlorna i lite drygt 5 minuter – ½ tsk salt per ½ liter vatten. Därefter hällde jag av vattnet. Sen fräste jag lite smör ihop med 1 msk vetemjöl i en kastrull, tillsatte 1 kycklingbuljongtärning och ½ liter vatten. Efter det åkte nässlorna i och mixades med stavmixer. Soppan är klar! Jättegod och rik på vitaminer och järn! Och så billig sen! Ikväll serverar jag den med ett par ägghalvor!

Receptet hittade jag i Vår Kokbok!

Nytta med nöje! Ogräset bort och kvällsmaten färdig!

Avslutar med en bild ur lokala Arboga Tidning. Vår lilla stad verkar kunna bli: Arboga – bröllopsstaden!
Först Medeltida bröllop i många år och nu drive-in-bröllop under Power Meet
Tänk om det kunde bli ett helt koncept!?

Bloggaren kan se framför sig hur brudparen tas emot för övernattningen efter bröllopsståhej och bilåka på… – t ex Wallby Gård!  

Verkligt vackert beläget en bit utanför stan! Undrar om föreståndare Eva kan tänka sig samma sak? 🙂 Klicka HÄR för att komma till Wallby Gårds hemsida och fråga henne!

Gift dig i Arboga!! 😉

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.