Drug preguntas

Blogg med doftminne

Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Bloggaren gillar minnen. Som här – snäckor och stenar från Capri utanför Strömstad. Alla foton jag tar får mig också att minnas. De sätter igång hjärnkontoret som raskt plockar fram fler minnesbilder med hjälpa av fotografierna.

Men när får vi doftminnen? Jag menar möjlighet att lagra dofter på ett minneskort? För vi vet ju alla vilka minnen dofter också kan framkalla. Läppstiftet Chantung nr 33 får till exempel mig raskt förflyttad till den allra första tonårstiden bara på ett litet kick. Om man nu får tag i ett sådant läppstift förstås…

Samtidigt kan vissa bilder få en att faktiskt känna dofter.  Jag ska försöka förmedla det idag i min blogg.

Sovrumsfönstret. Med fönstret på glänt strömmar de ljuvligaste dofter in. Hela fönstret blir snart täckt av dessa underbara blommor – kaprifolens! De lutar sig mot min ruta. Tittar in till mig –   och får mig att öppna.
Får sen hela rummet att fyllas av denna ljuvliga, milda doft.

 Men det är inte bara kaprifolen som gläder mig nu. Syrenbersåerna skänker också härlig doft till omgivningen!
Denna ljuvliga blomma!

Jag suckar förnöjt av välbehag. Strosar sen runt lite på gården och ser hur allt grönskar och blommar. Så grönt, så grönt – och mitt i allt blomman med de viktiga budskapet – förgätmigej.

Snart blir det smultron också! De växer vilt intill katten Hasses grav.

Doftminnen, minnen, fotografier. Det får mig att tänka på hur det såg ut här när Glasblåsargården var ung! Här vid Stora Nygatan som gatan hette då, strax efter år 1900. Den lilla tullstugan intill, intakt innan den förstördes till kiosk. Mitt emot ligger Järnvägshotellet. En idyll – då som nu.

Glasblåsargården var byggd som arbetarbostad till glasblåsarna vid Arboga Glasbruk. Det här fotot har jag fått från Elsbeth Larsson som en gång bodde här i huset som liten flicka. Hennes far ägde en kiosk mitt emot och när den skulle rivas till förmån för nya bostadshus fick han ta över den gamla tullstugan. Kommunen gav sitt löfte att få bygga om den till kiosk. Min dröm är att få återställa det till ett litet hus igen.

Drömmar, minnen – visst är det härligt att kunna drömma och minnas! Kanske får vi en dag ett doftminne till kameran? Tills dess får ni imaginera de ljuvliga försommardofterna i min blogg.

Avslutar med en bild från i helgen. Katten Felix vilar trött på gården efter all sol och värme.

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.