Drug preguntas

Hedersvåld en myt? Feminst med slöja?

Feminism och jämställdhet, Lokalt, Religion, Sverige & Världen 2 Kommentarer »

Igår lovade jag mina Facebookvänner att läsa och ta del av min fackförening Unionens tidning Kollega och då särskilt den artikel som heter ”Ingen vanlig Svensson”.

Igår kväll kände jag mig för trött för att läsa, den som jag trodde, spännande och intressanta artikeln. Nu på morgonen är det gjort, det gick oväntat fort och slutade med att jag satt som ett frågetecken. Bläddrade, letade efter fler sidor i artikeln, som inte fanns. Eva Karlsson, som skrivit artikeln, lämnar läsarna kvar med en massa frågor.

Det jag får ihop av artikeln är en ung sökande kvinna som blir förälskad i en man från Syrien, konverterar till Islam efter 1 år, tar på slöja efter ytterligare några år, får 6 barn och jobbar idag som chef, en bra sådan enligt artikeln och har åsikter om feminism. Och??

Susanne Namaani, som kvinnan heter, förringar i artikeln statsminister Fredrik Reinfeldts syn på feminism. ”Som politiker ska han säga de där fina, snygga sakerna och det gjorde han. Den djupa kunskapen fanns inte”, säger hon i tidningen.

Den slutsatsen drar hon när Reinfeldt pratar om patriarkatet som den stora boven vad gäller förtryck av kvinnor. Namaani själv vill föra över skulden lika mycket på kvinnorna. ???

Susanne Namaani säger i artikeln, citat: ”Många feminister vill peka på ett starkt patriarkat, att kvinnan gör det mannen vill, men om vi tittar på könsstympning så vet vi att det är kvinnorna som är pådrivande. Vi måste vara ärliga och säga hur det är”  ???

Det känns inte helt 2012 att åter föra över arvssynden på kvinnorna…

Nej, den artikeln gav fler frågor än svar.
Svar på frågor kanske Janne Josefsson ger ikväll i SVT:s Uppdrag granskning som handlar om vilka värderingar svenska muslimska ledare sprider. Klicka HÄR för att läsa mer och se sen programmet i 1:an klockan 20.00 ikväll!

Tänk så svårt jämställdhet och feminism kan synas vara när det i själva verket är otroligt enkelt. Det handlar om de mänskliga rättigheterna – inte om kön, hudfärg, ålder eller annat som till det yttre kan verka olika. Det handlar om frihet och om att en person inte har rätt att förtrycka en annan.

 Spontant kan jag må lite illa över att fria svenska kvinnor tar på sig slöja när just slöjan är symbolen för så mycket våld och förtryck. Rätt eller fel!
Jag anser också att om det finns en Gud så bryr han sig inte om slöjor, kläder eller yttre ting. Det är insidan som räknas, hur vi lever våra liv och hur vi behandlar vår nästa.

Jag själv påförs ibland personlighetsdraget att inte älska mina barn. I alla fall inte lika mycket som alla andra och definitivt inte så mycket som jag borde göra.
Detta med anledning av att jag tycker att män ska ta hälften av föräldraansvaret och att barn har rätt till båda sina föräldrar lika mycket. Visst är det absurt!! Mina barn är det absolut viktigaste i livet för mig!

Som feminist får man inte baka bullar heller! 😀

Jag kan nog kalla mig en riktig bullmamma!
Jag gillar att baka bullar och dom blir förbaskat goda också!

Lägg sen till att jag väldigt gärna lagar och äter traditionell husmanskost – så är förvirringen total! Paltbröd, stekt fläsk och vit sås igår! 🙂

Nja, så enkelt är det nog inte att avslöja vare sig feminismen eller hedersvåldet som en vanlig fackförening tycks tro.

Var så god! Ta en bulle!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.