Drug preguntas

Bullerbyn i Regna! Valborgsmässoafton nu och för 87 år sedan…

Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen 2 Kommentarer »

Regna är något av Bullerbyn i Östergötland! Och här har jag mina rötter!  Vägen slingrar från centrum i byn där Perssons affär låg en gång i tiden. Den lilla handelsboden där min mamma jobbade för många, många år sedan. I fjärran skymtar Vasaborg. Mitt emot låg Vasaborgs såg. Nu ett minne blott.

Färden går vidare, Solhaga på höger sida. Där bodde ”faster Signe” som inte var min faster utan min mammas. Nedanför Solhaga går en backe. Där nere efter backen skymtar Lugnet på vänster sida – min mormor och morfars lantställe. Jag passerar gården och stannar till vid ”Lilla hagen”. Där gräver jag upp blåsipps- och vitsippsplantor. ”Lilla hagen” tillhör min mammas barndom och vårblommor därifrån ska hon få på sin födelsedag! Mamma fyller 87 år på självaste Valborgsmässoafton! Lugnet, min mammas barndomshem, ligger snett emot till höger. Efter stugan som syns på fotografiet.

Färden går vidare mot Björkebo, mina föräldrars sommarstuga. Stugan ligger blott 1 km från mormor och morfar och den vägen har jag gått många gånger. Utsikt från stugan: Björklången, sjön, ligger alldeles nedanför.

Här en annan utsikt! Från dasset…
Björklången, en kall och djup skogsjö: Så vacker i vårsolen!
Till höger i bild skymtar Gåsnäset. När jag var liten hämtade vi mjölk hos Sven i Gåsnäset. Nu är korna sedan länge borta och även Sven själv.

Jag besökte min mormor och morfars grav också. Edit och Edvin Landerholm ligger begravda på Regna Kyrkogård. Den ligger vackert belägen med sjön Regnaren nedanför.
Här är min mormor och morfars gravsten.   Jag tänkte på hur mormor måste ha känt för 87 år sedan – då hon gick i väntans tider. Doris skulle få ett syskon och det blev Hjördis, min mamma. Några år senare kom lillasyster Karna.
Den vackra kyrkan med sin lökkupol syns i bakgrunden. Där gifte sig min mor och far en gång, liksom jag själv och min brorsdotter Elisabeth. Min dotter är döpt i kyrkan också.

Man kan ta sig till Regna via Vingåker men också över Örebro. Många minnen från båda resvägarna. När jag passerat gårdarna Lindenäs och Rullebacka kommer jag till Kattala. Kattala ståtar med eget loppis! Klicka HÄR för att komma till Kattala Loppis’ hemsida! I Kattala finns en sådan här skylt! (Den här sitter dock i Roslagsbro. Jag hittade den på Internet).
Och det är klart att katter ska ha eget övergångsställe i Kattala!

Snart slingrar sig vägen fram till Hjortkvarn som gör skäl för namnet! Hjortar i mängd! När min lillebror och jag var små och pappa tog den här vägen hem var det alltid ett äventyr. Hur många djur skulle vi få se? Bilen gled sakta fram i skymningen och i Hjortkvarn dök det alltid upp hjortar och rådjur, ibland även älg.

Sen passerar Svennevad och Pålsboda. Här låg Pålsboda Polisstation en gång! Nu ser det ut att vara en privatbostad.

Snart är jag i Örebro men vad jag gjorde där kommer i bloggen imorgon!

Vill du också ha en skylt för din katt – klicka HÄR och kom till Thorsells Reklam!

Nu ska jag bege mig iväg för att fira min mamma på hennes fina dag!
Ha en skön Valborgsmässoafton allesammans!


GRATTIS KÄRA MAMMA

 

 

Söndagsbloggen kommer!

Allmänt, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

På utflykt i spenaten!

Tid att blogga är det ont om! 😉

Under tiden ni väntar på en riktigt lång och bra blogg kan ni ta del av baksidan på ett ekologiskt yoghurtpaket! 🙂

Klicka för att läsa lättare!
Det står om hur starka djur är i förhållande till människor!

Ha en skön söndag!
Ta tillvara!

 

Vad gör man en lördag i april?

Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Vad tar man sig för en lördag i slutet av april? Tja, det beror ju på, som man säger. Beror på lite allt möjligt. Ålder, ekonomi, var och hur man bor, om man känner sig pigg eller krasslig? Och hur vädret är? Vädret kan ju vara lite si och så i just april månad.

Har man pelargoner som övervintrat, tagit skott av dessa som fått rötter, kan man börja plantera dessa i krukor! Jag har massor av skott här och var i fönstren… En del blommar redan!
Det blir ett digert jobb att plantera dessa – men lönsamt och roligt att sätta ut sen i krukor och baljor!

Man kan baka också!
Enkla frukostbullar!
Roligt och så gott sen!

Har man möjlighet kan man åka på en utflykt! Det tänker bloggaren göra och tiden rullar på så därför blir bloggen kort idag. Men det kommer mera! Njut lördagen!

Min trädgård vinner inga priser…

Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Miljö, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Nej, min trädgård vinner inga priser för vackraste blommorna och bästa skötseln men jag älskar den så mycket ändå!
  Att en grå morgon se hela gården lysa upp av forsythia är en lisa för själen!

 Att se allt växa och gro så här på våren!
Lupinblad! Den grusade planen ser inte ut mycket för världen men den är full av blå scilla! De ska väl inte växa där men vem kan rycka upp dessa vackra blommor som gör en så glad om våren?
Det som verkligen bör ryckas upp växer också så det knakar… Men maskrosorna tar jag itu med en annan dag… Idag bara njuter jag – och klipper lite rosenbuskar nu när björkarna har fått musöron. Hjälpreda var Vilda Wilma som nog var mer till sällskap än hjälp men hon ”pratade” mycket och hade nog sina åsikter om vad som klipptes bort eller rycktes upp.

Ju längre man bor här ju mer minnen med det gröna. Nedanför rönnen som jag grävde upp vid sommarstället i Skåne för några år sedan växer nu vitsippor som kom med på köpet! Minnen…

Alla hyacintlökar från jularna som jag planterat kommer snällt igen varje år. 
Små men väldoftande!

I den lilla miniörtagård jag har och där ena delen får växa vilt och självså sig så finns nu två tallar! Här är den ena: Björkar och syrener och har också planterat sig själva men klematisen har jag satt själv! Så här långt har den kommit idag!

  Det japanska körsbärsträdet har dottern planterat och det börjar slå ut nu. På baksidan av gården finns ännu en gård! Den delen har sin egen historia som jag inte tänker dra här. Där har funnits både verkstad och båtbyggeri för så där hundra år sedan men också trädgård senare. Äppelträdet slår snart ut.
Under det växer violer.
Även vita, lite ovanliga kanske?
Allt växer vilt! Trädet som nästan växt in den förfallna lekstugan blommar: Och överallt är marken blå av scilla som också kallas blåstjärna.

Nej, inte är min trädgård särskilt märkvärdig men den betyder mycket för mig. Den ger mig glädje, sinnesro men också lite motion och starkare muskler emellanåt! Jag önskar att alla hade en liten bit mark, en jordplätt att sköta om och njuta av.

Tips om ni vill läsa om svunna tider vad gäller vårbruk – köp Arboga Tidning idag! Åter skriver Kerstin Williamsson om sin barndom och den här gången om hur det sattes potatis om våren!
Kerstin skriver så bra och minnen väcks till liv även hos mig som är lite yngre än Kerstin. Nästan så jag fick lite tårar i ögonen när jag mindes min mormor och morfars lantställe och min barndoms somrar där. Åka häst och vagn, jordkällarens dofter och det där om svartvinbärssaften som klumpade sig lite. Vilka barn vet något om sådana saker idag? Läs vad Kerstin Williamsson skriver och njut!

Åter lite visdomsord från mitt goda Chai-te!

”One who brings happiness to others will find it”
”Den som bringar andra lycka kommer själv att finna den”,
ungefärlig översättning.

Sjusovarväder – och svårigheten att hitta IKEA i Västerås…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Miljö, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Signifikativt för den här dagen eller? Sjusovarväder!  Lågtrycket nu på morgonen gör i alla fall Curry otroligt seg och det samma gäller hans matte.

Vilda Wilma är vild som vanligt och man undrar hur en litet ihoprullat kolapapper kan vara så himla kul!? Jakten har gått under bord och stolar och hon har ”dajvat” över Felix som åter blev oerhört förolämpad. Här vilar hon ut en stund men som synes på blicken är hon laddad för mera bus!

Vaktkatten Felix har flytt upp på köksbordet där han har ett öga på Wilma men också koll på gården.

Bloggaren har intagit kaffe latte, talat med dottern i telefon och bläddrat lite i Dagens Samhälle. Åter igen vill jag poängtera värdet av denna tidning.
Några av alla intressanta notiser är de här: Mikaela Valtersson är ny i Friskolornas styrelse.
Hon var tidigare aggressiv kandidat till en av Miljöpartiets språkrörsposter och hoppade av allt grönt politiskt jobb när hon fick se sig slagen av Åsa Romson. (Åsa Romson och Gustav Fridolin efter valet av nya språkrör).
Det var nog ett bra val vi Miljöpartister gjorde. Friskolor och deras sätt att tjäna pengar är inget som Miljöpartiet vill gynna.

Karlstad kommun har fått problem, läser jag också. Kommunen ville uppfattas som mer ungdomlig och stöttade därför TV3:s dokusåpa ”Wermland forever” med 150 000 kr. Oppositionsrådet i Karlstad, Lena Melesjö Windahl (s) kräver nu att pengarna ska betalas tillbaka. ”Förvrängd bild av Karlstad” och ”sexistisk kvinnosyn” är några av argumenten.
Kommunens politiker borde ha varit mer insatta i TV3:s programidéer i allmänhet och dokusåpor i synnerhet innan beslut togs, kan man tycka.

Klicka HÄR för att komma till Dagens Samhälle!
Prenumerera för 1135 kr/år eller 570 kr för 6 månader. Prova 5 nummer GRATIS genom att klicka HÄR!

Dokusåpor och annat – nu kan du snart flytta in i ett all-over-IKEA-hem – där allt finns. En av de senaste möblerna är den här: Inbyggd TV!

IKEA anser att det värsta med vardagsrummet är att få TVn att stå på rätt plats och det faktum att TVn med dess kringutrustning resulterar i en mängd fula sladdar. Deras nya lösning på problemet kallas UPPLEVA och är en TV-möbel med inbyggd TV, DVD/Blu-rayspelare samt 2.1-högtalare. Allt styrs dessutom av en enda fjärrkontroll. Citat från nätet.

Varför inte flytta in på IKEA direkt!? Om man nu hittar dit…

Kors i taket! Nu har jag faktiskt hittat till IKEA i Västerås – tredje gången gillt! De två tidigare försöken har fått mig på helt fel plats på detta, för en småstadsunge, gigantiska köpcenter. Parkerar man lite fel (i förhållande till IKEA) så har man snart virrat bort sig. Det finns ju en uppsjö av butiker och när man ”varit tvungen” att titta in till dom alla har inte orken funnits kvar att leta vidare efter rätt ingång till IKEA. Men nu så! Nu är det gjort!
Och Billy har välbehållen fraktats hem!

IKEA har ju boendet klart så varför inte sätta på TV-möbeln ”Uppleva” och flytta in!. Huruvida man får med en egen mjukglassmaskin på köpet låter jag vara osagt!

Ute grönskar det och blommar! Så här långt har Klätterhortensian kommit! Dotterns japanska körsbärsträd började slå ut igår!
Småkryp på väg!

Ha en fin sjusovarmorgon!
Dagen kommer kanske med uppiggande solsken!

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.